Dodaj do ulubionych

Punkty i przedmioty...

06.07.07, 20:50
Hej to znowu ja chyba będe Was prześladować..:P:P Może mi ktos powiedzieć jak
jest z tymi punktami na studiach ects( czy jakoś tak.:)) w jaki sposób sie to
zbiera ktoś to zapisuje.. tak samo zapisy na zajęcia wszystko robi się przez
internet Thank you in advance...
Obserwuj wątek
    • ewebird Re: Punkty i przedmioty... 06.07.07, 20:59
      Ehh jeszcze jednoi na jakiej zasadzie Oni tworzą grupy..?? i to odrazu wiadomo
      na początku roku akademickiego w której grupie jestes..Ale jestem ciekawska..
      • vierundvierzig Re: Punkty i przedmioty... 06.07.07, 21:15
        na 1wszym roku nie ma co się tymi punktami przejmować. nikt na to nie zwraca
        uwagi, dopiero później mają znaczenie przy wyborze przedmiotów dodatkowych na
        późniejszych latach i o wszystkim każdy zostanie w odpowiednim czasie
        poinformowany. na 1 roku nie ma co sobie tym głowy zawracać, a już na pewno
        przy rekrutacji :P

na grupy dzielą alfabetycznie, wraz z planem przy dziekanatach 1go października
        albo trochę wcześniej nawet podział jest wywieszony.
        • ewebird Re: Punkty i przedmioty... 07.07.07, 15:09
          dzięki za odpowiedz.. masz racje.. nie ma co sie Tym przejmowac gorzej z
          rekrutacja.. nie wiem czy mam szanse na prawo w ogole..
          • vierundvierzig Re: Punkty i przedmioty... 07.07.07, 21:59
            A ile punktów nazbierałaś wg tego przelicznika KULowskiego?
            • ewebird Re: Punkty i przedmioty... 07.07.07, 22:05
              tylko 63..:((( może nie wystarczyc na prawo.. Jak myślisz??
              • vierundvierzig Re: Punkty i przedmioty... 07.07.07, 22:11
                Hmmm... myślę, że w tym roku może jednak wystarczyć :)

w razie czego jednak nie zapomnij "wziąć udziału" w postępowaniu
                uzupełniającym :) wtedy już na pewno powinni Cie przyjąć. Ogólnie moim zdaniem
                progi pójdą w dół :) Trochę chociaż :)
                • ewebird Re: Punkty i przedmioty... 07.07.07, 22:14
                  Jezeli będa wyniki 1 rekrutacji to oni mi tam wszystko napiszą gdzie odwołanie
                  co i jak...?? Wiesz jestem blondynką..:P:P Dziękuje bardzo za odpowiedzi
                  pozdrawiam :* i mam nadzieję do zobaczenia w październiku
                  • vierundvierzig Re: Punkty i przedmioty... 07.07.07, 22:16
                    Wszystko napiszą. Nie da się nie zrozumieć :) Zapewne do zobaczenia bo masz
                    podstawy żeby być dobrej myśli. Naprawdę.

Pozdrawiam :)
                    • ewebird Re: Punkty i przedmioty... 07.07.07, 22:18
                      Dzięki.. za wszystko Teraz Będe Cie męczyć..a jaki jest poziom prawa.. na KULU
                      w porównaniu do UMCS.. ,bo słyszałam różne opinie..?
                      • vierundvierzig Re: Punkty i przedmioty... 07.07.07, 22:22
                        Ojjj, lepiej mnie o to nie pytać :) Obszerną opinię wyraziłem w wątku PRAWO -
                        tam odsyłam mimo wszystko.

Napiszę z pełnym przekonaniem jedno:

Wybierasz między KULem a UMCSem? - wybierz KUL jednak.

[A jaki chór mamy dobry! :P]
                        • ewebird Re: Punkty i przedmioty... 07.07.07, 22:26
                          Na KUL trudniej sie dostać..
                          Ehh na UMCS mam 148 punktow.. a w tamty roku próg wynosił 139 a Do Was brakuje
                          mi jakies 5 punktów do zeszłorocznego progu.. Pozostaje więc nadzieja i wiara
                          że sie Uda Buziaki Pozdrawiam..Na którym roku studiujesz jeśli mozna wiedzieć??
                          • vierundvierzig Re: Punkty i przedmioty... 07.07.07, 22:47
                            Będzie to teraz rok 2. Chyba :P
              • czikita000 Re: Punkty i przedmioty... 09.07.07, 14:22
                heh "w ktoryms" znaczy sie w tym samym ;)
    • czikita000 Re: Punkty i przedmioty... 07.07.07, 22:52
      a moge poprosic tak ze trzy powody dla ktorych lepiej studiowac na KUL niz
      UMCS? :)
      • gaadzik Re: Punkty i przedmioty... 08.07.07, 00:34
        Gdyż jestem nieobiektywny, wymienię tylko jeden:

1. Zdrowe podejście do studenta :)
        • ewebird Re: Punkty i przedmioty... 08.07.07, 11:48
          Jeden ,ale najważniejszy dzięki,, Pozdrawiam Ewelina
          • czikita000 Re: Punkty i przedmioty... 08.07.07, 19:53
            zgadzam sie z poprzedniczka
            • ewebird Re: Punkty i przedmioty... 08.07.07, 21:53
              Dzięki Czikita.. Jak masz na imię skąd jesteś może pogadamy sobie..:)
              Pozdrawiam Ewelina
              • czikita000 Re: Punkty i przedmioty... 09.07.07, 14:21
                ja jestem Agnieszka :) a skladasz jeszcze na cos oprocz prawa(w ktoryms wątku
                doczytalam ze tam skladasz)?
                • ewebird Re: Punkty i przedmioty... 09.07.07, 15:02
                  Miło mi.. Składam na prawo.. i polonistyke...,ale marze o prawie... a Ty..??
                  Pozdrawiam Ewelina
                  • czikita000 Re: Punkty i przedmioty... 09.07.07, 17:15
                    rowniez mi milo :)
                    Ja wybralam administracje chociaz przez pewien czas zastanawialam sie tez nad
                    prawem:)Chcialabym tez ciagnac jako drugi kierunek anglistyke ale nie wiem czy
                    dalabym rade to pogodzic zreszta zobaczymy, zycie i tak weryfikuje wszelkie
                    plany wiec na razie nie bede wybiegac:)

• ewebird Re: Punkty i przedmioty... 09.07.07, 18:09
                      Hmmm.. no to 3mam kciuki i byc może do zobaczenia administracja i prawo to
                      przeciez jeden wydział.. a skąd jestes?? Ja Zamość Pozdrawiam Ewelina
                      • czikita000 Re: Punkty i przedmioty... 09.07.07, 21:35
                        zapomnialam napisac- ja swidnik
                        rowniez trzymam kciuki za Ciebie:) na razie dostalam sie na UMCS, szkoda ze na
                        wyniki na KULu trzeba jeszcze tyle czekac
                        • ewebird Re: Punkty i przedmioty... 09.07.07, 23:12
                          To gratuluje umcs-u.. ja niestety jestem dopiero 388 na prawie.. moze sie uda z
                          a druga rekrutacja... albo na KULU... Pozdrawiam
                        • leonka123 Re: Punkty i przedmioty... 10.07.07, 12:35
                          Witam, czikita000 do której szkoły chodizłaś w Świdniku? Ja także złożyłam na Kul na administracje, ja skończyłam IILO -Baczyńskiego.
                          • czikita000 Re: Punkty i przedmioty... 10.07.07, 15:24
                            Ewelina- moim zdaniem dostaniesz sie na UMCS w nastepnej rekrutacji,
                            powodzenia :)
                            leonka123- chodzilam do liceum w LUblinie :)
                            • ewebird Re: Punkty i przedmioty... 10.07.07, 18:46
                              Mam nadzieje ,że sie uda.. albo UMCs albo KUL. Chociaz chyba moge zapomniec O
                              KULU . Tam chyba jest zawsze wyższy próg..:(:( Pozdrawiam i diękuje za
                              wsparcie..:*:* Ewelina..
                              • verdana6 Re: Punkty i przedmioty... 10.07.07, 19:37
                                Wczoraj nie dostałam się na prawo na umcs:( Od początku chciałam iść na Kul
                                ,ale teraz obawiam się , że się nie dostanę. Pol. 79 (p), 76 (r) wos 91, 90, ang
                                94 (niestety tylko podstawa)-sumujac wychodzi trochę ponad 71,ale rocznik 88
                                pokazał klasę na maturze, co budzi mój niepokój.
                                • ewebird Re: Punkty i przedmioty... 10.07.07, 20:10
                                  Hej na umcs Cie nie przyjeli bo nie zdawałas historii.. ,ale na Kul masz
                                  wieksze szanse niz ja i jestes tam raczej na 100% więc głowa do góry
                                • vierundvierzig Re: Punkty i przedmioty... 10.07.07, 20:33
                                  Spokojnie koleżanko, 71 pkt wystarczy na 100% :) w tym roku nie ma szans żeby
                                  próg był wyższy niż w ubiegłym - 69pkt.
                                  • ewebird Re: Punkty i przedmioty... 10.07.07, 21:23
                                    Hmm nie jestem pewna ja mam tylko 63 punkty wiec chyba koniuec marzen o
                                    prawie.. na umcies próg podskoczył aż o 12 punktów wiec kto wie..
                                    • vierundvierzig Re: Punkty i przedmioty... 10.07.07, 21:30
                                      Tamto było do tej koleżanki, która miała 71 pkt :)

Próg na UMCSie podskoczył bo w tym roku z 500 osób więcej tam dokumenty
                                      złożyło. Z tego co wiem na KULu jest troche mniej osob niz w zeszlym roku, a
                                      poza tym liczą polski i angielski - wiele osob zdawalo poziom podstawowy i
                                      tutaj tracą bardzo. Także próg na KULu powinien spaść.
                                      • ewebird Re: Punkty i przedmioty... 10.07.07, 21:34
                                        Tak wiem że to nie bylo do mnie..:) Dziękuje za pocieszenie.
                                      • ewebird Re: Punkty i przedmioty... 10.07.07, 21:35
                                        a skad mozna wziasc dane.. ile osob złozylo w tym roku tam papiery a na UMCSie
                                        było prawie 2 tys wiecej osob ile srednio osob wycofuje sie po 1 rekrutacji??
                                        Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam
    • verdana6 Re: Punkty i przedmioty... 12.07.07, 20:22
      Mam nadzieję, że Vierundvierzig (czyli Pan Adrian- jeśli się nie mylę) ma dobre
      informacje i na Kul-u nie będzie w tym roku takie oblężenia jak np na UMCS-ie. W
      razie czegoś to jest tam się do czego przykuć kajdankami?-Będę walczyć do samego
      końca. Swoją drogą oczekiwanie na wyniki,martwienie się progami jest koszmarne.
      Rok temu wymagali tego samego-bo jesli nie to progi mogą pójść w górę...
      • vierundvierzig Re: Punkty i przedmioty... 13.07.07, 01:19
        Pan Adrian (lol :P) w prasie wyczytał, iż na prawo KULowskie mamy obecnie 9,2
        os/msce (rok ubiegły 9,66), co więcej, jako że nasz w chwale panujący minister
        wprowadził Wam instytucję przelicznika - wielce niekorzystną - w przypadku
        prawa na KULu dotyczącą przecie aż 2 przedmiotów (polski i j obcy) nie ma
        możliwości, aby próg wzrósł. No nie ma.

Chyba, że rocznik '88 Pana Adriana tak zaskoczy... Czas pokaże. Ja z
        niecierpliwościa oczekuję tego 17 lipca (wrrrrr) i wcale nie dlatego, że mam
        takie serducho dobre i się o Was martwię (jako o przyszłych nabywców naszych
        skryptów i wszelakiego dobra materialnego ze studiów prawniczych na KULu
        wyniesionego).

Powodzenia koleżanki i koledzy. Już niedługo "alles klar".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka