11.01.13, 12:05
Jesienią premiera filmu Wajdy o Bolku Wałęsie,potem premiera tego filmu.Czekają nas gorące rozmowy....
www.youtube.com/watch?v=8dNhYz_H0cI&feature=player_embedded
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: Smoleńsk 14.01.13, 11:02
      O Smoleńsku w nowym filmie dokumentalnym...
      wpolityce.pl/dzienniki/jak-jest-naprawde/44630-tego-filmu-nie-pokaze-zadna-telewizja-bo-anatomia-upadku-red-anity-gargas-to-dokument-niebezpieczny-dla-klamstwa
      • Gość: nerwowy Re: Smoleńsk IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.13, 11:22
        a zdrajcy dalej na wolności
    • Gość: Szkoda Re: Smoleńsk IP: *.rzeszow.hypnet.pl 14.01.13, 20:44
      Szkoda, ze Opania nie uległ...
    • Gość: nerwowy Re: Smoleńsk IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.13, 14:34
      Już 16 stycznia najnowszy film Anity Gargas pt. „Anatomia upadku" będzie dołączony do tygodnika „Gazeta Polska". Film jest efektem śledztwa dziennikarskiego dotyczącego katastrofy smoleńskiej prowadzonego w Rosji, a także na terenie Polski. Zebrany materiał dowodzi, że fakty wyglądają inaczej niż przedstawiają to raporty MAK i komisji Millera.

vod.gazetapolska.pl/3130-po-pokazie-prasowym-filmu-anity-gargas
    • Gość: olać to Re: Smoleńsk IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.13, 15:30
      Jesienią premiera filmu Wajdy o Bolku Wałęsie,potem premiera tego filmu.Czekają nas gorące rozmowy.... w gronie katolików lechowsklich51, niech żyje wiecznie żywy aktywista kruchtowy lechowski51
      • lechowski51 Re: Smoleńsk 15.01.13, 19:16
        Wez biedaku cos na uspokojenie.....
        • Gość: Weź, biedaku... Re: Smoleńsk IP: *.rzeszow.hypnet.pl 15.01.13, 20:44
          "Jesienią premiera filmu Wajdy o Bolku Wałęsie,potem premiera tego filmu.Czekają nas gorące rozmowy.... w gronie katolików lechowsklich51, niech żyje wiecznie żywy aktywista kruchtowy lechowski51"

Olać to nie wygląda na pobudzonego, jakby... Ale za to Ty: ("Wez biedaku cos na uspokojenie....."), jakby wprost przeciwnie.
          • lechowski51 Re: Smoleńsk 15.01.13, 22:06
            Widzę,że zaczynasz diagnozować na odległość.Mówisz,że "nie wygląda"?....bo POwinowaty w POglądach?!
            • Gość: Weź,biedaku Re: Smoleńsk IP: *.rzeszow.hypnet.pl 15.01.13, 23:51
              "Widzę,że zaczynasz diagnozować na odległość.!"

No cóż, "Weź biedaku cos na uspokojenie....." to już nie tylko diagnoza, ale i terapia.

"POwinowaty w POglądach"?

No tak, to jest argument. No popatrz, sam nie pomyślałem, że to takie proste! Powinowaty w poglądach? A ja myślałem, że "Powinowactwo to stosunek prawno-rodzinny łączący jednego małżonka z krewnymi drugiego. Jest wyłącznie więzią prawną, w odróżnieniu od pokrewieństwa, które jest więzią biologiczno-prawną."
              Niestety, stosunek prawno rodzinny między a mną Olać to a nie istnieje. Nawet pisany przez PO!
              Na Twoim miejscu wybrałbym słowo "POkrewieństwo". To tylko taka delikatna POdPOwiedź!
              • lechowski51 Re: Smoleńsk 16.01.13, 17:30
                Mam nadzieje,ze Krauze wymyśli rownież choćby drugoplanową rolę dla Julii POrażki?!
                wpolityce.pl/wydarzenia/44865-julia-pitera-w-akcji-przemysl-pogardy-przenosi-sie-z-ojca-na-corke-teraz-niszcza-marte
                • Gość: NGChosmoleńsku Re: Smoleńsk IP: *.rzeszow.hypnet.pl 17.01.13, 20:48
                  Jeżeli dla Jarka nie wymyślił, to trudno żeby dla Julii wymyślić coś by mu się udało...
    • Gość: NGChoSmoleńsku Re: Smoleńsk IP: *.rzeszow.hypnet.pl 16.01.13, 21:30
      To też będzie ciekawe. Moze najciekawsze. Warto chyba będzie przejrzeć się nie w naszym lustrze?
      Film "Śmierć prezydenta" zostanie wyemitowany jako jeden z odcinków wyprodukowanej przez kanadyjską firmę Cineflix serii "Katastrofy w przestworzach". W cyklu odtwarzane są najtragiczniejsze wypadki w historii lotnictwa i przedstawiane wnioski płynące z ustaleń śledztw. Zazwyczaj każdy odcinek serialu opisuje inną tragedię. (...) Światową premierę odcinek poświęcony katastrofie w Smoleńsku, w której zginęło 96 osób, będzie miieć niedzielę, 27 stycznia."
      • lechowski51 Re: Smoleńsk 17.01.13, 15:35
        Krauze w rozmowie z Mazurkiem o filmie;
        wnas.pl/artykuly/817-mazurek-pyta-krauzego-o-smolensk-pokazuje-jak-ten-dzien-wygladal-bez-komentarza
        • Gość: Młody Widziane z zachodu Smoleńsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.13, 18:25
          Lechowski to nie ten reżyser.Ten Twój dopiero mówi jakie to on dzieło zrobi.Jak zrobi to zobaczymy.
          A 27 stycznia czyli w niedzielę pokażą film o Smoleńsku jakiegoś reżysera "ze zgniłego" zachodu.
          I jedno jest pewne.Nie jest to reżyser PiS-u ani też Ruski.
          Czyli normalny widzący wszystko z boku mówiący tylko o zdarzeniu i nic więcej.
          • Gość: nerwowy Re: Widziane z zachodu Smoleńsk IP: *.devs.futuro.pl 17.01.13, 19:57
            Gość portalu: Młody napisał(a):
            > I jedno jest pewne.Nie jest to reżyser PiS-u ani też Ruski.

Tymczasem:
            Producentem wykonawczym odcinka „Mayday” o katastrofie Smoleńskiej, który początkowo nosił tytuł „Following orders”, jest według portalu IMDB.com (The Internet Movie Database) Suzanne Chapman, a producentem w terenie jest Marianna Jarowskaja, Rosjanka, autorka filmów dokumentalnych, m.in. o bezdomnych dzieciach w Rosji oraz o losie rosyjskich weteranów wojny w Czeczenii.

... twórcy filmu rutynowo uznali za wiarygodny raport MAK‑u – instytucji, która została utworzona przez wiceszefa KGB (a późniejszego szefa rosyjskiego wywiadu) Jewgienija Primakowa, na czele której stoi związana z Primakowem Tatiana Anodina...

No! I wszystko jasne
            • Gość: Nie tutejszy. Re: Widziane z zachodu Smoleńsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 01:11
              Zapomniałeś zapewne przez przeoczenie dodać,że Marianna Jarowskaja ta jak to określłeś Rosjanka co dla Ciebie wyjaśnia wszystko.
              Dla innych to chyba nie wystarczy.Otóż ta Marianna Jaworskaja- Rosjanka za wybitne osiągnięcia w ukazywaniu praw człowieka w filmie została nagrodzona specjalną nagrodą Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka.
              W/g mnie budzi to moje pełne zaufanie do materiałów zebraną przez tą Rosjankę Mariannę Jaworskoją.
              Zapewne nie zdajesz sobie sprawy co poprzednio napisałeś.Zbyt łatwo Ci idzie obrzucanie ludzi błotem a nuż się coś przyklei.
              Ale niektórzy u nas to mają i Ty do nich"nerwowy" czy też inaczej ciebie zwą należysz.
              • Gość: nerwowy Re: Widziane z zachodu Smoleńsk IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.13, 09:18
                No i co z tego? Bolek tez dostał nagrodę Nobla i nawet Złota Kurę
                • Gość: Młody Re: Widziane z zachodu Smoleńsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 09:52
                  Widzisz świat z horyzontu szmaciarza nerwowy Lechowski.Nie wszyscy mają aż tak nisko horyzont.
        • Gość: NGChosmoleńsku Re: Smoleńsk IP: *.rzeszow.hypnet.pl 17.01.13, 20:51
          A Ty co sądzisz o rozmowie Mazurka z Krauzem?
          Te ulotki do rozrzucania chyba Ci zostały. Dożywotnio?
          Nie myślę, rozrzucam!
          • lechowski51 Re: Smoleńsk 17.01.13, 20:57
            Umiesz napisac jeden post bez znaku pytajacego?.To wypytywanie zostało Ci z czasów "służby"?!
            • Gość: NGChosmolensku Re: Smoleńsk IP: *.rzeszow.hypnet.pl 17.01.13, 23:30
              Napisałeś:
              "Krauze w rozmowie z Mazurkiem o filmie" i wrzuciłeś link do tekstu rozmowy. Grzecznie przeczytałem i zapytałem, co o tym myślisz?
              Ty zaś w odpowiedzi:
              "Umiesz napisac jeden post bez znaku pytajacego?.To wypytywanie zostało Ci z czasów "służby"?!"
              Baaardzo inteligentnie i... śmiesznie! Owe "służby" to zapewne Twój koronny argument! Bez odwołania!
    • Gość: Młody To już dzisiaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 11:48
      Film będą mogli obejrzeć widzowie w 171 krajach, w 38 językach.
      • Gość: Młody Przepraszam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 14:01
        Nie dzisiaj lecz 27 stycznia
    • Gość: nerwowy Re: Smoleńsk IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 08:04
      Zarząd Główny Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich zwrócił się do prezesa TVP Juliusza Brauna z apelem o wyemitowanie filmu Anity Gargas "Anatomia upadku"

póki co film w calosi mozna obejrzeć pod linkiem:

www.youtube.com/watch?v=oyPrYygsum8
      Jednoczesnie na stronie National Geographic Channel - link niżej:

www.facebook.com/natgeotv?fref=ts
      został zamieszczony następujący apel, autor prosi o powielanie i zamieszczanie na stronie pod podanym linkiem.

APEL DO KIEROWNICTWA National Geographic Channel !!!
      "Śmierć prezydenta" - film, który w najbliższą niedzielę wyemituje wasz kanał National Geographic - to jedno wielkie kłamstwo oparte na tzw. Raporcie MAK i następnie powielonym przez Komisję tzw. Komisję Millera, które znamy z informacji rozgłaszanych przez Rosjan od pierwszych godzin po katastrofie. W filmie nie wypowiada się nikt, kto krytycznie odniósłby się do wersji MAK i komisji Millera, pomimo to, że wersja ta zaprzecza zasadom fizyki i logiki, za to, co rusz mówi się o niesprecyzowanych "teoriach spiskowych", które mają wciąż w Polsce wielu zwolenników. Opamiętajcie się i nie powielajcie kłamstwa, jesteście stacją telewizyjną cieszącą się zaufaniem wielu milionów obywateli z całego świata, nie utracicie tego wielkiego kapitału. Nie będziecie mogli sobie tego wybaczyć, gdy kłamstwo smoleńskie rozsypie się w pył już w wkrótce. Powstrzymajcie się dopóki nie jest za późno i przeanalizujcie od nowa wszystkie materiały które wam udostępniły komisje wypadków lotniczych strony Rosyjskiej (MAK) i strony Polskiej tzw. Komisja Millera, sami dojdziecie do wniosku, że jest to jedno wielkie kłamstwo nie trzymające się kupy i zaprzeczające wszelkim zasadom logiki i fizyki.

W filmie National Geographic można znaleźć wszystko, co na temat Smoleńska Rosjanie chcieliby zaszczepić w umysłach odbiorców. A więc jest powtórzona wersja, że lot Tu-154 M był lotem cywilnym, a nie wojskowym. Jest dowódca tupolewa, który ma traumę. "Odpowiedź, dlaczego próbowali lądować, znajduje się w kartotece osobowej Arkadiusza Protasiuka. A tam - informacja o odmowie lądowania w Tbilisi". Chodzi o lot z prezydentem do Gruzji, podczas którego jego kolega, kapitan maszyny, odmówił lądowania i "zapłacił za to wysoką cenę, stracił za to pracę" - choć jak wiadomo, było przeciwnie, kapitan został ostatecznie nagrodzony. – To jest wszystko totalnym kłamstwem wymyślonym by skutecznie zatrzeć ślady w dużym stopniu prawdopodobnej zbrodni zorganizowanej przez służby specjalne Władimira Putina (GRU).
      Dla porównania materiału, przesyłam Wam link do filmu Anity Gargas „ Anatomia Upadku”
      Część 1 www.youtube.com/watch?v=HQRWr5pnZyI
      Część 2 www.youtube.com/watch?v=fIR47WBlcKk
      Część 3 www.youtube.com/watch?v=r6DWrS8LIaE
      Część 4 www.youtube.com/watch?v=mi3vqTIouMU
      Część 5 www.youtube.com/watch?v=j7foIXczx9E

Jak widac "Śmierć prezydenta" - film, który w najbliższą niedzielę pokaże kanał National Geographic - to wyjątkowa mieszanka kłamstw i przeinaczeń, które znamy z informacji rozgłaszanych przez Rosjan od pierwszych godzin po katastrofie.

Jest fajowo bo pseudo dokument oparty na kłamstwach jest po to, aby władcy świata pokazali maluczkim, że prawda będzie taka jak oni chcą. Film jest dla lemingów z całego świata. Jak widać ludzie wolą wierzyć w pancerną brzozę niż użyć choć raz mózgu. Dlaczego? Bo tak jest łatwiej, kłamstwo jest proste, nie trzeba nic robić. Wrzucasz na tv, tvn i pierzesz mózg z szarych komórek serialami, popijasz winko wieczorem, cieszysz się, że szczynuk zgolił wąsa, dziwisz się po co oni się zajmują smoleńskiem i nie chcesz żeby było inaczej. Zaobserwowałem wielu, wielu ludzi postępujących w ten sposób i bicie po pustych łbach nic nie daje.
      Ojczyzna już jest martwa, pozostaje nam jeszcze przelać własną krew, aby honor został uratowany .... będzie sposobność.
      • Gość: Młody Urojona rzeczywistość. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 09:54
        Film "Anatomia upadku"obejrzałem.Jeżeli ma to być film dokumentalny to jest zrobiony bardzo dobrze.To jest dobra szkoła dokumentu.
        W czasach komuny też tworzono filmy dokumentalne.
        Najbardziej finezyjne pod względem warsztatowym była Polska Kronika Filmowa.
        Ona naprawdę pokazywała rzeczywistość tamtych dni.Miała jednak wadę.To była urojona rzeczywistość przekazywana ludziom.
        W filmie "Anatomia upadku" jest dokładnie to samo.Też urojona rzeczywistość.
        Oczywiście jest to moja ocena.
        A film Śmierć Prezydenta też sobie obejrzę.Dopiero po obejrzeniu wyrobię sobie o nim zdanie.
        Ja niepotrafię ocenić filmu jeżeli go nie widziałem.
        I nie rozumiem tego apelu o zdjęcie filmu Śmierć Prezydenta z programu.
        Paniczny strach przed inną wersją wydarzeń.Zapene zagrożenie mitom skoro taki wściekły apel.
        Ale to dopiero po obejrzeniu.
        • Gość: Młody Re: Urojona rzeczywistość. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 11:56
          To już dzisiaj o godzinie 21oo kandyjski film "Śmierć Prezydenta.
        • ja-tarzan Re: Urojona rzeczywistość. 27.01.13, 12:55
          > Ja niepotrafię ocenić filmu jeżeli go nie widziałem.

Bo widzisz, są na tym świecie ludzie, którzy to potrafią. ;)

Przecież, jeśli publicyści i politycy Jedynie Słusznej Opcji nazywają określoną hipotezę Prawdą, to ona tą prawdą się staje.
          Tu nie ma kwestii nieprawidłowości, czy choćby wątpliwości co do prac komisji. Jej praca jest niepotrzebna, bo zamach "już udowodniono" i wszelkie inne sugestie są kłamstwem.
          A dowody?
          A po co one, skoro teza nam się podoba? ;)

Możesz bardzo poważnie potraktować ten, czy inny film dokumentalny i spróbować krytycznie ocenić tę, czy inną poszlakę, zeznanie, czy fakt.
          Ale jeśli jest on niezgodny z ustaleniami "komisji Macierewicza", to jest to automatycznie kłamstwo powtarzane za Michnikowską załganą szmatą i innymi wrogimi Polsce siłami.... i dyskusji nie ma. Bo zresztą tej dyskusji zwolennicy teorii o zamachu nie chcą... no bo po co?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka