Dodaj do ulubionych

GORSETY, BODY i BUSTIERY

• pernille1 Gok wan curve controller 30.10.09, 15:25
      Czy ktoras z was wie cos moze na temat tego body wyszczuplajacego
      Gok wan curve controller???lub moze polecic jakies inne sprawdzone
      body wyszczuplajace (chodzi głownie o wyszczuplnmie okolic
      brzucha) ???
      Mama strasznie mnie meczy zebym jej jakies body wyszczuplajace na
      necie kupila, ale kompletnie nie wiem jak zrozmiar dobrac...czy sa
      jakies zasady odnosnie dobierania rozmiaru body lub gorsetu?
      Bede bardzo wdzieczna za uwagi!
    • sprezzaturka Antoinette - deformacja pionowych fiszbinów 06.11.09, 22:19
      Postanowiłam wrócić do tematu, bo jestem już nieco zirytowana. Gorset Masquerade Antoinette miałam na sobie 2 (DWA!) razy. W tym momencie pionowe plastikowe fiszbiny są pod biustem tak wygięte, że nie jestem w stanie w nim chodzić. Jeden wbija się w ciało ostrym końcem, drugi swoim brzegiem (wygiął się w drugą stronę).

kilka postów wyżej yaga7 napisała:

> Jest to zupełnie normalne - niestety - zachowanie.
      > W tych gorsetach fiszbiny są plastikowe, więc wyginają się w miarę używania.
      > Czasem szybciej, czasem wolniej.
      > Możesz je spróbować odgiąć, albo wymienic na metalowe.

Fajnie, ale ja... nie chcę ich wymieniać. Kupiłam porządny (tak mi się zdawało) gorset za naprawdę niemałe pieniądze. Liczyłam na jakość porównywalną z biustonoszami tej firmy. I niestety srodze się zawiodłam.

Napiszcie proszę, czy któraś z Was miała podobne problemy z gorsetami tej firmy? Czy pionowe fiszbiny wyginały się podczas noszenia?
      Może czas napisać do kogoś, żeby zwrócili na ten problem uwagę? Do producenta albo dystrybutora?
      • szabiiik Re: Antoinette - deformacja pionowych fiszbinów 08.11.09, 11:52
        Moja Hestia po częstym używaniu ma fiszbiny po prostu pofalowane. Nie nosiłam
        jej od lipca, bo nie jestem już w stanie jej nosić bez kwików bólu. I chyba mam
        jeszcze blizny po największym zgięciu bocznych fiszbin- w talii.
        • mszn Re: Antoinette - deformacja pionowych fiszbinów 08.11.09, 12:37
          Ja swoją Antośkę kupiłam na wyprzedaży w Dopasowanej, więc nie byłam aż tak
          rozgoryczona, kiedy po dwóch godzinach siedzenia w gorsecie w klubie zwijałam
          się z bólu przez powyginane fiszbiny. Poradziłam sobie z problemem tak, że po
          prostu wyjęłam 6 fiszbin (zostały tylko te na plecach, bo są nadal proste),
          gorset trochę gorzej się układa, bo materiał na brzuchu podjeżdża trochę do
          góry, ale i tak planuję dokupić do niego ołówkową spódnicę do talii.
          Na ostatnim zlocie zakochałam się w sobie w Hestii i poluję na nią, ale skoro
          ona też ma takie beznadziejne fiszbiny, to na pewno więcej niż 100 zł za nią nie
          dam.
      • yaga7 Re: Antoinette - deformacja pionowych fiszbinów 08.11.09, 12:47
        Hmm, problem polega na tym, że obawiam się, iż producent nie traktuje tego
        gorsetu jako "porządny gorset za niemałe pieniądze".
        I obawiam się, że odpowiedź może być taka, że jak chce Pani porządny gorset, to
        proszę sobie kupić coś ze stalowymi fiszbinami i zapłacić parę-paręnaście razy
        wiecej ;)

Podobna sytuacja - w sensie odginania i deformacji fiszbin plastikowych -
        występuje też przy wielu innych gorsetach, nie tylko bieliźnianych, ale też
        ubieranych na ubrania, takich jak reklamowane tutaj dare to provoke czy
        wspominane restyle. Ale te ostatnie gorsety przynajmniej ciut bronią się tym, że
        są raczej tańsze, no i fiszbin mają więcej, więc to odkształcanie jest inne.
    • black_halo Hestia a przeliczanie miseczki 29.12.09, 23:34
      Strasznie chce go miec ale nie mam pojecia na jaki rozmiar sie
      zdecydowac i czy moze troche poczekac bo jakos waga zaczela mi spadac z
      namiaru stresow. Obecnie mam duzy brzuch, ok. 90 cm i szerokie biodra
      ale jestem idealna klepsydra 112-90-112. Powinnam chyba wiec wziasc
      hestie 85 ale jaka miseczka. Aragona mam 36FF i rozmiar kompromisowy bo
      nie bylo 34G. Maie mam 34G i tez mi ladnie lezy. Czy przy obwodzie 38
      powinnam brac F czyli znizyc o jedno oczko w stosunku do Aragona czy
      moze jednak o dwa?
    • derenka rozmiar gorsetu SO vs rozmiar stanika SO 10.01.10, 19:18
      Pomóżcie!!! Chcę kupić gorset Panache Specjal Occasions, tylko czy ktos wie, czy
      miseczki sa takie same jak w staniku z odpinanymi ramiaczkami Panache Specjal
      Occasions? Bo mam taki zloty 65G i jest dobry, gdzie normalnie noszę 65GG lub
      70G przy 75/97. Czy ktoś miał porówanie?Ponoć sa te gorsety wielkomiseczkowe...
    • natalek6 znaleźć gorset dość pilne 09.02.10, 22:00
      Laski, proszę o pomoc - chciałabym znaleźć jakiś gorset, ale taki bardziej
      podtrzymujący na całej swojej długości, nie tak, jak stanik (pisałam o moim
      problemie z noszeniem staników parę dni temu w narzekalni). NIe wiecie, jaki
      byłby dobry? Potrzebny mi chyba taki bardziej jak gorset "sukienkowy", nie
      miękki. Nie znam się w ogóle na tym, przeglądam te sklepy int. i nic nie mogę
      wybrać - nie ze względu na wygląd, lecz nie weim, który byłby właściwy... Może
      Wasze doświadczenie coś Wam podpowiada?

mysłałam np o tym?:
      www.dopasowana.pl/product-pol-96-Gorset-Hestia-ivory-Panache-Masquerade-4547-.html???
      • kasienka.body Re: znaleźć gorset dość pilne 09.02.10, 22:34
        zależy jaki krój ma sukienka - jeśli ma głęboki dekolt to polecam Madison, jeśli
        okrągły i niezbyt głęboki to może Antoinette lub Hestia?
        • natalek6 Re: znaleźć gorset dość pilne 10.02.10, 11:40
          To nie do sukienki, lecz na co dzień...
    • hotaru85 czy gorset hestia w rozmiarze 34f będzie dobry? 02.04.10, 14:03
      zastanawiam się nad kupnem tego gorsetu, jedna z biuściastych sprzedaje i chyba
      się skuszę.. z maskaradek mam aragona, noszę 32g i jest dosyć duszący. moje
      wymiary 78/102-104. jak sądzicie, czy gorset 34f będzie odpowiedni?
      • margo13ak Re: czy gorset hestia w rozmiarze 34f będzie dobr 02.04.10, 14:14
        Zmoich doświadczeń z gorsetami masquerade wynika, że najlepiej leżą te, których
        rozmiar jest wypadkową wymiarów pod biustem i w talii. Gorsety są odczuwalne
        jako ciaśniejsze od staników! Nie wiem, ile masz w talii, ale mam wrażenie, że w
        gorset 34F możesz się nie zmieścić, ani w szerokość, ani w miseczki, skoro
        Aragorn (uważany za wielkomiseczkowy) 32G Cię poddusza... Chyba, że masz mniej w
        talii, niż pod biustem, wtedy jest szansa - miseczki w gorsetach zazwyczaj
        wypadają nieco większe, niż w biustonoszach, chociaż ja mam wrażenie, że akurat
        w gorsecie Hestii ta różnica nie jest jakoś specjalnie duża. Może ktoś Ci
        jeszcze podpowie - ja jednak jestem z innych rejonów rozmiarowych... i Hestię
        mierzyłam 36G, a i tak była przymała :-(
        • hotaru85 Re: czy gorset hestia w rozmiarze 34f będzie dobr 02.04.10, 14:30
          margo13ak napisała:

> gorset 34F możesz się nie zmieścić, ani w szerokość,
          > ani w miseczki, skoro Aragorn (uważany za wielkomiseczkowy)
          > 32G Cię poddusza... Chyba, że masz mniej w talii, niż pod biustem

przepraszam, źle się wyraziłam a forum nie ma możliwości edycji :) pisałam w
          pośpiechu podekscytowana możliwością kupna ;) powinno być: Aragona 32G zapinam
          póki co na najluźniejszą haftkę :) miałoby to być uzasadnienie dla decyzji o
          obwodzie 34 :)
          • yaga7 Re: czy gorset hestia w rozmiarze 34f będzie dobr 02.04.10, 14:35
            Ja przy maskaradkach 34G nosiłam gorsety maskaradkowe 36FF, czyli na podstawie
            moich doświadczeń powiedziałabym, że dobrze myślisz, aczkolwiek nie wiem, czy
            34FF nie byłoby lepsze. Chociaż z drugiej strony Hestia ma spore miski.
            • hotaru85 Re: czy gorset hestia w rozmiarze 34f będzie dobr 02.04.10, 14:39
              yaga7 napisała:

> Ja przy maskaradkach 34G nosiłam gorsety maskaradkowe 36FF, czyli na podstawie
              > moich doświadczeń powiedziałabym, że dobrze myślisz, aczkolwiek nie wiem, czy
              > 34FF nie byłoby lepsze. Chociaż z drugiej strony Hestia ma spore miski.

dziękuję bardzo :)
            • azymut17 Re: czy gorset hestia w rozmiarze 34f będzie dobr 02.04.10, 17:12
              yaga7 napisała:
              > Chociaż z drugiej strony Hestia ma spore miski.

Polemizowałabym - z moich doświadczeń (z niepełną już, ale jednak sklepową
              rozmiarówką) wynika, że miski ma absolutnie przeciętne.
              Sama mam Aragona teal, Hestię ivory biustonosz i gorset w tym samym rozmiarze
              30E. Porównywałam je kilka razy dla forumek i Aragon ma zdecydowanie większe, a
              raczej głębsze miseczki od Hestii (bo fiszbiny są identyczne). Miseczki w obu
              Hestiach są takie same. Obydwa staniki są bardzo rozciągliwe - czyli przy
              dłuższym użytkowaniu obwód staje się dużo luźniejszy niż na początku, gdy był dobry.

Hotaru85 - 34F będzie na 99% za mały w miseczkach. Jeśli Aragon 32G ma miski
              dobre, to przy 34 wypada miseczka FF. Tylko że Hestia ma płytsze miski, możesz
              potrzebować więc 34G. Obawiam się także o obwód, ponieważ górna część mojego
              gorsetu była zdecydowanie ciaśniejsza od stanika (w talii natomiast był za
              luźny, ale to inna historia). Wart by spróbować, jeśli będziesz miała możliwość
              zwrotu, rozmiaru 36F razem z 34FF i 34G (bo u Ciebie może być podobnie, a
              dostający w talii gorset nie nadaje się do noszenia).
              • yaga7 Re: czy gorset hestia w rozmiarze 34f będzie dobr 06.04.10, 09:11
                Też bym polemizowała :D

Aragon teal ma jak dla mnie największe miski ze wszystkich maskaradek, które
                mierzyłam, więc w ogóle jest nie do porownania ;)

Ale tak naprawdę wszystko zależy od biustu. Dla mnie miski gorsetu Hestiowego
                były ciut większe niż miski balkonika Hestiowego, ale mniejsze niż straplesa
                Hestiowego. Wszystko w kolorze czarnym, z ivory nie mam porównania.

I zgadzam się, że najlepiej zamówić więcej rozmiarów i po prostu porównać.
                • azymut17 Re: czy gorset hestia w rozmiarze 34f będzie dobr 07.04.10, 00:22
                  > Też bym polemizowała :D
                  Bardzo mi miło zatem, chętnie dowiem się czegoś nowego, bo do roli wyroczni stanikowej się nie poczuwam ;-)

> Aragon teal ma jak dla mnie największe miski ze wszystkich maskaradek, które
                  > mierzyłam, więc w ogóle jest nie do porownania ;)
                  Co racja, to racja - on ma nawet miski większe niż czerwony Aragon :-)

> Ale tak naprawdę wszystko zależy od biustu. Dla mnie miski gorsetu Hestiowego
                  > były ciut większe niż miski balkonika Hestiowego, ale mniejsze niż straplesa
                  > Hestiowego
                  Może dlatego, że w staniku fiszbiny były bardziej naciągane przez obwód i to spłaszczało miskę? W gorsecie były natomiast na tyle zespolone z materiałem, że taki naciąg był niemożliwy? (aczkolwiek skutek, czyli głębokość miski, się zmieniał, co może być kluczowe dla dobrania rozmiaru; moja Hestia-stanik była na tyle luźna, że nie miało co się naciągać i pewnie dlatego nie widziałam różnicy)
                  Z wielkością misek w straplesie ciekawa sprawa, bo wg powyższej teorii powinny być jeszcze płytsze od balkonika (bo obwód powinien być trochę ciaśniejszy).

Jest jeszcze jedno rozwiązanie: miseczki i obwód w stanikach (nie tylko brytyjskich, ale ogólnie) nie są stałe i zależą od tego, kto i kiedy szyje daną partię na jakich maszynach. Czyli staniki w rozmiarze XYZ mogą być różne, a nasze teorie można o (...) potłuc. Oraz oczywiście można trafić na źle wszytą metkę z rozmiarem :-(
              • hotaru85 no i mam ;) 12.04.10, 14:42
                azymut17 napisała:

> Hotaru85 - 34F będzie na 99% za mały w miseczkach.
                > Jeśli Aragon 32G ma miski dobre, to przy 34 wypada
                > miseczka FF. Tylko że Hestia ma płytsze miski, możesz
                > potrzebować więc 34G.

nie wiem, jak to przeliczyłam, że wyszło mi 32G=34F
                w każdym razie miseczka jest minimalnie ale to naprawdę minimalnie za mała.

> Obawiam się także o obwód, ponieważ górna część mojego
                > gorsetu była zdecydowanie ciaśniejsza od stanika (w talii
                > natomiast był za luźny, ale to inna historia). Wart by
                > spróbować, jeśli będziesz miała możliwość zwrotu, rozmiaru
                > 36F razem z 34FF i 34G (bo u Ciebie może być podobnie, a
                > dostający w talii gorset nie nadaje się do noszenia).

obwód jest idealny, w talii nic nie odstaje :)
                jest taki piękny.. ehhh.. :)
        • black_halo Re: czy gorset hestia w rozmiarze 34f będzie dobr 02.04.10, 14:31
          Ja mam hestie 38F i tez jest na mnie za mala. Podejrzewam, ze
          potrzebowalaby rozmiaru ok. 40E zeby sie zapiac i zeby wszystko ladnie
          lezalo. w 38 sie zapne ale dluzej pochodzic nie moge bo musialabym
          przestac oddychac. Ale ladnie modeluje. Miski w 38F wydaja mi sie byc
          minimalnie za male ale to moze ogolne wrazenie z powodu za malosci
          calego gorsetu. Hestia jest naprawde scisla.
          • hotaru85 Re: czy gorset hestia w rozmiarze 34f będzie dobr 02.04.10, 14:38
            kurcze no, właśnie znalazłam na balkonetce fotkę dziewczyny, która wygląda
            obłędnie w 34f.. przy wymiarach 77/100. im więcej czytam tym mniej wiem :(
            • nientepaura SO 65e czy lepiej 65f?? 15.05.10, 15:08
              pytanie do użytkowniczek, bo się naczytałam o dużomiskowości:staniki noszę 60ff,
              pod biustem 67,w 89-90, 64 talia, 92 biodra. Czy gorset 65e ma szansę być ok,
              czy lepiej celować w 65f? Maskaradkową Antośkę (ale stanik, nie gorset)mam 65ff,
              może to coś pomoże..;)
              • kwiatek04 Re: SO 65e czy lepiej 65f?? 15.05.10, 15:23
                Skoro stanik antoske masz w rozmiarze 65ff, to gorset wez w tym samym rozmiarze :)
                • nientepaura Re: SO 65e czy lepiej 65f?? 15.05.10, 15:49
                  ale nie o gorset antoskowy mi chodzi, tylko o Special Occasions;)
                  • kwiatek04 Re: SO 65e czy lepiej 65f?? 15.05.10, 16:00
                    Myslalam, ze masz stanik i chcesz kupic do tego gorset ;)
                    • valha Re: 23.06.10, 13:36
                      Witam, chcialabym kupic gorset, ale nie wiem o ile zanizyc obwod przy wym. 79/95, moj rozmiar to 70e, wiec wydaje mi sie ze 75d bylby ok? Czy raczej celowac w 80c? Obwod pod biustem 'na luzie' to 82-83cm, talia 79, biodra 93.
    • matra34 Masquerade Antoinette 28.07.10, 19:11
      moje wymiary to 77/96, mierzyłam niedawno gorset 75 [miski nie pamiętam, E lub
      F] i był ok, ale właśnie miska za duża - wiecie może jaka byłaby dla mnie dobra
      w takim wypadku? Dodam, że zazwyczaj najlepiej na mnie leży 70E jak o
      biustonosze chodzi..
      Wychodziłoby na to, że miska E lub D, może któraś z Was wie?

I gdzie jeszcze mogę w ogóle dostać taki gorset?
      • ycik Re: Masquerade Antoinette 03.10.10, 18:44
        Co do rozmiaru to logicznym wydaje się zmniejszenie miseczki przy zawyżeniu obwodu, czyli 75DD. Ja znalazłam w Body niebieską Antośkę w 75E. Poszperaj w sklepach netowych- może coś się znajdzie z wyprzedaży, jeśli nie zależy Ci na najnowszym kolorze
    • slotna Confetti body a basque 02.10.10, 19:40
      Chce sie upewnic, ze nie jestem slepa i to sa dwa rozne kroje miseczek:

www.bradea.pl/zdjecia/1761.jpg
      www.brastop.com/Manager/UploadedImages/panache-confetti-basque-black.jpg
      I pierwszy ma szanse jabluszkowac, a drugi tylko robic dzioby, prawda? I po porazce z drugim moge sprobowac pierwszego...? ;)

Prawda jest taka, ze ogladalam i jeden i drugi i oczywiscie tego nie zauwazylam, zafiksowalam sie na miskach body i kupilam basque. W 34G - nigdy nawet nie mierzylam zadnego gorsetu, a w moim poczuciu brak mi talii, wiec 34 wydawalo sie ok. Spokojnie moglam wziac 32, ale nawet nie w tym rzecz, w biuscie byl za maly o co najmniej 2 rozmiary, wlasciwie to chyba z 3 czy 4, no nie bylo mowy zeby sie w tym upchnac za chiny. Za to talia jakas sie pojawila :) Zostawilam go jednak, wymienilam fiszbiny na mniejsze i oddalam gorset mamie, ktora normalnie nosi 32FF, 32G maks. U niej robia sie rakietki i wyglada to bardzo fajnie, biust jest rozstawiony na boki, ale mama jest wysoka i ma sportowa sylwetke, wiec to swietnie, ze jej wreszcie troszke wychodzi za zarys ciala.

Probowac z innym rozmiarem nie mam zamiaru, ale chetnie bym wziela body, bo te hafty piekne sa, tylko pytanie czy bedzie tak samo mala micha?
      • yaga7 Re: Confetti body a basque 02.10.10, 22:30
        Możesz mieć rację.

Sądzę, że podobna różnica jest między Confetti balkonetką a straplessem.
        • slotna Re: Confetti body a basque 07.10.10, 00:19
          Kupilam body, ale biale, jakos tak mi sie licytnelo. Zobaczymy jak bedzie :)
          • slotna Re: Confetti body a basque 11.10.10, 13:01
            Ha! Piekne kule, rozmiar 32GG przymaly, ale liczylam sie z tym - i tak na moim biuscie ze 3 rozmiary wiekszy od 34G w czarnym basque. Zarabisty ksztalt daje. Samo body krociutenkie, ja mam wzrostu 160 cm i moze jeszcze 3 cm (rozne pomiary roznie wypadaja ;)) i zdaje sie jakies dziwnie krotkie, ale juz bez przesady, moze to moja schiza. Natomiast na pewno jest obliczone na nowoczesna rozmiarowke, bo milo ciasne pod biustem, a miejsca na brzuch ile chciec.

Natomiast czuje jakos dziwnie obwod, a wlasciwie NIE CZUJE go pod biustem i to mi przeszkadza, takie dziwne to... ale moze sie przyzwyczaje, tylko nie wiem kiedy, bo za maz sie na razie nie wybieram, a nie wiem po co innego mialabym to body nosic ;)
            • wwwwiedzma Re: Confetti body a basque 14.10.10, 21:18
              No krótkie jest beznadziejnie, to fakt. Ja przy 166 cm wzrostu w kapeluszu, zaniosłam moje body do krawcowej, żeby mi je "przedłużyła". Miałam nieużywane (bo sznurkowate) stringi do CK Portii, wycięłam z nich "krok" aż do samej góry i krawcowa to wszyła w miejsce autentycznego kroku, doszywając "zapięcie". Teraz mam komfort i wygodnie chodzę w nim cały dzień. A wcześniej zbyt krótka całość "ciągnęła" mi obwód stanika w dół.
              • slotna Confetti body a basque 14.10.10, 21:42
                A wcześniej zbyt krótka całość "c
                > iągnęła" mi obwód stanika w dół.

Juz widze, ze to to, bo jak zapielam ciasno bez zatrzaskiwania dolu, bylo idealnie, No co za łosie, jak mozna cos takiego robic? Brytyjki sa nizsze od Polek? (obilo mi sie o uszy, ze nasza przecietna to 168 cm...)
    • slotna Antoinette Teal - bardzo scisly? 07.10.10, 00:28
      Mam biustonosz w 32G, jest okrutnie za maly, ale mam to w nosie - nie wiem dlaczego, ale w halfcupach buly robia mi sie zupelnie estetyczne ;) Nie twierdze, ze bede w nim wychodzic z domu, ale humor poprawia do tego stopnia, ze postanowilam dokupic do kompletu gorset, tylko nie wiem czy wbije sie w 32 - jedynym doswiadczeniem z tego typu bielizna byl opisany wyzej confetti, 34 bylo luzne. Ale to bezfiszbinowiec, cieniutki i w ogole, antoinette na pewno jest zupelnie inne i nie ma co porownywac. Wiec pytam was, czy brac obwod wyzej? Jestem scisliwa i ponizej obwodu, tylko czy te fiszbiny sie nie powyginaja szybciej, jesli bedzie za ciasny? Z drugiej strony za luzny na pewno mi zawisnie na chama na ramiaczkach, bo nawet nie mam bioder, zeby sie nie zsuwal...
      • nientepaura Panache Special Occasions - jak bardzo dużomiskowy 07.10.10, 10:24
        pytanie jak w temacie, noszę 60f/ff - z czegoś okołogorsetowego mam Antośkę - stanik, ale gorset też mierzony, i rozmiar dobry ten sam - tj. 65ff, i mam zagwozdkę: naczytałam się, iż SO jest dużomiskowe, pytanie, czy tak bardzo, że zmieszczę się w 65dd??
      • darchangel Re: Antoinette Teal - bardzo scisly? 18.10.10, 17:01
        Ja mam zarówno stanik, jak i gorset 34G: gorset jest minimalnie ścislejszy, ale da się w nim oddychać ;) Fiszbiny się jakoś strasznie nie wyginają jak na plastikowe, chociaż mam dużą chęć wymienić je na metalowe, co pewnie za jakiś czas zrobię.
        W sumie najlepiej żebyś przymierzyła i się przekonała; ja tylko mówię, że nie ściska morderczo ;)
    • indigo-rose Re: GORSETY, BODY i BUSTIERY 07.11.10, 22:24
      Zastanawia mnie, jaką szerokość ma przeciętnie ten pasek materiału pod wiązaniem w gorsetach. Pytałam na małym lobby w temacie o papercats, ale w zasadzie ten problem dotyczy wszystkich gorsetów poza maskaradkami na które mnie nie stać. :P
      Mam jakieś 64 w talii, chcę gorset ściskający max do 58. Gorset na taką talię ma 80 cm w biuście, czyli musiałabym mieć górę luźniej zasznurowaną. Pytanie: czy starczy panelu spod wiązania?
    • myszonor GORSET NA MIARĘ 19.11.10, 23:29
      znalazłam w sieci
      shop.ministryofburlesque.com/products/VersAtelier-Majesty-Corset-in-Satin.html
      shop.ministryofburlesque.com/products/VersAtelier-Antoinette-Corset-in-Chinese-Silk.html
      czy ktoś zna ta firmę?
      • yaga7 Re: GORSET NA MIARĘ 20.11.10, 09:26
        Nie znam tej firmy, ale wydaje mi się, że bliżej - w sensie w Europie - też znajdziesz gorset na miarę za podobną cenę. Za gorset policzyło mi 500 dolców, a wysyłka z Australii czy z inszych dalekich krajów, więc pewnie dodatkowych parędziesiąt/set dolców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka