Dodaj do ulubionych

Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 2

• edhelwen czy sobota to też dzień roboczy? ;) n/t 18.06.10, 15:09
      • meg_ee Re: czy sobota to też dzień roboczy? ;) n/t 18.06.10, 15:31
        Niestety nie :(

Ze strony sklepu:
        "Dni robocze to wszystkie dni roku za wyjątkiem sobót, niedziel oraz
        świąt."
        • edhelwen Re: czy sobota to też dzień roboczy? ;) n/t 18.06.10, 16:21
          dzięki, jakoś nie doczytałam ;)
          (chlip... czyli w praktyce to pewnie czekanie prawie 3 tygodnie O_o)
    • czerwona_pomadka Dostałam dziś czerwony kostium - i niespodzianka. 18.06.10, 18:16
      Mianowicie taka, że wersja kostiumu, którą dostałam (rozmiar 65 F) jest
      całkowicie pozbawiona wiązania na szyi oraz możliwości przepinania ramiączek.
      Ramiączka są wszyte z tyłu tak, jak w zwykłym staniku.
      Dostałam także razem z przesyłką list od sklepu z wytłumaczeniem, zacytuję
      fragment : "(...) ta zmiana podyktowana została reakcjami naszych klientek -
      testerek, które jako pierwsze otrzymały od nas kostiumy z wiązaniem na szyi.
      Okazało się, że biustonosze nie układają się tak, jak powinny, i co gorsza -
      kiepsko podtrzymują piersi. Dlatego podjęłyśmy decyzję o zamianie ramiączek na
      zwykłe i problemy te zniknęły".
      Dostałam również przeprosimy oraz możliwość odesłania towaru bez ponoszenia
      kosztów, jeżeli jestem niezadowolona.
      Okazało się jednak, że kostium leży rewelacyjnie, i co ważne - jest po prostu
      przewygodny. Nie mam pojęcia, jak leżała wersja z wiązaniem na szyi, ale
      przypuszczam, że zmiana ramiączek faktycznie wyszła kostiumowi na dobre.
      Acha, posiadam też kostium z Pour Moi, ten wiązany na szyi. Jestem z niego
      zadowolona, jednak Effuniak bije go na głowę przede wszystkim wygodą.
      • czerwona_pomadka Re: Dostałam dziś czerwony kostium - i niespodzia 18.06.10, 18:21
        Acha, jestem też ogromnie wdzięczna p.Uli za to, że dołożyła starań aby mój
        kostium dotarł przed wyjazdem na urlop. Za to ogromny plus dla sklepu.
        • balbina11 Re: Dostałam dziś czerwony kostium - i niespodzia 21.06.10, 13:45
          Też dostałam w sobotę i nie byłam zadowolona ze zmiany ramiączek - aż się
          popłakałam. Kostium był mi potrzebny na sobotę. Nie udało się. Dostałam go
          dzisiaj (wymiana) - wiązanie na szyi jest dla mnie super wygodne i mój biust się
          bardzo dobrze (i efektownie) układa. Tak mam i już. Programowo noszę 75E, góra
          kostiumu przyszła 75DD i jest na styk - M się podoba.
    • zireael00 Re: Kurierzy 23.06.10, 23:59
      Ewo, czy jesteś w jakikolwiek sposób wpłynąć na DPD, żeby przywołali do porządku swoich kurierów? Trzy razy dostawałam coś ze sklepu i tylko raz miałam okazję odebrać to na spokojnie i osobiście. Za pierwszym razem kurier dzwonił, kiedy nie mogłam odebrać i zauważyłam nieodebrane połączenia z dużym opóźnieniem, w międzyczasie rzuciłam okiem na stan przesyłki (po numerze) i widniała tam adnotacja, że dołączono do rąk własnych. Aż mną zatrzęsło! Jak to niby doręczono, skoro ja tego na oczy nie widziałam? Zadzwoniłam do kuriera, on stwierdził, że to przecież nic takiego (no jasne, wprowadzanie do bazy informacji, że się dostarczyło zakupy, kiedy się nawet nie rozmawiało z adresatem przez telefon to drobnostka).
      Dziś odebrałam kolejnego Effuniaka - od sądiadów. Kurier nie był łaskaw zorientować się, o której będę w domu, nie poinformował, że zostawił paczkę w domu obok, nic! A siedziałam dziś na telefonie, jak kura na jaju. Trafił akurat na bardzo życzliwą rodzinę, z którą się przyjaźnimy, ale teraz wzdłuż mojej ulicy wprowadza się mnóstwo nowych ludzi, których kompletnie nie znam i którym nie mogę ufać (no bo na jakiej podstawie?). I co? Zostawiłby kurier u takich sąsiadów, stwierdził, że dostarczył, a ja bym zamówienia mogła na oczy nie zobaczyć.
      Brak możliwości posłania zakupów pocztą jest dla mnie sporym utrudnieniem, bo akurat lokalna poczta jest bardzo w porządku.
      • kotwtrampkach Re: Kurierzy 24.06.10, 00:28
        o, ja też mam kontakt z kurierami utrudniony - najgorzej, kiedy akurat mam
        więcej pracy i nie ma mnie w domu w "normalnych godzinach" czyli do ok. 16 - bo
        wtedy nijak odebrać..
        dużo zamawiam róznych rzeczy, jest firma, której kurierzy bez kłopotu umawiają
        się wieczorami - ale nie pamiętam nazwy już.. tak samo mam z moim paczkowym
        listonoszem..
        • motylq85 Re: Kurierzy 24.06.10, 11:53
          ja zakupy w sklepie robiłam dwa razy i raz kurier mnie nie zawiódł, wszystko było tak, jak być powinno - czyli dzwonił, umówił się, już pal licho, że przyjechał pół godziny spóźniony, no ale wiedziałam co i jak chociaż. za drugim razem siedziałam cały dzień w domu, co 10min zerkałam na telefon i nic, zero kontaktu. potem patrzę na stronę DPD, a tam stan przesyłki: nieudana próba doręczenia i wchodzenie do sortowni. nawet po zakupy spożywcze tego dnia nie skoczyłam, bo bałam się, że minę się z effuniakami :(( za to pan przyjechał dzień później, nie dzwonił ni nic i nie potrafił mi powiedzieć, jakim cudem mnie dzień wcześniej nie zastał.

wydaje mi się, że oni tak właśnie "kręcą" z dostarczeniem przesyłki, jak np. im się kompletnie nie opłaca jechać w dane rejony, bo mają całą masę innych paczek do dostarczenia gdzie indziej. i ja to rozumiem. ale niech nie robią człowiekowi nadziei i nie piszą na stronie, że kurier paczkę wziął i już do mnie jedzie :((

ech, zwykłe staniki a ileż emocji wywołują :D
          no musiałam się wyżalić, no musiałam, no ;>
          • sylaf Re: Kurierzy-żenada 24.06.10, 12:31
            Ja tez mam problem z kurierem. Przyjechał do domu bez wczesniejszego
            konkatu (pomimo ze w adnotacji zaznaczyłam ze prosze o wczesniejszy
            kontak). Zadzownił spod domu, ze zostawi przeysłke u sąsiadów.
            Niezgodziałm sie, wiec powiedział ze nie doręczy dzisiaj. Ma dac
            znac kiedy bedzi mógł przyjechac... żenada
          • edhelwen Re: Kurierzy 24.06.10, 13:41
            "patrzę na stronę DPD, a tam stan przesyłki: nieudana próba doręczenia i
            wchodzenie do sortowni"
            O__o nawet mnie nie strasz... Sortownia DPD (i chyba wszystkich pozostałych firm
            kurierskich obsługujących moje miasto) jest niby mało, 10 km za miastem, ale za
            to dojazd w obie strony to ponad 10zł :/
            To naprawdę nie jest fajna perspektywa, a ja mieszkam w takim miejscu, że
            taksówkarze i dostawcy pizzy prawie zawsze mają problem, niby nie peryferia
            miasta, ale ludzie od lat mają problem z trafieniem :/ U mnie zazwyczaj ktoś
            jest w domu, ale jeśli gościom się nie chce nawet zadzwonić i ściemniają, że
            przyjechali, to może być problem. Za to z pocztą nigdy nie miałam problemu jeśli
            chodziło o dostarczenie przesyłki.
            • motylq85 Re: Kurierzy 24.06.10, 14:05
              wiesz, nazajutrz z samego rana kurier te paczkę ponownie z sortowni wziął i mi ją dostarczył ;P więc nie ma się co martwić na zapas. choć ja się martwiłam i to ostro... bosh, jakież ja czarne myśli miałam przez cały wieczór tego pierwszego dnia... że może domofon nie działa, może zły nr telefonu podali kurierowi, że jeśli na stronie piszą o dwóch próbach doręczenia przesyłki, a ja jutro jej nie odbiorę, to co wtedy? miałabym po nią jechać osobiście? jasne...

o ile sprawniej by to szło, gdyby do wszystkich po prostu dzwonili i umawiali się na jakąś godzinę... a tak to nie dość, że robią kłopot sobie, to i klientowi.
              • zireael00 Re: UP 27.06.10, 15:39
                Zaznaczam, że sprawa nie umarła. Wciąż jestem zainteresowana odpowiedzią od Ewy i cierpliwie czekam, aż Effuniak pojawi się na forum.
    • wanilia00 Błędne zaksięgowanie przelewu i brak kontaktu 24.06.10, 10:16
      W jaki sposób można skontaktować się z obsługą sklepu? Wysłałam trzy maile w
      ciągu dwóch dni (dołączając do każdego skan przelewu) i... cisza. Zamówiłam
      komplet bielizny i prosiłam o dołączenie dwóch przedłużek. Umówiłam się z panią
      Ulą, że zapłacę od razu za wszystko i tak zrobiłam. Otrzymałam jednak mail z
      błędną informacją, że brakuje części należnej kwoty. Czy ktoś potrafi mi pomóc i
      podać jakiś adres mailowy (na te podawane przez sklep nikt nie odpowiada) lub
      numer telefonu, pod którym uda się skontaktować z obsługą sklepu?
      • aga-nad Brak kontaktu 24.06.10, 11:30
        Od kilku dni piszę maile w sprawie zamówienia i cisza. To moje pierwsze zakupy w
        tym sklepie i od razu taki zgrzyt. Zapłacone przelewem pieniądze wpłynęły na
        konto sklepu i cisza. Nie bardzo wiem jak to rozumieć.
        • rudaa26 Re: Brak kontaktu 24.06.10, 12:30
          Hmm ja równiez nie otrzymałam wiadomosci zwrotnej na mojego maila.
          Dziś jest 15 dzień od przyjecia zamówienia do realziacji i nie wiem
          juz który dzień od złozenia zamówienia (25 maj). Moze doczekamy się
          jakiegoś wyjaśnienia? Jesli i tym razem nie trafie w rozmiar to
          rezygnuję bo juz 4 miesiace trwa zamawianie mojego Effuniaka :(
          • catsumi Re: Brak kontaktu 24.06.10, 13:41
            Ja równiez nie dostałam żadnej odpowiedzi na moją wiadomość, powiem
            szczerze że to mój pierwszy przypadek z tak cieżkim kontaktem z
            jakimś sklepem internetowym :(
            • aleksandra_b Re: Brak kontaktu 24.06.10, 14:12
              Ja ostatnią odpowiedź na maila miałam w piątek. Od tej pory cisza. A przesyłka nadal "oczekuje na dostawę".
              Dla mnie realizacja "na zamówienie" to, jak na razie, porażka. 14 dni roboczych minęło i sama musiałam pytać o wysyłkę, której wciąż nie ma i nie wiadomo dlaczego i jak długo jeszcze trzeba czekać.

Przykre, bo Effuniaki bardzo mi pasują, wreszcie fiszbiny nie są za szerokie. No ale niestety moje rozmiary głównie na zamówienie są. : (
              • grecz Re: Brak kontaktu 24.06.10, 14:44
                Mi odpowiadała Pani Ewa, nie P.Ula. Może w tym rzecz.
                • grecz Re: Brak kontaktu 24.06.10, 14:46
                  w sensie, że może znów jakieś mają zamieszanie, że aż p. Ewa odpowiada
                  a Ona ciągle użera się ze szwalniami itd. A P. Ewa piszę o dziwnych
                  (nocnych) porach ;) Stąd moje przypuszczenia, że się w ciągu dnia użera
                  ;)
                  • wanilia00 Re: Brak kontaktu 24.06.10, 14:52
                    A na jaki adres wysłałaś mail?
                    • grecz Re: Brak kontaktu 24.06.10, 15:01
                      przez str www Sklepu
                      • aga-nad Re: Brak kontaktu 24.06.10, 15:35
                        Piszę i przez stronę i przez maila i nic.
                        Ja rozumiem że może być opóźnienie ale wtedy wystarczy informować.
                        Uwielbiam te biustonosze i czekam niecierpliwie na mojego nowego Effuniaka.
                      • wanilia00 Re: Brak kontaktu 24.06.10, 16:12
                        Wysłałam jeszcze przez stronę sklepu. Wcześniej tego nie robiłam, bo tam nie
                        można dołączyć skanu. Bardzo ironicznie brzmi informacja rozsyłana przez sklep:
                        "Jeżeli kwota lub ID zamówienia się nie zgadzają z Twoimi wpłatami, prosimy o
                        niezwłoczny kontakt z obsługą naszego sklepu." Zrobiłam to natychmiast i
                        kilkukrotnie,a sklep zwleka już trzy dni z odpowiedzią. Czy znany Wam jest inny
                        sklep internetowy, który nie podaje nr telefonu kontaktowego?
                        • wanilia00 Re: Brak kontaktu 25.06.10, 19:40
                          Mija czwarty dzień i dalej cisza. Tak nieprofesjonalnie traktowanych kontaktów z
                          klientami jeszcze nie spotkałam. Ponawiam prośbę - czy ktokolwiek może mi
                          udostępnić jakiś adres, pod który osoby zajmujące się sprzedażą raczą zaglądać.
                          Jestem ogromnie rozczarowana, bo konstrukcja staników jest świetna. Cóż z tego,
                          skoro sklep działa poniżej wszelkich standardów.
                          • lavaenn Re: Brak kontaktu 25.06.10, 21:46
                            próbowałaś na effuniak@gazeta.pl, sekretariat_effuniak@gazeta.pl ?
                            • wanilia00 Re: Brak kontaktu 25.06.10, 22:17
                              Bardzo Ci dziękuję. Na te jeszcze nie pisałam. Może tym razem się uda.
                              • wanilia00 Wyjaśnienia pani Ewy 26.06.10, 11:05
                                Otrzymałam dziś mail od pani Ewy, bardzo miły, z wyjaśnieniem sytuacji i
                                propozycją rekompensaty. Trzymam kciuki za rozwój sklepu i brak kolejnych
                                przeszkód w jego prowadzeniu, bo staniki, jak już wspominałam, są świetne.
                                • rudaa26 Re: Wyjaśnienia pani Ewy 26.06.10, 12:36
                                  Ale oczekujacych na odpowiedź jest więcej, nie mówiąc o bieliźnie.
                                  Czasami na forum p. Ewa pisała co się dzieję, ale tym razem nawet tu
                                  cisza.
                                  • wanilia00 Re: Wyjaśnienia pani Ewy 26.06.10, 13:02
                                    Chciałam poinformować, że wobec mnie pani Ewa zachowała się bardzo dobrze, skoro
                                    wcześniej narzekałam na brak kontaktu. Pozostawienie mojego wątku bez takiego
                                    komentarza byłoby nie w porządku. Też czekam na bieliznę. Być może na maile
                                    innych osób pani Ewa również odpowiedziała, tego nie wiem. Pisałam tym razem na
                                    adres podany przez lavaenn. Zgadzam się, że szkoda, iż nie poinformowano na
                                    stronie sklepu i na forum, że mogą wystąpić problemy.
        • miss-alchemist Re: Brak kontaktu 25.06.10, 21:37
          również brak kontaktu ze strony sklepu :( miałam odesłać kostiumy kąpielowe na koszt firmy zgodnie ze słynną już pomarańczową karteczką. wysłałam mejla w poniedziałek, wysłałam i dzisiaj... niedługo minie termin 10 dni na odsyłkę/wymianę, więc jutro będę musiała wysłać pocztą :/

Ewa natomiast na maile odpowiada, ale sama poprosiła mnie, bym zwróciła się do Uli, bo nie chce mnie wprowadzać w błąd.

no i teraz nie wiem, co mam robić - czy czekać na odpowiedź (wtedy minie termin odsyłki) czy wysyłać pocztą (trochę to będzie kosztować...).
          • lillyannee Re: Brak kontaktu 26.06.10, 22:59
            ja jestem w dosc podobnej sytuacji, tzn. mam kostium do odeslania (a
            wlasciwie 2, w sasiadujacych rozmiarach), tyle ze ja dodatkowo chce
            odeslac tez stanik, jeden z trzech ktore zamawialam i nie wiem czy
            moge razem z kostiumami w ramach darmowej odsylki.
            w dodatku chcialam prosic o mozliwosc przedluzenia terminu
            ewentualnej odsylki jednego ze stanikow, bo zamowilam w kolejnym
            zamowieniu (jeszcze nie oplacone, bo nie chce za nie placic zanim nie
            dostane odpowiedzi) sasiadujacy rozmiar i chcialam wybrac lepiej
            lezacy.
            minely 4 dni, mam nadzieje ze przed uplywem 10ciu dostane
            odpowiedz...
            • aga-nad Re: Brak kontaktu 28.06.10, 09:40
              Kontaktu z maila podanego na stronie nadal brak.
              Po zalogowaniu do sklepu widzę że zamówienie zmieniło status. Szkoda ze 5 dni po
              terminie, szkoda że tak bez uprzedzenia i żadnej informacji.
              Serce się kraje gdy tak wspaniały produkt ma psutą renomę przez zaniedbania ze
              strony obsługi sklepu.
    • kumakk BRAK KONTAKTU, STANIKA I KASY- olewanie klienta 26.06.10, 21:07
      Mnie ciekawi, dlaczego sklep pozwala sobie na całkowite olewanie klienta. Nie
      ukrywam, ze to ostatnie moje zamówienie. Z czymś takim nie spotkałam się do tej
      pory w żadnym sklepie internetowym. To moje kolejne zamówienie - zapłaciłam
      miesiąc temu. Od tamtej pory ani stanika, ani odpowiedzi na mejle, ani zwrotu
      pieniędzy - pomimo wysłanego mejla.
      Chciałabym odzyskać pieniądze i zamówienie złożyć w bardziej odpowiedzialnym
      sklepie. Niestety, moja próba kontaktu zostaje bez odpowiedzi.
      Mam kilkadziesiąt biustonoszy kupowanych w różnych miejscach, w różnych krajach.
      Z takim olewaniem się jeszcze nie spotkałam. Chcę odzyskać moje pieniądze!
      Rozumiem, że pani Ewa wielkim projektantem jest. Ale na takie traktowanie
      klienta to chyba najwięksi nawet nie mogą sobie pozwolić?
    • aleksandra_b brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 08:13
      Mam bardzo mieszane uczucia. Przy zamawianiu rzeczy dostępnych od ręki wszystko
      jest ok. Zamówienie, przelew, wysyłka, dwa dni i mam paczkę w rękach.
      Przy zamawianiu 14-dniowym... porażka. Brak informacji o opóźnieniu, brak
      informacji o terminie wysyłki, brak czegokolwiek. Wydaje mi się, że jeśli nie
      można dotrzymać tych 14 dni, to należałoby napisać o tym wcześniej, nie czekać
      na pytające maile. A potem ich nie ignorować. W sumie od zamówienia minął ponad
      miesiąc, a ja ciągle bez staników i bez wyjaśnień. :(

Jestem bardzo rozczarowana i zastanawiam się nad zamawianiem czegoś z tak długim
      terminem realizacji.
      • antyka Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 09:55
        Prawie dwa tygodnie temu wyslalam paczke priorytetowa - poczta
        polska z niedopasowanymi stanikami. Do dzisiaj nie mam jednak
        zwrotu. W piatek rano wyslalam maila w tej sprawie - bo zaczynam sie
        bac, ze paczke polknal listonosz. Wczoraj znow napisalam w tej
        sprawie i zero odpowiedzi.
        Dzisiaj odsylam kolejna paczke ze stanikami. Jesli dojdzie jutro, to
        czy moge sie spodziewac w miare szybkiego zwrotu?

Troche dlugie to oczekiwanie...
        Moze i bym poczekala, gdybym byla pewna, ze paczka dotarla i ze
        sklep ma na przyklad max 10 dni roboczych na zwrot. A tak czekam i
        nie wiem, na czym stoje... Dotarla ta moja paczka, czy nie dotarla...
      • alexandra.87 Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 10:48
        Czy ktoś może wie o co chodzi z brakiem jakiegokolwiek kontaktu ze strony sklepu?!? Jestem wściekła, bo staniki zamówiłam, żeby dopasować sobie do sukienki na ślub i wesele, ale nie ma szans żeby doszły, a nabardziej denerwuje mnie to, że NIKT mi nie odpisuje na maile, a na stronie sklepu nie ma podanego żadnego numeru telefonu, zna ktoś może telefon kontaktowy??

Jestem załamana, bo sukienka ma spory dekolt i pięknie by wyglądała z effuniakiem, a tak to nie mam co na siebie założyć :( Świetnie :(
        • kk345 Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 11:35
          Czytam ten wątek i rozmyślam sobie, jak wielki kredyt zaufania ma na
          Lobby Ewa- gdyby takie wpisy pojawiły sie w wątku jakiegokolwiek
          innego sklepu internetowego, byłby to natychmiast sygnał alarmowy
          dla pozostałych forumek, że ze sklepem i wpłaconymi pieniędzmi
          dzieje się coś bardzo niedobrego...Już pomijam fakt, że sklep bez
          jakiegokolwiek kontaktu telefonicznego zostałby zdyskwalifikowany
          już na wstępie.
          • kasiadj07 Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 11:52
            Też się właśnie nad tym zastanawiam, czy sklep czuje się aż tak pewnie, że Ewa
            słowem nie skomentuje sytuacji? Skoro się jest niezastąpionym w danej branży, to
            można nie dbać o klientów, a i tak kupią...
            Tak jak ja, nic innego już przecież nie noszę. Tym bardziej drażni mnie takie
            podejście, bo skoro jestem wierna marce, chciałabym, aby traktowano mnie z
            szacunkiem. W końcu to dzięki klientkom sklep działa i może się rozwijać.
      • edhelwen Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 12:52
        Dzisiaj mija 16 dzień roboczy od złożenia zamówienia (15 od rozpoczęcia
        realizacji - zaksięgowanie przelewu?). Oczywiście status zamówienia nadal głosi,
        że "oczekujemy na dostawę" :/ To nie tak, że nikt w sklepie nie działa, bo
        pojawiła się info na stronie o obniżkach i otrzymałam newsletter.
        Zamówiłam dwa staniki dla porównania, tak więc mam przynajmniej 100zł zamrożone
        od trzech tygodni :/ Zazdroszczę dziewczynom, które mają swój rozmiar dostępny
        od ręki, zastanawiam się ile jeszcze będę czekała na "nietypowe" 80C :/ Do tego
        zastanawiam się jakby było z wymianą na inny rozmiar, bo połowa okolicznych
        rozmiarów też jest na zamówienie :/ Kolejny miesiąc?
        Jeszcze nie mam zamiaru pisać maila, to w końcu dopiero 16 dni...
        • aleksandra_b Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 12:56
          Może lepiej napisz? A nuż Ty dostaniesz jakąś (jakąkolwiek) odpowiedź?
        • pineapplegirl Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 13:31
          Jestem w podobnej sytuacji, tez czekam na dwa opłacone staniki ponad dwa tygodnie. Zmówiłam staniki jasne, na lato, a po tym co tutaj czytam obawiam się, czy je w ogóle dostanę w lecie. A może w ogóle nie będą szyte? Chciałabym się tego dowiedzieć.
          W dodatku mam obawy, że jeśli już dostaniemy odpowiedź, to będzie: „Nie podoba się, to nie kupujcie”.
          Dla mnie to bardzo przykre, że po tylu prośbach o kontakt, ciężko zadać sobie trud i napisać dwa słowa w ramach wyjaśnień. Sama nie wiem jak to tłumaczyć… Wygodne staniki to jedno, a sprowadzanie klientów do roli intruza, to drugie.
          Zastanawiam się też, co z klientkami które nie zaglądają na Lobby, a które tez czekają tak długo na zamówienie. Co one muszą myśleć?
          • edhelwen Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 13:54
            uhm, do tego ja zamawiałam rozmiar niby powszechnie dostępny w sklepach...
            Tylko, że te powszechnie dostępne w sklepach w tym rozmiarze mają rozciągliwe
            obwody i nie robią takiego dekoltu, plus teoretyczna gorsza jakość. Niby inne
            polskie firmy też idą do przodu, ale za tymi lepszymi produktami idzie w górę
            też cena i to wcale nie oczywiste, że w sklepie dostałabym alternatywny stanik
            taniej. A boję się, że można powiedzieć, że przecież 80C dostanę w każdym
            bieliźniaku :/ Być może to nie ma znaczenia, ale wiemy jakie komentarze się
            zdarzały ;)
          • rudaa26 Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 14:02
            Wczoraj w 17 dniu roboczym moje zamówienie zostało wysłane kurierem.
            Ja również zamówiłam 2 biustonosze dla porównania i na pewno jednen
            będzie do zwrotu. Jeśli będę na to 100 zł czekac miesiąc to rece
            będa mi się wlokły po ziemi tak nisko opadną.
            Moim zdaniem jest w tej sytuacji najgorsze to że nieważne co jeszcze
            sie wydarzy, jak długie przerwy bedą w funkcjonowaniu sklepu to my i
            tak bedziemy sie na to godzić bo przeciez każda chce mieć Effuniaka-
            wygodny, dobrze dopasowany biustonosz, nie uwierajacy itd. Żal:(
            • kk345 Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 14:44
              > Moim zdaniem jest w tej sytuacji najgorsze to że nieważne co
              jeszcze
              > sie wydarzy, jak długie przerwy bedą w funkcjonowaniu sklepu to my
              i
              > tak bedziemy sie na to godzić bo przeciez każda chce mieć
              Effuniaka-
              > wygodny, dobrze dopasowany biustonosz, nie uwierajacy itd.

Nie każda- ja poczekam jednak, aż sklep zacznie funkcjonować na
              standardowych zasadach, z normalnym kontaktem i możliwością
              omówienia wątpliwości telefonicznie, którą to możliwość mam często
              nawet kupując u osoby prywatnej na Allegro. Do tego czasu pochodzę
              sobie w produktach innych firm.
              • bebe.lapin Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 15:24
                Ty mozesz pochodzic. Niestety, nie kazdy ma taka mozliwosc.
                • kk345 Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 15:43
                  OK, mam wybór- Ty też niedługo będziesz mieć, chudnąc w takim
                  tempie:) Ale zmierzam do tego, że teraz Twój wybór, to
                  -nieposiadanie effuniaków z wyboru, bo nie chcesz popierać źle
                  zorganizowanego sklepu, lub
                  -nieposiadanie effuniaków, bo nie wiesz, gdzie jest Twoje zamówienie.
                  Efekt ten sam- nie ma w czym chodzić, tyle, że w pierwszej wersji
                  nie zamrażasz w tej zabawie własnych pieniędzy.
                  • bebe.lapin Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 15:53
                    na razie to na zamowienie z brastopu tez czekam, a w zeszly poniedzialek juz
                    przeciez wyslali ;)

a tak na powaznie, to do miski G nie mam ani szans, ani ochoty zjechac, a jako
                    ze lubie max dekolty i waskie fiszbiny, to i tak effuniaki mi zostaja.

tyle ze obawiam sie, ze jeszcze troche i ich stan sie na tyle pogorszy przez
                    brak odpowiedniego podtrzymania, ze ciezko bedzie cos zaradzic.
                    • kk345 Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 16:11
                      I kółko się zamyka, bo jakkolwiek źle nie działałby sklep Ewy, to
                      zawsze znajdą się klientki- wiec po co się starać?

Tyle, że w tej sytuacji nie ryzykowałabym absolutnie polecania Jej
                      firmy nowym Lobbystkom- moga nie zrozumiec, że staniki to towar
                      reglamentowany i dostępny jest wyłącznie spod lady w systemie
                      kartkowym, za pomocą poczty pantoflowej:)
                      • bebe.lapin Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 16:43
                        to, co jest dla mnie najbardziej niezrozumiale, to schizofrenicznosc tego
                        wszystkiego. Nie znam zadnej z pan osobiscie, ale doswiadczylam juz milego,
                        szybkiego kontaktu mailowego, cierpliwosci i wyrozumialosci. calkiem niedawno
                        effuniak sama do mnie napisala z pytaniem, jak poszlo dopasowywanie po praniu;
                        pare dni temu napisalam na sklepowego, a ze nie dostalam odpowiedzi, wczoraj
                        napisalam bezposrednio do p. Ewy i dzis mialam info, ze sprawa przekazana do
                        odpowiedniej instancji; ;) naprawde, mozna jak sie chce i dowody tego sa, a z
                        drugiej strony mamy takie sytuacje jak wyczekiwanie bez cienia informacji czy
                        niektore odpowiedzi p. Ewy na forum, ktore sa niestety ponizej wszelkiej
                        krytyki. Wlasnie tego nie rozumiem.
        • meg_ee Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 13:59
          U mnie tez jest podobnie, dzis jest 16 dzien roboczy od zlozenia zamowienia a na
          stronie wciaz info ze "oczekuje na dostawe".
          W innych okolicznosciach ja nawet moglabym jeszcze troche poczekac zanim zaczne
          jakos drazyc sprawe ale problem mam taki ze w piatek wyjezdzam i nie bedzie mnie
          w PL az do... 9 sierpnia. Co oznacza ze jesli staniki przyjda to juz nie bede
          miala szansy ich przymierzyc i ewentualnie zwrocic/wymienic.
          I teraz nie wiem co robic. Anulowac zamowienie bo sklep nie wywiazuje sie z
          umowy? Blagac by mi przedluzyli termin zwrotu/wymiany z 10 dni na...30?
          Jestem zalamana bo tak czekalam na te staniki :(
        • miss-alchemist Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 14:58
          nie chcę Cię martwić, ale ja na swoje kostiumy czekałam 25 dni roboczych od dnia zamówienia. potem czekałam kilka dni na informację, jak mam dokonać darmowej odsyłki (o pomarańczowej karteczce już mówiono), mimo dwóch mejli do sklepu i jednego do Ewy informacji nie dostałam. wczoraj odesłałam staniki pocztą (na wszelki wypadek je ubezpieczyłam, więc tanio nie wyszło), żeby mi nie minął termin na odsyłkę...

mam nadzieję, że na zwrot nie będę długo czekać, bo zamrożone mam 120 zł (zamawiałam dwa rozmiary, jeden wymieniony na halterka, drugi zwrócony). dobrze, że chociaż wymieniony dostałam błyskawicznie.

generalnie prywatny kontakt z Ewą - sympatycznie, miło i bezproblemowo, kontakt ze sklepem - dramat. jest mi o tyle przykro, że sama broniłam Ewy w dyskusji na balkonetce, a od sklepu nie dostałam odpowiedzi na moje maile.

a mail z newsletterem mnie po prostu dobił ;(

chociaż uważam Effuniaki za genialne, nie będę już nic kupować "na zamówienie", tylko i wyłącznie od ręki. całe szczęście w mojej strefie rozmiarowej wybór jest zacny (kusi nowy comexim w kolorze zielonym :P).
          • asfo Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 17:13
            Mi się zdaje, że popyt przewyższył podaż i sklep nie wyrabia się z szyciem.
            Wydajności produkcji nie da się łatwo zwiększyć, bo trzeba znaleźć ludzi, którzy
            wykonają pracę na wysokim poziomie - zarówno jeśli chodzi o szycie jak i o
            wysyłanie. Wcale nie łatwo takich znaleźć. Stąd problemy. Pewnie za jakiś czas
            wszystko się wyjaśni.
            • beata-1978 Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 21:43
              Niestety muszę dołączyć do klubu narzekających :/ Do tej pory nie
              miałam, żadnych problemów z zakupem effuniaków i to zarówno tych "od
              ręki" jak i na zamówienie. Teraz czekam od 5 czerwca na pudrowego
              kropka i nic... brak informacji ze sklepu o opóźnieniu, brak
              odpowiedzi na maila... A najbardziej wkurza mnie fakt, że kropek w
              moim rozmiarze pojawił się w Dopasowanej, kilka dni po złożeniu
              przez mnie zamówienia u Ewy, i mogłam go mieć w 24h. Teraz rozmiaru
              oczywiście już niema, a ja nie wiem jak długo będę czekać na stanik
              od Ewy. Wydawało mi się, że 70HH nie jest tak bardzo niepopularnym i
              nietypowym rozmiarem, że trzeba tak długo na niego czekać. Nie
              ukrywam, że jest mi bardzo przykro z powodu zaistniałej sytuacji :(
          • edhelwen Re: brak informacji i kontaktu z klientem 29.06.10, 17:39
            na chwilę obecną wszystkie modele dostępne w 80C są na zamówienie (z wyjątkiem
            czerwonego plisu i dżinsowego). Tylko ja nie potrzebuję pierwszego lepszego
            stanika, a jasnego :/ Tak samo jak kupowałam wcześniej czarny bo chciałam
            czarny, a nie fioletowy czy czerwony.
            Jeśli za jakiś czas zajdzie taka sytuacja, że mój rozmiar (a to jest rozmiar
            wyjściowy - niewykluczone, że przy ścisłości obwodów czy mało/dużomiseczkowości
            musiałabym próbować np 80B/D, 85B/C itp. które też są w większości przypadków na
            zamówienie) będzie od góry z założeniem, że jest rzadki i tylko i wyłącznie na
            zamówienie, to się zastanowię, czy opłaca się "szarpać" :/
            • zireael00 Re: 80C/D i pokrewne 29.06.10, 18:11
              Szczere mówiąc nie rozumiem, dlaczego Ewa uważa te rozmiary za "dziwne" czy niepopularne. Taki Effuniak pasuje na dziewczynę o wymiarach +/- 80/100, które wydają mi się dość popularne, ponieważ nosicielek 32F/FF i 34E/F jest masa. U Yoshi te rozmiary znikają zwykle jako jedne z pierwszych. Kiedy byłam z koleżanką na zakupach, to staniki w jej rozmiarze (36G) były praktycznie z każdego modelu, a w moim niedobitki. Więc w mainstreamowych stanikach ten rozmiar jej bardzo popularny, a w Effuniakach niszowy? Czy chodzi o to, że dziewczyny ze środka tabelki mogą mieć Effuniaki w nosie, bo mają kolosalny wybór wśród pozostałych marek? No, niestety, niektóre nie mogą - mnie większość brytoli wierci dziurę w mostku, włazi tym mostkiem na piersi i rozstawia je na boki, oraz ma za szerokie fiszbiny. Miałam nadzieję, że do mojego Bakłażana wkrótce dołączą kolejne biustonosze autorstwa Ewy, ale teraz zaczynam mieć poważne wątpliwości co do pomyślności tego przedsięwzięcia.
              • edhelwen Re: 80C/D i pokrewne 29.06.10, 19:09
                i to naprawdę nie musi być tak, że te rozmiary są tak masakrycznie niedobrane,
                że dziewczyna nosząca sieciówkowe czy bazarowe 80C, z effuniaków na pewno będzie
                miała mniejszy obwód typu 70-75 i miskę rzędu E albo więcej. Ja przed
                uświadomieniem przy podobnych wymiarach co obecne nosiłam 80C lub 80B.
              • kasiadj07 Re: 80C/D i pokrewne 29.06.10, 19:32
                To, że niektóre rozmiary uważane są za rzadkie i dostępne są tylko na
                zamówienie, to chyba wynika z ekonomicznego rachunku a nie zwykłego
                widzimisię, w końcu Ewa wie doskonale, ile sztuk i w jakich rozmiarach
                sprzedała w poprzednich kolekcjach.
                • aleksandra_b Re: 80C/D i pokrewne 29.06.10, 20:03
                  80C/D są mało popularne, 80F/FF,85 E/F są mało popularne. To ciekawe, które są bardziej. ;) W sumie ciężko sprawdzić, bo w sklepie nie działa porządnie wyszukiwarka.
                  Wiadomo, że to wszystko rachunek ekonomiczny. Wydaje mi się, że nie byłoby tych obaw i gadania, gdyby informacje były porządne. I gdyby ten czas oczekiwania trwał tyle, ile jest napisane (swoją drogą o tym, że chodzi o 14 dni roboczych dowiedziałam się z lobby, ze strony sklepu tak łatwo się nie wywnioskuje).

Ja dostałam dziś odpowiedź na moje maile i informację, że paczka została dziś wysłana, więc trochę się uspokoiłam. Gorzej, jak rozmiar nie będzie pasował i będę chciała wymienić na coś, co znowu będzie na zamówienie. ;)
                • zireael00 Re: 80C/D i pokrewne 29.06.10, 20:11
                  Kasiu, nie napisałam przecież, że Ewa zmyśla, ale bardzo się dziwię, za podstawę do mojego zdziwienia, przyjmując to, ile dziewczyn ma zbliżone wymiary do moich.
                  • kasiadj07 Re: 80C/D i pokrewne 29.06.10, 22:20
                    Może te inne dziewczyny w Twoim rozmiarze niekoniecznie potrzebują
                    Effuniaka, a może kupiłyby jak byłby dostępny od ręki, a jak nie jest
                    to kupują coś innego i kółko się zamyka...
              • yaga7 Re: 80C/D i pokrewne 29.06.10, 20:27
                Jak nosiłam 34E/F parę lat temu, to byłam tu jedna z nielicznych z takimi
                wymiarami. Może teraz się coś zmieniło.
                Ale pamiętam, że miałam wielkie problemy ze sprzedażą używanych staników w takim
                rozmiarze - i to zarowno tu, jak i na allegro.
                32FF jeszcze szły, ale 34? Już nie. Ale wtedy też panowała większa moda na
                ściskanie, więc też może dlatego.
                No i druga sprawa - na taki biust można kupić sporo różnych modeli, więc myślę,
                że wybór jest.
                • edhelwen Re: 80C/D i pokrewne 29.06.10, 20:47
                  no tak, ale na pewno nie wszystkim dziewczynom chodzi o "byle jaki dobrze
                  pasujący stanik" tylko konkretny model, który ma dawać konkretny efekt. Pewnie,
                  z kupieniem byle jakiego stanika w miarę pasującego nie mam większych problemów.
                  Ale jak chcę stanik "do zadań specjalnych" i jeszcze postawię mu takie, a nie
                  inne warunki, to nagle rynek robi się maaalutki.
                  Z drugiej strony jeśli Ewa chce szyć dla "niszy", która nie dostanie na siebie
                  stanika w pierwszym lepszym sklepie, to też kokosów nie zrobi, bo w końcu ta
                  "nisza" się zaspokoi.
                  Trudno, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia, ja po prostu nie mogę się
                  pogodzić, że z takim przeciętnym rozmiarem trudniej mi jest kupić effuniaka, niż
                  osobie z teoretycznie bardziej problematycznym biustem (np 75H). A może powinnam
                  czuć się winna, że utyłam? bo 75D jest o wiele łatwiej dostać od ręki?
    • elle_b dla odmiany moje zamówienie doszło szybko :) 29.06.10, 21:23
      Czytam i czytam i smutno mi, że tak spada renoma sklepu, tym bardziej ze produkt mają naprawdę dobry. Złożyłam kolejne zamówienie i po przeczytanych tu komentarzach psychicznie nastawiłam się na niekończące się oczekiwanie. Jednak bardzo miło się zawiodłam :) Zapłata za zakupy została zaksięgowana w dniu 20.06 a dziś już (29.06) przymierzałam moje staniczki (z których jeden miał termin oczekiwania 14dni). Mam nadzieję że wszystkie oczekujące na przesyłkę dziewczyny równie szybko otrzymają paczki.
      • antyka Re: dla odmiany moje zamówienie doszło szybko :) 29.06.10, 21:54
        Jutro uplyna dwa tygodnie, jak zwrocilam staniki.
        Wyslalam paczke rano 16-go czerwca, priorytetem - musiala dojsc 17-
        go. Dzisiaj jest 29 czerwca i dalej nie mam pieniedzy na koncie :(
        Utopilam 500 zl i czekam... I nie wiem, czy paczka dotala czy nie,
        bo na maile nikt nie odpowiada.
        Najgorsze jest to, ze dzisiaj odeslalam kolejne staniki - zwrot za
        prawie 600 zl i pewnie tez bede tez czekac dlugo na swoje pieniadze.

Dlugo poczekam zanim zdecyduje sie na kolejne zakupy. Oj dlugo.
      • stary_dywanik Re: dla odmiany moje zamówienie doszło szybko :) 29.06.10, 23:07
        Dziś mija 14 dni (roboczych) od kiedy złożyłam zamówienie. Ciekawe kiedy dostanę
        przesyłkę, sądząc po wypowiedziach innych to nie prędko :(
        • mamua Re: dla odmiany moje zamówienie doszło szybko :) 30.06.10, 00:05
          No ja niestety też dołączam do klubu niezadowolonych, gdyż czekam bez skutku na
          odpowiedź na maila. Odesłałam stanik na wymianę, zamówiłam inny. W historii
          zamówienia wyświetla mi się, że czekają na wpłatę, no więc nie wiem o co chodzi.
          Pani Ewa chyba faktycznie wychodzi z założenia że klientki wszystko jej wybaczą,
          a nawet jak nie wybaczą to dalej będą kupować bo lepszych staników nigdzie nie
          dostaną. Smutne to
        • stary_dywanik Re: dla odmiany moje zamówienie doszło szybko :) 03.07.10, 13:28
          Moja przesyłka już jest w drodze. Została wysłana wczoraj czyli siedemnastego
          dnia roboczego (zamówienie złożyłam 09.06 i od razu opłaciłam).
      • kasiulek_1 Re: dla odmiany moje zamówienie doszło szybko :) 08.07.10, 22:18
        Ja zamawiałam dopiero trzy razy staniki, ale za każdym razem
        transakcja była błyskawiczna.
        Po przeczytaniu ostatnich postów tez się zastanawiałam jak to
        będzie, ale zamówiłam we wtorek, a we czwartek już go mam, I tak za
        każdym razem było.
        Zwrot też juz robiłam i też bez zarzutu.
        Ale żeby nie było tak różowo, to pierwszy przyszedł wadliwy :P
        Zaproponowano mi zwrot, ale sama sobie poradziłam.
        Mam nadzieję, że sytuacja szybko się unormuje, bo firma ma potencjał
        i szkoda by było tak na wejściu podciąć sobie skrzydła.
    • yarshiva Reklamacje 30.06.10, 06:45
      Jak to jest z wymianą, reklamacją i kwestią kosztów przesyłek?
      Zamówiłam sobie stanik Black, szczęśliwa byłam, że w końcu kilka ciuchów będę
      mogła założyć, bo odpowiedni stanik, a tu zonk. Stanik uszyty niechlujnie - na
      jednej misce koronka naszyta za nisko i widać taki dosyć kawałek beżowej miski.
      No nie wygląda to ładnie, a po założeniu stanika po prostu niechlujnie.
      Sądziłam, że staników uszytych niedokładnie się nie sprzedaje, ale się myliłam
      niestety. Teraz nie mam ochoty ponosić kosztów z powodu czyjegoś niechlujstwa -
      jakbym wiedziała, że może mi zostać wysłany Black uszyty niestarannie, to
      najprawdopodobniej zamówiłabym inny model.
      Poza tym stanik jest ściślejszy niż np. chilli i jest po prostu za ciasny (60 na
      65/61), dlatego wypadało by mi go wymienić na obwód o oczko większy. I nie wiem,
      czy mam go wymieniać, czy reklamować.
      Ogólnie jestem niezadowolona.
      • antyka Re: Reklamacje 30.06.10, 07:15
        Wczoraj wieczorem wyslalam Ewie sms-a z opisem sytuacji.
        Dzisiaj rano dostalam z jej banku potwierdzenie, ze przelew zostal
        nadany.
        Dziekuje za szybkie rozwiazanie sytuacji.

Mam nadzieje, ze nie bede musiala czekac az dwoch tygodni na zwrot,
        ktory wyslalam wczoraj :)
        • aga-nad Re: Reklamacje 30.06.10, 09:41
          Niestety nie każdy ma dostęp do kontaktu przez telefon z właścicielem marki - ci
          co nie mają są skazani na błądzenie po omacku.

Co do wybaczania to może się kiedyś trafić bardzo zdenerwowany klient i narobi
          problemów a nam pozostanie wspomnienie legendy effuniaków.
      • yarshiva Re: Reklamacje 04.07.10, 12:49
        Sprawa została wyjaśniona z Ewą, stanik odszyty prawidłowo został do mnie
        wysłany w tempie ekspresowym. Stanik jest prześliczny - odszyty tak jak
        powinien. Najwyraźniej poprzedni egzemplarz był przeoczoną wpadką, już takich
        historii być nie powinno.
        Według mnie Black jest ścisły (65tka na 65luźno/61ciasno), miski wydają mi się
        standardowe.
    • andziula_ania kontakt, problem 30.06.10, 12:06
      Czy ktoś może ma podobny problem z dostaniem odpowiedzi?
      Zazwyczaj kontakt był natychmiastowy, bezbłędny a tu pierwszy mail bez
      odpowiedzi, drugi bez odpowiedzi , wysłałam trzeci i mam nadzieję że ktoś mnie
      usłyszy.
      Oczywiście w przeciągu kilku dni, tygodnia.
      zazwyczaj odpowiedź była tego samego dnia wieczorem.
      • bebe.lapin Re: kontakt, problem 30.06.10, 12:09
        a na jakiego maila piszecie? bo ja odpowiedzi na maila na sklepowego (lub
        pisanego na formularzu ze sklepu) nie dostalam chyba nigdy, ale np. kontakt
        przez adres gazetowy effuniak jest ok. np; teraz napisalam maila w sprawie
        wymiany i po dwoch dniach juz wszystko jest zalatwione, info w obiegu, a stanik
        dzis ma byc wyslany.
        • mamua Re: kontakt, problem 30.06.10, 13:42
          Ale chyba nie o to chodzi, żeby buszować po forach i szukać kontaktu ze sklepem.
          Na ich stronie jest podany jeden adres i nie wiem, czy p. Ewa życzy sobie aby
          pisać do niej na jakieś inne adresy i d... za przeproszeniem zawracać. Ten brak
          kontaktu jest moim zdaniem skandaliczny.Jestem w stanie zrozumieć jakieś
          opóźnienia w realizacji, wiadomo firma dopiero startuje i musi się wszystko
          rozkręcić, ale jeśli ktoś podaje adres i prosi o kontakt w razie wątpliwości, to
          niechże raczy odpowiadać
          • bebe.lapin Re: kontakt, problem 30.06.10, 13:49
            ja sie czasem zastanawiam, czy po prostu ten formularz nie ma jakis problemow.
            nie dostawalam z niego odpowiedzi nawet przedtem, jak nie bylo tych opoznien
            wszystkich.
            • andziula_ania Re: kontakt, problem 30.06.10, 13:58
              Ja się kontaktowałam przez formularz zawsze i do tej pory było bez zastrzeżeń.
              Chcę zwrócić strój, zamówiłam 2 komplety dla siebie i kolerzanki - to miał być
              jej 1 effuniak niestety rozczarowała się niespodzianką w postaci zwykłych
              ramiączek i teraz mam problem z odesłaniem jej kompletu.
      • andziula_ania Re: kontakt, problem 01.07.10, 11:24
        Udało się, dostałam odpowiedź.
    • annemarie_li Skandal, czyli nie samym Lobby sklep żyje :/ 30.06.10, 15:01
      Jakiś czas temu sprezentowałam sobie i mojej mamie kilka effuniakowych
      kompletów. Mama była pod wrażeniem zarówno szerokiej rozmiarówki biustonoszy
      firmy, jak i jakości bielizny oraz mile zaskoczona faktem, że są to polskie
      wyroby (mimo, że nie jest Polką, to ma chyba większy sentyment i zaufanie do
      wschodnioeuropejskiej produkcji, niż niejeden rodowity mieszkaniec tych terenów
      :]). Przy jakiejś okazji mama poleciła firmę kilku swoim koleżankom, a że byłam
      akurat w domu rodzinnym, to jak głupia dołączyłam się do zachwytów, podałam
      każdej adres internetowy sklepu i zachwalałam zakupy w nim.
      Efekt??? CALUTKI urlop miałam kompletnie zmarnowany, bo zamartwiałam się czy
      mamie uda się je w porę powstrzymać przed złożeniem zamówień! Jedną w ostatniej
      chwili udało się powstrzymać, kamień z serca, bo była pewna rozmiaru (idealnie
      przypasowały jej biustonosze mojej mamy) i chciała zrobić zakupy za ponad 1000
      zł (dla siebie i córki). Z pozostałymi miałyśmy albo mniej szczęścia (czyli
      złożyły zamówienia i czekaaaaaaaaaają), albo nie wiemy, jak wygląda sprawa, bo
      nie miałyśmy jak się dowiedzieć :/
      Niby to, co wyprawia sklep nie jest winą moją ani mojej mamy, ale to my go
      poleciłyśmy i to my w razie czego najemy się WSTYDU!!! Czy obsługa sklepu nie
      zdaje sobie sprawy, że ma również klientki spoza LOBBY (sama zaglądam tu rzadko,
      a piszę pierwszy raz)? I że ona po kilkunastu dniach bez zamówienia i bez
      żadnego odzewu ze strony sklepu czują się zwyczajnie OSZUKANE???
      Bardzo "optymistycznie" nastraja mnie również fakt, że pewnie ja zaistniałą
      sytuacją przejęłam się bardziej, niż obsługa sklepu - której to obecna sytuacja
      jest ewidentną winą. Jestem w stanie zrozumieć opóźnienia, ale KOMPLETNEGO
      OLEWANIA klienta (czyli braku jakiegokolwiek kontaktu, ne podania telefonu
      kontaktowego i zerowej informacji o opóźnieniach na stronie sklepu) nie rozumiem
      i nie wybaczę. I jeszcze ten ostatni Newsallert (czyli jednak DA SIĘ wysłać
      maila?), no po prostu witki opadają...
      I tak, jak ktoś słusznie napisał - LOBBYSTKI może i wybaczą, bo są w panią Ewę i
      jej staniki zapatrzone, jak w obrazek i nie przeszkadza im, że są traktowane
      lekceważąco. Ale znajdzie się kiedyś klient spoza Lobby, który nie pozwoli sobie
      na takie traktowanie i tym sposobem Effuniaki przejdą do historii.
      Ja wiem jedno - NIGDY PRZENIGDY nie polecę już nikomu zakupu bielizny pani Ewy,
      a wręcz odradzę. Sama również, mimo ogromnego zadowolenia z towaru, rezygnuję z
      tej marki. Choćbym miała i bez stanika chodzić.
      Oprócz dużego biustu mam też godność i pewien próg tolerancji...
    • confused.girl Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 2 30.06.10, 18:01
      a masz wersje beżową czy może szampańską?
    • nivaliss U was wciąż brak kontaktu? Mi się udało... 30.06.10, 18:14
      Czekałam na zwrot pieniędzy za zwracany stanik, który wysłałam 2
      tygodnie temu. Na zwrot pieniędzy sklep ma 10dni (pewnie roboczych),
      więc w terminie jeszcze się mieścił, ale niepokoiłam się, czy stanik gdzieś nie zaginął i w końcu wczoraj późnym wieczorem napisałam maila.
      Dzisiaj rano dostałam odpowiedź i zwrot pieniędzy. Wam wszystkim wciąż
      nie odpisano? Nie wiem czy szybka odpowiedź na mojego maila oznacza
      koniec problemów komunikacyjnych sklepu, czy też miałam szczęście...?
      • mamua Re: U was wciąż brak kontaktu? Mi się udało... 30.06.10, 18:39
        Spieszę donieść, że moje zamówienie zmieniło dziś status, obecnie oczekuje na
        wysłanie, więc jestem uspokojona i wiem że stanik na wymianę dotarł. Ale
        odpowiedzi na maila, który wysłałam w poniedziałek nie dostałam. Również pisałam
        bo obawiałam się, ze poczta zagubiła przesyłkę. Myślę, ze jeżeli mają jakieś
        nieprzewidziane sytuacje i np. nie mogą odpisywać to powinni zamieścić info na
        stronie sklepu i nie byłoby takich zgrzytów.
    • czaroffnica24 A ja czekam... 30.06.10, 20:25
      data zamówienia:
      2010-06-13 13:39:12

i czekam...

Mało tego dostałam dzisiaj meila zachęcającego do zakupu stanika na który czekam... i czekam... i to taniej o 20 zł niż ja za niego dałam.

Jestem rozczarowana.

To miała być wieczna miłość od pierwszego wejrzenia, ale spojrzałam drugi raz.
      • kate2501 Re: A ja czekam... 30.06.10, 20:44
        Śmierdząca sprawa...:/
        Ja pisałam wczoraj i dosłownie za chwilke dostałam odpowiedx od Uli
        .Na kolejne pytanie równiez dostałam szybką odpowiedź -chyba miałam
        szczęście;D
        • bacia12 Re: A ja czekam... 30.06.10, 21:31
          Ja pisałam wczoraj przy złożeniu zamówienia (nie czytalam wątku:(. Odp dostałam dziś. Kilka razy mailowałyśmy. Nie dostalam odpowiedzi na ostatniego maila, w którym zapytalam ile czasu będę czekała na staniki (a to interesuje mnie najbardziej po przeczytaniu tego wątku)
          • bacia12 Re: A ja czekam... 01.07.10, 08:37
            dostalam dzis maila, ze przesylka dojdzie jutro :)
            staniki byly z promocji, moze dlatego tak szybko :)
            • edhelwen Re: A ja czekam... 01.07.10, 22:58
              u mnie nadal nic nowego :/ ale ja się zaparłam i nie będę pisać maili. Złożyłam
              zamówienie, wpłaciłam kasę, oczekuję na przesyłkę, czemu mam się dopytywać.
      • czaroffnica24 i się doczekałam 01.07.10, 19:50
        Odpowiedzi na meila brak, za to info o wysyłce dotarło. Jak dojdzie dam znać.
    • meg_ee Dostalam swoje zamowienie :))) 01.07.10, 11:57
      Pan kurier wlasnie przyniosl.
      Czesc rzeczy (tych dostepnych na magazynie) p.Ula wyslala oddzielne a groszek, szyty na zamowienie, p.Ewa wyslala z Lodzi. Obie paczki doszly razem.
      Napisalam jeden mail z zapytaniem o moje zamowienie i reakcja byla natychmiastowa ze strony sklepu - fakt ze podkreslilam iz jutro wyjezdzam na miesiac i ze bardzo mi zalezy na dostaniu rzeczy przed jutrem.
      Czyli ogolnie czekalam 17 dni roboczych ale jestem przeszczesliwa ze sie udalo zdarzyc :))
    • akubaga czekałam 7 dni roboczych 01.07.10, 22:08
      zamówiłam mojego pierwszego effuniaka 20.06, przelew wpłynął na konto 22.06,
      zamówienie wysłane 30.06 - czyli od zaksięgowania przelewu do wysłania paczki
      minęło 7 dni roboczych (połowę mniej niż regulaminowe 15 dni)
      bardzo mnie to cieszy, ponieważ trochę martwiłam się oczekiwaniem czytając
      ostatnio LB
      jestem zadowolona z obsługi i tego samego życzę innym
      • beata-1978 Re: czekałam 7 dni roboczych 02.07.10, 10:07
        Ty mnie nawet nie denerwuj! ;) Zamówienie złożyłam 05.06 i ciągle czekam. Sklep
        nie odpisał na mojego maila, więc wysłałam bezpośrednio na adres Ewy. Effuniak
        wczoraj napisała i przekazała sprawę Uli. I znów cisza, brak jakiejkolwiek
        informacji. W następnym tygodniu wyjeżdżam i zaczynam być naprawdę wściekła, bo
        dziewczyny które później złożyły zamówienie już dostał swoje staniki a ja ciągle
        czekam.
        • meg_ee Re: czekałam 7 dni roboczych 02.07.10, 14:04
          moze jest tak, ze akubaga miala po prostu szczescie bo ktos np zwrocil stanik w rozmiarze jaki ona zamawiala i p.Ula od razu jej wyslala?!

Ja swoje zamowienie dostalam tylko i wylacznie dlatego ze napisalam ze wyjezdzam (czekalam 17 dni roboczych).
          U mnie bylo tak, ze najpierw sklep zareagowal tzn na stronie zmienil sie status zamowienia, przesylke wyslano a dopiero pozniej dostalam maila od p.Uli (dzien czy dwa pozniej).
          Jestem pewna ze i tobie p.Ula odpisze wkrotce :):)))
    • anuula12 nie widzę obrazków ;( 02.07.10, 14:21
      Nie mam pojęcia dlaczego, jakieś 2 tygodnie temu po prostu zniknęły. Ot tak.
      Wchodzę rano - są, wieczorem - nie ma ;(;(;(
      O co chodzi? Ja w komputerze nic nie zmieniałam, nie usuwałam, nie instalowałam
      itp......
      • anka-ania Re: nie widzę obrazków ;( 02.07.10, 15:15
        A z łącza internetowego korzystasz sama czy z kimś się dzielisz? Jeśli to
        drugie, to po prostu wieczorami więcej ludzi korzysta z internetu, sieć jest
        przeciążona, transfer spada i obrazki mogą się nie ładować.
        Zaznaczam, że informatykiem nie jestem, a powyższe wynika tylko z moich
        obserwacji. :)
        • anuula12 Re: nie widzę obrazków ;( 02.07.10, 15:43
          Nie, z łącza korzystam sama. A obrazków nie widzę cały czas, nieprzerwanie od 2
          tygodni, nie tak że tylko wieczorem ;)
          Po prostu w jednej chwili zniknęły i nie zamierzają chyba się pojawić ;(
          • akj77 Re: nie widzę obrazków ;( 02.07.10, 16:00
            Wyczyść cache przeglądarki?
            • anuula12 nic nie dało niestety n/t 02.07.10, 19:02

• anka-ania Re: nie widzę obrazków ;( 02.07.10, 19:11
            A z jakiej przeglądarki korzystasz?
            Właśnie otworzyłam stronę sklepu w Operze i żaden obrazek mi się nie wyświetlił
            (zero grafiki). Pod IE i FF nie ma z tym problemu.

• anuula12 Re: nie widzę obrazków ;( 02.07.10, 20:17
              No właśnie korzystam z Firefoxa...i jak dotąd wszystko było cacy ;) Czyli
              myślisz, że to coś z moją przeglądarką?
              • anka-ania Re: nie widzę obrazków ;( 02.07.10, 22:37
                Nie mam pojęcia, ja pod Firefoxem widzę te obrazki (pod Operą nie). A używasz
                Adblocka? Jeśli tak, to wyłącz go na próbę.
                • imp18 Re: nie widzę obrazków ;( 02.07.10, 23:16
                  Ja mam i w FF i operce obrazki ...
                  A rozumiem że Tylko na tej stronie ich nie masz ?:P
                  Może faktycznie przez przypadek jakoś ustawiłaś blokowanie ich ...
                  • anka-ania Re: nie widzę obrazków ;( 02.07.10, 23:49
                    U mnie generalnie Opera działa kiepsko, nie wiem dlaczego, bo nie włączałam
                    żadnych blokad. Ale jako że wolę FF, to problemu nie mam, bo tu wszystko śmiga
                    jak należy. :)
    • czerwona_pomadka Nowy kostium kąpielowy w sklepie n/t 02.07.10, 15:53
    • amett Duży plus dla sklepu :) 02.07.10, 18:24
      Mój komentarz trochę odbiega od ostatnich w tym temacie, ale jestem bardzo wdzięczna Ewie za rozwiązanie mojego problemu w najlepszy sposób, jaki mogłabym sobie wyobrazić. Niecałe dwa tygodnie temu zamówiłam strój kąpielowy, w międzyczasie okazało się, że wyjeżdżam dużo szybciej, niż się spodziewałam i dlatego śledziłam doniesienia z tego wątku z niepokojem. W środę napisałam maila do Ewy, przedstawiając jej moją sytuację i jej reakcja była błyskawiczna. Skontaktowała się ze mną w czwartek rano, po południu dostałam informację o wysyłce i dzisiaj był już u mnie kurier. Dodatkowo, Ewa z własnej inicjatywy wysłała mi dwa sąsiednie rozmiary do przymierzenia (zamawiałam tylko jeden, ale nie byłam pewna, czy zdecydowałam się na ten dobry), bo w swoim mailu wspomniałam, że zabraknie mi już czasu na wymianę przed wyjazdem. Bardzo dziękuję!
      • anika772 Re: Duży plus dla sklepu :) 02.07.10, 20:34
        Ja też dostałam sąsiedni rozmiar- z inicjatywy Pani Ewy, bo na
        wymianę nie byłoby już czasu. Dziękuję!
    • bebe.lapin Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 2 03.07.10, 12:56
      ha, tak, jak trzeba bylo troche poczekac na wysylke, to juz wyslane doszlo w
      tempie ekspresowym; dzis dostalam stanik.

ciesze sie wielce i mam nadzieje, ze w sklepie wszystko juz wraca na tory
      normalnej dzialalnosci po ostatnich zamieszaniach.
      • edhelwen DPD w moim mieście nie dostarcza w sobotę :( 03.07.10, 13:02
        wczoraj nadana przesyłka, po 7 rano dzisiaj trafiła do sortowni w moim mieście.
        Do tej pory żadnego telefonu, nic. Przypadkowo spotkałam kuriera DPD i
        dowiedziałam się, że w soboty nie dostarczają, tylko przesyłki oznaczone, że
        mają dojść w sobotę. Widocznie muszę czekać do poniedziałku :/ porażka :(
        • bebe.lapin Re: DPD w moim mieście nie dostarcza w sobotę :( 03.07.10, 13:15
          Wiesz, ale do mnie szlo poczta polska do francji, wiec tym bardziej jestem pod
          wrazeniem (poza tym, jestem tez pod coraz wiekszym wrazeniem, ale o wiele mniej
          pozytywnym, ze przesylka z brastopu wyslana 20 czerwca jeszcze nie doszla:().
    • elle_b wymiana: stanik z wypżedaży i z biezącej oferty. 03.07.10, 21:08
      czy któraś z Was wie jak to jest z przesyłka jeśli wymieniam stanik z wyprzedaży
      i taki z bieżącej oferty? kto ponosi koszt wysyłki?
      • effuniak Re: wymiana: stanik z wypżedaży i z biezącej ofer 03.07.10, 21:20
        sama je ponosisz
        wyprzedaż rzadzi się innymi prawami i nie ma wymiany gratis
    • yo_anka Szybko, sprawnie i dobry kontakt 03.07.10, 22:12
      Po przeczytaniu części z powyższych postów bałam się że będę czekać nie wiadomo
      jak długo a zamawiałam 4 staniki + 2 pary gaci.
      Z czego cześć szyta na zamówienie, cześć z wyprzedaży: czyli cześć z Łodzi,
      cześć z Sulejówka.
      A tu pozytywnie zaskoczenia paczka przyszła razem bez dzielenia na części czego
      się spodziewałam i to w 2-3 dni od zmówienia i wpłaty (mam też aliora, więc
      szybciej tez było widać wpłatę w sklpie)

Ponadto prosiłam o poradę Ewę jako konstruktorkę, a z Ulą odkręcałam, zmieniałam
      i domawiałam + prosiłam o nietypowe możliwości. Dokładałam przedłużki.
      Łączyłam 2 zamówienia i rezygnowałam z części starego zamówienia, do którego
      trochę przespałam wpłatę, a pojawiały się w międzyczasie nowe ciekawsze dla mnie
      opcje :)

Jedne minus to brak informacji na stronie o konieczności dopłaty do przedłużki.
      Przynajmniej ja tego nie widziałam.
      Wybrałam co chcę do koszyka zamknęłam zakupy i po podsumowaniu wpłaciłam prosząc
      w komentarzu o przedłużki.
      Przyszło mi potwierdzenie wpłaty, a potem zaraz info o niedopłacie, i zwątpiłam. 8/
      Po wejściu w zamówienie okazało się ze muszę dopłacić za te przedłużki.

Mam sugestię do sklepu - może warto by dodać taką opcję przy składaniu
      zamówienia od razu do koszyka, zamiast w komentarzu czy maili - wszytko będzie
      jasne, przejrzystsze i szybciej pójdzie wpłata.
      Po prostu nowa czwarta kategoria w sklepie: biustonosze, majtki, stroje i
      akcesoria właśnie i tam przedłużki.

Podsumowując mi przypasowały dwa staniki i koleżance jeden trafiony w 100% z
      kalkulatora rozmiarów. Zastanawiam się nad zwrotem lub wymiana jednego.
      A to już w sumie moje 8 zmawianie u Ewy Michalak; i zawsze, i zwroty i wymiany
      szły szybko i sprawie, ze zwrotem kasy na konto do 7 dni od mojej odsyłki.

Podsumowując jestem bardzo zadowolona z samych zakupów, jakości i czasu obsługi.
    • sylwia-osama przedłużka 04.07.10, 13:31
      Mam pytanie, potrzebowałabym przedłużki do effuniaka mcha. Nie wiem czy w
      zwykłych sklepach dostanę pasującą przedłużkę, czy jest możliwośc dokupienia ze
      sklepu przedłużki? Jeżeli tak to proszę o jakieś informacje, będę wdzięczna :)
      • effuniak Re: przedłużka 04.07.10, 16:57
        jest taka możliwość :)
        • sylwia-osama Re: przedłużka 04.07.10, 18:57
          A czy moge prosić o informację jak to "załatwić"? Chętnie kupię przedłużkę,
          mając pewność, ze będzie pasować do stanika :)
    • mmb długie oczekiwanie na zamówienie - co robić? 05.07.10, 06:04
      31 maja zamówiłam stanik w sklepie Effuniak i go nie dostałam.
      Na moje pytanie przez formularz kontaktowy nie dostałam żadnej
      odpowiedzi, w opisie zamówienie jest że zamówienie jest wstrzymane z
      opisem "Realizacja Twojego zamówienia została chwilowo wstrzymana.
      Niestety nie mamy w magazynie wszystkich produktów niezbędnych do
      skompletowania zamówienia. Wznowimy realizację zamówienia natychmiast
      po otrzymaniu dostawy." - doprawdy nie wiem jakie to niezwykłe są
      elementy tego staniczka że od miesiąca nie mogą ich dostać.
      Zero kontaktu, zero informacji kiedy łaskawie zostanie ono
      realizowane a pieniądze poszły.
      Nie wiem co robić i kiedy/czy dostanę wymażony staniczek.

Marta
      • effuniak Re: długie oczekiwanie na zamówienie - co robić? 05.07.10, 19:44
        napisz mi, proszę, na effuniak@gazeta.pl o jakie zamówienie chodzi, dobrze ?
        • polta Re: długie oczekiwanie na zamówienie - co robić? 05.07.10, 19:51
          Ja zamawiałam 8 maja i też nie mam jeszcze staników. Na maila napisałam drugi raz.
    • edhelwen zamówienie 14 dni roboczych (18/19 dni) dotarło 05.07.10, 19:19
      W praktyce to było 18/19 dni roboczych (18 od zaksięgowania wpłaty). Dodatkowo
      miałam pecha, bo paczka została nadana w piątek po południu, a w moim mieście
      DPD nie pracuje w soboty, dostarczają tylko przesyłki, dla których jest
      zastrzeżone, że mają być w sobotę. Paczka została dostarczona dopiero dzisiaj,
      pomimo że w sortowni w moim mieście była już w sobotę rano. Tym samym całkowity
      czas realizacji zamówienia i dostawy wyniósł 28 dni (łącznie z dniem dzisiejszym
      i dniem złożenia zamówienia). Do kuriera zastrzeżeń nie mam, bo akurat w domu
      dzisiaj cały dzień ktoś był i ewentualne godziny dostarczenia pasowały - kurier
      nie przekroczył zapowiedzianego czasu.
      • edhelwen Re: zamówienie 14 dni roboczych (18/19 dni) dotar 05.07.10, 19:31
        * właśnie się dowiedziałam, że kurier był godzinę wcześniej niż podane
        "widełki", przeprosił i wytłumaczył, że doszedł do wniosku, że nie chce blokować
        komuś czasu. A mówiłam, że cały czas w domu ktoś powinien być, więc w sumie w
        porządku, nie przyjechał "bezmyślnie".
    • polta oczekiwanie - miesiąc czasu i nadal nic 06.07.10, 19:48
      8 maja złożyłam zamówienie. Czas realizacji wynosił 14 dni, minęło 20, a
      staników nie widać. Kontaktu ze sklepem, czy z Ewą też brak. Pisałam, bo w
      międzyczasie groszek trafił na wyprzedaż i czy moje zamówienie będzie miało
      obniżoną cenę. Dostałam od Uli odpowiedź odmowną, na następne maile już nie
      otrzymałam odpowiedzi. Od Ewy także nie.
      Miałam mieć staniki na lato i do pracy, a mam zamrożone pieniądze i nie mogę ani
      kupić nic innego, ani nie mam staników. :(
      • beata-1978 Re: oczekiwanie - miesiąc czasu i nadal nic 08.07.10, 10:10
        Zamówienie złożyłam 5 czerwca i do dzisiejszego dnia nie mam
        staników. W poniedziałek wcześnie rano wyjeżdżam na urlop i nie mam
        żadnego jasnego stanika. Kontaktowałam się ze sklepem - brak
        odpowiedzi, pisałam maile do Ewy - odpowiedzi były - szybko i miło,
        jak zawsze, tylko szkoda, że efektu brak. Jest mi strasznie przykro,
        czuję się kompletnie "olana". Jestem w stanie zrozumieć, że sklep ma
        problemy, ale dlaczego inne osoby, któe zamawiały dużo później już
        mają swoje staniki, a ja nie - tego nie jestem w stanie zrozumieć.
        Dodatkowo pojawiające się nowe kolekcje. Nie wiem sama co mam już o
        tym myśleć. Napewno nie zamówię już stanika z terminem 14 dniowym.
        Może sklep powinien zmienić termin oczekiwania na 20 dni albo i
        więcej, skoro ma problemy z realizacją zamówień. Wtedy klientki nie
        będą miały prentesji, o ile zdecydują się na taki długi termin
        czekania. Ale przynajmniej wszystko będzie jasne.
      • izas55 Re: oczekiwanie - miesiąc czasu i nadal nic 08.07.10, 15:05
        Ja tez złożyłam 5 czerwca i ani widu ani słychu......
      • polta Re: oczekiwanie - miesiąc czasu i nadal nic 13.07.10, 09:13
        Miał być czerwiec oczywiście.
        Zamówienie dotarło :)))
        Mam pewnie zastrzeżenia (zapięcie w groszku), ale wygląda na to, że z braku
        czasu na odesłanie będzie już musiało zostać.
        Kontakt ze sklepem też wrócił i mam nadzieję, że tamte problemy były chwilowe ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka