alex331 Lucia half cup 32G 01.02.12, 10:10 Fauve Lucia half cup 70G na 76/100 Lucia ma opinie dużomiseczkowej, mnie jest to trudno stwierdzić, mam biust pełny na górze i zazwyczaj falfy takie na styk są na mnie za małe. Obwód ma w normie, ale w kierunku tych ciaśniejszych, wykonanie perfekcyjne, jest usztywniona delikatną gąbeczką, ramiączka dość szeroko rozstawione. Miseczki nie są otwarte, ale tak zaokrąglone w kierunku biustu. Obwód: 72/83 cm U/UU: 16/33 cm Miseczka: ok. 28 cm Odpowiedz Link
alex331 Amelie full cup 32G 01.02.12, 10:29 Fauve Amelie full cup 70G na 76/100 Jak dla mnie jest to bardziej zabudowana balkonetka niż full cup. Jest bardzo miękka, miseczki podszyte bawełną, raczej z tych mniejszych. Są wykonane z elastycznej siateczki i się trochę naciągają. Obwód w kierunku luźniejszych, ale zapięty na środkowe haftki stabilny. Zapięcie 3x3. Wielka szkoda, że nie jest przeźroczysta. Byłaby piękna. A może ktoś próbował odpancernić Amelie? Obwód: 69/83 cm U/UU: 118/37 cm Miseczka: ok. 26 cm Odpowiedz Link
apsik10 Lucia-jak przeliczyc rozmiar? 06.02.12, 10:53 Na brastopie kupilam usztywniana Lucie w moim standardowym rozmiarze 34E. Okazalo sie, ze moge od razu zapiac sie na srodkowa haftke, a miseczki sa lekko (na pewno nie o caly rozmiar) za duze. Poniewaz Lucia jest piekna, chcialabym wymienic ja na inny rozmiar. I teraz pojawia sie pytanie na jaki? Czy w rozmiarze 32F miseczki beda takie same jak w 34E, czy odrobine mniejsze? Odpowiedz Link
wwwwiedzma Fauve Aurelia, half cup, purple 15.02.12, 17:06 Posiadam w kolorze grape, jak dla mnie to śliczna śliweczka. Rozmiar 30 G. Obwód odczuwam jako przyjemnie ciasny, choć z pomiarów wynika, że wcale taki ciasny nie jest. Może to kwestia tego, że tylko go raz przymierzyłam, nie przechodziłam w nim jeszcze całego dnia, nie prałam. Wykonanie oczywiście bez zarzutu, staranne. Całość przeurocza, choć ramiączka są niestety, jak zwykle, szerokie. Moje obecne wymiary to 73/98, wymiary stanika to: obwód: 70/75, fiszbina szerokość: 15, głębokość: 25 cm. Odpowiedz Link
ptasia Celine miękki balkonik 30f 18.02.12, 09:23 kolor peppermint/chocolate. Na plus: 1. Jest piękny. Naprawdę cacko. Bardzo retro - Pola Negri mogłaby coś takiego nosić, ew. kojarzy mi się z wcześniejszą dekadą, tj. okresem tuż przed I wojną światową (--> kiecki wieczorowe w Downton Abbey). Producent nie przewidział, ale imho aż się prosi o wysokie majtki do tego. Tak czy inaczej, na żywo bardziej mi się podoba niż na zdjęciach, co jest miłym rozczarowaniem po barokowej Carlotcie, z którą było na odwrót. 2. Uniesienie na plus. Na plus/minus: 1. Zdjęcie katalogowe przekłamuje stosunek koronki do części gładkiej, ale to może być kwestia rozmiaru modelki a mojego. 2. Ramiączka są baaardzo dłuuugie (i typowo Evedenowe). To samo spostrzeżenie miałam przy ostatnio przerabianych Freyach. Dla wysokich i nisko osadzonych to dobrze, ale ja, w odwrotnej sytuacji, muszę mocno skracać, by mi się nie zsuwały, gdy się zgarbię/schylę po coś. Są także dość (za bardzo?) elastyczne (--> skrócenie musi być znaczne). Regulatory mi wypadają gdzieś na ramieniu. 3. Miska wydaje mi się dość pojemna, tj. sądzę, że rozmiar mniej już by się wcinał koronką i mostek by się nie mieścił, ale w tym jest trochę luzu. Na minus: 1. Kształt. Nie wiem, czy to niekompatybilność, ale z boku mam rakiety. Podobne robią mi się tylko w Tango Spirit Panache (no dobrze, tam może trochę większe). Pod bluzką bez miejsca na biust się to trochę przyklepuje, pod Biubiu jest efekt trochę a la żona ze Stepford (i to po obu stronach, nie ma znaczenia, czy mniejsza, czy większa połowa). Stanik zostawię, bo mi się bardzo podoba wizualnie, ale rakietki to mimo wszystko nie to, co lubię najbardziej. Aha, no i jeszcze jedno - przy całej lukśności mogłyby nie wychodzić jakieś nitki przy ramiączku, nawet jeśli stanik jest z Brastopu ;). Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Celine miękki balkonik 30f 18.02.12, 18:27 Pocieszę Cię, że przy mojej miękkiej antyczce kształt też rakietował. Teraz, po wielu już praniach jest zdecydowanie lepiej. Ale, co do wyglądu - zgadzam się w stu procentach. Też zostawiłam i chodziłam z zachwytem zaglądając sobie w dekolt ;) Odpowiedz Link
ptasia Re: Celine miękki balkonik 30f 18.02.12, 18:45 po praniu lepiej... to mnie trochę pocieszyłaś. Będę polować na jakiś "pasujący" retro dół do mojej, bo znalazłam w tym kolorze tylko na eBayu stringi, a jakoś nie leżą mi wizualnie do całości ;) Odpowiedz Link
wwwwiedzma Fauve Rosa strapless 24.02.12, 20:14 Proszę o opinie o modelu. Chyba w galerii czytałam, że warto brać miskę mniej niż zazwyczaj. Czy skoro to strapless, to obwód zawyżyć o jedno oczko? I do tego miska mniej, niż zazwyczaj? Jeżeli z reguły noszę 30 G, to Rosę kupić w rozmiarze 32F?... Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Fauve Rosa strapless 26.02.12, 11:31 No dobra, zaryzykowałam i czekam na 32 F. Zobaczymy czy będzie pasował... Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Fauve Rosa strapless 08.03.12, 18:29 Po długich zmaganiach z doręczeniem przesyłki - mam GO! Rozmiar 32 F, czarny kolor. Wizualnie cudeńko, gładkie z przodu miski, z boku zdobione śliczną koroneczką, pod pachami ozdobne "mereszki" zakończone na dole i górze kokardkami, pomiędzy miskami cyrkoniowa podkówka z kokardką. Co ciekawe na obwodzie (również pod miskami) też jest koronka. Zarówno z przodu (na miskach od wewnętrznej strony), jak i z tyłu są po dwa miejsca do mocowania ramiączek. Obwód bez rozciągania to 70 cm, rozciąga się do 80 cm. Na całym obwodzie od strony wewnętrznej ma oczywiście paski silikonowe, po dwa na górze i jednym w dolnej części. Zobaczymy jak się to sprawdzi, po doświadczeniach z Tiffany mam złe przeczucia, że popęka i nie będzie trzymać. Miski oceniam jako spore, mam 32 FF, które są imho mniejsze. Wymiary: głębokość miski mierzona od zewnątrz - 25,5 cm, szerokość fiszbiny - 15,5 cm. W komplecie są ramiączka, cieniutkie dłuuuugaśne i gładkie. Akurat długość jest ich zaletą, bo stanik można nosić z jednym ramiączkiem zapiętym przez szyję, bądź skrzyżowane na plecach - jednym słowem multiway jak się patrzy! Po wstępnych przymiarkach: z ramiączkami - super, z jednym przez szyję - super. Bez ramiączek - tak sobie. Mam wrażenie niestabilności, jak poskakam i ponachylam się, to stanik jest na miejscu, może ciut niżej, ale... górna krawędź misek zaczyna odstawać hmm... Może z czasem będzie lepiej? Tak czy siak śliczniak ze mną zostaje, jako multiway jest rewelacyjny. A strapless? Może to nie model dla mnie i nie ma takiego, który będzie dla mnie idealny? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Fauve Rosa strapless 10.03.12, 11:01 > Bez ramiączek - tak sobie. Mam wrażenie niestabilności, jak poskakam i ponachy > lam się, to stanik jest na miejscu, może ciut niżej, ale... górna krawędź misek > zaczyna odstawać hmm... > Może z czasem będzie lepiej? Wg mnie nie ma się co nastawiać, że będzie lepiej. Strapless to nie jest biustonosz wyczynowy, nie zawsze będzie trzymał idealnie po takich wygibasach. Do wygibasów są sportowce ;) No i przeważnie zawsze po odpięciu ramiączek miska będzie trochę odstawać, zwłaszcza w otwartych straplessach typu Rosa czy Deco. Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Fauve Rosa strapless 10.03.12, 15:01 Dzięki za przywrócenie mnie rzeczywistości. Faktycznie chyba za wiele się spodziewam. Ale Rosy nadal nie wypróbowałam w wersji całodniowej bez ramiączek. Jeżeli nie będzie się zsuwała, to będę szczęśliwa. Pod swetry mi go na razie szkoda ;) Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Veronique i Coco 05.04.12, 21:13 Mierzyłam halfcupy Veronique oyster i Coco powder puff w poszukiwaniu jasnego stanika. Veronique nadałaby się, gdyby nie jaśniejsze hafty. Wąski mostek. Wady - bardzo luźny obwód i jakaś taka kanciastość misek, jak się patrzy z góry. Coco - niewidoczna pod białymi bluzkami (może nie jak Deco, ale daje radę), obwód całkiem ścisły. Wady - troszkę wyższy mostek - uwiera. Poza tym mimo dobrego rozmiaru satyna naszyta na górę misek trochę się marszczy. Oba staniki piękne, naprawdę. Gdyby któryś pasował w 100%, z przyjemnością kupiłabym, mimo że jasne. Odpowiedz Link
azymut17 Re: Veronique i Coco 05.04.12, 21:58 Też je mierzyłam, w rozmiarze 30F, więc się dopiszę. Niestety miałam za mało czasu, by zwrócić uwagę na takie detale jak Ty, ale dla mnie istotne było to, że Veronique wcinała się od góry, a Coco leżała idealnie. Zastanawiam się, czy różnią się wielkością misek (ale pewnie byś o tym wspomniała), czy jednak krojem. Wtedy Coco byłaby bardziej dla biustów pełnych o góry. Nie wiem, czy tylko mój egzemplarz tak miał, ale jej brzeg był gruby, jakby lekko wywinięty na zewnątrz (tak przebiegał szew), więc nie nadawałaby się pod obcisłe bluzki. Obwody obydwu rzeczywiście różne. ptysiowa_7 napisała: >Oba staniki piękne, naprawdę. Zgadzam się :-) Odpowiedz Link
kulka_kulkowa A miał ktoś Veronique balkonik? 31.07.12, 10:20 Jest w promocji na Listkach i rozmyślam czy by go teściowej nie sprawić. Będę wdzięczna za każdą opinię :) Odpowiedz Link
boziaj Veronique balkonik 08.12.13, 18:30 Kulce się juz pewnie nie przyda, ale może komu innemu tak... w wersji topaz (zielonkawa), rozmiar 30F, obwód dość ścisły, profil noskowo- okrągły, pod ubraniem jeszcze się zaokrągla, nie zaobserwowałam tendencji do dziobowania (jak np. w nicole) dobrze zbiera z boków nie robi mi zmarchy, jak to mają w zwyczaju freyowe balkonetki szorty S - wypadaja standardowo dopracowanie szczegółów w bieliźnie tej marki mnie rozczula, kolejny klejnocik w kolekcji ;) Odpowiedz Link
boziaj Halfcup Dali verde 16.05.12, 19:07 chyba najładniejszy stanik, jaki miałam w rękach ^^ oliwkowo zielona (!) satyna pokryta czarną siateczką z czarno-zielono-kremowym haftem w róże wykończenia mostka i ramiączek to subtelne kokardki (ta na mostku z malutkimi łezowatymi kamyczkami) ramiączka jak zwykle szerokie, ale ładne (z haftem w przedniej części) i jak zwykle miękkie i wygodne, wiec nie marudzę obwód dość ścisły, ciaśniejszy niż średnia fauvowa, ale zaden dusiciel kształtowanie fajne, ani troszkę nie spłaszcza i dobrze zbiera z boków za to z rozmiarem mam tradycyjnie kłopot :( o ile fauvowe balkoniki 30F wszyskie są idealne, to halfy 30F często bywają przyduze (za to z reguły 30E są za małe) tu niestety jest podobnie, po wygarnięciu jest ok, ale po kilku chwilach góra lekko odstaje pod bluzką tego nie widać, bo usztywnienie jest cieniutkie, ale saute odbiera to troche efektu ehhh, kocham halfy fauve miłością wielką, acz chyba nie do końca odwzajemnioną ;) Odpowiedz Link
mniickhiateal Merissa Quartz 75F (Balconnette) 05.09.12, 23:12 Model już trudno dostępny, ale może ktoś jeszcze skorzysta z tej recenzji. Od dawna chorowałam na szary, miękki stanik, więc kiedy zoczyłam, że na Brastopie zapodali ten starszawy model w realniejszej cenie, zdecydowałam się na zamówienie, mimo że nie byłam pewna prawidłowości rozmiaru. Do tej pory nie miałam niczego z Fauve, ale kiedyś wstępnie mierzyłam half-cupy. Wtedy żadnego nie kupiłam, bo w 70FF, które wytypowałyśmy ze sprzedawczynią w Intimo jako prawidłowy rozmiar, i które poniekąd było ok w obwodzie i misce, jednak fiszbina lądowała o centymetr za daleko. Myślałam, że jestem po prostu niekompatybilna z Fauve, ale Brastop nie miał 70FF, miał za to kusząco 75F, więc stwierdziłam, że zaryzykuję. Kiedy stanik przyszedł, okazało się, że nieco luźniejszy obwód nadal świetnie trzyma, miska nadal jest dobra, i dodatkowo teraz fiszbina ląduje tam, gdzie powinna. Nie wiem, czy te różnice wynikają z innego, niż half-cup, fasonu, tak czy owak pierwszy raz w uświadomionej karierze mam pasującego brytyjczyka w rozmiarze identycznym, co effuniak. Niech żyją realne obwody. Po tych rozwlekłych ogólnych rozważaniach nieco więcej konkretów. Stanik jest prześliczny, dzięki bardzo kontrastowym haftom może nieco bardziej pstrokaty, niż zazwyczaj kupuję, ale i tak mi się ogromnie podoba. Jest też niezwykle wygodny, a zwłaszcza zachwycają mnie ramiączka (co z tego, że szerokie, skoro ślicznie wykończone i niesamowicie wygodne - po pijących effuniakach odczuwam wielką ulgę w tym staniku). Jakość wykończenia i materiałów oczywiście niesamowita, wszystko harmonizuje kolorystycznie, hafty się zbiegają na szwach zgodnie ze wzorkiem, nic nie odpada ani się nie pruje, tkanina jest b. przyjemna na skórze i nic mnie nie pije ani nie odparza. To balkonetka, więc zaokrągla mniej niż half-cupy, można więc zaobserwować wręcz lekki, zaokrąglony szpic - na razie się do tego efektu przyzwyczaiłam, ale jak mi zacznie przeszkadzać, już widzę, że zlikwiduję go łatwo super-przeróbką wg. ostatnio linkowanego przepisu z BrasIHate. No i teraz pragnę kolejnych ślicznych Fauve'ów, ech. Odpowiedz Link
mniickhiateal Fauve Chloe Mink Vertical Seam Bra 75F 19.03.13, 16:09 Zapożądałam go dziko, kiedy tylko Kasica pokazała preview na Stanikomanii, więc skoro się nareszcie objawił i łapię się na górny koniec rozmiarówki, to poleciałam kupić. W realu stanik nadal jest przecudnej urody. Wszystkie dodatki są idealnie dopasowane kolorystycznie do koronki, ramiączka zachwycające (acz nieco węższe niż w innych modelach, które miałam w rękach). Zamykając kwestię koloru dodam, że jeśli ktoś go sobie typował na cielaka, to chociaż nic mi to nie przeszkadza, przy bardzo bladej skórze jednak dosyć się odznacza pod białymi bluzkami, i przebija też przez materiał faktura koronki. Kolejna moim zdaniem bardzo istotna informacja to fakt, że ten model nie jest halfcupem, mimo że pionowy szew i zdjęcia reklamowe na średniobiuściastej osobie to by sugerowały. Fauve nawet nazwał ten model Vertical Seam Bra, i to ta nazwa jest adekwatna. To jest bardziej kształt i zabudowanie balkonetki. Górna krawędź miski w moim rozmiarze wypada ok. 2-3 palce nad sutek, a kształt nadawany biustowi jest bardziej okrągły niż w ich balkonetce, i zbliżony do ich tradycyjnego usztywnianego halfcupa, ale zdecydowanie mniej wyeksponowany, niż np. w halfach effuniakowych. Mnie się nadal bardzo podoba, ale jeśli ktoś się na ten stanik ślinił konkretnie jako na miękki half-cup, niech się czuje ostrzeżony. Jako lekki minus odbieram satynową dzianinę tyłu, bo siatkowa dzianina jaką mam w Merissie, wydaje mi się lepiej pracować na ciele. Ale nic mnie na razie nie odparza ani nie ociera, po prostu przyjemniej odbieram tamten rodzaj dzianiny. Zobaczę jeszcze, jak się będzie zachowywała z czasem. W moim przypadku rozmiar pasuje dokładnie taki, jak w balkonetkach i half-cupach tej firmy, bardzo lubię taką konsekwencję. A, i na koniec ciekawostka, że zobaczyłam ten właśnie stanik dziś rano u kosmetyczki na reklamie w polskim Harper's Bazaar i się wielce uradowałam, że się reklamują, bo może kolejne kobiety się dobrze ostanikują. Kosmetyczka, którą namawiam od miesięcy na wizytę u brafitterki, pod wpływem tej reklamy wyglądała na zaciekawioną. Odpowiedz Link
mniickhiateal i czarna Fauve Chloe Vertical Seam Bra 75F 12.10.13, 11:08 Zrobili czarną, więc poleciałam kupić i donoszę, że powtarzalność rozmiaru, jakości itd. jest całkowita i jestem bardzo zadowolona. Na styczeń obiecują białą, więc też wpisałam na listę zakupową. Odpowiedz Link
boziaj czy ktoś ma gorset fauve Rosa? 06.04.13, 15:41 kusi mnie i szukam opinii posiadaczek: miski pewnie duże jak w staniku (?), a jak z obwodem na tułowiu? efektu vollersa nie oczekuję, ale posiadany przeze mnie gorset antoskowy byl stosunkowo ścisly pod biustem a luźny w talii, wolałabym taki bardziej kształtujący Odpowiedz Link
yaga7 Evangeline, Dominique, Sabine 06.04.13, 18:32 Info rozmiarowe, może się komuś przyda :) Evangeline plunge wypada u mnie jak Rosa - miska mniej niż w halfach, czyli noszę 34FF. Evangeline half wypada jak Emmanuelle, pasuje w 34G. Dominique wypada trochę większa, mam 34G i jest przydużawe, dorwałam na ebayu 34FF właśnie czekam, aż przyjdzie. Sabine jest dobra w 34G, ale uwaga - ma dość szorstki materiał pod pachą i dlatego gryzie - odesłałam. Z halfów Sabine daje też najgorszy kształt - mam wrażenie, że jest szyta podobnie do Veronique, z takim dzióbkiem i chyba to u mnie nie leży. Natomiast jeżeli komuś leży Deco i Rosa, polecam Evangeline plunge, boska jest :) Odpowiedz Link
ochanomizu Marla Padded Bra Midnight 29.05.13, 21:42 Skuszona ofertą brastopu nabyłam 30dd (moje wymiary to 65/70 (ścisło/luźno pod biustem), 85 w biuście). Obwód w Fauvovej normie, rozmiar standardowy, głębokość miski porównywalna z Merissą i Indią, miska wyższa o jakieś pół centymetra od Merissy. Pasuje, raczej zostanie, choć ma wady: 1. rozciągliwe ramiączka - harmonijkowo-plisowane jak w Veronique na zdjęciach na Stanikomanii - i biust w rozmiarze 30dd ma zapędy do baunsowania :( Na zdjęciach katalogowych są normalne, porządne freyowo-fauvove ramiączka, w zapowiedziach Kasicy z zeszłego roku te kiepskie. 2. miseczki są mocniej usztywniane niż India czy Merissa czy stere halfy Freyi, mniej jednak niż na przykład Effuniaki PL 3. hafcik na miskach się trochę odpustowo błyszczy - czego też nie było dobrze widać na zdjęciach. Reasumując - 32 funty Marla może jest warta, pełnej ceny (54?55? funtów) moim zdaniem nie. Odpowiedz Link
ochanomizu Update po całym dniu w Marli 04.06.13, 22:17 Obszycie góry misek oraz dołu obwodu z przodu haftem z metalizowaną nitką (w taki sposób, że nitka styka się z ciałem) było pomysłem sadysty - Marla strasznie gryzie :( Odpowiedz Link
arienna Maya half cup 65F 31.05.13, 22:49 Jak wypadają Fauvowe halfy? luźne, dużomiseczkowe? Mój "typowy" brytyjski rozmiar to 65F, w tym rozmiarze mam Freyę Elize (może to podobny fason w ramach jednego koncernu?), kusi maya w tym rozmiarze, pytanie czy to będzie dobry wybór? Wymiary 69-70 na 91-92, biust lubiący się z halfami. Poproszę o pomoc :) Odpowiedz Link
boogie_lass77 Lucia - rozmiar (70/95) 21.06.13, 11:21 Bardzo proszę o radę. Moje obecne wymiary to jak w tytule: 70 cm pod i ok. 95 cm w biuście (to ostatnie, w miękkim staniku w zwisie). Marzy mi się Lucia. w rozsądnych cenach wypatrzyłam Ruby 30FF i Siennę 30F. Będę wdzięczna za rady, który rozmiar byłby lepszy. Pasującego stanika nie mam znowu żadnego, jedyne co mogę podpowiedzieć to, ze obwód regularny mam teraz 65 (30), wszystkie 32 są za duże. Najlepiej leży teraz na mnie właśnie Fauve (Isobel Aubergine) 32F, choć i w misce i w obwodzie jest już za duży - o 1 rozmiar, jak mi się wydaje. Odpowiedz Link
dora.103 Re: Lucia - rozmiar (70/95) 16.03.14, 00:58 Ja mam Sienne. Jest moim zdaniem duzomiskowa oraz ogolnie Fauve wypada dosyc obfita w obwodzie,chociaz czytalam gdzies,ze Maya wypada ciasna. Moja Sienna jest zdecydowanie za duza,ale jest tak piekna ze je nie oddam za nic :-))))) Poluje teraz na szorty do niej,bo jakos zapragnelam kompletu. Odpowiedz Link
boziaj Re: FAUVE 2 - nowszy 06.07.13, 11:26 po przerwie spowodowanej zniecheceniem do eksperymentowania z fauve zakupiłam komplet Dominique (30E i S) przez net, ewidentnie pod wpływem impulsu, bo ryzyko porazki było duze ;) halfy fauve z reguły bardzo mi sie podobaja i z reguły mam z nimi problem rozmiarowy - 30E za małe, 30F za duże na Lobby doczytałam, że zdecydowanie wielkomiskowa (dzięki Yaga), więc skusiłam sie na 30E i ...bingo wykończony solidnie jak na marke przystało, b. ładne ramiaczka częsciowo obszyte satyną. Ciekawy haft, nie jest to wysublimowana elegancja, stylistyka raczej z przymruzeniem oka, ale w tym kolorze wyglada to kapitalnie majtki i szorty b.wygodne (z tym w moich fauvkach różnie bywało...), nieprzezroczyste z pewnej desperacji doszlam do wniosku, ze ten komplet może imitowac strój kapielowy - przynajmniej na sucho ;) Odpowiedz Link
boziaj Dominique wersje kolorystyczne 02.02.14, 16:29 mam oba kolory Dominique, krój dla mnie idealny, niemniej istnieje dość istotna róznica w ścisłości obwodów czarna ma obwód standardowy dla fauve, czyli pracujący, niezbyt ciasny, ale świetnie trzymający różowa (blossom) jest wyraźnie luźniejsza, robi się stabilna po zapięciu na 2-a lub 3-ą haftkę, na szczęście po dłuższym użytkowaniu nie zauważyłam żadnego rozciągnięcia Odpowiedz Link
boziaj Coco i Lucille halfy 20.11.13, 15:38 Zachęcona świetnie leżącą Dominique zakupiłam kolejne halfy Fauve, tym razem eksperymenty są udane Coco w rozmiarze o 1 miske mniej niż standardowo i znowu bingo, lezy rewelacyjnnie :D obwód dość scisły Powder puff nie zachyca mnie kolorystycznie, natomiast ma sliczne detale, chyba bedę polować na wszystkie pozostałe kolory ;) Lucille w rozmiarze standardowym, jak ciut dużawa, na górki będzie w sam raz. Obwód przeciętny. Kształtowanie -jesli miałabym porównac do czegoś co mierzyłam, to lezy chyba podobnie do Carlotty, tyle ze inny materiał i góra tak mi nie faluje. Kolory przypominają plażę w słoneczny dzień :) Wygląda na to, że najbardziej pasuja mi modele z głęboką miseczką, otwarte u góry- czy ktoś może podpowiedzieć czy sa spełniają te kryteria jakieś inne fauvki poza Coco i Dominique? Odpowiedz Link
ochanomizu Re: Coco i Lucille halfy 20.11.13, 20:13 Aurelia też taka była moim zdaniem, innych nie kojarzę - ale ostatnio nie jestem z Fauvami na bieżąco. Odpowiedz Link
boziaj Re: Coco i Lucille halfy 20.11.13, 20:50 dzięki za odzew :) aurelia tez wypada duzomiskowa? Odpowiedz Link
ochanomizu Re: Coco i Lucille halfy 20.11.13, 21:07 Na moim biuście wypadała podobnie jak pudrowe Coco. Na pewno ma większe miski niż Merissa, Marla, India czy Briana. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Coco i Lucille halfy 20.11.13, 21:10 To ja jeszcze dodam, że Aurelię fioletową mam w 34G, jest obecnie za mała, fioletowe Coco 34G jest dobre. Więc może to jeszcze zależy od kolorów. Odpowiedz Link
boziaj Re: Coco update 02.02.14, 16:42 po pierwszych kilkunastu godzinach zrozumiałam, że obwód nie jest "dość scisły" tylko bardzo ścisły i to podstępnie, bo nie jest specjalnie krótki, na początku wcale nie czuć ściśnięcia, dopiero z czasem miażdży żebra ;) no dobra , może trochę przesadzam, niemniej to pierwszy fauve, gdzie 30 uznałam za zbyt ciasną (wrr nadal noszę z przedłużką, bo jakoś nie chce sie rozciągnąć) i wersję mulberry zakupiłam w rozmiarze 32dd co do samej Coco mulberry - piękna wersja kolorystyczna, podobnie jak powder puff jest dwukolorowa (kolor satyny + kolor koronki i obwodu), ale różnica jest zdecydowanie bardziej oczywista i chyba mniej kontrowersyjna niż w wersji jasnej (to po prostu jasniejszy i ciemniejszy odcień fioletu) Odpowiedz Link
boziaj Bronte longline - jak wypada w miskach? 29.11.13, 20:22 j.w. zazwyczaj niestety w halfach fauve jestem miedzy rozmiarami mam chrapke na Bronte i zastanawiam się w co celować Odpowiedz Link
shiehallion Re: Bronte longline - jak wypada w miskach? 07.03.15, 15:15 Podczepiam się pod pytanie, bo mnie Bronte też się podoba, a szansa na zmierzenie jest mała. Odpowiedz Link
kryklu Lucille i Sabine - wielkość misek? 11.07.14, 15:26 Mam ochotę na kupno half cupów Lucille i Sabine. Nie wiem, w jaki rozmiar celować. Pasuje mi Aurelia i Dali w rozm. 36G (Dali lekko dużawy) oraz Dominique 36FF. Czy jakaś dobra dusza mogłaby porównać wielkość miseczek tych staników? I może coś więcej o Lucille i Sabine, czy są warte grzechu? Byłabym bardzo wdzięczna :) Odpowiedz Link
boziaj Re: Lucille i Sabine - wielkość misek? 11.07.14, 19:28 na mnie lucille wypada odrobinke wieksza w miskach niz aurelia (kolor grape), mam je w tym samym rozmiarze i jest ok Odpowiedz Link
kryklu Re: Lucille i Sabine - wielkość misek? 12.07.14, 07:27 Boziaj, dzięki wielkie :) Odpowiedz Link
sybla1 Re: Lucille i Sabine - wielkość misek? 13.07.14, 22:15 Sabine mam 32G, odczuwam jako ciut większą miskę w porównaniu do typowej, jednocześnie jest lekko zamknięta góra co akurat mi odpowiada. Lucille mierzyłam też 32G i była rozmiarowo na styk, natomiast krojem zupełnie nie dla mnie. W Dominique 32G się kompletnie utopiłam obwodowo i miskowo. Odpowiedz Link
kryklu Re: Lucille i Sabine - wielkość misek? 13.07.14, 23:06 @sybla1 Bardzo dziękuję! Ogromnie przydatne opinie :) Odpowiedz Link
mssselfdestruct Przeczytałam na zagranicznym blogu 15.08.14, 14:26 że Eveden postanowił zakończyć produkcję Fauve po sezonie jesienno-zimowym 2014. Prawda to? Mam nadzieję, że nie, ale… : ( Dokładnie to tutaj: www.missunderpinnings.com/2014/08/curve-ny-fantasie-springsummer-2015.html Odpowiedz Link
yaga7 Re: Przeczytałam na zagranicznym blogu 15.08.14, 16:15 Niestety prawda. Kasica juz o tym też pisała. Odpowiedz Link
mssselfdestruct Re: Przeczytałam na zagranicznym blogu 15.08.14, 18:44 Jakoś przeoczyłam. No nic, trudno, mam nadzieję, że zaowocuje to chociaż wysypem wyprzedaży na osłodę ;P Odpowiedz Link
mniickhiateal Re: Przeczytałam na zagranicznym blogu 29.08.14, 08:01 Buuuuu, ale kanał :( Muszę zrobić zapas Chloe, to mój stanik wszechczasów. Ciekawe, czy te vertical seamy u Fantasie będą przynajmniej na dokładnie tym samym kroju.. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Przeczytałam na zagranicznym blogu 30.08.14, 21:14 Ja też robię zapas Chloe. Mam już dwa ;) W sumie nie wiem, za co tak go lubię, kształtu jakiegoś rewelacyjnego nie daje, chyba za urodę, wygodę (superwygodniczek) i jakość materiałów, ta w Fauve jest jak dotąd nie do pobicia. Odpowiedz Link
mniickhiateal Re: Przeczytałam na zagranicznym blogu 17.01.15, 21:47 kasica_k napisała: > Ja też robię zapas Chloe. Mam już dwa ;) > W sumie nie wiem, za co tak go lubię, kształtu jakiegoś rewelacyjnego nie daje, > chyba za urodę, wygodę (superwygodniczek) i jakość materiałów, ta w Fauve jest > jak dotąd nie do pobicia. > Wczoraj przyszła do mnie ostatnia Chloe z histerycznego robienia zapasów. Nie zamówiłam tylko fioletowej opcji i oprócz norkowej, czarnej i białej mam teraz też niebieską, czerwoną i tą ostatnią mocno różową (bardzo mi się ten kolor podoba, BTW). Oczywiście wszystkie są fantastycznie śliczne i trzymają rozmiar i ogólnie to szalenie przygnębiające, że ich już nie będzie. Jednakowoż spieszę donieść, że z nadzieją czaiłam się na to Vertical Seam Fantasie i skoro wreszcie wyszła Allegra w ładnym kolorze cielistym, też zamówiłam i potwierdzam, że to jest dokładnie skopiowany wykrój Chloe, czyli dokładnie to, o co zanosiłam modły. Koronka jest mniej wytworna i miękka, ramiączka prościej wykończone i z tańszej taśmy, dzianina obwodu bardziej pospolita i ogólnie całość jest nieco mniej dopieszczonej jakości, ale to jest ten sam stanik, leży na mnie identycznie w tym samym rozmiarze (uwaga co do opisu na metce: o ile Fauve podawało rozmiar UK 34F i EU 75F, to Fantasie dla UK 34F podaje EU 75G), i jest dokładnie tak samo wygodny. Więc jakieś światełko w tunelu jest. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Przeczytałam na zagranicznym blogu 17.01.15, 21:51 Wiem, że to nie ten wątek, ale czy możesz napisać, jak wypada ta Allegra w porównaniu do usztywnianych Fauve? Bo Chloe nie mam, wypadam z rozmiarówki, ale mam sporo sztywnych Fauve. Ewentualnie czy masz porównanie do innych Fantasie? Odpowiedz Link
mniickhiateal Re: Przeczytałam na zagranicznym blogu 17.01.15, 22:04 yaga7 napisała: > Wiem, że to nie ten wątek, ale czy możesz napisać, jak wypada ta Allegra w poró > wnaniu do usztywnianych Fauve? Bo Chloe nie mam, wypadam z rozmiarówki, ale mam > sporo sztywnych Fauve. > Ewentualnie czy masz porównanie do innych Fantasie? > Nie żadnego mam porównania do innych modeli Fantasie. Jak chodzi o usztywniane Fauve, kupowałam zawsze ten sam rozmiar, co miękkich, ale były troszkę mniejsze, niż vertical seam i jeszcze kolejną troszkę mniejsze, niż full cup. Nadal ten sam rozmiar pasował najlepiej z dostępnych opcji (w sensie większa miska była za duża, większy obwód był za luźny), ale w usztywnianych half-cupach mam zawsze minimalnie mniej miejsca w miskach, tak jakby były płytsze, zaś w miękkich full-cupach minimalnie więcej i przez to lekki dzióbek. Vertical seam ma jak dla mnie idealną objętość i kształt miski w moim rozmiarze. A, i jeszcze zapomniałam, że w ramach opłakiwania Fauve i niedawnej przeceny na Brastopie jestem przecież od tego tygodnia dumną posiadaczką pistacjowej longline Bronte, i w tym staniku miska jest też idealnej objętości, w odróżnieniu od innych sztywnych halfów przylega dobrze na mostku i robi obłędny dekolt. Hope this helps. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Przeczytałam na zagranicznym blogu 17.01.15, 22:22 Dzięki za info. To może najpierw spróbuję z tym samym rozmiarem, co w sztywnych Fauve, aczkolwiek nie wiem, czy nie będzie za duza, bo usztywniane mają dla mnie miski w sam raz. Odpowiedz Link
yaga7 Chloe 19.02.15, 13:36 Dotarła do mnie Chloe i niestety nie dla mnie :( A szkoda, bo piękna :( Ma za głęboką miskę i piersi mi dosłownie wpadają w miski i zwisają - w sensie bardzo kiepsko podnosi, kształt smutny. Ale potwierdzam, że wypada większa niż usztywniane halfy, może dlatego nie pasuje. Albo po prostu nie jestem kompatybilna, chlip, chlip. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Chloe 08.03.15, 18:03 Yaga, biorąc pod uwagę Twój nowy wątek o płaskich miskach, wcale to nie dziwi. Na mnie niestety Chloe też nie leży :( 32DD za duże i za głębokie, 32D ma za wąskie fiszbiny, najlepiej leżało przyciasne 30E. Ale ja już przeszłam etap stanikowych kompromisów, dlatego mam tylko jeden egzemplarz Chloe w szufladzie dla zaspokojenia kolekcjonerskiej potrzeby. Może mi kiedyś biust urośnie:) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Chloe 08.03.15, 18:07 No ja właśnie powinnam przejść etap kompromisów i zostawiać tylko to, co naprawdę leży. Idzie mi z tym lepiej, ale nadal nie bardzo dobrze ;) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Przeczytałam na zagranicznym blogu 18.01.15, 01:27 mniickhiateal napisała: > (uwaga co do opisu na metce: o ile Fauv > e podawało rozmiar UK 34F i EU 75F, to Fantasie dla UK 34F podaje EU 75G), Teraz na nowych produktach mogą być podawane inne rozmiary EU niż przedtem, bo oni zdaje się niedawno wpadli na to, że na metkach będą przeliczać także miski (co ma taki średni sens zważywszy, że tak naprawdę co firma EU to inne miski, zwłaszcza w przypadku PL :). Tak czy owak rozmiar UK pozostaje ten sam. Dzięki za wrażenia z Allegry, brzmi to zachęcająco :) Odpowiedz Link