Dodaj do ulubionych

Do magistratu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 10:23
Postawcie w końcu barierki w miejscu zlikwidowanego przejścia dla pieszych na Mickiewicza przy Herbapolu.
Piesi chodzą tamtędy 'na pamięć', bo nie ma widocznej informacji o zlikwidowaniu przejścia. Dodatkowo w błąd wprowadzają nie do końca starte namalowane pasy.
Zróbcie coś z tym, bo nie dalej jak wczoraj jakieś dwie baby wlazły mi dosłownie metr przed maskę. I jeszcze były oburzone, że je otrąbiłem.
Ktoś kiedyś tam nie wyhamuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: Do magistratu IP: *.flash-net.pl 23.09.11, 12:09
      Zarówno po stronie wschodniej jak i zachodniej chodnik ma widoczne i wyczuwalne obniżenie ułatwiające wejście na ulicę Mickiewicza. Dodatkowo na jezdni widoczne są pasy. Miejsce jest więc przygotowane do przekraczania ulicy Mickiewicza.
      • Gość: Ziggy Re: Do magistratu IP: *.flash-net.pl 23.09.11, 16:26
        Mylisz się. Znaki drogowe oznaczające przejście dla pieszych zostały usunięte.
        A właściwie przesunięte, bo to przejście jest teraz za skrzyżowaniem, patrząc od Mickiewicza, naprzeciw sklepu muzycznego i po drugiej stronie wychodzi na kiosk. Tam są namalowane nowe pasy.
        Przyjrzyj się uważnie, tam stoją znaki wskazujące przejście. Tam, gdzie były do tej pory, nie ma ich.

To rozwiązanie jest moim zdaniem lepsze, bo kierowcy skręcający w lewo z Piłsudskiego w Mickiewicza nie muszą się zatrzymywać i przepuszczać pieszych na zlikwidowanym przejściu (a dużo ich tamtędy przechodziło i tamowali ruch). Wcześniej musieli zatrzymywać się dwukrotnie: żeby puścić pieszych na początku Piłsudskiego, a potem na tym zlikwidowanym przejściu. Teraz już tylko raz, na Piłsudskiego.

Dla pieszego wystarczy przejść ulicę na nowym przejściu i potem zaraz na początku Piłsudskiego.

Tylko trzeba to porządnie oznakować, żeby nie doszło do wypadku.
      • Gość: Ziggy Re: Do magistratu IP: *.flash-net.pl 23.09.11, 16:28
        A co do tego obniżenia, obniżenie jest już tylko po stronie zachodniej, zwróć uwagę. Po wschodniej zostało zlikwidowane, czego niestety nie uczyniono po stronie zachodniej. I to wprowadza w błąd pieszych.
    • Gość: proboszcz Re: Do magistratu IP: *.ip.netia.com.pl 23.09.11, 16:36
      Zrozum, że jak ktoś w dokładnie tym miejscu przechodził przez ostatnich 30 czy 50 lat to naprawdę trudno jest zmienić to przyzwyczajenie. Mi samemu nawet się to zdarzało.

Instalację gustownych barierek rzeczywiście popieram. Może one też pomogą by nie wjeżdżały na chodnik samochody.
      • Gość: tarnobrzeżanin Re: Do magistratu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.09.11, 16:39
        Najlepiej zamontować wysoki płot taki jak na "Orlikach"
    • Gość: miecio Re: Do magistratu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 21:31
      a w ogóle to tam jest ciągła jak ślepe niech włażą jedną i drugą pacnie jakiś autobus to się reszta nauczy ślepoty jedne
      • Gość: makuk Re: Do magistratu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.09.11, 00:14

A jak ogrodzicie siatką to proszę puścić moją familię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka