Gość: wojtek IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.11, 21:21 w związku z nowymi zasadami odpłatności na ile godzin podpisujecie umowy z przedszkolem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angelsik Re: na ile godzin do przedszkola 06.07.11, 23:27 Chciałam na 5 darmowych ale p. Dyrektor mnie wyśmiała mówiąc, że nie ma szans, jest tyle dzieci co na 8 godz jest pisanych i takie też mają pierwszeństwo. Więc zapytałam na ile (najkrócej) mogę zapisać dziecko? odp- no przynajmniej na 7h. A ja głupia byłam naiwna, że na darmochę się załapiemy;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: na ile godzin do przedszkola IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.07.11, 08:03 Dlaczego nie napiszesz , która pani dyrektor udzieliła tobie takich informacji.Jest to oszustwo.Nie ma żadnych wytycznych o tym ,co decyduje o kolejności przyjmowania dzieci.Trzeba się odwołać , a jak nie to poszukać innego przedszkola Panie dyrektorki nabrały dzieci ponad limit ( w grupie może być 25 dzieci) i nie chcą tych na 5 godzin. Trzeba pamiętać, że bezpieczeństwo dzieci jest bardzo ważne i nie wiem dlaczego zezwala się na tworzenie większych grup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: na ile godzin do przedszkola IP: *.ip.netia.com.pl 07.07.11, 08:20 pracuję jak normalny człowiek 8 godzin plus godzina na do i odprowadzenie. na 9 godzin. czyli będę płacić za 4 x średnio 20 dni w miesiącu co daje jakieś 208zł? plus jedzenie jeszcze? hej, może w 5-6 mam zorganizujemy "domowe przedszkole"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: na ile godzin do przedszkola IP: *.flash-net.pl 07.07.11, 10:03 na 9 muszę mieć czas na dojęcie i odbiór dziecka po pracy, bo spóznienia będą płatne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: na ile godzin do przedszkola IP: *.tktelekom.pl 07.07.11, 10:36 Te zmiany w przedszkolu, są po aby było drożej.To jest po prostu mieszanie, ukryta podwyżka,wszędzie,krętactwo, oszukaństwo.Rolowanie jedni drugich to jest polska demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: na ile godzin do przedszkola IP: *.flash-net.pl 07.07.11, 10:37 a od której godziny jest liczone te 5 h darmowych od 7 czy od 8 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: na ile godzin do przedszkola IP: *.flash-net.pl 07.07.11, 12:32 darmowe od 8 do 13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: na ile godzin do przedszkola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.11, 12:36 a jaka jest odplatność za każdą pozostałą godzinę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama2 Re: na ile godzin do przedszkola IP: *.ip.netia.com.pl 07.07.11, 12:43 Idę do pracy na 7:30, więc dziecko odstawiam powiedzmy 7:10. Pracę kończę o 15:30, zazwyczaj punktualnie. Po dziecko zgłaszam się około 16:00. Kto mi odpowie za ile godzin dziennie mnie pani dyrektor-kapo skasuje? A co by było gdybym pracowała od 8 do 16? Czy są przedszkola otwarte do 17? Czy miasto uważa, że pracują sami urzędnicy od 7 do 15? To jest polityka prorodzinna i ta słynna gospodarka w piramidalnym steku bzdur N.Mastalerza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: na ile godzin do przedszkola IP: *.flash-net.pl 07.07.11, 16:49 Czyli będzie liczone od 7 do 16 więc za 4 godz będzie się płacić od 7 do 8 i od 13 do 16 ponoć za każde nawet 10 min spóźnienie będzie już liczona kolejna godz ale nie wiem czy to prawda wszystko okaże się we wrześniu ciekawa jestem tylko ile będzie kosztowac godz i czy w każdym przedszkolu będzie tyle samo za godz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: na ile godzin do przedszkola IP: *.flash-net.pl 07.07.11, 19:33 dlatego bardziej opłaca się wpisać dłuższy pobyt policzyć sobie czas dojścia do przedszkola i odbioru dziecka, wychodzi taniej niż płacić nadgodziny jakieś karne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziuk66 Re: na ile godzin do przedszkola IP: *.tktelekom.pl 07.07.11, 22:56 www.tarnobrzeg.pl/uchwaly/VI/136.pdf Łatwiej będzie dyskutować rodzicom naszych kochanych dzieciaczków jeżeli zapoznają sie z Uchwałą Rady Miasta Tarnobrzega w poruszanym w tym watku temacie odpłatnosci w przedszkolach publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: na ile godzin do przedszkola IP: *.szybszyinternet.pl 08.07.11, 00:13 Gość portalu: mama2 napisał(a): > Idę do pracy na 7:30, więc dziecko odstawiam powiedzmy 7:10. > Pracę kończę o 15:30, zazwyczaj punktualnie. Po dziecko zgłaszam się około 16:0 > 0. > > Kto mi odpowie za ile godzin dziennie mnie pani dyrektor-kapo skasuje? > > A co by było gdybym pracowała od 8 do 16? Czy są przedszkola otwarte do 17? Czy > miasto uważa, że pracują sami urzędnicy od 7 do 15? To jest polityka prorodzin > na i ta słynna gospodarka w piramidalnym steku bzdur N.Mastalerza? Nowe uregulowania nie są wymysłem prezydenta naszego miasta, urzędników urzędu, a tym bardziej dyrekcji przedszkoli dlatego wieszanie psów na powyższych jest przesadą. W przedszkolach sami dokładnie nie wiedza jak dokładnie to wszystko będzie funkcjonowało, jako, że to nowość. Władze państwowe uznały, że należy się darmowe przedszkole na 5 godzin co w sumie jest chwalebne-zachęca rodziców, którzy by dziecka do przedszkola nie zapisali na posłanie dziecka do przedszkola. Innym problemem jest, że miejsc jest za mało, dlatego przedszkola pewnie będą przyjmowały te dzieci, których rodzice pracują i potrzebują pomocy w opiece nad dzieciakiem. Odpowiedz Link Zgłoś