Dodaj do ulubionych

watykańska ruletka...

10.03.13, 13:12

pewna gazeta wytpowała:
-kardynał Peter Kodwo szanse: 4 do 1
-kargynał Marc Ouellet szanse: 5 do 1
-kardynał Leonardo Sandri szanse: 5 do 1
-kardynkł Gianfranco Ravasi szanse: 6 do 1
-kardynał Angelo Scola szanse: 7 do 1
-kardynał Tarcisio Bertone szanse: 12 do 1
-kardynał Christoph Schonborn szanse: 25 do 1
-kardynał Timothy Dolan szanse: 25 do 1
-kardynał Antonio Canizares szanse: 33 do 1
Obserwuj wątek
    • ja-tarzan Re: watykańska ruletka... 10.03.13, 14:41
      A jak typują bukmacherzy? ;)

• Gość: ozzy Re: watykańska ruletka... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 10.03.13, 15:44
        To duch święty nie ma nic do powiedzenia?
        • ja-tarzan Re: watykańska ruletka... 10.03.13, 15:56
          > To duch święty nie ma nic do powiedzenia?

Ależ tak. On natchnął wszystkich członków Konklawe. Jednak rozgrywki polityczne, gierki i knowania, siłowanie się frakcji pozostawił natchnionym... ;)

...czyżbym nie był jedynym , który chciałby patrzeć na takie sprawy przez "idealistyczne" okulary? ;)
    • Gość: panna monika Re: watykańska ruletka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.13, 22:43
      ..to zawsze był stosunek przerywany, taka ruletka,33 razy czerwone, szlag b y was trafił
      www.youtube.com/watch?v=3RBtdjLYYfs&feature=player_detailpage
      • Gość: panna monika sekcie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.13, 22:47
        ...juz dziekujemy,nie skorzsystam
        • Gość: pani monika sekty.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.13, 22:54
          sekty należy zwalczać, z nich niema nic dobrego
          www.youtube.com/watch?v=eja-popojUo
          • lechowski51 Re: sekty.. 11.03.13, 09:09
            No i bolszewickie szambo znowu wybiło....
            • Gość: katolik Re: sekty.. IP: *.formlessnetworking.net 11.03.13, 09:39
              i znów pejsaty judaszu Lechowski51 nażarłeś się czosnku bo śmierdzi tu jak cholera bu ha ha (((-
            • Gość: ozzy Re: sekty.. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.03.13, 11:16
              A katolickie szambo znalazło się na ścieżce schodzenia. Szamani trzęsą się ze strachu, a bozia im nie pomoże, bo nie istnieje i oni o tym dobrze wiedzą.
              • sp1962 Re: sekty.. 11.03.13, 13:00
                dalej wymieniani są:j.m.bergoglio 16:1, a.bagnasco 14:1, a.m. ranjith 33:1, n.r.carrera 66:1,
                g.pell 100:1, m.piacenza i a. amanto ich szans nie podano
              • Gość: znajoma Re: sekty.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 15:58
                Moja Bozia wysłuchała moich modlitw, które do Niej zanosiłam w ostatnich 10-u dniach. Zawsze modlę się do Bozi, gdy Komuś coś złego grozi. Ludzie nie zawsze pomogą a Bozia nigdy nie zawiedzie i wysłucha do końca:-)
    • sp1962 Re: watykańska ruletka... 11.03.13, 13:04
      ja typuję: kardynała Petera Kodwo
      • lechowski51 Re: watykańska ruletka... 11.03.13, 13:48
        Odkąd antychrześcijańskie lewactwo z taką uwagą sledzi wybory Papieża?!.
        • Gość: ozzy Re: watykańska ruletka... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.03.13, 16:52
          Bo konklawe jest zabawne, jak zresztą wszystkie religijne brednie. Fajnie obserwować jak ten duch święty miesza pod czerepem purpuratom. Kabaret panów w kieckach fajny jest. I gdzie w tym wszystkim jest bozia?
          • Gość: 123 Re: watykańska ruletka... IP: *.tktelekom.pl 11.03.13, 17:31
            Nie zbadane są wyroki Boskie.
            • Gość: widz Re: watykańska ruletka... IP: *.tktelekom.pl 11.03.13, 18:14
              fajnie się ogląda przedstawienie jednego aktor ubranego w kieckę i białe koronki. Wypije puchar wina i śpiewa a papużki mu powtarzają. No fajnie ale za każdy występ aktora trzeba zapłacić , na tackę bez podatku !
              • Gość: bekalosz Re: watykańska ruletka... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.03.13, 18:44
                Jeśli Wy,których nie sieją, jesteście pewni ze Boga niema, to czemu tak z Nim walczycie! I czego obrażacie członków Kościoła, szczególnie Katolickiego. Bezinteresownie czy może ktoś Wam za to płaci?
                • Gość: Darko Re: watykańska ruletka... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.03.13, 19:42
                  Najwieksze zwyciestwo Szatana polega na tym, że ludzie nie wierza w jego istnienie. Skoro nie ma Szatana to i Bóg okazuje się niepotrzebny.
                  • ja-tarzan Re: watykańska ruletka... 11.03.13, 20:54
                    Największym sukcesem szatana jest to, że za Spiżową Bramą są grupki interesów, lobbing, knowania, frakcje, obsadzanie posad własnymi ludźmi, że ktoś nie jest dobrym kandydatem, bo wg innych Purpuratów "ucieleśnia zło", że Papież powołuje "komisję śledczą", a raportu domagają się kardynałowie, by sie dowiedzieć:
                    - okoliczności jego ustąpienia
                    - kto knuł przeciwko Papieżowi
                    - o sieciach homoseksualnych
                    - praniu brudnych pieniędzy przez Bank Watykański
                    - o rzekomym płaceniu za kanonizację ...

niechaj tylko 1/3 będzie prawdą....

I czy można z powaga traktować "oburzenie" kabaretem, bo dotknął tych ludzi?
                    Oburzenie, które żąda traktowania ich jak świętości?
                    Jaki święty knuje, pierze brudne pieniądze itd?

Czy można z powaga traktować argumenty typu: krytykujesz Kościół i księży? Jesteś lewakiem, walczysz z Bogiem itd.

Czy można udawać, że się tego nie czyta albo powtarzać bezmyślnie, że to wymysł zniewolonych, lewackich mediów?
                    Czy można krzyczeć o prawdę w każdej innej sprawie, a tu wmawiać, że nic sie złego nie dzieje?

Czy można z ufnością traktować przywództwo takich osób?

Ciekawi mnie też, czy Pieronek właśnie te "sprawy" uznaje za ważniejsze od krzywdy ofiar molestowania.

... no cóż, prawda tylko może wyzwolić, ale czy "frakcja prawdy" jest dość silna, by wśród tych grup interesów dążyć do jej ujawnienia i oczyszczenia Kościoła z czarnych owiec?

Jeśli sprawdzi się pesymistyczny scenariusz o słabnięciu Kościoła i wiary, to nie będzie to "sukces szalejącego lewactwa", to nie będzie wynik walki Szatana z Nieskończonym Dobrem, czy rezultat słabości wiernych ... winni zboczenia z drogi będą pasterze, a nie owce...

• sp1962 Re: watykańska ruletka... 13.03.13, 11:35
                  bekalosz, gdybyś uważnie czytał to forum to byś zrozumiał, że większość piszących nie dyskutuje na temat istnienia pana boga , tylko wyjawia patologie w kościele katolickim,
                  ale po co mówić ludzi twego pokroju nie przekona
                  • ja-tarzan Re: watykańska ruletka... 13.03.13, 12:03
                    > bekalosz, gdybyś uważnie czytał to forum to byś zrozumiał, że większość piszący
                    > ch nie dyskutuje na temat istnienia pana boga , tylko wyjawia patologie w kośc
                    > iele katolickim,

Drogi SP1962,

Trafne. Nie rozumiem ludzi, którzy nazywając się katolikami potrafią z taka pogardą traktować ludzi, tylko dlatego, że maja inne poglądy. To raz. czy naprawdę trzeba być jakimś ewenementem, dziwadłem w dzisiejszej Polsce, by pomimo zupełnie odmiennych poglądów lub innego światopoglądu móc zwyczajnie rozmawiać, dyskutować, a nawet spierać?

Najwięksi hierarchowie Kościoła powtarzają o tym, byśmy "się pięknie różnili", a ich "najwierniejsi słuchacze" różnią się pięknie, ale stekiem obelg, które wylewają na innych.

Pragnieniem nie jest rozmowa, chęć wymiany poglądów, nawet przekonanie, ale udowodnienia jakim zerem jest ten inny.

Stąd gdy napiszesz krytykę tego, czy owego księdza = walka z Bogiem, lewactwo i coś tam jeszcze.
                    W najlepszym wypadku "temat zastępczy", "są ważniejsze problemy", a "w PO też był złodziej".

Napiszesz o machlojkach, czy czymkolwiek innym dotyczącym ludzi Kościoła = jesteś lewakiem.

Napiszesz wprost, by ie pozostawiać wątpliwości, że to nie ma nic wspólnego z wiarą, nawet zadeklarujesz się jako chrześcijanin, to będziesz lewackim pseudo-chrześcijaninem.

Już nie wspominam tego, że ktoś może po prostu nie mieć racji, nie znać sprawy, zamiast wyjaśnienia, argumentowania jest stek obelg.

To wszystko w imię Boga oczywiście. Takie osoby mogą twardo trzymać się nawet doktryn kościelnych, które bywały przez ludzi zmieniane. O zasługiwaniu na zbawienie wieczne decyduje stosunek do problemu TV Trwam na Multipleksie.
                    Ale o doktrynie płynącej z Dekalogu - wprost od Boga ponoć - już nie

Cyrk.

Ktoś napisał niedawno o "zakapturzonych krzykaczach w kominiarkach", że to ludzie nieoczytani, mało inteligentni, bo nie potrafią wyartykułować swojej opinii, przedstawić argumentów, którymi można by walczyć z nieprawidłowościami.
                    Mogą mieć największą słuszność i rację protestując, ale nic nie są w stanie osiągnąć, bo jedyne co można od nich usłyszeć, to "ty lewaku", "kto nie skacze ten pedał" itp.

Ostatecznie, tego samego oczekują od osób, z którymi mogliby ewentualnie prowadzić rozmowę. Jeśli będziesz krzyczał to samo, to jesteś Polak, mądry i prawy.
                    Jeśli choćby jednym słowem zaprotestujesz, że - choć jesteś np. przeciwny adopcji dzieci przez pary homoseksualne - takimi "argumentami" nie można się posługiwać, że należy okazywać szacunek ludziom - bez względu na ich poglądy, czy choćby orientacje seksualną, to jesteś i tak lewak, dno, zdrajca, wróg Boga, leming, omamiony, nie zdolny do samodzielnego myślenia.

Pozdrawiam myślących :)

• Gość: ? Re: watykańska ruletka... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 13.03.13, 16:39
                    O, kurcze. To bóg jest? Naprawdę? To gdzie on się ukrywa i dlaczego? Czy to znaczy, że krasnoludki też są? Dlaczego papy Smerfa watykańskiego nie wybiera duch święty, jak twierdzą szamani?
    • sp1962 Re: watykańska ruletka... 13.03.13, 11:40
      słyszałem takie słowa z ust purpurata: 1-go dnia papieża wybiera człowiek
      2-go dnia popieża wybiera diabeł /czyli dziś/
      są szanse bo 13 w kościele katolickim wiele znaczy
      3-go dnia duch święty
      • lechowski51 Re: watykańska ruletka... 13.03.13, 13:05
        Jak widać największą "troskę" o los mojego kościoła wykazuja Ci ktorzy widzą w nim samych pedofilów,pedałów,oszustów,pseudo-biznesmenów...Odpcznijcie towarzysze szmaciaki!.Przecież Boga i tak nie ma,KK nikogo nie interesuje po za marginesem z ciemnogrodu.Po co sie więc jak stachanowcy trudzicie od rana do wieczora?!.Nie lepiej posłuchać Palikota,oglądnąć switne dowcipy Urbana i poczytać pogłebione traktaty filozoficzne o otaczającym was świecie w Racjonaliscie?!
        • ja-tarzan Re: watykańska ruletka... 13.03.13, 18:45
          > Jak widać największą "troskę" o los mojego kościoła wykazuja

Wykazują ja ci, którym widocznie na tym Kościele zależy, stąd chcieliby pozbyć się tych, którzy temu Kościołowi "robią koło pióra"

W interesie Kościoła nie leży ochrona pedofilów, "biznesmenów" i politykierów.

Każdy, kto czuje, że źle sie dzieje ma prawo krytykować.

> Jak widać największą "troskę" o los mojego kościoła wykazuja Ci ktorzy widzą w
          > nim samych pedofilów,pedałów,oszustów,pseudo-biznesmenów...

Jeśli ktoś krytykuje jednego, czy drugiego księdza, jesli wskazuje na przypadki pedofilii, to nie oznacza, że za zboczeńców uważa wszystkich księży.

To oczywiste dla każdego, choćby średnio inteligentnego człowieka.

Jeśli krytykujący kilkakrotnie powtarza wprost, że nie uważa wszystkich księży za złych ludzi, a jedynie piętnuje te wyjątki, wyraża niezrozumienia dla ochrony jaką się otacza zboczeńców, to już zakrawa na poziom poniżej średniej.

Trzeba być pieniaczem, którego pasją jest ciągłe plucie, by wkładać komuś w usta słów, których nie wypowiedział.

>Przecież Boga i tak nie ma,KK nikogo nie interesuje po za marginesem z ciemnogrodu.

Wg ciebie Boga nie ma? Twoja sprawa, twoja wiara. Uszanuj wiarę innych. Uszanuj tych, którzy w Boga wierzą i oczekują, że ten, który oświadcza, że w Niego wierzy, że jest częścią Kośicoła będzie wypełniał boskie przykazania i trzymał sie nauki swojego Kościoła.

ten Kościół nie zachęca do braku szacunku, do ciągłego ubliżania, fałszywego świadectwa ... do tego zachęcają jego czarne owce i inni, podszywający się pod jego członków.

Kościołem interesują się różni ludzie, ciemnogród tak zwany raczej nie. Ciemnogród bezmyślnie klepie androny i w dupie ma to co się z Kościołem dzieje.
          Ciemnogród obchodzi tylko jedno. Zbawienie, które osiągnie jeśli będzie krzyczał "kto nie skacze ten pedał", "ruchalikota" i "zdrajcy, żydki, ruskie" zamordowali prezydenta i co weekend zmuszali do samobójstw.
          To jest ciemnogród.

>Po co sie więc jak stachanowcy trudzicie od rana do wieczora?

Z tego samego powodu co ty, skoro na czymś zależy, to należy o tym pisać, należy o tym mówić.

Ty produkujesz setki postów o zdradzie Tuska, są osoby, które chcą uzdrowienia też innych instytucji.

Robisz ciągle coś, co u innych nazywasz wadą.

> !.Nie lepiej posłuchać Palikota,oglądnąć switne dowcipy Urbana i poczytać pogłe
          > bione traktaty filozoficzne o otaczającym was świecie w Racjonaliscie?!

Racjonalista nie jest ciekawą lekturą, poza tym jest adresowany do ateistów i to niezbyt wysokich lotów, człowiek inteligentny nie znajdzie tam wiele.

Palikot pitoli, Urbana w przeciwieństwie do ciebie ludzie nie poważający komuny nie tykają w ogóle.

No i co ty tu miałem chłopku do powiedzenia, pitolisz jak Palikot, szkoda, że jeszcze nie dorzuciłeś lewactwa i ru...iakota.

NAPISAŁEŚ COŚ NA TEMAT?

NIE.

BO BY TO ZROBIĆ, TO TRZEBA BY MIEĆ JAKIEŚ ZDANIE. TRZEBA BY MIEĆ COŚ DO POWIEDZENIA.

...ech, współczuję.

Napisz zaraz coś o pseudo-elokwencji, lewactwie i ru...iukota, to twoja domena.

Lepiej dojdź do wniosku, że z takimi ludźmi nie ma sensu dyskutować... tylko co jest dyskusją? ;)

• sp1962 Re: watykańska ruletka... 13.03.13, 16:09
      książka pt. "ojciec nieświęty"
      • sp1962 Re: watykańska ruletka... 13.03.13, 16:19
        -kościół nie ma szans na oczyszczenie jeśli nie przeprosi za jpII, za którego pontyfikatu kwitły w watykanie: pedofilia, przekręty finansowe, i kontakty z mafią, nowy papież musi odmienić kościół więćęj w książce pt. "ojciec nieświęty''
        • Gość: bekalosz Re: watykańska ruletka... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.03.13, 22:46
          Przekonuje się ze Wam za te brednie na temat Kościoła, ktoś płaci! Habemus Pappam!
          • Gość: Darko Re: watykańska ruletka... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.03.13, 05:41
            I tyle się ta "pewna gazeta" zna...
            • sp1962 Re: watykańska ruletka... 14.03.13, 09:13
              do darko,jednak ta pewna gazeta wytypowała kard. jorge mario bergolio i dano mu szanse
              16:1 mój wpis z dnia 11.03 godz.13.00
              • sp1962 Re: watykańska ruletka... 14.03.13, 09:21
                kard. jorge mario bergolio jezdził środkami komunikacji miejskiej , metrem, tramwajem robił
                zakupy na bazarach, potem rozdawał to biednym patrzeć tylko jak nasi dostojnicy kościelni zaczną go naśladować, ja już widzę sławoja leszka głódzia jak pomyka rowerkiem z siadką bułek i parówkami i rozdaje je głodującym
                • Gość: fiś Re: watykańska ruletka... IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.13, 09:32
                  sp1962 napisał:

ja już widzę sławoja leszka głódzia jak pomyka
                  > rowerkiem z siadką bułek i parówkami i rozdaje je głodującym

A ty dałeś kiedyś bułkę i parówkę głodnemu?

A w ogóle to jesteś nudny. I zacofany. Centrala przecież już dawno przyznała że te prostackie ataki na Kościół , przez prostaków takich jak ty wykonywane, to tylko po to by zasłoną dymną okryć postępki twoich chlebodawców:
                  www.tvn24.pl/sport,4/co-z-premiami-za-euro-2012-konklawe-nie-przykryje-tego-skandalu,311731.html
                  Widzisz? A ty po staremu z jakimiś bułczkami. jak chcesz szkodzić Kośxciołowi to się najpierw doucz, nieuku.
                  Ps.A tak w ogóle potrafisz zrozumieć o czym piszę???
                  • lechowski51 Re: watykańska ruletka... 14.03.13, 09:43
                    Zostaw "watykanistow" samych sobie...
                    marekmagierowski.salon24.pl/493451,wybitni-watykanisci-tragifarsa-w-jednym-akcie
                    • Gość: fiś Re: watykańska ruletka... IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.13, 09:54
                      No, jak ich zostawić jak to takie śmieszne!!!

O:
                      "Prof. Oberek: Tak. Nieustanna inwigilacja. Biskupi wchodzą nam nie tylko do łóżek, ale i do metra."
                      A nasz tutejszy, forumowy dureń jeszcze dopisuje rower z bułeczkami
                      kabaret przy nich wysiada...

hi, hi, hi

Meine Damen und Herren:
                      www.youtube.com/watch?v=CX-24Zm0bjk
                • sp1962 Re: watykańska ruletka... 14.03.13, 10:19
                  ks. Boniecki wyjaśnił, jak to on po ludzku: Benedykt XVI był świadkiem końca Jana Pawła II cyt."przypuszczam, że nie chciałby powtórzyć tych dramatycznych ostatnich miesięcy ,kiedy papież był na tym stanowisku , ale był już niezdolny do pełnienia tej funkcji", z wrodzonej delikatności nie dodał , że przede wszystkim Benedykt XVI nie chciał być jak jego poprzednik watykańską marionetką
                  • Gość: Bonifacy Re: watykańska ruletka... IP: *.broadband.corbina.ru 14.03.13, 14:48
                    czytam i nie dowierzam czy jestem w kraju Katlickich Talibów czy może jestem we śnie i śnię sen ze średniowiecznego państwa w środku europy !
                    Bronisław Komorowski przesłał na ręce papieża Franciszka depeszę gratulacyjną. W imieniu swoim i wszystkich Polaków, prezydent gratuluje kardynałowi Bergoglio i zaprasza go do złożenia wizyty w naszym kraju.
                    bieda w kraju a gajowy bronek juz zaprasza gościa na koszt podatnika.Ja nie życze sobie wizyty jakiegoś papieża .Ta kase można dać emerytom i rencistom .
                    • lechowski51 Re: watykańska ruletka... 14.03.13, 15:01
                      Ty se możesz nie życzyć....
                      • Gość: ozzy Re: watykańska ruletka... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.03.13, 16:50
                        Mam nadzieję, że papa Franek nie nawiedzi polskich baranów, bo w kraju bida, a taka wizyta znacznie uszczupliłaby budżet państwa. A swoją drogą, dlaczego baranki dziękują bogu za wybór papieża? Przecież to szamani go wybrali, nie bóg.
                        • Gość: fiś Re: watykańska ruletka... IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.13, 18:01
                          Gość portalu: ozzy napisał(a):

> Mam nadzieję, że papa Franek nie nawiedzi polskich baranów, bo w kraju bida, a
                          > taka wizyta znacznie uszczupliłaby budżet państwa.

Smyk!!! Zgroza!
                          Opluwasz ręce które cię karmią! To ty nie wiesz , że twoi chlebodawcy twierdzą "że Polska jest krajem co się gwałtownie bogaci , widać to gołym okiem i wynika to z danych" ???

www.youtube.com/watch?v=k0NrNb0y5nk
                          Smyk nie wiem ile ci płacą za te dyżury ale moim zdaniem płacą o wiele za dużo!
                    • sp1962 Re: watykańska ruletka... 14.03.13, 23:12
                      bonifacy... słusznie zauważył bieda w kraju aż piszczy, na operację zaćmy oczu z powodu braku funduszy tysiące, a może setki tysięcy rodaków czeka kilka lat i może nie doczeka "gajowy bronek" chyba pobił rekord , czy prezydent innego państwa już zaprosił jeszcze nie ostygniętego papę ?
                      • lechowski51 Re: watykańska ruletka... 15.03.13, 09:18
                        ...a zaćmy oczywiście nie leczą bo rządzi nami kler i wydajem 80 mln na zakonnikow!
                        • sp1962 Re: watykańska ruletka... 15.03.13, 14:50
                          LECHOWSKI jest czymś w rodzaju fantazji mastruacyjnej dla którego świat faktów nie ma większego znaczenia
                          • sp1962 Re: watykańska ruletka... 15.03.13, 14:53
                            przepraszam za błąd "masturbacyjnej"
                            • lechowski51 Re: watykańska ruletka... 15.03.13, 15:32
                              ...a powtarzała mi babcia-Nie ruszaj goowna bo śmierdzi...
    • sp1962 Re: watykańska ruletka... 18.03.13, 08:44
      155 darmozjadów, żyjących po królewsku z datków wiernych wybrało spośród siebie naczelnego, który będzie przepuszczał miliony, przeinaczał BIBLIĘ i zwodził całe narody, wielka to radość dla kleru, dla sponsorów tej hucpy, a największa dla polskich mediów.
      Habemus papam!!!!
      • sp1962 Re: watykańska ruletka... 18.03.13, 09:00
        trybunał konstytucyjny orzekł , że państwo polskie słusznie zwracało kościołowi rzymskokatolickiemu i gminom żydowskim mienie kosztem samorządów, uznał: można robić prezenty związkom wyznaniowym , w stosunku do kk umorzył sprawę, bo komisja majątkowa się rozwiązała, a w stosunku do gmin żydowskich zatwierdził stan obecny, co w zasadzie na jedno wychodzi
        • lechowski51 Re: watykańska ruletka... 18.03.13, 11:29
          Trybunał Konstytucyjny potwierdził bolszewicki znawco prawa,że własność jest świętościa i nie ma prawa jej naruszać,żaden bolszewik,lewak czy komunista w imię "sprawiedliwości społecznej"
          ..a to dla lewackich opluwaczy Papieża Franciszka.
          fakty.interia.pl/raport-nowy-papiez/opinie/news-przyjaciolka-papieza-bergoglio-zawsze-byl-skromny-to-wielki-,nId,943667
          • sp1962 Re: watykańska ruletka... 18.03.13, 12:12
            kardynał Domenico Calcagno ,przez lata świadomie ukrywał księdza Nela Geralda , gwałciciela dzieci opowiedział o tym dziennikarzom Francesco Zanardi, którego ów duchowny wykorzystywał przez 5 lat, ukrywanie przesępcy , o którym wiedział też Benedykt XVI nie przeszkodziło w błyskotliwej karjerze kardynała Calcagno - jest szefem administracji dóbr Stolicy Apostolskiej
            • sp1962 Re: watykańska ruletka... 20.03.13, 09:03
              w tym roku mija 20 lat od podpisania konkordatu i 15 lat od jego ratyfikacji przez prezydenta
              wszystkich polaków A.Kwaśniewskiego, ta wasalna umowa narusza suwerenność Polski, kosztuje nas kilka milionów rocznie, a zabezpiecza tylko interesy kleru, najwyższy czas, aby ją anulować, tym bardziej że sam kościół zapisy konkordatu nagminnnie łamie
          • ja-tarzan Re: watykańska ruletka... 19.03.13, 19:56
            > Trybunał Konstytucyjny potwierdził bolszewicki znawco prawa,że własność jest św
            > iętościa

Oczywiście.

Jeśli zabrano mi milion, to niechaj oddadzą milion + odsetki.
            Niekoniecznie 10 milionów.

A zasada sprawiedliwości społecznej nie jest domeną komuchów.

... no chyba, że 99% ludzkości to komuchy, razem z Jarkiem.... bo i on o takowej sprawiedliwości mawiał.

• lechowski51 Re: watykańska ruletka... 19.03.13, 20:09
              Sprawiedliwość społeczna głoszona przez bolszewie i inne lewactwo ma się do Sprawiedliwości tak jak krzesło do krzesła elektrycznego.A własność jest święta.
              • Gość: krasnoludek Re: watykańska ruletka... IP: *.tktelekom.pl 20.03.13, 09:49
                Lechowski ty znów wychlałeś wodę święconą , zamiast się nią pokropić jełopie. Wklejasz oszołomie bzdury bo coś napisać od siebie to tylko inwektywy potrafisz , módl się za świętych Watykańskiej mafii ha ha ha ((((..
                • sp1962 Re: watykańska ruletka... 20.03.13, 14:41
                  w 2012 r. budżet ordynatu polowego wojska, wynosił 28 mln zł łącznie z utrzymaniem infrastruktury tych świętych przybytków ,w tym pensje 150 kapelanów od stopnia majora wzwyż średnia pensyjka 5 tys.686 zł - a to wszystko w myśl art.16 konkordatu
                  • sp1962 Re: watykańska ruletka... 20.03.13, 15:10
                    gdyby nie ta grabież 28 mln zł na ordynat polowy wp to średnio licząc po 6 tys zł można by przeprowadzić ponad 4600 operacji zaćmy u oczekujących od 3-4 lat
                    • lechowski51 Re: watykańska ruletka... 20.03.13, 15:21
                      Urban o tych straconych pieniądzach na operacje zaćmy nie pisał a cham z Biłgoraja w Kropce nad I nie powiedział?!
                      wpolityce.pl/wydarzenia/49550-tak-sie-nagradza-lokalna-wladza-fakt-po-publikacji-wpolitycepl-idzie-dalej-publikuje-liste-nagrod-ktore-przyznano-samorzadowcom-za-2012-rok
                      • Gość: krasnal Re: watykańska ruletka... IP: *.tktelekom.pl 20.03.13, 19:44

Lechowski ty znów wychlałeś wodę święconą , zamiast się nią pokropić jełopie. Wklejasz oszołomie bzdury bo coś napisać od siebie to tylko inwektywy potrafisz , módl się za świętych Watykańskiej mafii ha ha ha ((((..
              • ja-tarzan Re: watykańska ruletka... 20.03.13, 20:29
                > Sprawiedliwość społeczna głoszona przez bolszewie i inne lewactwo ma się do Spr
                > awiedliwości tak jak krzesło do krzesła elektrycznego.A własność jest święta.

Mylisz głoszenie idei z wykonaniem.

Czym innym jest rozumienie i stosowanie idei "sprawiedliwości społecznej" przez władze PRL na przykład, a czym innym jest istnienie, czy głoszenie tej idei.
                Ona nie zmienia się ze względu na osobe głoszącego.

Poza tym ja nie wspominałem o komunistach, czy nawet lewicy.

Wyraźnie wspomniałem:

a) 99% społeczeństwa - czyżby na taką liczbę szacowałbyś niegodziwców?
                b) wspomniałem Jarka, jego tez uważasz za komucha?

Twoja nienawiść do ludzi zaślepia cie w 100%. Cokolwiek by człowiek nie napisał, to reakcja taka sama - bolszewia i lewactwo, a osób godnych głoszenia czegokolwiek jest na tej planecie kilka.
                Kaczyński, Rydzyk i Lechowski.

• lechowski51 Re: watykańska ruletka... 20.03.13, 21:10
                  Nie ma "sprawiedliwości społecznej" tylko jest Sprawiedliwość.Nauczyłem się lewackiej dwómowy i klepiesz terminy ktorych sam nie rozumiesz.
                  • Gość: krasnal Re: watykańska ruletka... IP: *.tktelekom.pl 20.03.13, 21:13

• ja-tarzan Re: watykańska ruletka... 20.03.13, 21:42
                    > Nie ma "sprawiedliwości społecznej" tylko jest Sprawiedliwość.Nauczyłem się le
                    > wackiej dwómowy i klepiesz terminy ktorych sam nie rozumiesz.

Komentarz jak w temacie karania homoseksualistów w Afryce.

Czyli nie masz pojęcia o tym co napisałem, a komentujesz...

Nie będę ci ułatwiał zadania, zresztą i tak nie ma sensu. Bo nawet jak wkleję 20 cytatów, które udowadniają miałkość twojej "argumentacji", to i tak to nie będzie mieć znaczenia.

... grunt, że wklepałeś komunał o komunie w moim poście ...

Ale nie tracę wiary w resocjalizację, poczytaj więc o tejże sprawiedliwości w potocznym tego słowa znaczeniu (polecam słowniki języka polskiego), potem w ujęciu prawnym i w końcu w politologii i ekonomii. Znajdziesz nawet ten termin u niektórych liberalnych teoretyków ekonomii, nie tylko socjalistów.

Ruchy lewicowe, czy nawet komunistyczne nie tworzyły swych teorii od podstaw. Swoje idee opisywali korzystając z dostępnej już wiedzy.

Zresztą to tylko dywagacje na temat pewnego terminu ... jak się mają do sedna sprawy, czyli tematu? Jak zwykle nic.

• Gość: nie Lechowska Re: watykańska ruletka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 14:27
      Któregokolwiek by nie wybrano na papieża mówiono by jak o najlepszym kandydacie na to stanowisko .
    • sp1962 Re: watykańska ruletka... 23.03.13, 11:18
      polskie media chyba zazbyt pospiesznie rozgrzeszyły nowego papieża z kontrowersyjnej przeszłości, lansujący się na " biedaczynę z Asyżu " hierarcha z całą pewnością narobi kłopotów polskim biskupom prowadzący książęcy styl życia, i to jest niewątpliwy pożytek płynący z wyboru Franciszka.
    • sp1962 Re: watykańska ruletka... 23.03.13, 13:16
      gdy w Watykanie argentyński papież zamiast limuzyną zaczął poruszać się piechotą, w Kielcach biskup Ryczan sprawił sobie furę za ponad 300 tys. zł to LEXUS RX 450h , w końcu stolica województwa świętokrzyskiego to nie jakieś biedne Buenos Aires i samozwańczy ambasador cieśli z Nazaretu na Kielce nie będzie poruszał się autobusem.
    • sp1962 Re: watykańska ruletka... 23.03.13, 17:06
      Pius XII popierał faszyzm,Mussoliniego i Hitlera nasz Jan Paweł II był w bliskich stosunkach z Pinochetem krwawym dyktatorem w Chile, Benedykt XVI ma swoją przeszłość w Hitlerjugend i Wermachcie obecny Franciszek ma swoją przeszłość we wspópracy z krwawą juntą wojskową w Argentynie - to jest właśnie cała plejada tzw. "ojców świętych" wybierana przez ducha świętego ostatnich czasów
      • Gość: bekalosz Re: watykańska ruletka... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.03.13, 20:21
        Pozwalam sobie przypomnieć że "IDIOTÓW NIE SIEJĄ SAMI SIĘ RODZĄ" zastanawiam się tylko skąd w Tarnobrzegu tak ich dużo. Moęe dlatego ze w/g legendy to siedlisko diabła?
    • sp1962 Re: watykańska ruletka... 24.03.13, 21:06
      ponoć wielebny Sławoj Leszek Głódz w poważnych tarapatach jego występy suto zakrapiane alkoholem przekazano do stolicy Piotrowej, a co uczyni z tym Franciszek tego na razie nie wie nikt.
      • sp1962 Re: watykańska ruletka... 08.04.13, 14:16
        miłościwie nam panujący Prezydent zaprosił Papieża Franciszka do naszego kraju, wszystko po to aby za pieniądze podatników uczynić wielki spektakl , co z tego, że bezrobocie sięga 14% , na operacje z braku pieniędzy czeka się po kilka lat itp. pamiętam jak w 1999 roku Jan Paweł II gościł w Sejmie, któryś z polityków zaprosił go do strajkujących pielęgniarek niestety do spotkania nie doszło. Marszałek Grześkowiak Alicja z wzruszenia na widok Papieża dostała ekstazy jak mówiła.
        • ja-tarzan Re: watykańska ruletka... 08.04.13, 14:28
          Drogi sp1962,

Cóż Cię tak dziwi? Rzeczą normalną w stosunkach między krajami są wzajemne wizyty.
          Po drugie, skoro tak duża część Polaków to katolicy, to i stąd zaproszenie tym bardziej uprawnione.

... a to nie ma nic wspólnego z bezrobociem przecież, bo np. nędza w służbie zdrowia, czy własnie bezrobocie nie oznacza, że mamy zrezygnować z organizacji jakiegoś festiwalu, czy wydarzenia sportowego, czy zapraszania do Polski głów innych państw. ;)

• Gość: ozzy Re: watykańska ruletka... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 08.04.13, 17:16
            Ojca Chrzestnego watykańskiej mafii okupującej nasz kraj od 1000 lat nie powinno się zapraszać na koszt podatników. Niech Kościół wyłoży kasę na swojego szefa.
            • sp1962 Re: watykańska ruletka... 08.04.13, 20:57
              do ozzy.. kościół kasy nie wyłoży na swojego szefa, zbieże od wiernych jeszcze na tym zarobi,
              sprzedaje wejściówki tzw. lepsze sektory a i liczy na to, że po takiej wizycie przybędzie powołań kapłańskich
          • sp1962 Re: watykańska ruletka... 08.04.13, 20:53
            drogi ja-tarzan... dziwi mnie i to wiele: wzajemne wizyty przdstawicieli państw jak najbardziej porządane, natomiast wizyta papieska to wielki spektakl dla mas ogromne pieniądze publiczne na organizację, przecież w tym kraju nie wszyscy katolicy
            • ja-tarzan Re: watykańska ruletka... 09.04.13, 21:40
              >natomiast wizyta papieska to wielki spektakl dla mas ogromne pieniądze publiczne na
              > organizację, przecież w tym kraju nie wszyscy katolicy

Skoro piszesz dla mas, to znaczy, że masy tego chcą. ;)
              Wszyscy nie są katolikami, ale jednak chyba większość.

Organizacją wizyty zajmują się dwie strony: państwowa i kościelna, tak więc nie wszystko spada na barki państwa.

Tak więc nawet jeśli nie w smak Ci taka wizyta, to zaakceptuj fakt, że wielu jej chce, a może i potrzebuje ... nawet za nasze pieniądze.
              tak samo za nasze pieniądze organizuje się turniej piłki nożnej, choć są i tacy, co tej gry nie lubią, a jeszcze zżymają się, że trzeba za nasze pieniądze naprutych kiboli pilnować.

• sp1962 Re: watykańska ruletka... 16.04.13, 22:07
                statua JP II w częstochowskim parku miniatur miała stanąć tyłem do Jasnej Góry, wzbudziło to protest obywateli zatem stanie przodem, czyli tyłem do Wadowic i jak tu pogodzić ten lud?
                • lechowski51 Re: watykańska ruletka... 16.04.13, 22:15
                  Bolszewickie szambo znowu wybiło...
                  • Gość: Franco Re: watykańska ruletka... IP: *.formlessnetworking.net 16.04.13, 22:20
                    i znów dał głos Watykański parch który wierzy w te gusła :
                    www.youtube.com/watch?v=jwK__HFg58I
                • sp1962 Re: watykańska ruletka... 17.04.13, 09:38
                  nigdy w historii lotnictwa nie odnotowano sytuacji, w której machina partyjnej propagandy rozpowszechniałaby antywiedzę lotniczą w formie wykładów naukowych do czego obecnie dochodzi w Polsce, owa debata odbyła się w lutym 2013r. na Uniwersytecie Kardynała S. Wyszyńskiego transmitowana przez TV Trwam w całości,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka