Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego

21.11.06, 15:50
ponieważ:
1.był już prezydentem dwie kadencje i to wystarczy,
2.jest sztywny i staroświecki w podejściu do problemów,
3.bardzo nie lubię jego arogancji,
4.nie lubię zakłamania które często uprawia on i jego świta,
5.chcę zmian w Mielcu, nowych pomysłów, nowoczesności a nie wstecznictwa,
6.chcę rozwalenia tzw. układu czyli kolesi obsadzających stanowiska w Mielcu,
6.ukrywa się pod szyldem niezależnego komitetu a wywodzi się z liberalnej
Unii Wolności,
7.stan dworca PKP,
8.prostacko prowokował PKP aby zlikwidować połączenia kolejowe przez Mielec,
9.zachowywał się butnie i nieodpowiedzialnie w rozmowach z PKP, wymądrzając
się i poniżając kolejarzy
Obserwuj wątek
    • chamir Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 16:23
      Chciałem tylko zauważyć, że J.Chodorowski jest już trzecią kadencję prezydentem
      - to jest 12 lat. To trochę za długo, jak na jednego człowieka.
      • slodyczka Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 16:59
        A co to towar z określonym terminem wazności i po jego upływie jest już
        zepsuty? Jeśli wybieraliśmy go już tyle razy to znaczy, że zasługiwał i
        zasługuje na nasze zaufanie.
      • zslot Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 19:24
        Chciałóbym uzupełnić i zarazem krótko podac powody dlaczego nie bedę głosował
        na tego pana. Zbyt długo związany był z PZPR i był w tej organizacji
        aktywistą,dokonania trzech kadencji sa moim zdaniem b. mierne ( gdyby nie rzut
        na tasmę i wybrukowanie miasta nie było by o czym pisać ), rozłożył sport w
        Mielcu(stan stadionu), rozkłada teraz lotnisko budując park dla bezrobotnych o
        niskich kwalifikacjach akurat w tym miejscu. Są to jak ktoś nazwał wcześniej
        jego chore pomysły, których jest chyba zbyt wiele.
    • bordo5 Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 17:20
      Wiesz co, powinieneś wyciągnąć z Twego wywodu jeden logiczny wniosek: ani Unia
      wolności ani Platforma nie jeździ naszymi gównianymi PKP. POtem wywieś na
      dworcu PKP w Mielcu kartkę o treści Żydom, pedałom, komuchom i Chodorowskiemu
      wstęp wzbroniony.

lauder3 napisał:

> ponieważ:
      > 1.był już prezydentem dwie kadencje i to wystarczy,
      > 2.jest sztywny i staroświecki w podejściu do problemów,
      > 3.bardzo nie lubię jego arogancji,
      > 4.nie lubię zakłamania które często uprawia on i jego świta,
      > 5.chcę zmian w Mielcu, nowych pomysłów, nowoczesności a nie wstecznictwa,
      > 6.chcę rozwalenia tzw. układu czyli kolesi obsadzających stanowiska w Mielcu,
      > 6.ukrywa się pod szyldem niezależnego komitetu a wywodzi się z liberalnej
      > Unii Wolności,
      > 7.stan dworca PKP,
      > 8.prostacko prowokował PKP aby zlikwidować połączenia kolejowe przez Mielec,
      > 9.zachowywał się butnie i nieodpowiedzialnie w rozmowach z PKP, wymądrzając
      > się i poniżając kolejarzy
      • lauder3 Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 18:34
        > Wiesz co, powinieneś wyciągnąć z Twego wywodu jeden logiczny wniosek: ani
        > Unia
        > wolności ani Platforma nie jeździ naszymi gównianymi PKP.

A kto jeździ pociągami Intercity na trasie np. Kraków - Warszawa? "Patałachy"
        spod znaku LPRu? Kto jeździ supernowoczesnymi zmodernizowanymi wagonami
        pociągów pospiesznych Przemyśl - Szczecin??

> Ptem wywieś na
        > dworcu PKP w Mielcu kartkę o treści Żydom, pedałom, komuchom i Chodorowskiemu
        > wstęp wzbroniony.

Takimi tekstami jako zwolennik Chodorowskiego wystawiasz mu piekną laurke!
        Bardzo to jest żałosne a na dodatek jeszcze raz potwierdza się teza, że ten
        sposób rozumowania i dyskusji to zwykle manipulanctwo przedwyborcze połączone z
        ciemnotą, brakiem nowoczesności, zaściankowością, lekceważeniem wyborców
        i "robieniem sobie z nich jaj".

Mam wielką nadzieję że Chodorowski przegra!
    • lauder3 Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 18:37
      Bardzo proszę zwolenników Popiołka i przeciwników Chodowrowskiego aby w tym
      wątku podawali zwięzłe krótki i rzeczowe argumenty w punktach dlaczego nie
      zagłosują na Chodorwskiego. Dzięki
    • popelina6 Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 18:44
      Co do układu, czyli kolesi obsadzających stanowiska w Mielcu, należy wspomnieć,
      że tatuś Chodorowski wpycha już do Rady Miasta synka Roberta. Jeśli nie senior
      to może wkrótce junior.
      • lzp1 Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 19:12
        Kiedyś wypowiedział się w prasie że on chroni lotnisko przed wyprzedażą w
        prywatne ręce. Co za obłuda. Manipulując swoimi radnymi (podwładnymi)w radzie
        miasta przejął częśc lotniska z przeznaczeniem na wyprzedaż w prywatne ręce
        • bordo5 Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 19:18
          Miłośnikowi PKP już odpowiedziałem. Czas na miłośniów lotniska w Mielcu. Powiem
          krótko - po prostu kłamiecie. Robicie ludziom mętlik w głowie mówiąc, że
          mieleckie lotnisko będzie takie jak w Rzeszowie, kłamiecie, że Chodorowski
          wyprzedaje ziemię lotniska obcym. On sprzeda ją inwestorom żebyście wy i wasi
          bliscy, jeśli nie uciekniecie do Irlandii, miejsca pracy.
          jeśli tego nie rozumiecie lub udajecie, że nie rozymiecie, stańcie na rondzie
          przy strefie i nie wpuście do pracy w niemieckich i innych firmacj jadących tam
          ludzi. Zobaczycie, co wam powiedzą. Powiedzą wam walcie się.
          • lauder3 Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 20:15
            > Miłośnikowi PKP już odpowiedziałem.

Jesteś okropnym manipulatorem i kłamcą! Nie jestem żadnym miłośnikiem PKP a po
            drugie wcale nie odpowiedziałeś merytorycznie na to co napisalłem a jedynie
            popisałeś jakieś bzdury o Żydach, pedałach itp.!!! - Popatrzcie przyszli
            wyborcy Chodorowskiego kto i jak go broni żebyście wkrótce nie obudzili się z
            ręką w nocniku!
          • lzp1 Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 22.11.06, 18:37
            bordo5 napisał:
            wyprzedaje ziemię lotniska obcym. On sprzeda ją inwestorom żebyście wy i wasi
            > bliscy, jeśli nie uciekniecie do Irlandii, miejsca pracy.

To niech wyprzedaje nieużytki wokół Mielca a niech wyp.. od lotniska. Lotnisko
            zostało zbudowane jako LOTNISKO. Czy Ty tego nie rozumiesz?? Pewnie nie. I nie
            mów ze on to robi " zebyście wy" tam pracowali. Może ty pójdziesz tam pracować??
            Bo ja tam pracuję. Mam nadzieję że się obudzicie w niedalekiej przyszłości i
            pomyślicie o tym że, szkoda że w Mielcu nie ma lotniska.
            Chodorowski robi duże głupstwo że w tym kierunku poszedł. Teraz mu się głupio
            wycofać i brnie dalej
    • totamtenham Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 19:31
      WYBORCY !!! na drzewa kandydatów na prezydenta !!!
      • slodyczka Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 20:22
        Oj ostro się robi - panowie coś zdenerwowani? Całe szczęście, że jutro środa
        potem czwartek i świat może stanie się piękniejszy..
      • jul.s Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 20:26
        ..brawo , brawo---> przeciwnicy Chodorowskiego..

Wybory polityków to zawsze wybieranie mniejszego zła !!!!!!
        • lauder3 Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 20:30
          Zawsze na tym forum zajadle broniłeś obecnego prezydenta więc nie pisz tu, źe
          niby wybierasz mniejsze zło "zakamuflowana prochodorowska propagando" !!!
          • nina_love Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 21:26
            Zalecialo "komuną" - zaraz będzie "syjoniści do Syjamu" i takie tam. Pusty
            śmiech ... Ale dlaczego nie ma nic o tym co ma zrobić pozytywnego
            kontrkandydat ??? Może jeszcze sam nie wie.
            • slodyczka Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 21:39
              Pewnie, że nie wie, a tym bardziej nie wiedzą ci co chcą na niego głosować.
              Napisałam kiedyś, że jak Popiołek wygra (o rany nie!)to zacznie się czas
              rozliczania i świętej inkwizycji II - a to już się zaczęło. Tak jak nina
              napisałaś potrafią wyłącznie wytykać błędy ale co dobrego chcą zrobić - to za
              trudne przemyślenia jak dla niektórych
              • nina_love Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 23:05
                5.chcę zmian w Mielcu, nowych pomysłów, nowoczesności a nie wstecznictwa,

to chyba streszczenie programu ale nie jestem pewien na 100%. A tak przy
                okazji: czy ktoś zna strony www kandydatów ??? Chciałem sprawdzić program p.
                Popiołka .
                • dziunek7 Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 21.11.06, 23:16
                  Program Popiołka ---Robic nie gadać. Chciałby pomagać siatkówce i piłce
                  ręcznej. Ma uratować lotnisko
                  • lauder3 Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 22.11.06, 15:48
                    > Program Popiołka ---Robic nie gadać

Mysle ze znacznie wiecej - inna sprawa to elokwencja i sposob prezentacji tego
                    co proponuje... Powinien byc bardziej przekonujacy i udowodnic ze jest znacznie
                    lepszy od Chodorowskiego. Mimo wszytko mam nadzieje ze Chodorowski i tak
                    polegnie
                    • dziunek7 Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 22.11.06, 17:49
                      Masz głosować na Popiołka a masz uwagi do jego elokwencji? Nie żartuj, swoim
                      głosem potwierdzasz,że on jest bez uwag i że jest najlepszy..
                      • lauder3 Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 22.11.06, 18:34
                        Nie da sie ukryc ze nie jest on postacia wybitna w skali Polski ale w Mielcu
                        może się rozkręcić. Gdybym mial jednym zdaniem powiedzieć dlaczego nie
                        Chodorowski to głównie powodem jest dwie rzeczy 1.już mu wystarczy - dajmy
                        szansę innym, 2.jak dla mnie jst zbyt elitarny - gardzi "biedotą"
                        • dziunek7 Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 22.11.06, 18:54
                          lauder3
                          2.jak dla mnie jst zbyt elitarny - gardzi "biedotą"
                          CO ty bredzisz???

Daj przykłady, tylko prawdziwe
                          • lauder3 Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 22.11.06, 18:57
                            To jest moja opinia podparta faktami osobistymi, których nie zdradze i tymi z
                            prasy - typowy przyklad to kolej, ktora on sie brzydzi bo bogatym niepotrzebna
                            gdyz maja swoje limuzyny...
                        • ispaniola Gdzie w tym logika? Co to za argumenty? 22.11.06, 19:17
                          Jak słyszę argument typu "już mu wystarczy" to mi słabo, bo jaka jest w tym
                          logika? gdyby doprowadził miasto do ruiny, pił, kradł, był aferzystą czy nie
                          wiem - zadłużył Mielec, a tego mamy na pęczki w sąsiedztwie, to mozna
                          powiedzieć "dość tego", "wystarczy". Zgadza się, wtedy jest w tym sens. Ale
                          przyczepiać do tego, że po prostu jest to jest dla mnie bezsens. A jak damy
                          szansę innym nie dlatego, że na nią zasługują tylko dlatego, że w ogóle są a
                          oni zawiodą? to co wtedy? kto poniesie konsekwencje tej gry w głupie "już mu
                          wystarczy"? gdyby jego kontrkandydat był doświadaczony, miał wybitne pomysły,
                          był rzutki, wyjątkowy pod jakimś względem byłby sens ryzykować, dawac mu
                          szansę, ale tylko dlatego że "Chodorowskiemu już starczy" to dla mnie
                          samobójstwo i kompletny brak dbałości o Mielec, nieodpowiedzialność. Jak można
                          świadomie wybierać człowieka, o którym sie mysli: "nie jest postacia wybitna w
                          skali Polski ale w Mielcu może się rozkręcić"??? to jest krańcowa
                          nieodpowiedzialność wyborcy, która mnie wkurza. Rozumiem, że mozna glosowac na
                          Popiołka jeśli sie go za cos ceni, ale tu jest wręcz przeciwnie a glos na niego
                          pójdzie!
                        • nina_love Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 22.11.06, 22:31
                          a ile Mielec bęziekosztowało to "rozkręcanie" ???
                    • nina_love Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 22.11.06, 22:29
                      ok. robić - tylko co to ma być ??? Jest jakiś program (spisany) tego co ma być zrobione przez 4 lata w Mielcu za kadencji p. Poołka ??? Jeżeli nie to cała ta zabawa jest chyba lekko niepoważna rzec by można dziecinna. A przecież mielczanie to nie dzieci (przynajmniej ci posiadający prawo głosu).
    • dikanda Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 22.11.06, 19:12
      Zgadzam się z twoim życzeniem wyrażonym w punkcie 6. Najwyższy czas rozwalić
      układ w Mielcu. Natomiast cała reszta twoich zarzutów jest marna.
      • ispaniola Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 22.11.06, 19:28
        Ja raczej zagłosuję na Chodorowskiego, chociaż z tym zastrzeżeniem, że bardzo
        wierzę w pewne zmiany w tym "układzie", o którym wspominasz. Chyba teraz już
        każdy z nas na to liczy. Liczę, że wreszcie wokół prezydenta będzie przybywac
        np. ludzi kompetentnych, pracowitych a czas tych z rażącą niekompetencją
        wreszcie się skończy. Układy są wszedzie, zawsze będą, niezależnie od partii,
        czasów i okoliczości. Zalezy tylko kto się w układzie znajduje. Pół biedy albo
        nawet żadna bieda, jesli to ludzie fachowi, odpowiedzialni, zaangazowani.
        Gorzej jeśli jest przeciwnie i chyba własnie to wielu z nas boli. Widac to
        wyraźnie nawet na tym forum i to wśród sympatyków Chodorowskiego, który sam w
        sobie jest w porządku.
        • slodyczka Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 22.11.06, 21:02
          Wszędzie są ludzie mało kompetentni i leniwi to nie zależy od góry tylko od
          charakterów tych co pracują. Chodorowski i tak robi co może aby zagonić leni do
          roboty. Gość jest dobry i warto na niego zagłosować. Miłych snów życzę wszystkim
          • totamtenham Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 22.11.06, 21:41
            słodyczka, Ty się obudź!!! Zalukrujesz kandydata a wcale nie wart tego.
            • slodyczka Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 23.11.06, 10:24
              moim lukrem obdarowuję tych którzy na to naprawde zasługują! Z tego co czytam
              twojego autorstwa to ty nie masz wiekszych szans;)
              • totamtenham Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 23.11.06, 20:00
                Dziękuję za mniejsze szanse od Ciebie, ale i tak nie skorzystam, pozdrawiam.
                • slodyczka Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 23.11.06, 20:10
                  Nie wiesz słonko co tracisz:)pozdro
                  • nina_love Re: Dlaczego nie zagłosuję na Chodorowskiego 23.11.06, 22:39
                    końcówka postu coraz bardziej mi się podoba !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka