Dodaj do ulubionych

Głos ateusza na temat Radia Maryja

04.12.16, 21:05
Bardzo mi się podoba felieton: kontrowersje.net/zupe_nie_nie_moja_bajka_ale_polska_wsta_a_z_kolan_r_wnie_dzi_ki_radiu_maryjaw
Powinni go przeczytać wszyscy, którzy jeszcze nie zrozumieli dlaczego Komorowski, PO, PSL i wszelkiej maści komuchy przegrali z kretesem wybory i jak będą nadal maszerować wspólnie z sbekami to PiS wraz z prawicą będą rządzić jeszcze długo. Oglądałem fragmenty transmisji z Torunia i usłyszałem między innymi taki utwór w wykonaniu Macieja Wróblewskiego, który spotkał się z żywiołowym przyjęciem również przez kobiety, choć pieśń dotyczyła głównie mężczyzn. Radzę zwrócić uwagę na refren. Link pochodzi z innego koncertu bo z wczoraj nie znalazłem jeszcze w sieci.
www.youtube.com/watch?v=OFx-uW0mREo
Obserwuj wątek
    • jk471 Re: Głos ateusza na temat Radia Maryja 04.12.16, 21:11
      Przepraszam za zły link, teraz będzie dobry:
      kontrowersje.net/zupe_nie_nie_moja_bajka_ale_polska_wsta_a_z_kolan_r_wnie_dzi_ki_radiu_maryja
      • wislocki12 Wspólny interes 04.12.16, 22:07
        No tak:
        "Obecnie wzajemne relacje pomiędzy Jarosławem Kaczyńskim i Tadeuszem Rydzykiem opierają się na racjonalnym rozumieniu nie partyjnego i nie radiowego, ale wspólnego interesu. Bez względu na to w jaki sposób oceniamy i Radio Maryja i Tadeusza Rydzyka jedno nie ulega wątpliwości, PiS nie miałby szans na przejęcie władzy, gdyby nie otrzymał wsparcia z Torunia."
        Nic dodać, nic ująć... A gdzie Polska? Gdzie Polacy? :-((
        • jk471 Re: Wspólny interes 05.12.16, 07:14
          Nadal nie rozumiesz albo udajesz idiotę?
          • wislocki12 Kłamstwo u źródła 05.12.16, 11:43
            "Wszystko się jednak pozmieniało i poustawiało, a za początek pozytywnych zmian uznać trzeba Smoleńsk."
            Czy cokolwiek może być zbożnym dziełem, jeżeli zaczyna się od kłamstwa? Mimo wieloletnich usilnych starań i kombinacji nie udało się udowodnić zamachu w Smoleńsku. Nawet Matka Kurka pisze jedynie o Smoleńsku... :-((
    • wislocki12 Skromność? 04.12.16, 22:15
      Jakimż kabotynem trzeba być i megalomanem, aby śpiewać o sobie i swoich w taki sposób i takim językiem? Aż trudno uwierzyć, że Jezus zalecał skromność... :-((
      • wislocka12 Re: Skromność? 05.12.16, 07:49
        Mój "były" jak zwykle lubi obrzucać innych obelgami, może byś chociaż Jezusa w to nie wplątywał.
        Jeśli chodzi o piosenkę to jakiś uraz na tle męskości?
        • ex_po Re: Skromność? 05.12.16, 08:28
          Po Twoim wpisie można napisać klan wislockich znowu nadaje.
          • wislocki12 Wydmuszki 05.12.16, 11:31
            Jedni oszukują na wnuczka, a inni na żonę... ;-))
            PS Tylko jeden Wislocki jest prawdziwy - wislocki12. Reszta to zwykłe wydmuszki. :-(
        • wislocki12 "To" 05.12.16, 12:21
          Co masz na myśli, pisząc "to"? To śpiewanie? ;-)
          PS Prawdziwy Wislocki jest tylko jeden - wislocki12! :-))
          • wislocka12 Re: "To" 05.12.16, 14:52
            Prawdziwe są wiadomości zdementowane: pl.wikiquote.org/wiki/Aleksander_Gorczakow
          • ex_po Re: "To" 05.12.16, 15:26
            No weź, chyba związek z "byłą" to nic wstydliwego.
    • wislocki12 Dlaczego nie pojawił się u Rydzyka? 05.12.16, 12:15
      "Huczny jubileusz Radia Maryja! 25 lat toruńskiej rozgłośni ojca Rydzyka, wielka feta i najważniejsze osoby w państwie wśród zaproszonych gości. Na zaproszenie redemptorysty odpowiedzieli prawie wszyscy czołowi politycy PiS. Wszyscy, poza najważniejszą osobą w partii. Dlaczego wśród gości jubileuszu zabrakło Jarosława Kaczyńskiego?"
      Może nie lubi Wróblewskiego? ;-)

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/kaczynski-nie-pojawil-sie-u-rydzyka-co-sie-stalo/2gbphf6
      • ursi51 Re: Dlaczego nie pojawił się u Rydzyka? 05.12.16, 12:49
        " Ludzie, którzy sprawują władzę nad duszami innych, są niebezpieczniejszy od bogów, czynią to bowiem w myśl własnych interesów, a nie idei".
        • wislocki12 Ileśtam 05.12.16, 21:26
          Żebyś jeszcze tylko jkileśtam przekonał... ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka