Dodaj do ulubionych

Kablówka Cyfrowa TSM

IP: 83.1.113.* 17.10.10, 18:02
Zgodnie z tym co pisze TSM na stronie jest dostępnych w kablówce cyfrowo kilka programów TVP i TVN - niekodowanych. Niestety ja odbieram poprawnie tylko programy TVP (1, 2, Polonia, Kultura itd.), natomiast programy TVN wyszukuje ale obrazu nie widać. Czy u Was jest tak samo? Dzięki z góry za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: 83.1.122.* 17.10.10, 18:34
      U mnie wszystko w porządku, jest wizja i fonia, poszperaj może w ustawieniach telewizora.
      • Gość: michal Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.opera-mini.net 17.10.10, 18:49
        teraz to jestem w szoku ze jednak dziala! mam w domu 2 Lcd (samsung i sony) i na kazdym tak samo. gdyby w ogole nie bylo to rozumiem ale kiedy kilka programow jest a kilku nie ma to chyba nie wina ustawien tv. prosze o jakies dalsze sugestie bo nie moge nic wykombinowac.
    • Gość: qwerty Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.10, 13:00
      Kablówka TSM nadaje programy cyfrowe, tj. TVP 1, TVP 2, TVP Historia, TVP Kultura, TVP Religia, TVP Warszawa i inne z pakietu TVP oraz TVN, TVN 24, TVN Style, TVN Turbo, TVN Meteo, TVN 7. Dodatkowo nadaje jako radio: Pr. 1, 2 i 3 polskiego radia.
      Co do ustawień - to wszytko można znaleźć na stronie TSM. Jest tam podana dokładna częstotliwość tych programów, które są nadawane w pakietach.
      Ja mam dwa telewizory LCD Philips - te same modele, róznią się tylko calami - i w jednym z nich też miałem problem ze znalezieniem w/w cyfrowych programów. W ustawieniach telewizora przy instalowaniu programów wybrałem Wielką Brytanię - i wszystkie dostępne cyfrowe kanały zostały odnalezione.
      A i jeszcze jedno telewizor musi mieć cyfrowy tuner do odbioru telewizjii DVB-T.
      A poza tym jakość tych programów w porównaniu do telewizji analogowej jest dość znaczna. P. S.
      W końcu w kablówce można nacieszyć się lepszym sygnałem.
      • Gość: Andrzej Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 13:24
        Należy w ustawieniach otv sprawdzić wstępnie opcje;analog/digital...
        • Gość: żaba Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: 83.1.114.* 21.10.10, 14:11
          co wy gadacie kabel w tbg to porażka ja mam kabel i n-tv o porównaniu jakości trudno mówić taka przepaść
          nie mówię nawet o programach w jakości hd
          • Gość: telewidz Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.tktelekom.pl 21.10.10, 20:27
            Jakości cyfrowej nie ma złej albo jest albo jej nie ma wcale.
            • karrambello Re: Kablówka Cyfrowa TSM 26.10.10, 23:11
              Nie masz pojęcia o czym piszesz to zamilcz. Oczywiście, że jakość może być różna i zależy od zastosowanej przepływności bitów danych. Dobrym przykładem złej jakości przekazu cyfrowego wzorowo prezentuje platforma Polsat. Polsat Sport HD wygląda jak g....no w lesie.
              • Gość: mar Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.02.11, 20:19
                podobno na wiosnę ma być cała kablówka cyfrowa, ale jak ma być taka jak internet z TSM-u to pożal się panie, takiego wolnego syfu dawno nie widział. Dane jakie podaja w ofercie, mają się nijak do rzeczywistości. Za takie pieniądze można mieć o lata świetlne lepszy internet u innych dostawców
                • Gość: Z Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.02.11, 21:07
                  Też mam neta z TSM-a i powiem że zapiernicza aż miło.Nie wiem o co Ci chodzi??
                  500-600KiB/s to nie żaden problem!
                • Gość: abonent Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.02.11, 21:41
                  Do mar
                  Posprzątaj sobie w kompie nie może być tam syfu.
                  Nikt w Internecie TSM-u nie trzyma Panie abonentów na siłę - umowę możesz w każdej chwili rozwiązać. Inni dostawcy zapraszają: umowa na dwa, trzy lata świetlne a pieniądze razy dwa.
                  • Gość: mar Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.02.11, 20:09
                    posprzatane aż za dobrze, ale chyba nie masz pojęcia jak powinien "chodzić" internet. Z jednym sie zgodze, że nikt na siłę nie musi byc podłączony do kablówki
                    • karrambello Re: Kablówka Cyfrowa TSM 26.02.11, 20:22
                      Prawda jest taka, że strony www chodzą bardzo ładnie, ale na pozostałych portach transferki są przycięte i to sporo. To co podają w danych dotyczących łącza jest więc przereklamowane i nie dotyczy całości lecz tylko protokołu http.
                      • Gość: mar Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.02.11, 20:40
                        ....transferki są przycięte i to sporo" to czasy T-rexa, jeżeli ktoś bedzie chciał używać nie tylko do otwierania stron to szczerze nie polecam dziadowo do kwadratu. Brać tylko najtańszy pakiet brązowy bo nie ma różnicy między droższymi
                        • Gość: TBG Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.02.11, 21:37
                          Ciekawe że skoro dziadowo do kw jeszcze nie rozstałeś się z TSM. Operator jak chyba żaden inny proabonencki, a i stosunek jakość/cena bez porównania do innych oczywiście na plus.
                          Wiem co piszę w Kraku mieszkam w 4 miejscu / 3 operatorów w tym ostatnio przereklamowana UPC/ i mam porównanie. Miło usiąść w TBG na necie. Ty mar chyba jesteś wyjątkowy maruda i bałaganiarz ktoś Ci już doradzał posprzątaj kompa.
                          • Gość: mar Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.02.11, 07:35
                            stosunek jakość/cena do użych operatorów jest na duży minus, piszą w ofercie że jest do 3 czy 4 Mb odbieranych, a w rzeczywistości jest 512. Duży operator nie pozwolił by sobie na taki bałagan. Internet w TSMie i radiówki w tym pierdziszewie to badziew
                            • Gość: gosc Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 09:50

Mam w domu i sobie chwale. Na torrencie drze ładnie, mam to co w Umowie.
                              A ty chyba nie czytałeś oferty pakiet brazowy jest do 3 Mb, nie ma oferty 4Mb.
                              Chyba mylisz jednostki, chyba mówisz 512 kB, a nie 512 kb. Jezeli masz taki badziew, to na twoim miejscu bym zrezygnował. Ciekawe, dlaczego jestes w internecie TSM'u.
                              Albo zrezygnuj i sobie wez cos "lepszego" albo udaj sie do lekarza.
                              • Gość: ... Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.02.11, 19:07
                                Mój wynik z pomiaru stroną www.speedtest.pl robiony przed minutą:

download 3159
                                upload 566

więc naprawdę radzę zrobić porządek najpierw w kompie, ja osobiście za ten stosunek szybkości do ceny co proponuje TSM na dziś alternatywy nie widzę.
                                • karrambello Re: Kablówka Cyfrowa TSM 01.03.11, 11:57
                                  Ten tester testuje tylko prędkość po protokole http, o czym pisałem już wcześniej. Spróbuj pobrać lub wysłać cokolwiek z takimi prędkościami używając protokołu np. bittorrent, wtedy pogadamy.
                                  • Gość: Bobek Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.03.11, 07:54
                                    Mi tam utorrent sie rozpędza do takich prędkości, a jak wiadomo p2p zależy od ilości seedów i peerów na dany plik. A co do www to wiadomo (mar) że pomiary prędkości to na każdym testerze wyjdą inne. A ściąganie pliku jak każdy bardziej rozgarnięty powinien wiedzieć że zależy także od tego co jest za łącze ( i jak jest obciążone) z drugiej strony kabla. Patrząc po postach na forum to raczej ludzie są zadowoleni (pamiętam wątek sisa hehe), ale jak to mówią jeszcze sie taki nie narodził co by każdemu dogodził.
                                    • karrambello Re: Kablówka Cyfrowa TSM 02.03.11, 08:12
                                      No to jeśli na ut osiągasz taki transfer - zwracam honor, widocznie coś zmienili pod wpływem konkurencji - Siarkowca. Ale faktem jest, że kiedyś takie jaja robili - a transfer testowałem wtedy torrentami, które na 100 Mb kimsyfie szły maksymalną prędkością (peery nie tylko po LANie z kimsyfu).
                                      • Gość: Bobek Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.03.11, 11:31
                                        Siarkowiec nie jest konkurencją dla TSM, obaj operatorzy działają na własnych zasobach mieszkaniowych.
                                        • karrambello Re: Kablówka Cyfrowa TSM 02.03.11, 12:09
                                          Zgadza się, ale w tak małym mieście operatorzy się porównują. Zauważ, że jeśli prędkości podnosi się (co już jest nieomal tradycją w czerwcu) w TSMie, Siarkowiec reaguje podobną "promocją".
                                          • Gość: Rob Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.03.11, 20:10
                                            Ale w Siarkowcu, są 50% niższe szybkości.
                                            • karrambello Re: Kablówka Cyfrowa TSM 03.03.11, 21:56
                                              Pewnie niedługo to się zmieni.
                              • Gość: mar Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.03.11, 09:09
                                ..."Mam w domu i sobie chwale" - właśnie po takich wpisach i zachwycie użytkowników jakie to nie jest łącze, a jest jak miasteczko i region czyli równa do poziomu. lekarz nie potrzebny, ale nerwosol gdzies pod ręką mogł by byc
                      • Gość: Bobek Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.02.11, 11:32
                        A ty skąd taki wniosek wziąłeś, kolejny wszystkowiedzący geniusz?
                        • karrambello Re: Kablówka Cyfrowa TSM 28.02.11, 12:06
                          Z autopsji. Poza tym tak się akurat składa, że się na tym znam :-)
              • Gość: mentor Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 23:12
                wiesz o czym piszesz czy piszesz co wiesz?
                -
                jakość HD to jakość HD niezależnie czy polsat czy n-ka - parametry są takie same.
                G..niany obraz HD to tylko na LCD ze względu na parametry technologii.
                • Gość: Bolek Re: Kablówka Cyfrowa TSM IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.02.11, 12:00
                  A ty wiesz o czym piszesz czy piszesz co wiesz?, bo widzę że niewiele wiesz.
                  Jakość HD nie jest stała i zależy od bitrate-u. Dobry kanał HD potrzebuje 15-20 Mb/s. Transpondery satelitarne nie są tanie i operatorzy chcąc zaoszczędzić upychają więcej kanałów na jednym transponderze obniżając bitrate aby wszystkie pomieścić. Także stwierdzenie że HD nie jest równe HD jest jak najbardziej zasadne bo jakość nie zależy tylko od rozdzielczości.
                • karrambello Re: Kablówka Cyfrowa TSM 28.02.11, 12:05
                  Takie same parametry są tylko na tych transponderach, które są wspólnie wykorzystywane przez różnych operatorów. Podany przeze mnie przykład Polsat Sport HD korzysta tylko i wyłącznie z transpondera dedykowanego dla Cyfrowego Polsatu. Jeśli masz jakieś wątpliwości - proszę bardzo - sprawdź bitrate - każdy porządny tuner satelitarny oferuje taką możliwość. Potem doucz się jak przekłada się przepływność danych na jakość obrazu, wtedy pogadamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka