agusia1977 Harmony TangoII 09.01.08, 08:47 Dziewczyny, szykuję się do zakupów i mam typy jak w tytule. Harmony już przymierzałam, miałam rozmiar 30DD i okazał się za duży w obwodzie i za mały w miseczce. Zgodnie z komentarzami z galerii powinnam celować w mniejszy obwód i większe miseczki(dwukrotnie). Czyli 28F, tak? Chciałabym też spróbować Tango II, ale nie wiem jaki rozmiar, zgodnie z tabelami, to 30DD. Jakie rozmiary zamówić, żeby zwiększyć szanse na trafienie dobrego rozmiaru? Dzięki Odpowiedz Link
ewa.102 Re: PANACHE Tango II, Fiesta, Harmony 09.01.08, 20:00 Prosze o rade - na wymiary 85/114 jaki rozmiar wybrac? 36G? 34HH? Mam dylemat. Odpowiedz Link
jaagna Re: PANACHE Tango II, Fiesta, Harmony 09.01.08, 21:33 Tango II rozciaga się, więc próbowałabym mniejszy obwód (34HH). Podobno Fiesta jest bardziej ścisła (ale zależy też chyba, która wersja kolorystyczna) - tu chyba większy (36GG). O Harmony nic nie wiem. Odpowiedz Link
ewa.102 Re: PANACHE Tango II, Fiesta, Harmony 09.01.08, 21:42 dzię ki za szybką odpowiedx, jestem poczatkujaca i chcialabym jakos sensownie zacząć swoje dzialania Odpowiedz Link
olusimama Tango Floral (red) 09.01.08, 21:51 w końcu doszłam o co chodzi i może sie komuś przyda. Otóż, pokrótce: miałam morelowe Tango II plunge, które bardzo szybko rozciągnęło sie niemiłosiernie (rozmiar 32G sięgał 99cm) Ponieważ ogólnie dobrze leżał i podobał mi się, zamówiłam sobie Floral red, w rozmiarze 30H. Bardzo ciasny, nosiłam go maksymalnie przedłużonego przedłużką (czyli o 4 rzędy haftek) a i tak mnie cisnął. Po miesiącu się poddałam, sprzedałam go i zamówiłam 32G i 32GG (bo z misek wypłynęłam i chciałam sprawdzić czy GG nie będzie lepsze) I co się okazało. 32Gg jest BARDZO ścisły, podszyty mocniejszą tkanina na całym obwodzie (a ramiączka, tak jak 30H ma regulowane tylko w 1/3 długości, za to przednia część podszytą czymś miękkim). 32G natomiast od razu zapięłam na ostatnia haftkę i jeszcze miałam zapas (zupełnie jak w morelowym 32G0. wniosek - powyżej miseczki G obwód robi się DUŻO ściślejszy. Odpowiedz Link
adra_19 Re: Tango Floral (red) 14.01.08, 23:57 Lejesz miód na moje serce. Właśnie leci do mnie ten model w 60H i się stresuję, czy nie zrobi się za luźny po kilku godzinach (pod biustem 65cm). Jak dojedzie, to napiszę, czy twoja teoria się sprawdza:) Odpowiedz Link
charm Re: Tango Floral (red) 15.01.08, 01:14 adra_19 napisała: > Lejesz miód na moje serce. Właśnie leci do mnie ten model w 60H i się stresuję, > czy nie zrobi się za luźny po kilku godzinach (pod biustem 65cm). Jak dojedzie > , to napiszę, czy twoja teoria się sprawdza:) Sky blue też jest ścisły - mam 60J przy 64cm pod, i nadal zapinam się na środkową haftkę (przez pierwsze dni była najluźniejsza) ;-) Więc jeśli nie ma za dużej różnicy w materiale, to będzie dobry ;-) Odpowiedz Link
sylwiastka Re: Tango Floral (red) 26.01.08, 13:08 Bardzo ładny stanik.Sliczny, nasycony kolor, haf wypukły w odcieniach od momarańczowego do ciemnej czerwieni. Mam porównanie z freyą i bardziej mi odpowiadaja fiszbiny panache. Obwod ścisły (ścislejszy niż freje). Mam wersję plunge i mostek jest naprawde nisko i jest krotki (nizszy niż we frei jeannie plunge). miski od strony pach bardziej zabudowane, lepiej zbiera biust. Odpowiedz Link
mam-i-ja Re: Tango Floral (red) 26.01.08, 14:21 olusimama napisała: > wniosek - powyżej miseczki G obwód robi się DUŻO ściślejszy. Prawdopodobnie masz rację. Mam tango plunge nude w rozmiarze 65H i przez dwa miesiące prawie wcale się nie rozciągnął mimo częstego noszenia. Trochę się bałam, bo wyczytałam, że plunge ma dość rozciągliwy obwód, a tu takie miłe zaskoczenie :) Odpowiedz Link
iw1978 romany -pytanie o obwód 11.01.08, 09:27 Czy obwód w romany jest raczej ścisły czy z tendencją do rozciągania się. Noszę z panache 65gg lub 70ff i właśnie w tym drugim rozmiarze jest romany na bratopie, w dodatku w całkiem przyjemnej cenie. Odpowiedz Link
hke Re: romany -pytanie o obwód 14.01.08, 12:25 na mój gust to jest dość stabilny. Przy czym zaznaczam, że ja przy 76 pod noszę zazwyczaj 65-tki, i przy Romany też taką mam. W każdym razie po kilku miesiącach przeciętnie intensywnej eksploatacji nie mam jeszcze potrzeby przepinania na drugą haftkę. Zaznaczam, że o śliwkowej mowa, różową mierzyłam i odczucia miałam podobne co do ścisłości, no ale nie weryfikowane w dłuższym czasie. Odpowiedz Link
agastrusia Re: PANACHE - jaki rozmiar? 13.01.08, 13:25 Zastanawiam sie nad Harmony, Tango II lub Tango II plung ale nie za bardzo wiem jaki rozmiar. Czy dla wymiarów 82/108 dobrym będzie 34 GG czy może coś innego? Odpowiedz Link
jaagna Re: PANACHE - jaki rozmiar? 13.01.08, 14:57 Przy wymiarach 81/~105-106 mam Tango II (jade) 32GG. Może spróbuj 32H? Nie wiem, jak rozciagliwe jest Harmony i Tango plunge, ale podobno plunge to rozciagliwiec, więc moze szkoda brać 34? Poszukaj we wpisach w tym wątku. Odpowiedz Link
agastrusia Re: PANACHE - jaki rozmiar? 13.01.08, 15:11 No właśnie poczytałam sobie i na dwoje babka wróżyła ;-). Z tabeli obwodów też wynika że raczej 32 ale po lekturze wątków zgłupiałam ;-P Odpowiedz Link
charm PANACHE gratulujemy FIESTY 15.01.08, 10:40 W końcu dotarła moja fiesta aqua z brastopu :D Przede wszystkim - porządny ściśliwiec :D (jak będę miała chwilę, to dorzucę do tabelki) Generalnie, co ważne, da się do swobodnie (ciasno) nosić przy obwodzie rzeczywistym większym o zaledwie 4 cm, a wydaje mi się, że gdyby była o cm-dwa luźniejsza też dobrze by się nosiło, choć przepięłabym się na ciaśniejszą haftkę (teraz mając 64cm pod w 60-ce na środkową nie udałoby mi się zapiąć);-) Jedyne, co mogę jej zarzucić, to jak dla mnie za długie ramiączka (jutro skrócę ze 2-3cm) ;-) Aczkolwiek z czystym sumieniem polecam fiestę wszystkim 60-kom, którym nawet 60-ki są luźne ;-) Odpowiedz Link
m_mikstein Re: PANACHE gratulujemy FIESTY 19.01.08, 18:16 Do mnie dzisiaj przyszła Fiesta Aqua różowa. Ramiączka są dla mnie dobre jeśli chodzi o długość. Tyle, że jak dla mnie są za szeroko wszyte i wrzynają mi sie pod pachą (co jest dziwne bo na pudełku jest napisane short czyli dla niewysokich, a to często pociąga za sobą wąskie plecy) Chyba je przeniosę bliżej szyi :) chociaż boję się, że stanik straci fason:( Jest jedno ale... mój biust o wymiarach 67/77 (stanik rozmiar 28D) górą nie wypełnia całej miseczki. Dołem i od strony pachy jest ok. Czyli jednak jest to fason dla biuściastych tak jak jest to zaznaczone w opisie. Fiszbiny szersze niż we Freyach (o to mi chodziło) Obwód jak na razie faktycznie ściśliwy. Odpowiedz Link
green-avocado Panache z żelem ? 19.01.08, 18:20 W sklepie dostałam do mierzenia usztywniane Panache, gdy go dotknęłam przeraziłam się - połowę misek wypełniały żelowe wkładki. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ekspedientkę, ale chyba powiedziała, że wszystkie usztywniane Panache mają takie wypełnienie. Czy to prawda ? A jeśli nie, to który to mógł być model - bo wolałabym go unikać przy zamówieniach ;-) Odpowiedz Link
zo-bi Re: Panache z żelem ? 19.01.08, 21:32 Tak! ja też widziałam z silikonową wkładką seria Panache ATLANTIC powiększające biust...inne są miękkie Odpowiedz Link
toka78 Harmony white vs Harmony petrol 19.01.08, 19:41 Korzystając z okazji na wyprzedarzach zamowilam najpierw Harmony w kolorze bialym, a kilka dni pozniej petrol. Biale przyszlo po 4 dniach i bylo wielkim rozczarowaniem. Miski niekształtne, fiszbiny ogromniaste i w dodatku wbijajace sie w cialo, no ogolnie niewypal. Oczekujac na nastepna przesylke z kolorem petrol juz bylam nastawiona, ze trzeba bedzie go odsylac, a tu ku mojemu zaskoczeniu okazalo sie, ze to 2 zupelnie rozne staniki. Petrol zrobiony jest z innego materialu, niz white. Petrol jest mieciutkie, wygodne i slicznie zaokragla biust. Wyglada poprostu cudnie. Suma sumarum obydwa zostawilam, bo cos bialego w koncu tez miec trzeba, aczkolwiek zdecydowanie bardziej polecam petrol. :-) Odpowiedz Link
wielebnna Re: Harmony white vs Harmony petrol 21.01.08, 16:40 tylko, że harmony petrol farbuje w praniu - trzeba prac oddzielnie moje 38FF ma lekko za duży obwód ale rozgięcie fiszbin zdziałało cuda:) leży pięknie, biust sterczy dumnie i ogólnie bardzo jestem zadowolona:) Odpowiedz Link
agastrusia Re: Harmony white vs Harmony petrol 22.01.08, 14:27 A dla jakich wymiarów jaki rozmiar zamówiłaś? Odpowiedz Link
bathilda Lilly - ktoś ma i podpowie 22.01.08, 13:37 Mam do wydania pieniądze w Bravissimo i chcę w końcu coś zatrzymać! Ktoś się może podzieić opiniami o tym cudzie? www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/panache/plunge-bras/pnf8-details.aspx?colour=Black Bo Heather wygląda w nim jak milion dolarów w gotówce ... I robią 30H :) Odpowiedz Link
secka Re: Lilly - ktoś ma i podpowie 26.01.08, 13:22 Podpinam się pod pytanie, bo też sobie ostrzę zęby na ten stanik. 28 do H, jeszcze na dodatek plunge - lepiej być nie może... ;) Odpowiedz Link
the_mariska Jaki to jest model? 22.01.08, 14:24 Wynalazłam na allegro takie cudo, które przy odrobinie szczęścia ma szansę na mnie pasować -> www.allegro.pl/item300664023_panache_sexy_czerwony_stanik_na_duzy_biust_70e.html (tak, tekst że to stanik na duży biust też mnie rozwalił). Wie ktoś może jaki to jest model i czy jest rozciągliwy czy ściśliwy? Bo staniczek jest śliczny ale ma szansę leżeć na mnie dobrze tylko pod warunkiem że to ściśliwiec... Odpowiedz Link
interalia Re: Jaki to jest model? 22.01.08, 14:32 Jest to model tropical, sama taki sobie kupilam na allegro ostatnio. Uzywany, rozmiar 65g. (Mam wymiary 73/95). Jak dla mnie jest dosc scisliwy. Ma maksa rozciagalam (zeby wpisac do tabeli, ale jakos jeszcze tego nie zrobilam) i wyszlo 76. Jeszcze jakies pytania to wal :) Odpowiedz Link
the_mariska Re: Jaki to jest model? 22.01.08, 14:44 To chyba niestety nic z tego, bo mam wymiary takie same jak ty (i zazwyczaj też 65FF/G). I skoro na ciebie 65 jest OK, to u mnie 70 w tym wypadku nie przejdzie. Wygląda na to, że muszę rzucić palenie (lub jedzenie ;) ) żeby uzbierać sobie trochę pieniążków na zakupy w którymś z Brytyjskich sklepów. Ale i tak kusi ta okazja niesamowicie... Odpowiedz Link
interalia Re: Jaki to jest model? 22.01.08, 14:57 W tym przypadku to chyba bardziej bylaby kwestia bulkownaia. Ja z moimi wymiarami w zyciu nie wlazlabym z 70e! Mam 70F panache tango, ktory podobno ma takie wieeelkie michy i mi zaczyna bulkowac. Mam porownanie z Panache amelia 65g i tango, tango i amelia maja wielgachne miski w porownaniu z tropicalem, tropicala mam na styk, w amelii i tango troche wolnej przestrzeni w miskach by sie jeszcze znalazlo :) Ogolnie model polecam, ale nie w tym rozmiarze. Odpowiedz Link
the_mariska Re: Jaki to jest model? 22.01.08, 15:15 dla mnie rozmiarówka to jest jeszcze czarna magia, nie mam pojęcia w jakich modelach są duże a w jakich małe miseczki, ściśliwe/rozciągliwe obwody, czy szerokie/wąskie fiszbiny, ale pomału się zaczynam uczyć. 70E jest oficjalnie przewidziane na 94 w biuście, i jak ma dość duże miseczki to całkiem nieźle na mnie leży (co jest dużym plusem, bo o wiele łatwiej i taniej je znaleźć, a dla biednej studentki to całkiem poważny argument). Wiem co zrobię. Za każdy dzień bez kupionej paczki papierosów zacznę sobie odkładać 7zł na nowy stanik... Może perspektywa nowiutkiego staniczka w dowolnym rozmiarze i kolorze co miesiąc mnie przekona do rzucenia palenia? :) Odpowiedz Link
interalia Re: Jaki to jest model? 22.01.08, 16:56 Ha, Kazdy powod do rzucenia palenia jest dobry. Policz sobie ile stanikow przepalasz rocznie ;))) Mi tez doradzano 70e/65f na poczatku, ale moj biust mial na ten temat inny poglad ;) Dopiero 65ff/g bywa ok, i to tez nie kazde... Odpowiedz Link
jaagna Tango floral plunge: pomozcie dobrac rozmiar 24.01.08, 08:12 Dziewczyny, pomóżcie mi dobrać rozmair tego modelu. tinyurl.com/2qlv7s Zwykłe Tango II (jade - bo kolor też ważny; każdy inaczej sie rozciaga) noszę 32GG i jest dobre. W jaki rozmiar powinnam teraz celowac? Pozostale Panache mam w rozmiarze 34FF. Czy tango floral plunge jest bardziej scisliwe, rozciagliwe, czy ma wieksze lub mniejsze miski? Moje wymiary: 81/104-106 Odpowiedz Link
abere8 Re: Tango floral plunge: pomozcie dobrac rozmiar 24.01.08, 21:58 No wlasnie, ja to samo - mam dwie Freye, ale mam podejrzenia, ze moj biust moze byc Panachowcem, a ze Tango Floral jest bardzo ladny i w promocji, to chyba niezla okazja, zeby sie przekonac. Moje wymiary to 73/88, a posiadane Freye: Retro Plunge czekoladowe 30F Polyanna czarna 30E albo 30F (w weekend sie zdecyduje) Oba dosc ciasno mi leza w obwodzie. Wlasnie sprawdzilam jeszcze, ze w Obwodach Stanikow na Gmailu sa rozne Panache, ale tego nie ma. I jeszcze - czy on jest duzo- czy malomiseczkowcem? W sumie mysle, ze moglabym dwa rozmiary zamowic - tylko jakie? Odpowiedz Link
zazulla TANGO FLORAL red - prosze o rade 26.01.08, 08:47 Prosze o rade. W galerii zamiescilam rozmiar 32JJ z prosba o rozwazenie dziwnego ksztaltu, jaki robi z biustem. Juz bylam przekonana, ze ksztalt mi nie przeszkadza, ale dzisiaj rano dokladnie sie w nim ulozylam i prawa piers bulkuje. Rozmiarowka 32JJ wyglada u mnie tak: Tango II jade > Tango II apricot > Tango Floral red. Jade ma idealne miseczki [z lekkimi luzami na mniejszej piersi], apricot mimo, ze mial luzy, to sie ulozyl i czasem bulkuje. Floral bulkuje od razu. Wiec chce wymienic na 32K. Myslicie, ze przeskok rozmiaru moze byc za duzy? Odpowiedz Link
iris_ek Re: PANACHE FLAMENCO 26.01.08, 15:50 Panache Flamenco - czy rozmiar 60E będzie pasował (orientacyjnie, oczywiście) na osobę o wymiarach 64/83...? Mam Inferno też 60E i jest minimalnie za duże, jednak słyszałam, że Inferno ma trochę wieksze miseczki... pomoże ktoś? Odpowiedz Link
mara04 Re: PANACHE FLAMENCO 26.01.08, 18:12 Raczej będzie za duży. Właśnie do mnie przyszedł 60E, a wymiary mam bardzo podobne do ciebie(65-82/3), i jest za duży :( Myślę, że celowałabym raczej w 60DD. Tu masz wątek, gdzie jest trochę właśnie o niedużych Panache: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74828674&a=74828674 Odpowiedz Link
charm VENUS 26.01.08, 17:48 Tak się zastanawiam, bo mam trochę mieszane uczucia, a chciałam kupić mamie w prezencie... Na ile jest ścisła? (Tzn mama miała dobrze dobrane 70F, ale schudła i to sporo.. w moje tango II 60J zapięła się z wielkim trudem, raczej musiałaby mieć przedłużkę, więc bardziej celuję w 65-ki ;-)) Czy jest szansa, że Venus 65-ka była by dobra? Jak wychodzą miski? (Mam na myśli 65G-allegro:P -raczej małomiskowiec, czy dużomiskowiec?) I jeszcze jedno ważne pytanie - na ile może utrzymać dość obwisły biust? Są szanse, że będzie się trzymać bez ramiączek? Czy może jakieś inne bezramiączkowce w tym rozmiarze trzymają lepiej? (Np porcelanka?) Odpowiedz Link
charm Re: VENUS 26.01.08, 17:55 Zapomniałam dopisać, że chodzi o strepless... Z opinii które czytałam nikomu nie czyma... a może jednak komuś tak? ;) Odpowiedz Link
kasica_k Porcelain 26.01.08, 18:01 moim zdaniem trzyma super. Recenzja: stanikomania.blox.pl/2007/12/Nagie-ramiona-gladkosc-porcelany.html Odpowiedz Link
kasica_k PRZENOSIMY SIĘ DO NOWEGO WĄTKU!!! 26.01.08, 18:38 Ten wątek przekroczył 500 postów - prosimy o NIE PISANIE W NIM gdyż powoduje to problemy techniczne. Nowy wątek - PANACHE 2: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74895766 Odpowiedz Link
martiina9 Andorra Full Cup 26.09.14, 21:02 Zakupiłam miesiąc temu. Przepiękny, intensywny, turkusowy kolor. kataloglb.blox.pl/resource/ProductSKU_p21541844_c21541821_Med.jpg Kupiłam rozmiar 34 HH, taki jak noszę. Początkowo obwód dość ścisły, ale do wytrzymania. Teraz już wygodniej. Miseczki są z elastycznej koronki, więc idealnie przylegają, nic nie odstaje mimo różnicy w wielkości obu piersi ( około jednego rozmiaru różnicy). Fajny na lato, przewiewny :) i kolorowy. Przy moim rozmiarze już szerokie ramiączka i 3 haftki. Koronki nie gryzą! Przeszkadza trochę wysoki mostek, osobiście wolę niższe, ale generalnie biustonosz na duży plus. No i dodam, ze ładnie modeluje piersi, na okrągłe kulki :) Odpowiedz Link