thrrranswens 20.09.05, 21:34 czy ktos z dluzszym stazem na ug moglby mi powiedziec czy na ta inauguracje roku w rektoracie przychodza studenci 1roku czy tylko na inauguracje wydzialowe?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
migumig Re: INAUGURACJA ROKU 2005/2006 21.09.05, 10:03 to jest tak: na tym ogolnouniwersyteckim rozpoczecciu nie musisz byc, wrecz przeciwnie, nie widze powodow, zeby w takiej sztywnej imprezie brac udzial :P ale to juz oczywiscie kwestia gustu :) a na inaugutacji swojego wydzialu, to juz sie raczej powinnas zjawic, bo zwykle zaraz po nim, jest jakies spotkanie w grupach i generlanie powinni na tym rozpoczeciu mowic o sprawach organizacyjnych itp, wiec warto byc i posluchac :) to tyle ode mnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: INAUGURACJA ROKU 2005/2006 21.09.05, 12:18 jeśli nie zostałeś na inaugurację ogólną 'zaproszony' to nie warto się pchać;) (zapraszają po kilka osób z każdego kierunku, które najlepiej zdały wstępne i te osoby otrzymują tam indeksy z rąk swoich dziekanów) Poza tym to przecież byłoby niemożliwe, żeby wszyscy pierwszoroczni się tam zmieścili - aula nie jest z gumy;) aha, no właśnie, bo to rozpoczęcie nie jest w rektoracie, tylko na WPiA. Odpowiedz Link Zgłoś
thrrranswens Re: INAUGURACJA ROKU 2005/2006 21.09.05, 12:50 dzieki za info. to znaczy ze zajecia rozpoczynaja sie po inauguracji na wydziale?? i podczas tej imprezy dostane indeks czy musze go sama odebrac w dziekanacie?? Odpowiedz Link Zgłoś
migumig Re: INAUGURACJA ROKU 2005/2006 21.09.05, 15:01 zdaje sie, ze jest tak jak mowisz, tzn. zaraz nastepnego dnia po uroczystej inauguracji rozpoczynaja sie zajecia. choc nie jest to regula, bo pamietam, ze w zeszlym roku ludzie z prawa juz w dniu rozpoczecia mieli jakies zajecia :) ale skoro nie poinformowano Cie o tym, to pewnie nic takiego nie bedzie mialo miejsca. jesli chodzi o indeksy, to tak jakos mi sie kojarzy, ze odbiera sie je w dziekanacie, ale chyba robi to starosta grupy czy roku...przynajmniej ja nie przypominam sobie odbierania indeksu wlasnorecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
thrrranswens Re: INAUGURACJA ROKU 2005/2006 21.09.05, 16:17 a pamietasz moze czy jest jakis kurs biblioteczny na poczatku, szkolenie bhp?? bo na innych uczelniach wiem ze znajomi maja cos takiego pierwszego dnia.szczerze mowiac to apropo rozpoczecia zajec to nic nie wiem z oficjalnego zrodla jak na razie.w necie nic prawie nie ma oprocz godziny i miejsca rozpoczecia, do dziekanatu podejsc nie moge za bardzo bo nie mieszkam na miejscu, a dodzwonic np dzisiaj mi sie nie udalo:/ tak przy okazji jak dlugo juz studiujesz na ug i na jakim wydziale(kierunku)? ja zacznam psychologie:) Odpowiedz Link Zgłoś
migumig Re: INAUGURACJA ROKU 2005/2006 21.09.05, 18:15 hmm, zastanawia mnie, ze jako nowa studentka, nie dostalas zadnego zawiadomienia, o ktorej i gdzie jest rozpoczecie, ani kidy masz szkolenie biblioteczne. wszyscy moi znajomi, ktorzy w tym roku rozpoczynaja nauke na UG juz poczta dostali taka informacje... moze jednak powinnas zadzwonic do dziekanatu albo chociaz sekretariatu i wyjasnic cala ta sprawe. a ja bede teraz na 2 roku na fil hist wydziale :) Odpowiedz Link Zgłoś
thrrranswens Re: INAUGURACJA ROKU 2005/2006 21.09.05, 21:44 mnie tez to troche niepokoi mam nadzieje ze w piatek sie tam dodzwonie i mi wszystko powiedza. dziekuje ci za pomoc teraz juz jestem pewna ze cos jest nie tak! moze znasz kogos kto zaczyna na moim wydziale??byloby mi razniej bo na razie nie znam nikogo z ug ani nawet z miasta Odpowiedz Link Zgłoś
thrrranswens Re: INAUGURACJA ROKU 2005/2006 21.09.05, 21:50 mam jeszcze jedno pytanie: czy cos sie stalo jesli sjo otrzymalo moja deklaracje wyboru jezyka 3dni po terminie??bo tak sie zlozylo ze o niej zapomnialam i wyslalam jak najszybciej a oni to odebrali bo dostalam zwrotke z poczty ale np mojej kolezance z am napisali ze jesli ktos nie dostarczy tej deklaracji w terminie to beda zapisywac do obojetnie jakiej grupy.czy mam sie wogole czym martwic?? Odpowiedz Link Zgłoś
migumig Re: INAUGURACJA ROKU 2005/2006 21.09.05, 22:22 jesli chodzi o sjo, to mysle, ze nie powinno byc zadnych problemow, ale nie zaszkodzi jesli upewnisz sie jeszcze telefonicznie. a tak poza tym, to nie przjemuj sie niczym. mnostwo ludzi jest w podobnej do Ciebie sytuacji, nowi w nowym miescie :) dasz sobie ze wszystkim rade, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thrrranswens Re: INAUGURACJA ROKU 2005/2006 26.09.05, 09:57 KURCZE MIGUMIG NIKT MI NIE CHCE NIC POWIEDZIEC O TYM ROZPOCZECIU ROKU!! MOZE ZNASZ KOGOS KTO IDZIE NA PSYCHOLOGIE KTO MOGLBY MI PODAC HARMONOGRAM TEJ IMPREZY DLA PSYCHOLOGII STUDIA DZIENNE. PROSZE POMOZ!!:( PODOBNO WSZYSCY DOSTALI TO W LISCIE TYLKO DO MOJEJ KOPERTY JAKOS ZAPOMNIELI WLOZYC TEJ KARTECZKI A PANI W SEKRETARIACI NIE CHCE MI WIERZYC:( Odpowiedz Link Zgłoś
usztaka Re: INAUGURACJA ROKU 2005/2006 26.09.05, 11:11 "Uprzejmie zapraszam na inauguracje roku akademickiego 2005/2006 dla studentów I roku studiów stacjonarncyh WNS UG, ktore odbedzie sie 5 pazdziernika 2005 (obecnosc obowiazkowa) w budynku WPiA UG ul. Bazynskiego 6, audytorium B godz.12 Celem dopelnienia fromalnosci, przy odbiorze legitymacji studenckiej, nalezy wplacic za legitymacje - 5 zl oraz 40 zl za ubezpieczenie w dniu 4.X>2005 w budynku WNS u. POmorska 101 godz. 8.00. Na szkolenie biblioteczne (obowiazkowo) nalezy zglosci sie do Instytutu Pedagogiki ul. Krzywoustego 16 w czytelni (parter) w dniu 4.X.2005 godz.11.00 - 12.30 A do K godz. 13.00 - 14.30 L do Z Oplata za karte biblioteczna wynosi 15 zl." tyle bylo napisane na pismie z dziakanatu pozdrawiam nie denerwuj sie tak wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś