akubaga marzą mi się blizki koszulowe z krótkim rękawem 17.06.11, 20:04 uwielbiam BiuBiu i marzą mi się jeszcze bluzki koszulowe z krótkim rękawem... Odpowiedz Link
snowflake86 Re: marzą mi się blizki koszulowe z krótkim rękaw 17.06.11, 21:21 nie musisz marzyć, wystarczy poczekać ;) mają być niedługo w 4 kolorach - poczytaj wątek ;> Odpowiedz Link
advancia fuego 20.06.11, 00:07 Dlaczego materiał tak się mechaci? Nie zdążyłam nawet wyprać. To nie był tani T-shircik.... Ponad 70 zł za coś, co juz pierwszego dnia noszenia wygląda jak stara bluzka - buuuu. wielkie rozczarowenie :( Odpowiedz Link
ptasia Re: fuego 20.06.11, 11:15 To dziwne, bo moje (prane kilkakrotnie) Fuego (malachitowe) zachowuje się bdb. Wczoraj widziałam koleżankę w czarnym, też bdb. Odpowiedz Link
kryklu Re: fuego 20.06.11, 12:02 Moje malachitowe fuego też ciągle wygląda jak nowe, a nie pieszczę się z nim, piorę w pralce bez woreczka. Moje najstarsze i najintensywniej używane biuciuszki zmechaciły się i noszę je tylko "w domu", ale stało się to po dłuuugim noszeniu - cudów nie ma. Ogólnie biubiową jakość materiałów i szycia oceniam BARDZO WYSOKO. Odpowiedz Link
boziaj jakość 20.06.11, 13:10 ja też chwalę polka i maczek jak nowe mimo czestego noszenia tequila j.w. tyle ze noszona mniej ubrania niedzianinowe tez jak nowe poza jedna bluzką którą zniszczył mój kot wrrr najstarsze bawełniane bluzki letnie nadal w bdb stanie mimo wielokrotnego prania Odpowiedz Link
adamantia Fuego fiolet - mechacenie i recenzja ogólna 20.06.11, 14:11 advancia napisała: > Dlaczego materiał tak się mechaci? No niestety, ja mam ten sam problem, właśnie chciałam napisać. Mam Fuego fioletowe (śliczny kolor!). Zakładając go trzeci raz (po dwóch kilkugodzinnych noszeniach i jednym praniu ręcznym) zauważyłam, że na lewym biuście, tam gdzie wypada pasek o torby, jest *okropnie* zmechacony. Po bliższej inspekcji zobaczyłam, że sporo zmechacony jest też z koło lewej pachy z tyłu, natomiast delikatnie (lecz niewątpliwie) na prawym biuście ze strony pachy, czyli tam, gdzie materiał ociera się o ramię. Może to jakaś wada partii materiału? To mechacenie mnie bardzo zasmuca, bo miałam zamiar w tym Fuego przechodzić sporo lata.. :-( Przy okazji zrecenzuję ogólnie: Na 30K/32J, talia ok. 82-84, biodra ok. 98-100, wzięłam po poradzie 44BB/BBB. No i tak: 42 było by pewnie nieco za obcisłe w biuście i w plecach, ale 44 jest zdecydowanie za luźne na brzuchu. Ale to potwierdza regułę, że z moim biustem, szerokimi ramionami i stosunkowo wąskim dołem powinnam mieć nieistniejący 42BBBB.... Kolor śliczny, materiał miły, przewiewny. Dekolt duży, fajny, o świetnym, bardzo "awantażownym" kształcie (jak się po polsku mówi "flattering"?) Co prawda co jakiś czas wyłażą mi mostki, ale takie życie. Krój dołu powoduje, że czuje się w nim swobodnie, i nie mam problemu z boczkami. [ Wystające boczki prześladują mnie od czasu drugiego porodu. Ogólnie schudłam, ale jednocześnie zrobił mi się ohydny luźny brzuch i oponka (plus dodatkowo zwis po dwóch CC) . Nie mogę znalezc dżinsów z wysokim stanem, które pasowały by mi w talli jednocześnie nie będąc o wiele za duże w biodrach i udach. Noszę więc biodrówki - ale biodrówki powodują boczki, bardzo niestety widoczne (OK, dla mnie bardzo widoczne) np w dopasowanej Kusicielce czy Tequili. ] No więc, krój Fuego pomaga na boczki, jednocześnie jednak, przynajmniej u mnie w tym rozmiarze, zdecydowanie powoduje pewien efekt ciąży. W ogóle uważam, że ten model powinien wejść na stale do asortymentu jako odzież ciążowa :-) Tylko byłaby konieczna jeszcze wersja z długimi rękawami. Ja byłabym w ciąży takim czymś zachwycona! Tu linki do moich zdjęć - jak w końcu wyślę do Galerii, zdejmę je z Gazety. fotoforum.gazeta.pl/uk/BiuBiuFuego,adamantia.html. (przynajmniej na moim monitorze, kolor wygląda bardziej fuksjowy niż w rzeczywistości, naprawdę to taki intensywny biskup ;-) ) PS. Chętnie kupię czarne Fuego w 42BB/BBB lub 44BB/BBB. Odpowiedz Link
edzia100 Re: Fuego - mechacenie i recenzja ogólna 20.06.11, 16:53 Moje fuego granatowe też się szybko mechaci, ale ponieważ lubię je tak, że mogłabym chodzić w nim codziennie, to: kupiłam sobie jeszcze w innym kolorze (zielone), a przy okazji takie samo jak mam dodatkowo (czyli mam teraz 2 granaty i 1 zielone :-) Za to w ramach recenzji ogólnej mogę powiedzieć, że ja, osoba megaprzeczulona na punkcie "ciążowych" wzorów (nienawidzę kroju empire itp., bo nawet szczuplutkie dziewczyny w moim odczuciu wyglądają w nim jak w ciąży, patrz: wiele zdjęć na pepperberry.com), przyznam, że przymierzyłam Fuego dla świętego spokoju tylko, więc niechętnie, i okazało się, że wcale nie robi efektu ciąży! Byłam w szoku, bo bluzka jest bardzo "flattering". Ważne jest moim zdaniem, żeby nosić do tego wąskie spodnie. Czyli w moim przypadku superpołączeniem są wąskie granatowe spodnie i granatowe Fuego :-) Słyszę komplementów moc, jak jestem w tym ubraniu, więc coś jest na rzeczy :-) Sprawdziła się też zasada, że przymierzyć zawsze warto. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Fuego - mechacenie i recenzja ogólna 20.06.11, 22:11 Moje granatowe fuego niestety też się zmechaciło. Bardzo mnie to smuci, bo materiał na początku był wyjątkowo milusi. Po trzech założeniach wygląda gorzej, niż moje starsze, znoszone mrrrau. Tequile noszone całą zimę pod sweterki wyglądają za to jak nowe. Pocieszające, że inne kolory wypadają lepiej pod tym względem. Odpowiedz Link
eponak Re: Fuego - mechacenie i recenzja ogólna 20.06.11, 22:48 Niestety, ale cienka dzianina łatwo się mechaci. Na sobie mam akurat pierwsze z bluzeczek biubiu, nawet nazwy nie pamiętam - one były w okolicach kusicielek. I pisałam o tym dawno temu, że po 3 założeniach miałam już na biuście wytarte i nie nadawały się do chodzenia poza domem. A od środka (nosiłam wtedy stanik z naszytą koronką) miałam masakrę. Teraz potrafię szyć i niestety wiem, że trzeba testować dzianinę, bo niektóre się mechacą błyskawiczne, a innym nic nie jest mimo takiego samego sposobu użycia. Przy grubszych dzianinach jest to mniej problematyczne, chociaż nie wiem czy to jakaś reguła - ja tak mam w wybieranych przeze mnie dzianinach. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Fuego - mechacenie i recenzja ogólna 26.06.11, 15:40 Mechacenie zachodzi tym szybciej im przędza gorsza/z krótszych włókien dziana. Niestety, też to zauważyłam, że dzianina, którą kupuję od wielu miesięcy u jednego producenta, drastycznie pogorszyła parametry. Początkowo była genialna, a teraz schodzi na psy :( I tak jest z każdym producentem polskim - nie tylko jest coraz drożej, ale też coraz gorzej. Nie wiem już gdzie szukać, nie kupuję taniej chińskiej tandety, kupuję polskie, bo w porównaniu do chińskich są o niebo lepsze. Strasznie mi przykro z tego powodu, bo to nie są zwykłe t-shirty z targu, wkładam w nie dużo pracy, dopracowuję co do milimetra, a potem jak nie szwalnia, to dzianina do kitu. Teraz postanowiłam kupować dzianinę importowaną z zachodu, jest droższa, ale może będzie lepsza - w dotyku przynajmniej wydaje się być mięsista i porządna, jak nie, to biorę rozwód z dzianinami, foch! Odpowiedz Link
paulaalt Re: marzą mi się blizki koszulowe z krótkim rękaw 20.06.11, 17:11 Czy te nowe bluzki w róże i koszule z krótkim rękawem będą dostępne na dniach? Widziałam wypowiedź pani Kingi na fb, że nie ma zdjęć, ale jak dla mnie zdjęcia mogą być nawet "robocze". Dopytuję się, ponieważ pilnie potrzebuję koszuli na sobotę. Poza tym, niedługo wyjeżdżam i chciałabym zdążyć złożyć duże zamówienie ;) Odpowiedz Link
adamantia Re: marzą mi się blizki koszulowe z krótkim rękaw 20.06.11, 21:14 paulaalt napisała: > Widziałam wypowiedź pani Kingi na fb, że nie ma zdjęć, ale jak dla mnie zdjęcia > mogą być nawet "robocze". Jest już na Facebooku BiuBiu zdjęcie wstawione tych bluzek w różyczki wstawione przez p. Dorotę z BraDrerams: www.facebook.com/photo.php?fbid=212469825458151&set=o.279220768462&type=1&ref=nf Odpowiedz Link
paulaalt Re: marzą mi się blizki koszulowe z krótkim rękaw 20.06.11, 21:58 Tak, ale nie było zdjęć sklepowych. Już zresztą widzę bluzeczkę w sklepie, więc nie ma tematu ;) Super, śliczna jest :) Czekam tylko jeszcze na koszulowe... Odpowiedz Link
akubaga Re: marzą mi się blizki koszulowe z krótkim rękaw 20.06.11, 20:14 to czekam :) Odpowiedz Link
yaga7 Mojito + Porto 42B/BB 22.06.11, 12:55 Kingo, jesteś genialna :))) Mojito jest świetne, super, że zrobiłaś je w innych kolorach niż zeszłoroczne, bo bluzka jest MEGA. Co prawda z moimi barami nie powinnam absolutnie nosić halterków, bo mnie poszerzają, ale mnie to zwisa i będę je nosić :D Mam wrażenie, że czerwone jest minimalnie mniejsze niż czarne. Strapless Wonderbry pasuje rewelacyjnie, sądzę, że stanik z zapięciem na szyję by nie pasował, bo ramiączko halterkowe jest dość szeroko - przynajmniej u mnie - rozstawione. Porto pod względem dizajnu jest super, poproszę więcej takich bluzek :) Kolorystycznie niebieski to nie jest mój ulubiony kolor, ale i tak uważam, że mi pasuje, więc będę nosić. Odpowiedz Link
ptasia Mojito 36 b/bb, Porto 34 b/bb 24.06.11, 16:01 Podpisuję się pod tym, co Yaga napisała: chcemy więcej Porto, mogą być z innymi rękawami. Podkreśla co trzeba, a dekolt nie jest za duży (i full cup się schowa). Kolor b. ładny, choć imho to nie jest chabrowy; mój facet powiedział, że to "airforce blue", ja: "dżinsowy niebieski z szarym". Mojito bdb na lato. Szarfa dłuuuga, przy moich gabarytach muszę mieć ją mocno skróconą (no ale ramiączka w Etno skracałam o 7 cm...). Materiał przypomina mi ten w Babydollach. Kolor piękny, głęboka czerwień. Nosiłam z Porcelanką pod spód, jeśli dobrze zawiązałam szarfę na szyi, nic nie wyłaziło. Odpowiedz Link
ptasia Re: Mojito 36 b/bb, Porto 34 b/bb - errata 24.06.11, 16:05 Ta Porcelanka pod Mojito to of kors strapless. I jeszcze - dodałam zdjęcia do albumu BiuBiu na Facebooku, jeśli ktoś ciekaw/używa. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Mojito + Porto 42B/BB 26.06.11, 15:55 Yaga - dzięki:) Proto będzie w innych kolorach, jak znajdę nowe dzianiny, bo szkoda mojej pracy, skoro się mechacą. Czerwone mojito jest z bawełny i jest mniej ciągliwe niż wiskozowe czarne, stąd wrażenie "mniejszości" rozmiarowej. Odpowiedz Link
akj77 Portland 42BB/BBB, RedTown, Emerald, Summer, Fuego 24.06.11, 15:34 Wybrałam się do Bra Dreams i oto wnioski z przymiarek: - numer 1: Portland 42BB/BBB. Fason kusicielki, ale z luźnymi, motylkowymi rękawkami - żadnego wypruwania gumek przez godzinę ;-) Krótka granatowa wstążeczka przy dekolcie. Dekolt z tych przyzwoitych, żadna balkonetka nie wyjrzy. Kolory intensywniejsze niż na zdjęciu sklepowym. Mierzyłam też 44B/BB, ale była za luźna na brzuchu i w efekcie podjeżdżała na biust. Dzięki temu, że jest wzorzysta, bluzka lepiej ukrywa fałdki, niż robiły to kusicielki. Kupiłam bez wahania. - Red Town 42BBB. O dziwo pasuje - dobra w talii (mam ok. 88 cm), akceptowalnie luźna w biodrach (mam ok. 109 cm). Niestety sukienka tak trochę do stania na baczność - jest jakby ciasna w rękawkach, niezbyt wygodnie się rusza rękami. Dla mnie z tego względu nadawałaby się na jakąś szczególną okazję, ale do częstego noszenia nie bardzo, szczególnie, że nie przepadam za takim materiałem (może powinnam wypróbować Stone Town). Dekolt mały. - Emerald 44BB/BBB. Potwierdzam, że bluzka jest bardziej opięta od innych w podobnym rozmiarze. Rozczarowująco mały dekolt :-( Dziewczyny na zdjęciu sklepowym mają o wiele większy. Może to kwestia rozmiaru, ale u mnie nie było widać ani kawałeczka biustu. Kolory ciemniejsze niż na sklepowym zdjęciu. - Summer City 42B. Przy mojej słabo zaznaczonej talii poszerzone biodra nie wyglądają korzystnie. Fason zupełnie nie dla mnie, chociaż sukienka ładna i miła w dotyku. Wydaje mi się, że w tych sukienkach korzystniej będą się prezentować osoby o węższej i "dłuższej" talii. Uwaga: jestem przekonana, że patrzyłam na metkę i tam było 42B, ale przecież Red Town pasuje mi w 42BBB, więc albo źle zapamiętałam literki B w Summer, albo ona wychodzi większa w biuście. - Fuego granatowe i malachitowe 42BB/BBB. Granatowe wychodzi trochę ciaśniejsze. Malachitowe natomiast ma kolor zupełnie inny niż na sklepowym zdjęciu, bardzo intensywny, przepiękny. Wydaje mi się, że to podobny kolor, jaki miała kiecka Zielony Tulipan, ale Kinga musiałaby potwierdzić. Wnioski: jakbym zamawiała ze strony sklepu, tobym brała wszystko w 44 i w nic bym nie trafiła, a nowa bluzka nie leżałaby tak, jak powinna, chociaż bym jej nie wymieniła, bo nie wiedziałabym, na co. W BiuBiu nie trzeba się bać mniejszego rozmiaru niż zwykle. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Portland 42BB/BBB, RedTown, Emerald, Summer, 24.06.11, 15:46 Ja się właśnie nad Portlandem zastanawiam. Krótkie kusicielki mi podjeżdżały na biust, dlatego średnio mi pasowały, te dekorty pseudokopertowe leżą u mnie znacznie lepiej niż te normalne. Dlatego się zastanawiam, czy brać Portland czy nie. A jeżeli tak, to w jakim rozmiarze. Bo z tego, co piszesz, wynika, że może weszłabym w 40BB/BBB podobnie jak we Fuego, ale inaczej niż w Porto czy Mojito, w którym dobre jest 42B/BB. Odpowiedz Link
akj77 Re: Portland 42BB/BBB, RedTown, Emerald, Summer, 24.06.11, 15:48 yaga7 napisała: > Ja się właśnie nad Portlandem zastanawiam. Krótkie kusicielki mi podjeżdżały na > biust, dlatego średnio mi pasowały, te dekorty pseudokopertowe leżą u mnie zna > cznie lepiej niż te normalne. Dlatego się zastanawiam, czy brać Portland czy ni > e. A jeżeli tak, to w jakim rozmiarze. Bo z tego, co piszesz, wynika, że może w > eszłabym w 40BB/BBB podobnie jak we Fuego, ale inaczej niż w Porto czy Mojito, > w którym dobre jest 42B/BB. > Porto ani Mojito na oczy nie widziałam, ale jak widać, Portland pasuje mi w tym samym rozmiarze, co Fuego. Odpowiedz Link
ewik-mysza Koszule z krótkim rękawem - w sklepie 25.06.11, 10:00 Fioletowe wychodzą mniejsze niż pozostałe... kolory super- mnie szczególnie przypadł do gustu cappucino :) Odpowiedz Link
mszn Re: Koszule z krótkim rękawem - w sklepie 25.06.11, 22:14 A jak biała jest ta biała? Bo na zdjęciu wcale nie jest biała, tylko taki złamany krem, a ja we wszystkim, co nie jest śnieżnobiałe, wyglądam jakbym była chora. A białych długich w moim rozmiarze już nie ma... Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Koszule z krótkim rękawem - w sklepie 26.06.11, 15:49 Kolory koszul biała jest biała, błękitna jest taka jak błękitna vanity fair - www.biubiu.pl/tops/long_sleeve/vanity_fair_blue_sky.html Fioletowa jest fiołkowa - www.facebook.com/photo.php?fbid=240311302646100&set=o.279220768462&type=1&theater - trochę ciemniejsza niż na tym zdjęciu, Cappuccino, ma przyjemny odcień beżu: www.facebook.com/photo.php?fbid=240311242646106&set=o.279220768462&type=1&theater też ciemniejsza niż na zdjęciu. Zaraz pojadę mierzyć koszule, napisałam, że fioletowa wychodzi mniejsza, ale chyba fioletowa wychodzi normalnie, a pozostałe kolory są większe o rozmiar. Ewa ma 77 w talii i 97 w biuście i fiolet ma 40BB - czyli wg tabelek o.k. ,a pozostałe kolory pasują jej 38BB, czyli oczko mniejsze. Koszule są mniej taliowane niż vanity fair, są bardziej podobne do vanty size (tych pierwszych koszul) i chyba dobieranie rozmiarów będzie znów poprawiało humor metką ;) a tak się starałam, żeby były tabelkowe :/ Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Koszule z krótkim rękawem - w sklepie 26.06.11, 18:47 Och cudnie!!! Bo vanity size lepiej na mnie leży niż fair. O poprawie humoru podczas oglądania metki nie wspomnę. Czyli brać rozmiar jak w vanity size?? Odpowiedz Link
smitte Portland 26.06.11, 19:07 Chciałam tylko powiedzieć, że to genialna bluzka, leży jak ulał, ma cudowny wzór i w ogóle och i ach, same komplementy dziś zebrałam. Nie wiem, czy sie mechaci, za krótko ją mam, ale nawet jak się zmechaci po praniu to i tak warto ja było przez chwilę mieć;)))) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu City 26.06.11, 22:14 Porównałam dziś bluzki city z vanity size i istotnie, są bardzo podobne (oprócz fioletowej), tak więc rekomenduję wybieranie rozmiaru mniejszego niż zwykle, w fioletowych nie zaniżać rozmiaru. Kasiu rozmiary 34 i 46 będą w okolicach 10 lipca, wtedy też będą nowe sukienki letnie i bluzeczki ze srebrnymi dinksami. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Bluzki koszulowe z krótkim rękawem dostępne! 25.06.11, 10:56 A ja mam standardowe w takiej sytuacji pytanie: 34 nie będzie? I co to znaczy, że fioletowa wypada mniejsza? Mniejsza w biuście (BB jak B) czy mniejsza jeśli chodzi o rozmiar konfekcyjny (36 jak 34)? Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Bluzki koszulowe z krótkim rękawem dostępne! 25.06.11, 10:58 konfekcyjnie.. blekit, bialy i cappucino - pasuje na mnie 38bb, natomiast fioletowa musiala byc 40bb bo 38 byla za obcisla. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Bluzki koszulowe z krótkim rękawem dostępne! 25.06.11, 11:13 No to dobrze. To jakby 34 miało być, to chociaż fiołkową bym sobie mogła sprawić. Chociaż marzyła mi się biała na obronę.. :( A one będą na stałe? Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Bluzki koszulowe z krótkim rękawem dostępne! 25.06.11, 11:14 *To jakby 34 miało NIE być.. ofkors :) Odpowiedz Link
magda2em Re: Bluzki koszulowe z krótkim rękawem dostępne! 25.06.11, 11:17 Nadal nie rozumiem - jeśli do tej pory koszule miałam w 40BBB, to jaką powinnam wziąć fioletową? 42BB czy 42BBB ? Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Bluzki koszulowe z krótkim rękawem dostępne! 26.06.11, 18:40 Ja też nie wiem, jak poprzednie koszule (i fair i size) noszę 46BB (tyle, że te drugie lepiej mi pasują), to w nowych powinnam brać 44BBB? A jak nie, to kiedy będą 46? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu 29 czerwca - 6 lipca Przerwa techniczna ;) 26.06.11, 16:09 W tym terminie BiuBiu Team, w ramach odreagowania, będzie rzucał biustonoszami i majtkami na koncercie Coldplay i Prince na Open'er Festival ;) W związku z tym in-forumuję, że : Ostatnie przesyłki wysłane będą 28 czerwca. Kolejne dopiero 7-8 lipca. Jeśli ktoś będzie zamawiał 27-28 czerwca - proszę przesyłać od razu potwierdzenie zapłaty na maila, albo płacić przez przelewy24. Zwroty/wymiany będą przyjmowane cały czas, ale rozpatrywane dopiero 7-8 lipca Internet będę miała przy sobie, więc na maile też postaram się odpowiadać regularnie. Odpowiedz Link
ganett3 Mojito-będą jeszcze doszywane? 27.06.11, 08:59 Czy czarne Mojito będzie jeszcze dostępne w rozm 38 B/BB lub 40 B/BB ? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Mojito-będą jeszcze doszywane? 27.06.11, 09:55 Będą, w połowie lipca dopiero. Odpowiedz Link
ciri1971 Re: BiuBiu - 10 - kolekcje biustoprzyjazne 27.06.11, 14:25 Genialna i idealnie skrojona bluzka. Trochę się bałam, że podkreśli mi fałdki brzuszne, ale nic takiego się nie stało:). Pasuje do dżinsów, do spódnic, do wszystkiego. Bardzo fajny dekolt:). Marzę o takich w innych kolorach, będą?:) Albo z długim rękawem, fioletowe i czarne... Odpowiedz Link
ciri1971 Portland 36b/bb 27.06.11, 14:32 Słodka i urocza:) Tak ślicznie wygląda, że działa jak poprawiacz humoru. Krój hiszpankowy, więc wiadomo, że rewelacja. A rękawki idealne do takiej bluzeczki. Kingo, kocham Cię:) Odpowiedz Link
sharteel Re: Portland 36b/bb 28.06.11, 20:28 A czy tło materiału w Portland jest białe, czy kremowe / beżowe ? Bo na zdjęciu wygląda na kremowe (co byłoby super), ale mam podejrzenie, że jest raczej białe. Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Portland 36b/bb 28.06.11, 20:50 Tło jest białe. Ale do tego wzoru to bardzo pasuje. Bluzka jest naprawdę śliczna, nie mogę się nią nacieszyć:)) Odpowiedz Link
sharteel Re: Portland 36b/bb 29.06.11, 12:20 Ciri1971, dzięki za odpowiedź :-) W takim razie muszę się jeszcze zastanowić ;-/ Odpowiedz Link
ptasia Portland 34 b/bb 01.07.11, 14:00 potwierdzam, że urocza. Jak wyjęłam z paczki, pomyślałam, że bluzka jak bluzka, ale dziś nosze i b. mi się podoba. Kolor i wzór świetnie pasuje do lekko opalonej cery. Dekolt nie za duży, taki, co schowa balkonetkę. Rękawy lekko mi się zsuwają z ramion, ale rozumiem, że w Hiszpance było podobnie, lub bardziej. Rozmiarowo jak Porto czy np. czarna Polka Dot (i odcięcie jak w tej sukience, w "U", nie równe pod biustem). Materiał nie taki miękki/miły w dotyku jak np. we Flowerach czy Fuego, trochę sztywniejszy, ale sprawia porządne wrażenie. A - czy wszyscy mają kokardkę (wstążkę na kokardkę) przy dekolcie? Odpowiedz Link
akj77 Re: Portland 34 b/bb 01.07.11, 14:41 ptasia napisała: > A - czy wszyscy mają kokardkę (wstążkę na kokardkę) przy dekolcie? Ja mam, nie zawiązuję. Odpowiedz Link
rosallia Re: Portland 38 b/bb 01.07.11, 17:28 Jejku kolejne cudo z biubiu! To będzie moja ulubiona bluzka zdecydowanie!! Zachwyca mnie wzór i krój, który pięknie podkreśla a nie pokazuje za dużo. I wstążeczkę na kokardkę też mam :) Świetna bluzka! Naprawdę jestem zachwycona.. Teraz czekam na bluzeczki z klamerkami i nowe sukienki, których jestem bardzo ciekawa! Odpowiedz Link
kasica_k PORTO 44 BB/BBB 28.06.11, 15:11 Najlepsze BiuBiu ever dla mnie - połączenie kopertowego dekoltu z prostym dołem. Proszę o więcej kolorów! Doskonale nadaje się do spódnicy, ponieważ nie jest rozszerzana i nie jest za długa. Dzianinka jest przyzwoitej jakości. Uwaga na kolor - naprawdę jest zupełnie inny niż na fotkach sklepowych z modelkami, zgaszony - kolor burzowego albo wieczornego nieba. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Podziękowania :) 28.06.11, 15:43 Dziewczyny, bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie serdeczne życzenia, przytulaki, pociechy, kartki, przetwory domowe, biżu i wszelkie pozytywne emocje jak mi dajecie, też Was kocham, normalnie się wzruszyłam :) Jak tylko wrócę - do sklepu przybędą ostatnie letnie sukienki i bluzeczki ze srebrnymi dodatkami. Rozpoczęłam też pracę nad kolekcją jesienną z projektantką, która kończy studia w krakowskiej szkole projektowania artystycznego, pełna energii wrócę szyć nowości, mam nadzieję, że spodobają się Wam nasze nowe pomysły :) Ja również życzę Wam udanych wakacji :) Odpowiedz Link
mikaol Re: PORTO 44 BB/BBB 28.06.11, 15:50 Potwierdzam, że kolor zupełnie inny niż na zdjęciach sklepu. Tak, tak zdecydowanie to kolor burzowego nieba. Podpisuję się pod apelem o inne kolory. Odpowiedz Link
butters77 PORTO 38 BB/BBB niebieskie 19.07.11, 19:26 Przyłączam się do zachwytów nad Porto - pięknie skrojona bluzka, znakomicie podkreśla talię. Z pewnością będę śledzić kolejne odsłony kolorystyczne. Uwaga: odcień rzeczywiście jest inny niż na zdjęciach sklepowych - zgaszony, szaroniebieski. Mnie się taki bardzo podoba, ale jeśli ktoś spodziewa się chabrowego, będzie zawiedziony. Odpowiedz Link
boziaj Portland 36b/bb i Laguna 36bb/bbb 28.06.11, 22:18 Obie cudowne, mieciutkie i slicznie leżą :D portland słodka, pieknie wyglada z białymi lnianymi spodniami, mój typowy rozmiar biubiu w dzianinach i lezy swietnie laguna - poczatkowo ją zignowrowałam, zakochałam sie w materiale gdy czekałam na lagunowe sukienki; jako ze sukienek nie ma, sprawiłam sobie bluzke rozmiar bb/bb, bo nie było mniej biusciatego, ale lezy dobrze, nadmiaru materialu nie widac odrobinke luźniejsza od portland zastanawiam sie, która jutro założyc i nie moge się zdecydowac ;) Odpowiedz Link
clarisse Porto i Portland 42bb/bbb, City Capuccino 40bbb 29.06.11, 13:01 Powyższe drogą kupna w Bra Dream nabyłam. Porto (niebiewskie znaczy) - mierzyłam w 40bb/bbb i było dobre. W 42bb/bbb minimalnie lepsze na moje taliowe wałeczki, choć różnica nie była porażająca. Tak czy inaczej - Porto to mój fason, w przeciwieństwie do Fuego, które "robi mi ciążę". Portland (w różyczki znaczy) - mierzyłam 44b/bb i było prawie dobre, ale jestem już tak rozbestwiona, że "prawie" robi różnicę. W talii było za szerokie, a gdyby podbiuście miało się znaleźć pod biustem, dekolt byłby nieco za głęboki :) Dlatego poczekałam na domówione dla mnie 42bb/bbb i jestem zachwycona. Jestem zachwycona. Jestem zachwycona. (Nie, nie zacięłam się :D) - te różyczki po prostu rządzą, są genialne, najlepsze ze wszystkiego co dotąd na sobie oglądałam :) ... No dobra, może ex aequo, ale są ;) Rozmiarowo wygląda na to, że 40bb/bbb też by mi pasowało prawdopodobnie (nie mierzyłam, wnioskuję sobie), bo wzrok zawieszony na różyczkach nie widzi wałeczków nawet gdy one tam są :) City - jako że Vanity Size (znaczy tę starszą koszulową) mam 40bbb - tu też zmierzyłam 40bbb. Leży jak ulał :) Na szczęście nie jest aż tak klepsydrowate jak Vanity Fair, bo bałam się spódniczki. Mierzyłam trzy - niebieską, białą i cappucino, bo fioletowych nie było. Nastawiałam się, że kupię niebieską, bo niebieski uwielbiam. Guzik :) Capuccino rządzi :) Białe też przepiękne, ale niekoniecznie zawsze trzeba wyglądać jak dziewczynka idąca na egzamin w białej bluzeczce. Kolor Capuccino jest perfekcyjnie codzienny - ładny, ale nie wyskokowy. Bo białą jeszcze wrócę. Odpowiedz Link
cynamonek77 city-buuuuu 29.06.11, 22:00 Czemu nie ma 46bbb. Biu biu już nie dla mnie, coraz mniej ubrań w tym rozmiarze :((((( A tak na te bluzeczki liczyłam........ Odpowiedz Link
viv78 Re: city-buuuuu 29.06.11, 22:36 cynamonku koszule city wychodzą podobno większe niż pisze na metce (oprócz fioletowej) więc 44bbb mogłabyś mieć dobre. A poza tym Kinga pisała, że 46 będzie dostępne po 10 lipca. Tu link do jej posta: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,124419012,126479966,City.html?wv.x=1 Tak więc głowa do góry! Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: city-buuuuu 29.06.11, 22:59 Przeklejam, co napisałam o koszulach w wątku o Bra-dreams: ... mierzyłam dziś koszule i jak poprzednie koszule (i starsze i nowsze) mam w rozmiarze 46BB, tak w tych 44BBB były sporo za duże wszędzie. Spokojnie dopięłam się w 42BB, ale nie kupiłam w końcu, bo jakoś mi nie leżały. Kupiłam za to Emeralda i Portland na pocieszenie:) Polecam więc przymierzenie mniejszego rozmiaru, bo a nóż będzie dobre:) Mierzyłam beżową i niebieską. Nastawiałam się na beżową, ale dla mnie za ciemna, nawet pani Dorota powiedziała, że wyglądam smutno. Dodam jeszcze, że koszule mają zmodyfikowany krój, w pasie jest jakby mniej zaszewek. Może dlatego mi nie przypasowały. Najbardziej pasują mi starsze z długim rękawem, bo nowsze są za luźne w biodrach. Odpowiedz Link
cynamonek77 Re: city-buuuuu 29.06.11, 23:21 No to super wieści, że po 10-tym będą większe rozmiary. Jakoś przeoczyłam tego posta. W takim razie szykuje kaske i kupuje od razu dwie:) Te z pierwszej wersji miałam w rozmiarze 46bbb. No to teraz mam do myślenia czy faktycznie nie spróbować z mniejszymi. Odpowiedz Link
kasiadj07 Emerald i Portland 44BB/BBB 29.06.11, 23:47 Kupiłam dziś w Bra-dreams, na pocieszenie po niedopasowanych koszulach City. Portland spodobała mi się od razu w zapowiedziach, nie zawiodła mnie nic a nic. Jeden z moich ulubionych krojów, cudowna, delikatna ale mięsista wiskoza, piękny, maskujący fałdki wzór - to wszystko sprawia, że uwielbiam tą bluzkę od pierwszego przymierzenia. Dekolt nieco mniejszy niż w maczku, odpowiedni do pracy. Rękawki swobodne, nadają sylwetce lekkości. Portland nie podobała mi się od początku, odstraszał zbyt duży dekolt, tkanina wydawała mi się nie w moim guście. Na żywo bluzka zdecydowanie zyskała na urodzie. Kolory głębokie, turkusy w sam raz do mojej jasnej karnacji i niebiesko-szarych oczu. Wzór odwraca uwagę od fałdek. Jeśli chodzi o dekolt - tutaj największe zaskoczenie - okazał się dwa razy mniejszy niż na modelkach w sklepie, pasuje mi idealnie! Nie za duży, ale też nie za mały. Bardzo podoba mi się efekt zwężania dekoltu do góry (na dole wycięcie jest szersze, na ramionach węższe - ukazuje sporo gołej skóry nie odsłaniając ramion). Jestem bardzo zadowolona z zakupów, choć nie udało mi się dopasować koszuli, na co bardzo liczyłam. Choć może jeszcze spróbuję z fioletową, skoro wypadła mniejsza. Kingo, kolejne mistrzowskie kroje:) Mam nadzieję, że trafi się wreszcie jakiś solidny dostawca i na jesień zaskoczysz nas nowymi hitami. Z pewnością nie pogardziłabym kolejną bluzką o kroju Emeralda. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Emerald i Portland 44BB/BBB 29.06.11, 23:49 Z zachwytu zapomniałam dodać, że bluzki wypadają standardowo, zwykle noszę ten rozmiar z dzianinek Biubiu. Odpowiedz Link
akj77 Re: Emerald i Portland 44BB/BBB 30.06.11, 12:11 > Portland Z kontekstu i opisu wnoszę, że jednak Emerald :-) > nie podobała mi się od początku, odstraszał zbyt duży dekolt, tkanina > wydawała mi się nie w moim guście. Na żywo bluzka zdecydowanie zyskała na urodz > ie. Kolory głębokie, turkusy w sam raz do mojej jasnej karnacji i niebiesko-sza > rych oczu. Wzór odwraca uwagę od fałdek. Jeśli chodzi o dekolt - tutaj najwięks > ze zaskoczenie - okazał się dwa razy mniejszy niż na modelkach w sklepie, pasuj > e mi idealnie! Nie za duży, ale też nie za mały. Bardzo podoba mi się efekt zwę > żania dekoltu do góry (na dole wycięcie jest szersze, na ramionach węższe - uka > zuje sporo gołej skóry nie odsłaniając ramion). Pod Twoim opisem faktów mogłabym się podpisać, tyle że wrażenia miałam całkiem odwrotne :-) Liczyłam na duży dekolt inny niż koperta (ile można nosić koperty), a przy moim nisko zawieszonym biuście efekt był taki, że pokazany jest kawałek płaskiej klaty, potem jeszcze kawałek materiału, a dopiero potem biust, co sprawiało wrażenie, jakby wisiał mi w pasie. Dekolt jest stanowczo inny niż mają dziewczyny na zdjęciach. Ale fajnie, że Tobie pasuje :-) Kolory, tak jak piszesz, bardziej intensywne na żywo. Dla mnie odrobinę za bardzo, więc nawet nie płakałam po tym fasonie za bardzo. Za to Portland - mistrzostwo świata. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Emerald i Portland 44BB/BBB 30.06.11, 13:51 Ten dekolt w Emeraldzie zwęża się za mało. Jest bardzo zbliżony do prostokąta, co w zestawieniu z pionowo-poziomym wzorem sprawia, że cała sylwetka robi się kwadratowa. Może na bardzo curvy klepsydrach ten krój wygląda dobrze, ale ja niestety wyglądam jak klocek. Odpowiedz Link
butters77 FUEGO jadeit 38 BB/BBB 30.06.11, 09:51 Niedawny nabytek - przepiękny kolor i przepiękny fason:-) Moim zdaniem to bluzka stworzona na uczty kulinarne, bo skutecznie (i zwiewnie;-) maskuje brzuch i boczki. Ale uwaga, u tych, które mają płaski brzuch, Fuego może wywoływać efekt lekko ciążowy. Niemniej - bardzo polecam, wygodny i niezawodny model, ze ślicznie skrojonym dekoltem. Dziewczyny wyżej wspominały o mechaceniu się - na razie nie miałam okazji sprawdzić, bo założyłam Fuego dopiero raz. Teraz ostrzę sobie zęby na PORTO - z myślą o chwilach, gdy jednak będę chciała bardziej wyeksponować talię. A że wszelkie niebieskości i turkusy to moje kolory, to aktualna oferta BiuBiu bardzo mi pasuje:-) Odpowiedz Link
clarisse Re: FUEGO jadeit 38 BB/BBB 30.06.11, 11:27 > Ale uwaga, u tych, które mają płaski brzuch, Fuego może wywoływać efekt > lekko ciążowy. Hmm, a ja brzuch właśnie mam i Fuego mi ten efekt też wywołuje i bynajmniej nie maskuje... Może to zależy od że tak powiem lokalizacji brzucha? Kiedyś była taka rozmowa przy bodajże sukience Zielono Mi! - że niektórym osobom robi ciążę, a niektórym przeciwnie (mnie nie robiła), i padła teza, że to zależy czy brzuch jest wysoko czy nisko umiejscowiony... Odpowiedz Link
mszn Nic nie pasuje... :( 30.06.11, 13:34 Właśnie przyszła do mnie duża paczka z BiuBiu i nic nie pasuje, nawet to, co miało być pewniakiem. Szara sukienka Town 38BB: czerwona leży na mnie w tym rozmiarze idealnie, więc zamówiłam szarą, póki jeszcze jest, i wtopa całkowita - to są zupełnie różne sukienki! Szara jest dużo szersza poniżej tej taśmy podbiustnej, ale nie w ten sposób, że jest więcej miejsca na biodra, tylko nad pupą, na plecach, robi się balon. Nie wygląda to dobrze. Granatowa koszula z długimi rękawami 38BB - zupełna porażka. Jest jakby uszyta na biust dużo szerszy od mojego, więc mam baloniki z materiału pod pachami. Nie mam ochoty testować innych rozmiarów, chociaż szkoda, że nie mogłam przymierzyć krótkiej koszuli, która nie wylądowała w paczce mimo zamówienia - podejrzewam, że na wieść o urlopie sporo osób postanowiło zrobić zamówienia i zrobiło się tłoczno. Będę się chyba pocieszać fioletową Tequilą, którą wrzuciłam do zamówienia skuszona przeceną (35 zł za tiszert to moja mentalna górna granica, więc poza wyprzedażami bluzeczek BiuBiu nie wypróbuję), szału nie ma, ale ujdzie. Odpowiedz Link
clarisse Mexico 42bb/bbb i Polka Dot! zielona 42bb/bbb 01.07.11, 14:19 Jestem w kropce :/ Zamówiłam obie te sukienki (w tym praktycznie nieosiągalne Mexico - prawie w histerię wpadłam na widok jedynego pozostałego na stronie egzemplarza dokładnie w moim rozmiarze...) mając nadzieję, że któraś z nich będzie mi pasowała na lato. I co? I nie wiem... Polka Dot! jest słodka i wesoła. Podoba się mojemu Mężowi. Ale ja z racji "przylegalności" materiału mam wrażenie, że z każdej strony widać mi wałeczki. Chłop mówi, że wcale nie, bo bynajmniej mnie nie obciska a tylko czasem przylega do ciała, że jest ok - ja by wolała, żeby ta sukienka mnie nigdzie poza biustem w ogóle nie dotykała, bo jak dotyka, to widać ciałko bardziej niż powinno być. Kiedyś mierzyłam czarną Polkę Dot - i tam też najlepsza wydawała mi się 44bb/bbb - właśnie dlatego, że mnie w ogóle nie oblepiała i miejsca na biust było bardzo hojnie. Druga rzecz to gdy patrzę w lustro nie widać talii... przewężenie jest pod biustem, a dalej... ma właśnie, dalej sukienka luźno spływa (czyli jednak mnie tak nie oblepia) - a ja widzę jakąś taką szeroką nieciekawą figurę... Mexico 42bb/bbb wygląda, jakby nie było na mnie :( Mierzyłam je na razie tylko w jednym staniku, PL Truskawki 70K, bo to mój ulubiony i automatycznie co mogę to w nim mierzę. No i tu zonk straszny. Sukienka jest o wiele za bardzo wycięta jak na mój dość zabudowany pod pachami stanik. Co gorsza - z tyłu również jest problem, obwód stanika jest wyraźnie ponad linią dekoltu z tyłu :( Możliwe że po prostu ramiączka są jak na mój wzrost za długie i powinnam je skrócić, żeby całość podwyższyć. Kto wie, czy nie pomogłoby to też na widoczność stanika pod pachami. Tylko że w biuście to 42bb/bbb wydało mi się jakieś dziwnie małe. A nie powinno takie być, ostatnio biust mi się trochę zmniejsza. Druga rzecz, to Mexico ma materiał jakoś tak zebrany pod biustem, że powstaje wybrzuszenie dokładnie na środku, pomiędzy piersiami. U mnie takie coś skutkuje lekko ciążowym wyglądem niestety. Mexico jest dużo krótsza niż myślałam (bo nie doczytałam na stronie ;) ) - ale to akurat nie problem przy moim wzroście. Jednak spodziewałam się czegoś długiego. No i teraz nie wiem - muszę się z tym przespać i obie sukienki jeszcze pomierzyć na różne staniki. Wychodzi jednak na to, że jak dotąd moje fasony to Sangria/Martini i Zielono Mi, które eksploatuję niemiłosiernie. Jak dotąd żadna sukienka BiuBiu ich nie przebiła :) ... a czekałam jeszcze na Manhattan bo wyglądał jakby mógł być mój... no ale chyba go już nie będzie? Odpowiedz Link
ptasia Re: Mexico 42bb/bbb i Polka Dot! zielona 42bb/bbb 01.07.11, 14:27 Clarisse, ja z innych regionów rozmiarowych, ale Mexico wygląda, jakby górę miało jak Etno, a Etno musiałam skrócić ramiączka o 7 cm, a i tak teraz muszę nosić z możliwie jak najbardziej wyciętym stanikiem. Bez skracania widać było wszystko i z przodu i z tyłu :) Odpowiedz Link
clarisse Re: Mexico 42bb/bbb i Polka Dot! zielona 42bb/bbb 01.07.11, 16:15 Ptasiu, a jesteś raczej wysoka czy raczej niska? (Próbuję sobie dopasować do siebie te "7cm") Dobrze wiedzieć, spróbuję złapać te ramiączka ręką i zobaczę, czy pomaga :) Niestety Etno nie miałam możliwości mierzyć, tylko podziwiałam na obrazku - ale ze zdjęć wychodzi, że faktycznie może być podobne... Odpowiedz Link
ptasia Re: Mexico 42bb/bbb i Polka Dot! zielona 42bb/bbb 01.07.11, 16:22 Niska :) 163 cm w porywach. I wąskie ramiona, plus chyba biust mam dość wysoko. Zrobiłam tak, że spięłam na sobie szpilkami, potem zmierzyłam, o ile skrócić, wyszło 7 cm, i o tyle mi skróciłam znajoma mojej Mamy. Odpowiedz Link
clarisse Re: Mexico 42bb/bbb i Polka Dot! zielona 42bb/bbb 02.07.11, 22:56 No i działa :) Jestem niższa od Ciebie, ale mniej więcej o tyle samo musiałabym skrócić. Stanik przestał wyłazić wszystkimi kątami, tylko trochę pod pachą, ale to u mnie nie dziwne. Jednak po namyśle i poddaniu się ocenie Męża uznałam, ze zwrócę Mexico - jakiś ten fason nie do końca mój, długość też nie do końca moja, a ktoś inny się może ucieszyć :)) Za to domówię sobie Polkę Dot! 44bb/bbb i porównam, która lepiej leży :) Cholibka, zastanawiam się, która sukienka miałam być w takim razie dla mnie - ten Manhattan, co go nie ma? Czy ta zielona, co to jakiś gupi baboł nie umiał jej uszyć ;) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Waikiki 07.07.11, 16:35 Witam, nowa sukienka jest już w sklepie, zdjęcie nie oddaje do końca pięknych kolorów plaż Waikiki, w dodatku jest wycinane z czarnego tła, które przyciemniło ją trochę. Jest optymistyczna, dominują kolory turkusowy, niebieski i amarantowy, do tego liliowy, zielony limonkowy, fiolet i białe tło. Odpowiedz Link
kryklu Re: Waikiki 07.07.11, 16:45 Śliczna! I kolory moje. Gdyby była choć o 10cm dłuższa, już byłaby w moim koszyku... Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Waikiki 07.07.11, 18:12 O tak, cudna, ale za krótka:( Metrowa byłaby w sam raz. Odpowiedz Link
magda2em Re: Waikiki 08.07.11, 07:58 Co kto lubi i ile wzrostu ma, na mnie metrowe sukienki od Kingi są na granicy akceptowalności jeśli chodzi o długość ;) Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Waikiki 08.07.11, 23:45 Ja mam 165cm wzrostu i sukienki o długości 100 kończą mi się w dolnej części kolana:) Takie lubię najbardziej, krótsze wolę na chłodniejsze dni, noszone z rajstopami, bo przy krótszych to jednak trzeba się pilnować przy siedzeniu:) Odpowiedz Link
magda2em Re: Waikiki 09.07.11, 00:04 Dla mnie idealną długością tak naprawdę byłoby 95cm - kończące się w górnej części kolana. 90cm będzie prawdopodobnie ciut za krótkie, ale wolę zdecydowanie tę wersję niż to kończenie się w dolnej części kolana, które mi straszliwie skraca nogi :P Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Waikiki 09.07.11, 02:04 Hehe, my sobie tu gadu gadu, a na fb już wszystko dziewczyny wcześniej powiedziały:) Odpowiedz Link
magda2em Re: Waikiki 11.07.11, 07:59 Nie każdy stąd zagląda na FB, dlaczego odbierasz prawo do dyskusji tutaj ucinając rozmowę w ten sposób? Już sobie znalazłam wszystko na FB, ale jak się tak ucina, to chociaż się linka podaje, gdzie ta dyskusja, bo nie każdy wie. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Waikiki 11.07.11, 17:40 Nie obrażaj się, nie miałam zamiaru nikomu zabraniać dyskusji, po prostu rozbawiło mnie to, że to co my tu piszemy już ktoś dzień wcześniej napisał, momentami słowo w słowo:) Ja z FB też nie korzystam, czasami tylko zaglądam do Biubiu i Effuniaka. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Waikiki 08.07.11, 22:03 Świetne kolory. Chciałabym koszulkę z tego samego materiału. Odpowiedz Link
femalespirit Re: Waikiki 12.07.11, 20:04 Cudo :). Juz zamowilam. Moje kolory i fason chyba podobny do Polki dot, ktora mam i uwielbiam :). Pewnie bedzie na mnie naprawde krotka, ale to przeciez letnia, wakacyjna sukienka, a nogi mam ciagle niczego sobie ;). Odpowiedz Link
balbina11 Re: Waikiki Mam!!! 13.07.11, 13:50 Dostałam, ubrałam i już nie zdjęłam. Jest fantastyczna. Mam 38 B/BB na moje 171 cm, 65G, biodra jakieś 98, talia ok 74. Dla mnie długość idealna, pokazuje najlepszą część moich nóg, podkreśla szczupłość tam gdzie trzeba, a rozszerza się gdzie indziej. Poszerza moje biodra, bo moje cm idą w wystający tyłek ;-) Kolory wakacyjne, materiał super na upały, cienka bawełna. Odmłodniałam w niej o 10 lat ;-) Odpowiedz Link
anulla1974 Re: Waikiki 15.07.11, 10:05 Zmierzyłam 34 B u p. Doroty. Kolory fajne, bawełna cieniutka akurat na upały. Niestety na moje potzrby sukienka ciut za krótka - tak z 5 cm dłłuższa byłaby dobra. Odpowiedz Link
butters77 Re: Waikiki 19.07.11, 08:32 Ja czekam na swoją - celem przetestowania na ciele wysokim, bo 174-centymetrowym ;-) Już mam plan, żeby nosić Waikiki z legginsami 3/4, ale więcej napiszę, kiedy paczka przyjdzie. Odpowiedz Link
butters77 Re: Waikiki 38 BB/BBB 19.07.11, 19:20 Właśnie dotarła - jest śliczna. Kolory żywe, wyraziste. Krój bardzo zgrabny - spokojnie mieści biust, ładnie leży w talii i rozszerza się na dole (jeśli więc lubicie spódnice w kształcie litery A, Waikiki Wam się spodoba). Owszem, jest krótka, ale daje radę ;-) Gdyby ktoś chciał obejrzeć, przesłałam zdjęcia do lobbowej galerii oraz na profil BiuBiu na FB. Odpowiedz Link
magda2em Dużo różności 08.07.11, 07:57 Mojito 38b/bb - czarne i czerwone Czarne - absolutna rewelacja. Leży zdecydowanie lepiej niż ubiegłoroczna wersja w części okołobiustowej - zdecydowanie ze mną zostaje. Czerwone - wyraźnie ciaśniejsze w talii, w biuście leży podobnie jak czarne - potrzebowałabym raczej 40b/bb, tyle że wtedy nie wiem, jak z częścią biustową, czy przypadkiem wtedy nie będzie za dużo materiału i nie będzie leżało źle. Plus na tę chwilę dobrze zasłania z tyłu stanik (obie wersje), przy czym czarna już górę ciut odsłania na plecach, ale nie wygląda to bardzo źle, natomiast obawiam się, że rozmiar więcej będzie się sam z siebie zsuwał niżej :( Jeszcze się chwile pozastanawiam, czy próbować. Wrażenie zamałości to chyba po prostu materiał - czarne jest z wiskozy, czerwone z bawełny, wyraźnie mniej rozciągliwe i mniej dopasowujące się. Fuego 38b/bb - granatowe i jadeit Granatowe - świetny kolor! Z lekką nutką fioletu, zdecydowanie mi się ten kolor podoba. Leży fantastycznie - zero efektu ciąży, mimo posiadania brzuszka ;) Jadeit - zastanawiam się, czy to kolor na pewno dla mnie, plus leży jakby ciut gorzej od granatowego czy czarnego (czarne mam w 38bb/bbb). I w przeciwieństwie do tych poprzednich dwóch robi nieco ciążowy efekt - może to po prostu kwestia koloru. Jeszcze poprzymierzam i się pozastanawiam. City Violet 40BBB Zamówiłam w moim standardowym rozmiarze koszulowym i zonk - za mała wszędzie. Za ciasna w ramionach, za ciasna w talii, za ciasna w biuście, ba - nawet mankiet jest za ciasny... Nie brakuje dużo - pewnie po 1 centymetrze najwięcej w większości wymiarów, ale jednak brakuje. I do tego chyba jednak wolałabym inne zakończenie rękawów - te mankiety mi zgrzytają. Po prostu się z nią chyba stylowo nie dogadałam. Niestety wraca - nie dla mnie krótkorękawne koszule z tego sezonu. Ogólna uwaga: po zmianie tabelki przeskoczyłam z wersji biustowej bb/bbb na b/bb w dzianinowych. Co mnie nieco dziwi, bo i biust mi ciut się powiększył (przytyło mi się, ciut, ale dzielnie z tym walczę), i trochę brzusia przybyło - a nadal 38 leży przynajmniej dobrze jak nie bardzo dobrze i nie czuję potrzeby zamawiania 40. Rozważam chociażby przymierzenie Waikiki - żeby zobaczyć, jak wyglądam w takiej długości i kroju - dla moich 165cm wzrostu 90cm będzie idealne, okolice 100cm były już przeważnie na granicy akceptowalności. I też pytanie - sukienki do tej pory konsekwentnie brałam w bb/bbb, bo taka wersja leżała lepiej - i w przypadku Polek z ubiegłego sezonu, i w przypadku tulipana. Którą wersję Waikiki próbować? Czy Waikiki będzie może dostępna u p. Doroty w Bra-Dreams? Odpowiedz Link
clarisse Waikiki w Bra Dreams 08.07.11, 11:51 > Czy Waikiki będzie może dostępna u p. Doroty w Bra-Dreams? O ile dobrze zrozumiałam - będzie niedługo, ale p. Dorota zamówiła tylko b/bb. Ale zawsze możesz się dopytać telefonicznie, bo czasem się da domówić, a może jednak jakieś będą, jeśli będzie zainteresowanie. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Dużo różności 08.07.11, 12:59 Magdo2em - Waikiki będzie u Pani Doroty w poniedziałek - B/BB oraz BB/BBB . Odpowiedz Link
clarisse Założyłam dziś Porto 42bb/bbb... 08.07.11, 13:18 ... po raz pierwszy od nabycia go w sklepie. W sklepie podobało mi się, szczególnie do niebieskiej spódnicy. Portlanda różyczkowego wtedy jeszcze nie było. Potem poszłam obejrzeć Portland i wykupić odłożone Porto i stwierdziłam, że jednak różyczki rządzą :)) ...choć "Porto też jest w sumie okej". Dziś je wreszcie założyłam i doznałam gwałtownego przypływu zachwytu na widok swojego dekoltu, to znaczy dekoltu Porto... to znaczy naszego wspólnego dekoltu :)) Jest w nim coś porażająco innego niż myślałam, inny kształt, inaczej drapowany materiał i cholera - znowu się sobie podobam i to jak! Odpowiedz Link
snowflake86 dostępność city 08.07.11, 15:03 mam pytanie - czy city są sezonowe, czy zagościły w sprzedaży na stałe? bo wolałabym kupić później (a teraz coś bardziej codziennego), ale jeśli ma nie być, to się pośpieszę z zakupem ;) Odpowiedz Link
kasica_k Koszula City błękitna 44BB 08.07.11, 16:44 Wygrała konkurencję z białą i beżową - z białą ze względu na materiał (rzadki, nie podoba mi się jego jakość), z beżową ze względu na kolor. Najbardziej chciałam fioletową, ale w Bra Dreams nie było, a poza tym, skoro jest mniejsza, czekam aż pojawi się 46. City wydają mi się obszerniejsze w biuście od Vanity - tam brałam BBB, tu wystarczyło BB. Na szczęście dla mnie, nie jest tak mocno taliowana i poszerzona w biodrach, jak Vanity Fair. Z tego powodu nawet 42 byłoby dla mnie znośne, ale wolę trochę więcej luzu, dlatego wzięłam 44. W Vanity Fair w pasie mieszczę się komfortowo dopiero w 46, które jest na mnie za duże wszędzie indziej. Dlatego dziękuję Kindze za City i poproszę więcej kolorów i rodzajów tkanin... zwłaszcza lepszą białą. Odpowiedz Link
kasica_k Koszula City błękitna - wymiana na 42BB 17.07.11, 23:20 Po kolejnej przymiarce zdecydowałam się jednak zmienić 44 na 42. Co ciekawsze, wystarczyło BB(!). Tak więc pozostaję przy 42BB w błękitnej. Wygląda na to, że City (poza fioletową) są zarówno trochę większe, jak i bardziej biuściaste od Vanity Size, bo tam dobrze leżało dopiero BBB, a rozmiar - 44. Odpowiedz Link
ciri1971 Waikiki 36b/bb- tak,tak! 11.07.11, 15:32 Teraz, kiedy mam taką sukienkę, mam nadzieję, że lato nigdy się nie skończy:) Nie udało mi się dopasować Eminencji, Madisonki ani Stown Town i z biusukienek, ku mojej rozpaczy,miałam tylko czarną Polkę. Waikiki leży na mnie idealnie, chociaż trochę się bałam, że 36 będzie zbyt opinające. Kolory są rewelacyjne, chyba gust mi się zmienia pod wpływem Kingi, bo kiedyś stwierdziłabym, że ładne, ale nie dla mnie:). Dekolt spory, w sam raz do effuniakowych halfów. Mam 159 cm wzrostu i sukienka sięga mi trochę przed kolano-rewelacyjna długość na lato. Zaraz ją zakładam i wychodzę się chwalić:) Kingo, dziękuję:) Odpowiedz Link
edzia100 Waikiki 38 b/bb – super jest! 13.07.11, 12:53 Wczoraj kupiłam, dziś założyłam – czuję się w niej świetnie, i myślę, że mogłabym w niej przechodzić całe lato. Materiał milusi, leży świetnie, kolory super. Nawet stanik Granatowy Motyl idealnie pasuje – bo nie lubię wystających ramiączek, ale jak mi się wysunie, to fajnie, że są one w identycznym odcieniu filoletu jak ten w sukience. Przyznam się Wam: to jest PIERWSZA sukienka letnia od wieków (ostanią miałam, gdy byłam 12-letnią dziewczynką). :-) Dzięki :-) Długość super - mam 166 cm, a sukienka jest porządnie przed kolano (ale nie za krótka, lecz idealo). I cieszę się, że ma rękawki, bo nie znoszę na sobie sukienek bez rękawków, więc wybór mam zwykle ograniczony. Odpowiedz Link
akna Re: Waikiki 14.07.11, 09:43 I mnie mój małżonek ujrzał w Waikiki i powiedział wow. Już nie mogę się doczekać urlopu. Szkoda, że zdjęcia nie oddają głębi kolorów tej sukienki. Odpowiedz Link
inez69 Re: Waikiki 14.07.11, 11:07 Ja też uważam że sukienka jest świetna, idelana na upały. Spędziłam w niej cały dzien i było mi przewygodnie. Zdjęcia idealnie oddają soczystośc kolorów tej kiecki:) Odpowiedz Link
rudaa26 Re: Waikiki 19.07.11, 07:38 Wczoraj przyszła i jest................... cudowna, leciutka zwiewna i super dopasowuje się do figury. Na pewno skukienka którą chcesz nosić cały czas. Szkoda tylko że teraz pogoda się sknociła. Odpowiedz Link
schistosoma Re: Waikiki 22.07.11, 13:55 Dziś przyszla moja Waikiki i jest fantastyczna! Wygodna, lekka, letnia, cudowne, nasycone kolory :) Więcej takich sukienek, Kingo! ;) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu długie kiece 12.07.11, 18:50 Obiecałam onegdaj, że będą w lipcu maxi-maxi, ale niestety, nie ma komu szyć, lato w pełni, na jesień przecież nie sprzedam. Tak więc przepraszam, ale nie będzie. Odpowiedz Link
beatea007 Re: długie kiece 12.07.11, 19:24 Żal, bo tak czekałam i czekałam... Ale trudno - nie ma, to nie ma. A czy czarne mojito będzie / jest doszywane? Z długą spódnicą może zastąpi mi kiecę maxi... 40b/bb w sklepie jeszcze będzie? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: długie kiece i mojito 13.07.11, 08:44 Mojito czerwone doszyte, czarne już skrojone. Bluzeczki na ramiączkach- beżowe jutro powinny być, granatowe szyją się - z nowej dzianiny, podobno nie mechacącej się, ciekawa jestem jak ją ocenicie, bo w dotyku nie jest mięciutka. Odpowiedz Link
rosallia Re: długie kiece- a będą drapieżne wzory? 12.07.11, 20:42 A czy będą zapowiadane sukienki w drapieżne wzory? jeśli tak to kiedy? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: długie kiece- a będą drapieżne wzory? 12.07.11, 20:57 Sukienki w drapieżne wzory - też się strasznie łamię- sukienka jest przygotowana, przetestowana, wygląda tak, że jak koleżanka założyła, to mój mąż się poślinił, serio :) ale nie ma kto uszyć, u mnie jak się uszyją, to by były na przełomie lipca/sierpnia , no i sobie myślę, że dokupię na wiosnę inne kolory i wtedy pokażę ten model. No bo kto kupi letnie sukienki w sierpniu? ubieramy na biustwo Odpowiedz Link
aleksandralm Re: długie kiece- a będą drapieżne wzory? 13.07.11, 00:07 Ja kupie, tu lato jest dluzsze...;) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: długie kiece- a będą drapieżne wzory? 13.07.11, 08:27 Aleksandro, to sprzedam Ci wzór ;) Przypomnij mi na maila wymiary. Smalfemme - czerwone i inne kolory porto uszyję na wiosnę, teraz już się szyje jesień. W piżamce sama gumka nic nie da, to jest trudny temat, który zgłębiam od dawna, musi być support, biust J+ to duży ciężar i trzeba mu pomóc, mam swoją piżamkę, w której zrobiłam dookoła pod biustem tunelik na tasiemkę, myśląc, że to pomoże - nie ma szans, jak planujesz taki wyjazd, to może lepiej zaopatrz się w taką bravissimowską? Odpowiedz Link
smallfemme Piżamowo-kolorowy OT 13.07.11, 10:22 Mierzyłam Bravissimowe 2 lata temu, nie trzymały absolutnie nic :( może nieco chroniły biust przed wchodzeniem na plecy, ale to zaleta jeśli się szuka ciucha tylko do spania, a nie do łażenia przed snem. Mam rozciągniętą koszulkę do biegania, to najlepsza alternatywa jaką znalazłam, ale robi mi za to krechę pod samą brodę, a tył jeżdzi po plecach. Proszę o żywą czerwień na jesień! Fiolety i granaty już mi się znudziły. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: a może bedzie wiecej wzorów :D? 13.07.11, 11:02 Wzorów- w sensie łączki, kropki, paski, maziaje, paisleye... czy większa ilość modeli? Odpowiedz Link
butters77 Re: długie kiece- a będą drapieżne wzory? 13.07.11, 08:29 Długa sukienka w sierpniu jest jak znalazł: po pierwsze, raczej nikt nie kupuje ubrań tylko na jedno lato (czyli będzie na kolejny rok), po drugie, we wrześniu śmiało można nosić jeszcze letnie sukienki, zwłaszcza długie. Wystarczy narzucić sweterek, zamiast sandałów założyć pełne balerinki i jest OK :-) Odpowiedz Link
kasica_k Re: długie kiece- a będą drapieżne wzory? 18.07.11, 14:58 No pewnie. Ja kupuję ubrania nie tylko na początku sezonu - jeśli już znajdę coś naprawdę fajnego i pasującego, to jest mi naprawdę wszystko jedno, czy założę to jeszcze w tym sezonie, czy dopiero w następnym. Odpowiedz Link
genepi Re: długie kiece- a będą drapieżne wzory? 13.07.11, 09:42 Ja kupię. Wyjazd w ciepłe rejony odbędę w październiku. Poza tym za rok też będzie lato :) Odpowiedz Link
beata-1978 Re: długie kiece- a będą drapieżne wzory? 18.07.11, 14:31 ja też... co tam, kupię nawet we wrześniu, bo to moje niespełnione marzenie :) Odpowiedz Link
smallfemme Czerwona bluzka, błagam! ;) 12.07.11, 23:02 Kinguś, planujesz może coś czerwonego poza mojito? Kolor jest prześliczny, podobno nawet by mi pasował :) Marzy mi się czerwony Portland (obecny jest zbyt blady i trochę nijaki w kolorze, a krój wyglada obiecująco). Albo cokolwiek w tym kolorze. Jeśli nie wydam wszystkich oszczędności na wakacje, to kupię czerwoną polkę! :) [nie wiem po co mi ona w zimie, ale... nieważne ;) ] Pytanie dodatkowe - kto wie czy mojito albo etno nie nadałoby się do przerobienia na koszulkę do spania po wszysciu gumki pod biustem? Szukam czegokolwiek, bo oduczyłam się poruszać bez podtrzymanego biustu, szczególnie przy ludziach, a zapowiadają mi się towarzyskie wieczory w te wakacje... Odpowiedz Link
edzia100 Red Town – czy ktoś skracał? 13.07.11, 16:01 Przymierzałam kiedyś Stone Town, ale była za długa i jakaś taka zbyt formalna. Ale teraz myślę, że gdyby ją skrócić, to może by się udało ten typ sukienki w ten sposób "odpoważnić". Próbował ktoś? Bo na zdjęciach mi się czerwona podoba (Red Town). A sukienek mam mało... Odpowiedz Link
anka-ania Re: Red Town – czy ktoś skracał? 13.07.11, 17:52 Skracała mi krawcowa (i przy okazji zwężała też na biodrach). Trzeba było skrócić też podszewkę, aby nie wyłaziła. Odpowiedz Link
clarisse Waikiki 42bb/bbb - rządzi :)) 14.07.11, 21:13 Zobaczyłam na zdjęciu - nie powaliła mnie. Zestawienie kolorów wydało mi się takie jakieś średnie. Ale ponieważ zazwyczaj leży na mnie najlepiej wcale nie to, co mi się podoba na modelkach, tylko to, czego w życiu bym nie przymierzyła bez czyjejś podpowiedzi - kupiłam. A co, na przekór pierwszemu wrażeniu :) Jest genialna. Kapitalna. Nic jej nie brakuje. Mnie w niej nic nie brakuje. Rozmiarowo trafiona, materiał cienki, ale nie tak zdradliwy i obklejający jak polkowo-maczkowy, który pokazywał każdą fałdkę na skórze :) Tu wyglądam fajnie. Nie za długa i nie za krótka na moje 156 cm. Kolorystycznie też wcale się te kolory nie gryzą, tak jak mi się wydawało - ona jest po prostu taka... letnia. Teraz jeszcze poprosiłabym o jakąś plażę w komplecie ;) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: BiuBiu - 10 - kolekcje biustoprzyjazne 14.07.11, 21:28 Kingo kiedy będzie można kupić tą białą bluzeczkę z kwiatami z przodu? Tak chociaż mniej-więcej :) I czy w najbliższym czasie będzie jeszcze coś do rozmiaru 48? Odpowiedz Link