sirpumpernikiel 16.01.07, 11:04 Kiedy będzie oficjalne otwarcie nowego zajazdu? Przynajmniej jeden konkretny i porządny lokal powstaje bo jak narazie to nie ma gdzie zabrac swoich znajomych jak przyjezdzają a na zajazd do Dynowa za daleko :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darino Re: Zajazd w Birczy 16.01.07, 12:52 Mam nadzieję, że będzie to lokal na poziomie. Niestety nie mam informacji o otwarciu. Odpowiedz Link
sirpumpernikiel Re: Zajazd w Birczy 16.01.07, 13:43 Dowiedziałem się przez pocztę pantoflową że ma być ochrona, brak wstępu dla takich jak "leśne owoce". I bardzo dobrze. Odpowiedz Link
holejnik Re: ochrona 16.01.07, 22:18 Jestem pod wrażeniem, iż już za chwile zostanie otwarty lokal w Birczy który aspiruje do lokali co do których można zawsze wrócić z przyjemnością. Jak byłem w listopadzie w Birczy budowa była już na ukończeniu, myślę że pogoda sprzyja . Właściciel faktycznie powinien zatrudnić ochronę aby zapewnić spokój konsumentom, powinien zadbać o dobrych kucharzy co potrafią z miejscowych produktów wykonać coś smakowitego a to powinno zapewnić powodzenie lokalu i jeszcze jedno właściciel powinien nastawić sie na gości przyjezdnych nie miejscowych choć Oni też są oczywiście ważni i nie powinien ich lekceważyć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ruff2 Re: Zajazd w Birczy 16.01.07, 17:34 ten zajazd bedzie w 100% na poziomie. tego mozna byc na bank pewnym Odpowiedz Link
messe Re: Zajazd w Birczy 18.01.07, 21:52 ale ty bzdury piszesz.... Nie znasz sie to po co sie odzywasz? Odpowiedz Link
savage6 Re: Zajazd w Birczy 18.01.07, 20:50 A mi pomysł tego zajazdu bardzo przypadł do gustu!!!! Pozdro dla osób kreatwynych którzy inwestują swój czas i pieniądze aby gmina stała sie bardziej atrakcyjna dla mieszkanców jak i dla przyjezdnych Odpowiedz Link
kkazioo Re: Zajazd w Birczy 19.01.07, 11:10 piwko lane ma być po 6 zeta. Tak mi ktoś wspomniał Odpowiedz Link
strikemedead Re: Zajazd w Birczy 19.01.07, 11:26 ...to widze ceny krakowskie jak za piwo ...moze wlasciciel bedzie tak wspanialomyslny i zrobi jakies happy hours nie chrzczac przy tym jakze znakomitego napoju jakim jest piwo ... Odpowiedz Link
upowiec po 6 zeta ? 19.01.07, 15:32 To chyba przesada. W tygodniu bedzie zupełnie pusto. To juzwolę Jantar czy Jutrzenke, jak kto woli. Odpowiedz Link
miroonn Re: po 6 zeta ? 20.01.07, 19:58 No troszkę przelana będzie ta cena za piwo. Jednak nie dzielmy skóry na niedźwiedziu. Zobaczymy jak będzie juz czynny zajazd. Odpowiedz Link
sirpumpernikiel Re: po 6 zeta ? 22.01.07, 07:22 Dzisiaj wybrali nowego portiera :) Moim oczom ukazał się siwy dym z komina. Pewnie to są ostatnie próby przed wielkim otwarciem. Czekam z niecierpliwością. Odpowiedz Link
sirpumpernikiel Re: może to indiańskie znaki dymne ? 22.01.07, 07:59 Może być że znaki indiańskie tylko nie bardzo się orientuję co oznacza ciągły dym z komina bo żadnej przerwy w dostawie dymu nie zauważyłem. Odpowiedz Link
darino Re: może to indiańskie znaki dymne ? 22.01.07, 08:58 Ciągły dym oznacza - "bądźcie gotowi" :))) Odpowiedz Link
czesio48 w którym miejscu 22.01.07, 18:56 budują ten zajazd, napiszcie bo byłem wprawdzie jesienią w Birczy ale budowy nie zauważyłem, a na jakiś szczególny poziom tego lokum nie liczcie, bądzcie realistami, skąd by wzięli klientelię . Odpowiedz Link
darino Re: w którym miejscu 23.01.07, 00:49 Pomiędzy krzyżówką na Dubiecko a stadionem, poniżej drogi. Odpowiedz Link
sanders2 Re: w którym miejscu 30.01.07, 22:22 witam! Jestem pewny, że lokal będzie na wysokim poziomie i z klasą tak jak jego właściciele. A co do klienteli w Birczy jest duzo ludzi na poziomie oraz przyjezdnych, ktorzy spedza tam mile swoj czas. pozdro dla wlascicieli ;] Odpowiedz Link
darino wysoki poziom właścicieli nie ma nic do rzeczy 30.01.07, 22:58 Chodzi o poziom obsługi ... Odpowiedz Link
jozefzydownik Re: w którym miejscu 30.01.07, 22:32 Ten lokal zostanie otwarty i będzie funkcjonował na bardzo dobrym poziomie . Właściciel ma maje mocne wsparcie administracyjne by taki lokal w Birczy funkcjonował . Będę wspierał to przedsięwzięcie . Odpowiedz Link
icykowa Re: Zajazd w Birczy 30.01.07, 23:21 Czy prawdą jest że szefowoą kuchni w nowo otwartym zajeździe w Birczy ma zostać żona obecnego Wójta, wylansowana w castingu ? Odpowiedz Link
jozefzydownik Re: Zajazd w Birczy 31.01.07, 06:44 Masz złe informacje . Żona prowadzi własną działalność gospodarczą i to jej wystarcza .Mam nadzieje ,że powstaną nowe miejsca prace w tym lokalu , tylko jeżeli ma ten lokal funkcjonować na wysokim standarcie to muszą być zatrudnieniu pracownicy z dobrymi kwalifikacjami . Odpowiedz Link
sirpumpernikiel Re: Zajazd w Birczy 31.01.07, 07:32 A zauważyliście jak najpradwopodobniej pod presją powstającego lokalu odmienił się lokal Pana Żurowskiego? Są tam nowe, czyste obrusy, TV, radio, nie wpuszczają już klientów typu "leśne owoce" itp. No no, mają racje, konkurencja rośnie i to dość blisko. Odpowiedz Link
dorato11 Re: radio !? 31.01.07, 14:58 -już nie mogę nerwowo wytrzymać gdy czytam te głupoty pisane przez p.Żydownika. Panie, odwal się Pan od Pana Jacka - to po pierwsze, po drugie- zatrudniać pracowników to będą właściciele a nie p. Żydownik, po trzecie- wszelkie decyzje n.t. tego zajazdu podjęto za poprzedniego wójta, a po czwarte -jest to tylko moje stwierdzenie, że Pan Jacek dokładnie wie co robi i z kim ma trzymać a nie z chwalidupą p. Żydownikiem- bo zasada " Ja to władza " już dawno upadła. Trochę kultury p. Żydownik, weż się człowieku za rzetelne rządzenie a nie mydlenie ludziom oczy. Odpowiedz Link
homo1234 Re: Zajazd w Birczy 31.01.07, 20:34 Tak jest.Niech sie pan w końcu zajmie sprawami gminy i jej mieszkańcami, bo narazie nie wiel pan zdziałał poza tym że odwołuje pan ludzi ze stanowisk, a obsadza je ludzmi którzy moim zdaniem nie nadają sie do tej roboty np(zakład ZGKiM). Pozdrawiam i życzę bardziej racjonalnych pomysłów w dalszej psłudze. Odpowiedz Link
sirpumpernikiel Re: Zajazd w Birczy 02.02.07, 13:28 Najprawdopodobniej chęć bycia na w/w stanowisku, o którym wspominasz wyzwala w Tobie niepotrzebną agresję (tak jest w większości przypadków). Skąd wiesz, że się nie nadaje na to stanowisko(ZGKiM)? A odwoływanie ludzi ze stanowisk powinno odbywać się w przypadkach rzeczywiście tego wymagającyh a nie hurtowo - jak leci. To jest opinia nie poparta dowodem! - wyrażona jako podpowiedź tak na przyszłość. A o jakie stanowisko chodzi? O stanowisko "urzędniczyny" Odpowiedz Link
mario9626 Re: Zajazd w Birczy 02.02.07, 21:08 A co do zajazdu w Birczy to wkońcu jeden konkretny powstaje obiekt,myślę że klientela miejscowa jak i przejezdna będzie mogła dobrze zjeść i miło spędzić czas.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
sirpumpernikiel Re: Zajazd w Birczy 14.02.07, 12:58 Jeden porządny zajazd i to chyba zostanie otwarty pod koniec tego miesiąca. Tak mi coś birczańskie sikorki krakały. Czekam z niecierpliwością bo już mi się nie chce gotować w domu ;) Odpowiedz Link
fumba1 Re: Zajazd w Birczy 17.02.07, 11:51 Zobaczymy czy będą goście. Jak otworzą przejście drogowe w Niżankowicach, i uruchomią linię kolejową z powrotem, to mało kto będzie przejeżdżał przez Birczę. W zajeździe będą tylko wesela. Odpowiedz Link
hdd2 Re: Zajazd w Birczy 18.02.07, 14:31 Z przejśćiem w NIżankowice-Malhowice to jeszcze nie tak prędko. Najperw będzie robione w Budomierzu, więc przez najbliższe 2-3 lata waściciele Zajazdu mogą co nieco zarobić. Odpowiedz Link
sirpumpernikiel Re: Zajazd w Birczy 21.02.07, 10:58 Już coraz bliżej, coraz bliżej otwarcia. Jest już barierka na schodach, i światła zewnętrzne, stoi sprzęt gastronomiczny czyli już pewnie niedługo a będzie można wreszcie miło spędzić czas. Żeby tylko jedzonko było dobre i oczywiście smaczne pifffko. Odpowiedz Link
edi_2299 Re: Zajazd w Birczy 27.02.07, 11:22 slyszeliscie cos moze na temat specjalow kuchni,co dorego bedziemy mogli tam wszamac?? bo juz sie glodny robie. a co do wnetrza to bociany cwierkaly ze podobno na gorze beda lorze wiec bedziemy mogli dluzej podebatowac przy piwku na wygodnych siedzonkach. szykuje sie niezly lokalik Odpowiedz Link
miroonn Re: Zajazd w Birczy 27.02.07, 11:51 Najgorsze jest to że nie bede mógł juz pogadać przy piwie z kumplem Poziomką : (((( Odpowiedz Link
arek06 Re: Zajazd w Birczy 03.03.07, 17:54 Widać elhu1 że tylko na tyle cię stać,twoja mądrość jest nieograniczona proponóję jak otworzysz swoją żebyś dał taką nazwę.Z tego co się orientuję to "KARCZMA" ma już swoją nazwę pozdrawiam. Odpowiedz Link