IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.02.14, 16:19
Proszę o namiary na jakiegoś dobrego notariusza w tbg.Wiem wiem był wcześniej post o tym ale stary już. Kogo polecacie merytorycznie a kogo finansowo. Zależy mi też bardzo na czasie więc jakiegoś obrotnego. Jestem z Gorzyc więc nie znam żadnego z notariuszy w tbg, ale wiem że macie chyba czterech. Chodzi o sprzedaż i darowiznę pola. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aleksandra Re: Notariusz IP: *.ip.netia.com.pl 25.02.14, 16:32
      Wczoraj załatwiałam sprawę u notariusz Krystyny Wisz, jestem zadowolona. Bardzo dokładnie i szczegółowo odpowiedziała na wiele pytań zadawanych przez mich rodziców, a chodziło o darowiznę na moją rzecz domu i dzialki , a fiansowo też byłam mile zaskoczona.
      Pracownica sprawdziła przez internet księgi i nie musiałam ponosić kosztów wybierania z sądu i wszystko zostało załatwione sprawnie i szybko.
      • Gość: marika Re: Notariusz IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.02.14, 16:37
        A czy długo czekałaś na załatwienie wszystkich formalności? chodzi mi o termin ile musiałaś czekać od złożenia dokumentów do podpisania aktu? I ostatnie pytanie gdzie ma kancelarię pani Wisz? Przy sądzie?
        • Gość: Magda Re: Notariusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.14, 16:54
          Ja byłam u Tej nowej w tamtym tygodniu Pani Tęczy na rogu Sienkiewicza i Sikorskiego w poniedziałek byłam po poradę we wtorek zaniosłam zaniosłam dokumenty a w środę podpisałam akt ze stroną. Jestem zadowolona, bardzo miło
        • Gość: Aleksandra Re: Notariusz IP: *.ip.netia.com.pl 25.02.14, 17:09
          P. Wisz ma kancelarię na przeciwko restauracji Sonata która jest obok sądu , jest tabliczka na budynku . Czekałam 2 dni
    • Gość: Jorge Pepino Re: Notariusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.14, 17:11
      U notariusza zawsze jest miło. To nie dentysta:)
      • Gość: rolnixPOL Re: Notariusz IP: *.wdm.pl 25.02.14, 19:38
        Potwierdzam zawsze miło, można powiedzieć że zależy nam na czasie to o ile będzie możliwe da szybki termin, max czekanie 3 dni. Ceny wszędzie te same czyli max ile można wziąć, ale zawsze możesz potargować się. U Posłusznego ładna jedna z sekretarek jest dlatego zawsze tam załatwiam jak coś mam u notariusza. Miło przyjemnie. Na przeciw Sonaty.
        • Gość: Ewa Re: Notariusz IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.02.14, 19:57
          Ja ostatnio kupowałam mieszkanie, pojechaliśmy jednak do Sandomierza ze wzgędu na termin który nas interesował ( u nas byly zajęte). Ewa Sochacka obok banku PKo z żubrem.
          Z tego co orientowaliśmy się w cenach telefonicznie u innych ta wzięła niską taksę notarialną.
          Zadzwoniliśmy w czwartek, w piątek zawieźliśmy papaiery ( jednego brakowało więc oddzwoniła i poprosiła by ze sobą zabrać na docelowy termin ), w poniedziałek podpisaliśmy już akt notarialny.
          • Gość: nie kłam Re: Notariusz IP: *.wdm.pl 25.02.14, 20:37
            Reklama Pani Sochackiej ? W tbg spokojnie możesz szybko załatwić i na miejscu, Rok kazali Ci czekać czy tydzień ? max 3 dni.
            • Gość: po co pytacie??? Re: Notariusz IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.02.14, 23:03
              Ale jesteś śmieszny, aż zal.
              A czemu miałabym kłamać???? Ni mnie to ziębi nie grzeje. To forum jest chore. Napiszesz coś źle jadą po tobie, ze jesteś wredny, napiszesz dobrze, to jestes wazeliniarzem albo robisz autoreklame. Czego Wy ludzie chcecie?????pytacie, a nie chcecie odpowiedzi bo ja już nie wiem?????
              A Sochacką to ja na oczy pierwszy raz w życiu widziałam. Jakoś specjalnie bliska mi nie jest. Napisałam o niej, bo byłam zadowolona, bardzo zadowolona, że miala dla nas termin i ze wziela najniższą taksę notarialną jaką mogła - a tym się wiele osób kieruje wybierając notariusza. Sama jak szukalam, nie natrafilam, na żadne porządne informacje.
              A co do terminu. Tak w grę wchodził tylko jeden jedyny dzień, gdzie obie strony mogły wziąć wolne w pracy. To był poniedzialek.
              Nasi tarnobrzescy tego dnia wolnej godziny dla nas nie mieli. ŻADEN.
              • Gość: prawyisprawiedliwy Re: Notariusz IP: *.smsiarkowiec.pl 25.02.14, 23:28
                Notariuszy w Tarnobrzegu jest zdecydowanie za mało. Jakby było ich dziesięciu to dopiero była by walka o klienta i klient dopiero mógłby odczuć rzeczywistą konkurencyjność ofert, a tak wszyscy ciągną maksa na taksach i udają ze zdziwieniem, że innej ceny niż urzędowa to nie ma. A jeśli już jakiś psim swędem trafi się promocja to są grosze w stosunku do faktycznych możliwości. Dla tych co tu będą użalać się nad losem biednych notariuszy (ich pociotków i znajomych) co to już teraz ledwo wyrabiają, a co dopiero gdyby miało ich być więcej, odpowiem tylko tak: lepiej siedźcie cicho, bo jeśli ludzie dowiedzieliby się jakie macie miesięczne dochody, zdzierając żywcem skórę z klientów, to by dopiero wam majdan zrobili.
                • Gość: po co pytacie??? Re: Notariusz IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.02.14, 09:00
                  Dokładnie.
                  A ja jeszcze dodam, że w sandomierzu jest jeszcze jeden gość (mogę Wam nazwisko podać wieczorem bo nie pamiętam teraz), który też jest jednym z tańszych..pierw chcieliśmy do niego ale też nie miał tego dnia wolnego. Moi znajomi mówili, że ludzie z innych rejonów do niego przyjeżdżają, bo jest różnica w opłatach i im się opłaca dojechać.
                  • Gość: cfanareklamowa Re: Notariusz IP: *.wdm.pl 26.02.14, 10:08
                    zależy co załatwiasz i na jaką kwotę, podaj ceny z TBG i Sandomierza.
                    e-prawnik.pl/narzedzia/wskazniki/oplaty/taksa-notarialna.html
                    www.notariusz-cennik.pl/
                  • Gość: Wojtek Re: Notariusz IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.14, 10:14
                    Ja też robiłem w Sandomierzu u Steca, ale coś mu nie wyszło, popełnił jakiś błąd i sąd w Tarnobrzegu odrzucił wniosek i musił jeszce raz poprawiać umowę.
                    • Gość: Izba Notarialna Re: Notariusz IP: *.wdm.pl 26.02.14, 10:19
                      Nie wierzcie w wielkie różnice cenowe, gdyby tak było to koledzy z branży by ich zjedli za to że tak obniżają ceny.
                      • Gość: mirka Re: Notariusz IP: *.ip.netia.com.pl 26.02.14, 10:37
                        Polecam p.Posłusznego!Tylko!
                        • Gość: Magda Re: Notariusz IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.14, 11:46
                          U Posłusznego jest drożej niż gdzie indziej, sprawadzałam
                          • Gość: interesant Re: Notariusz IP: *.wdm.pl 26.02.14, 12:10
                            Możesz napisać o ile drożej i w jakiej sprawie ?
                            • Gość: Magda Re: Notariusz IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.14, 12:18
                              kupno mieszkania z hipoteką, drożej o 150 złotych
                              • Gość: rolnix Re: Notariusz IP: *.tbg.edge.wdm.pl 26.02.14, 13:30
                                Trzeba było się potargować masz takie prawo, mi spuścił chłop jak się targowałem i nie musiałem do sandomierza jechać.
                                • Gość: Jorge Pepino Re: Notariusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.14, 13:43
                                  Ostro targowałeś. Musiał przy tych targach mocno gestykulować...
                                  W końcu chłop się spuścił...
                                  A w Sandomierzu to się spuszczajo bez targowania.
                                  • Gość: rolnix Re: Notariusz IP: *.tbg.edge.wdm.pl 26.02.14, 14:00
                                    Bez wielkich targów 20-30 sekund i cena już była mniejsza.
              • Gość: marika Re: Notariusz IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.02.14, 16:57
                A ja właśnie dziękuję Ci bardzo za to info. Też już słyszałam o notariuszu w Sandomierzu ale chyba to był Pan. Nie wiem jak z terminami ale właśnie z cenami było spoko. Taksy są narzucone chyba z Rozporządzenia Ministra i oczywiście większość (w Tarnobrzegu) wszyscy biorą najwyższą stawkę. Tak samo z wypisami maksymalnie jest 6 zł za stronę (oczywiście można mniej) więc biorą te 6 zł za stronę.
                • Gość: po co pytacie??? Re: Notariusz IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.02.14, 19:05
                  Tak, facet jest tani (bez targowania). Ale jak wspomniałam dla nas nie miał terminu, bo nim najbardziej byliśmy zainteresowani. Ale Sochacka też nie zdziera, nawet nie wiem czy oni jakoś po sąsiedzku nie maja kancelarii.
                  • Gość: luk Re: Notariusz IP: *.smsiarkowiec.pl 28.02.14, 23:07
                    Co to znaczy "nie zdziera"? Czyżby naliczała znacznie mniejszą taksę niż maksymalna - ludzie piszcie przykłady ile było wedle stawki urzędowej (czyli maksymalnej) a ile udało się utargować. Bo takie - "nie zdziera" to można użyć w stosunku do np. mechanika samochodowego lub tapicera, gdzie nie ma stawek urzędowych i wszystko zależy od rynku i postawy samego fachmana. W przypadku notariuszy bazą wyjściową są stawki maksymalne, więc piszcie ile komu udało się z tej stawki utargować i na jakiej czynności (np. zawarcie umowy spółki, sprzedaż mieszkania spółdzielczego, sprzedaż domu jednorodzinnego, udzielenie pełnomocnictwa, testament itp.) a wtedy dopiero będzie jasność w temacie, który tańszy.
                    • Gość: szuler Re: Notariusz IP: *.wdm.pl 01.03.14, 07:01
                      Przy czym ile wziął notariusz i za co bez podatku od czynności, Wtedy 100 u faceta na opłacie 1500 do kieszeni notariusza jest więcej warte niż 5tys do kieszeni baby która spuściła 150zł. Wielkich różnic nie ma bo Izba notarialna by pogoniła, a koledzy z branży zjedli na śniadanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka