Dodaj do ulubionych

Parę ciekawych artykułów

22.11.17, 20:01
,,Czarnoskóry uczestnik Marszu Niepodległości chce pozwać europosła Verhofstadta.
– To kuriozalna wypowiedź, która generalizuje problem, a każda generalizacja szkodzi. Jeśli pan europoseł Verhofstadt mówi o nas "neonaziści" nie będąc na marszu i nie widząc, kto na nim był, to mija się z prawdą – komentuje w rozmowie z Onetem Bawer Aondo-Akaa i zamierza pozwać liberalnego polityka."

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/czarnoskory-uczestnik-marszu-niepodleglosci-chce-pozwac-europosla-verhofstadta/tk1dgn3
Obserwuj wątek
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 20:07
      ,,Fatalny stan poligonów, zamknięte strzelnice, 40-letnie wozy. Miażdżący raport NIK o armii." Wielki napis na stronie głównej ale ,,Kontrolę przeprowadzono w latach 2014-2016." Czyli pozostałość po rządach PO i pokrewnych. Ale wszystko sugeruje, że to wina Macierewicza.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22617856,zamkniete-strzelnice-przestarzaly-sprzet-bez-pelnej-zdolnosci.html#BoxNewsImg&a=66&c=96#MT2
      • wislocki12 Fatalny stan poligonów, zamknięte strzelnice... 22.11.17, 21:06
        Jak by nie było od dwóch lat Macierewicz jest ministrem, a fatalny stan poligonów, zamknięte strzelnice, 40-letnie wozy to fakt! :-((
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Fatalny stan poligonów, zamknięte strzelnice. 24.11.17, 20:01
          Taki stan wojska zostawili poprzednicy. Kontrakty wojskowe zawiera się na wiele lat. Żeby ten stan poprawić trzeba co najmniej dekady.
          • wislocki12 Dwa lata 26.11.17, 20:00
            Dwa lata już minęły... ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 20:09
      ,,Parlament Europejski przyjął dzisiaj rezolucję potępiające Polskę wzywającą do nałożenia na nasz kraj sankcji przewidzianych w art 7 traktatu o UE. Szczególnie intryguje poprawka do wspólnego projektu rezolucji złożona przez frakcję socjalistyczną, która dodała do dokumentu słowa o rzekomych prześladowaniach "komunistów, antyfaszystów i innych demokratów". Najbardziej zwraca uwagę komunistów. Jak ta ideologia kosztowała 10 razy więcej istnień niż nazizm

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/wezwano-do-sankcji-na-polske-ue-w-koncu-pokazala-swoje-komunistyczne-oblicze
      • wislocki12 Publicity? 22.11.17, 21:09
        Ale przyznasz chyba, że takiej "publicity" już dawno nie mieliśmy... Nawet PRL miał lepszy PR. ;-))
    • genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 20:10
      Ciekawi mnie tylko czy nie przeszkadzały temu czarnoskóremu uczestnikowi transparenty tylko biała Europa i inne rasistowskie hasła.
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 20:15
        Nie popieram tych transparentów. Co nie znaczy, że nie popieram marszu.
        • genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 20:27
          Nie chodziło mi o twoją opinię, ale o opinię osoby, której te napisy dotyczyły .Chyba, że ta osoba była specjalnie "ugadana" dla ewentualnej obrony organizatorów, lub jeszcze coś innego, bo jak można bronić dżumy, mówiąc ,że cholera jest gorsza i wobec tego dżuma mi nie przeszkadza.
        • wislocki12 Na lewo 22.11.17, 21:44
          Ale szli za transparentami. Mogli przecież skręcić! Np. na lewo! :-))
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Na lewo 24.11.17, 20:08
            Też bym chciał żeby Świat nie miał granic i wszyscy ludzie się kochali a na Ziemi panował wieczny pokój. Ale to niemożliwe. Utopia.
            • a.sdf.gh.kl Re: Na lewo 25.11.17, 23:04
              " wszyscy ludzie się kochali" znaczy się... moglibyśmy z takimi co nam się podobają? Też bym chciał.
            • wislocki12 Szli... 26.11.17, 20:01
              Dlatego tak szli? ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 20:13
      Biedni muzułmanie uciekający z Birmy. Nawet sam Papież jedzie do Bangladeszu się z nimi spotkać. A co robią u siebie z innymi.
      zmianynaziemi.pl/wiadomosc/tlum-muzulmanow-podpalil-wioske-w-bangladeszu-w-zemscie-za-obraze-mahometa
      • wislocki12 Może muzułmański? 22.11.17, 21:11
        Nawet papież? No, no! Może to papież muzułmański? ;-))
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Może muzułmański? 24.11.17, 20:05
          Może ma wyrzuty sumienia bo kiedyś poparł krwawą prawicową juntę w Argentynie. Tylko, że nie tędy droga.
          • 7sprawiedliwosc7 Re: Może muzułmański? 24.11.17, 20:22
            Ale przez to, że ma wyrzuty sumienia nie może kazać kłaść głów na pniak Europejczykom.
            • wislocki12 Pniak 26.11.17, 20:06
              Ciekawe, co mają wspólnego wyrzuty sumienia z głową na... pniaku? ;-))
          • wislocki12 Lewica? 26.11.17, 20:04
            To Ty jesteś z lewicy? :-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 20:18
      To już jakiś absurd. Nawet jak na standardy Zachodnie.

,,Potencjalni terroryści obserwowani przez MI5 mieliby uzyskać pomoc finansową oraz mieszkania socjalne od rządu Wielkiej Brytanii – tak wynika z dokumentów, do których dotarł „The Mail on Sunday”.Dokument o którym mowa nosi nazwę „Operation Constrain” – w przyszłym roku miałby objąć 20 tysięcy osób podejrzewanych przez służby MI5 o potencjalne związki z terroryzmem."

ndie.pl/anglicy-rozwazaja-zasilki-dla-podejrzanych-o-terroryzm-chca-przekupic-zeby-zabijali/
      • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 20:40
        Przecież biała rasa ma zostać wyrżnięta z Europy więc wszystko w porządku. Plan jest realizowany. Wszystko w normie.
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 20:43
          Ja tam nie mam nic do ciemnoskórych czy innych mieszkających w Europie. Jestem przeciwko islamowi, który nigdy się nie dostosuje do naszych wartości. Po prostu przejmą muzułmanie Europę.
          • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 20:57
            A ja mam do wszystkich zasiedlających Europę i pochodzących zwłaszcza z odległych krajów. Dość że są/będą przez nich różne kłopoty to jeszcze zwożą ze sobą choróbska o których wam się nawet nie śniło. O destabilizacji życia codziennego nawet nie wspomnę. Granice Europ\y otwarte dla wszystkiego co pływa, pełza, fruwa. Niemcy ustanowiły limit przyjmowania kolorowych na 200tyś rocznie. Pomnóż to przez 10 lat, dodaj przyszłościowe łączenie rodzin które i tak nastąpi i dodaj ilość potomków w jednej rodzinie. W krótkim czasie nie będzie miał kto pracować na nich, w krótkim czasie rodowici mieszkańcy znikną w Europie. Będą wojny, waśnie, zwady, terror dnia codziennego Europa już wykopała swój grób. Kolorowych nawet przyjmują do Policji. Niechaj jeszcze przyjmą do armii i dopuszczą do broni atomowej.
            Do żadnych wartości o których wspominasz nie dostosują się.
            • genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 21:00
              Weżmiemy przykład z królików i przegonimy ich!
              • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 21:03
                Nie ma sprawy genia! Kiedy możemy bara-bara?
                • wislocki12 Kwintesencja 22.11.17, 21:34
                  A Błaszczak twierdzi, że kibole to kwintesencja kultury... ;-))
            • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 21:01
              Ale zauważ, że w Europie Zachodniej problemy są tylko z muzułmanami. Reszta się asymiluje bez problemu. Z Hindusami czy Chińczykami nie ma problemu.
              • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 21:06
                Za to z Chińczykami, Hindusami są w Polsce problemy.
                www.google.pl/search?q=policja+wkroczy%C5%82a+w+w%C3%B3lce+kosowskiej&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=T9gVWvTTKtPi8AfMjKmoDQ
                Tu działają ich mafie, gangi. Kiedy piszę że z obcymi kulturowo są problemy to nie bez podstaw.
                Spróbuj w sklepach w tejże Wólce poprosić u "nich" o paragon do zakupionego towaru. Będziesz nachalny wyjdziesz bez zębów.
                • genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 21:13
                  To się zbuntuj i nie kupuj!.Jak nie będą mieć zysku to sami odjadą.
                  • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 21:25
                    Chińszczyzny unikam. Handel to przykrywka dla "grubszego" towaru.
                    • wislocki12 Nie kupuję 22.11.17, 21:41
                      Generalnie toleruję, ale nie kupuję... ;-)
                • wislocki12 Bez zębów... 22.11.17, 21:39
                  Chińczycy i Hindusi też? Może jakoś sie dogadacie? ;-)
                  PS Nachalnym być nie należy! :-(
                • smieszekleszek Re: Parę ciekawych artykułów 25.11.17, 22:07
                  Nie powiem nic o wietnamczykach,hi,hi.
              • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 21:07
                www.google.pl/search?q=w%C3%B3lka+kosowska&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=C9kVWqO8HtPi8AfMjKmoDQ
                • wislocki12 a.sdf.gh.kl 22.11.17, 21:42
                  Napisałbyś coś... Alfabet już znasz... ;-))
              • wislocki12 Islamofobia 22.11.17, 21:37
                Wiesz, jak to się nazywa? Islamofobia! :-))
              • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 07.12.17, 14:32
                finanse.wp.pl/nalot-na-gigantyczne-targowisko-pod-warszawa-towar-wart-60-mln-zl-przejety-6195752053417601a
                • e-zybi Re: Parę ciekawych artykułów 07.12.17, 16:29
                  Chcesz nam wmówić, że to robota Chińczyków? ;-)
            • wislocki12 Do? 22.11.17, 21:31
              Nie bardzo rozumiem, co masz do wszystkich zasiedlających Europę i pochodzących zwłaszcza z odległych krajów? :-(
            • wislocki12 Kaczyński też 22.11.17, 21:46
              Kaczyński też tak twierdzi... ;-))
          • wislocki12 Katolicyzm toruński 22.11.17, 21:29
            Ja spróbowałbym przekabacić ich na katolicyzm toruński... ;-)
        • wislocki12 Holocaust? 22.11.17, 21:27
          Nowy holocaust? To juz było... ;-))
      • wislocki12 Brexit 22.11.17, 21:14
        Masz rację! Wszystko przez ten brexit! ;-))
        PS Ja bym to wszyteko przekazał polskim emigrantom zarobkowym! :-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 20:36
      Dobrze być muzułmaninem w Szwecji

wiadomosci.onet.pl/swiat/szwecja-gmina-kupila-3-mieszkania-dla-imigranta-z-syrii-i-jego-trzech-zon/pfd3c79
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 20:39
      ,,Silje Garmo dla "SE": uciekłam z dzieckiem z Norwegii do Polski. Norweżka wystąpiła o azyl w Polsce w obawie o odebranie jej dzieci. Garmo zapytana w "SE" o powód, dla którego zdecydowała się wystąpić o azyl, odpowiedziała, że zrobiła to ze względu na niebezpieczeństwo odebrania jej dzieci. - Kiedy złożyłam wniosek o azyl jako Norweżka, polski urzędnik myślał, że się przesłyszał. Dopytywał kilkukrotnie, czy aby nie jestem z Czeczenii - relacjonuje kobieta. Dopytywana czy nie przestraszyły jej teksty zachodnich mediów o tym, że "Polska zmierza ku dyktaturze" i, że ma "kłopoty z demokracją", odpowiedziała: "studiowałam prawo i nauki polityczne, zatem umiem odróżnić propagandę od informacji". Barnevernet, instytucja państwowa, która w Norwegii chce mi je odebrać, robi to bez konkretnego powodu - powiedziała Norweżka.

- Donos złożył ojciec mojego najstarszego dziecka. Na tej podstawie Barnevernet zarzuciło mi, że nadużywam leków przeciwbólowych, prowadzę "chaotyczny tryb życia" oraz mam "zespół przewlekłego zmęczenia" - zaznaczyła Garmo."

wiadomosci.onet.pl/kraj/silje-garmo-dla-se-ucieklam-z-dzieckiem-z-norwegii-do-polski/bzvbcyc
      • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 20:49
        Europa jest zepsuta i sama się pogrąży, a rządy wielu krajów działają na szkodę społeczeństw . W zasadzie już jest za późno na powrót do normalności. Jeszcze tylko czipowanie właściwie uzasadnione i ludzie będą niewolnikami.
        • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 20:57
          Orwell nie przewraca się w grobie. On to przewidział.
          • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 21:02
            Ludzie zawsze szukali czegoś innego, nowego więc będą mieli... wojny, terror. Nie potrafili cenić tego co mają wymyślili wybuchową mieszaninę kultur. To taka mała bombka z opóźnionym zapłonem.
            • wislocki12 JHak na marszu... 22.11.17, 21:20
              No właśnie... Jak na Marszu Niepodległości! ;-))
              • a.sdf.gh.kl Re: JHak na marszu... 22.11.17, 21:23
                Widzisz jak Europa nisko upadła? A ty ciągle do niej brniesz. Nawet politycy, media zwyzywali patriotów mających dobro swojego kraju na uwadze. To dopiero początek niszczenia patriotów, zwolenników państw narodowych.
                Ale śpij spokojnie. Ty w takiej Europie będziesz czuł się dobrze.
                • wislocki12 Patriota 23.11.17, 21:56
                  Najlepszy jest taki patriota, który tylko siebie kocha... ;-))
          • wislocki12 Nie komuna lecz chęć szczera... 22.11.17, 21:19
            Podobno Orwellowi chodziło o komunę... ;-)
        • wislocki12 Niech zaczipują papieża 22.11.17, 21:17
          Ja bym się do tego nie mieszał... Nich się całkiem zepsuje! I pogrąży! I niech zaczipują Merkel, Macrona oraz... papieża! ;-))
          • a.sdf.gh.kl Re: Niech zaczipują papieża 22.11.17, 21:19
            Najpierw ciebiezaczipują, aby mieli cię w zasięgu ręki gdy będziesz działał na ich szkodę podając niewłaściwe linki do portali.
            • wislocki12 Zacipowali 22.11.17, 21:49
              Już mnie zacipowali! ;-))
    • wislocki12 Biała czy nasza? 22.11.17, 21:03
      Nie jest ważne, czy Europa będzie biała. Ważne jest by była nasza! Nawet kolorowa! ;-))
      • a.sdf.gh.kl Re: Biała czy nasza? 22.11.17, 21:18
        Ty dalej niczego nie rozumiesz. Jeżeli będzie kolorowa to nie będzie nasza. Przyczynią się do tego twoi sympatycy z PO.
        Kolorowe to będą twoje adidasy jak u Tego brodatego z KODu w kolczyku i z kucykiem, co to wygłaszał przemówienia w trakcie PUCZu i zaraz po.
        • wislocki12 Kolorowa jak Bawer Aondo-Akaa... 22.11.17, 21:24
          Kolorowa? Jak ten Bawer Aondo-Akaa? Gratuluję! ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 21:06
      W ogóle jak media innego kraju śmią krytykować Polskę za kilka banerów niesionych przez kilkanaście osób jak u nich dzieją się takie rzeczy.

,,W Wielkiej Brytanii żyje 170 tysięcy kobiet, które zostały obrzezane. Około 65 tysięcy dziewcząt poniżej 13. roku życia jest zagrożonych tą praktyką - wynika z raportu komisji parlamentarnej. Deputowani mówią o "narodowym skandalu" i apelują o skuteczne przeciwdziałanie. (www.tvn24.pl)"

www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/narodowy-skandal-170-tys-obrzezanych-kobiet-w-wielkiej-brytanii,446036.html
      • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 21:10
        No właśnie to jest ta Europa którą nam szykują politykierzy sterując z najbardziej niebezpiecznego miasta Europy czyli Brukseli.
        • genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 21:17
          Najpierw jest w głowie, potem na piśmie a potem są czyny, które przerastają wyobrażnię i wymykają się spod kontroli.
          • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 21:21
            Słusznie dlatego Europa umiera, a rodowici mieszkańcy razem z nią.
            • genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 21:27
              Dobrobyt nie zależy od dużej liczby ludności , bo Afryka albo Pakistan nie byłyby takie biedne.
            • wislocki12 Dzięki Bogu 22.11.17, 22:01
              A co z narodowcami, nacjonalistami i populistami? Tez umierają? Dzięki Bogu! :-))
        • palacz67 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 21:21
          Potwierdzam, Bruksela jest bardzo niebezpieczna i trudno na ulicach spotkać białego człowieka.
          • wislocki12 Niedaleko pada jabłko... 22.11.17, 22:03
            To pewnie dzieci Bawera Aondo-Akay! ;-))
          • exbenek Re: Parę ciekawych artykułów 23.11.17, 06:01
            W Brukseli "trudno na ulicy spotkać białego człowieka" . Za to na trotuarach i "chodnikach" zdecydowana większość to "blada rasa" . Nie wspomjnając o barach i knajpach . Niektórzy to się tak boją wyjść ,że bez "kurażu" ani rusz!!!!
            www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/europosel-janusz-wojciechowski-zakonczyl-prace-przy-kieliszku/tqdl86d
            • palacz67 Re: Parę ciekawych artykułów 23.11.17, 06:57
              Mam taką informację od osoby, która w tym roku była tam kilka dni. Myślę, że nie kłamie. Jest tam bardzo niebezpiecznie, nawet w centrum. Chodzą całe grupki zakapturzonych ciemnoskórych i próbują okraść turystów. Jest tam bardzo dużo muzułmanów.
              • exbenek Re: Parę ciekawych artykułów 23.11.17, 12:47
                Ja tam też byłem kilka dni we wrześniu i wcale nie ma w centrum wielu emigrantów .A o tym że w centrum jest niebezpiecznie to bajki . Jest tak samo jak w Krakowie ( centrum) . Owszem - są dzielnice gdzie lepiej się nie zapuszczać zwłaszcza , po zmroku ( Molenbeek) ale gdzie ich nie ma ? . W zeszłym tygodniu 2 moich kolegów "zapłaciło" za spacer nocny po Tarnobrzegu utratą telefonów , portfeli i zdrowia ( jeden ciężko pobity wylądował w Rzeszowie) . Bijący byli w kapturach i nadużywali słów na "k" ,"ch","j" . Mniemam że nie byli to "kolorowi" .
                • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 23.11.17, 13:39
                  Kiedy będą w TBG kolorowi to nie wyjdą już w ogóle na spacer nocny. Ale, ale... co oni robili w nocy na ulicach miasta? Trafili chłopaki na "swoich"? Noc jest od spania.
                  • exbenek Re: Parę ciekawych artykułów 24.11.17, 17:15
                    Wracali , jeden z Warszawy , drugi z pracy. Ty jełopie odmawiasz ludziom "chodzenia po nocy" ? No cóż idiotów nie sieją....
                    • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 24.11.17, 23:57
                      Czyż nie pisałem, ze jesteś ćwok i cham?
                      • exbenek Re: Parę ciekawych artykułów 25.11.17, 06:51
                        Czyż to jest "duży" czyżyk troglodyto i nieuku .
                        • genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 25.11.17, 20:54
                          A propos ptaków.Czy to możliwe, że w Tarnobrzegu zagnieżdziły się latem jerzyki? Były takie malutkie i miały młode, karmiły je komarami i in.owadami, dlatego było mniej "krwiopijców". Chciałabym aby w przyszłym roku też się zagnieżdziły, ze względu na komary.
                        • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 25.11.17, 22:59
                          Czyż nie pisałem, ze jesteś ćwok i cham?
                          • genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 25.11.17, 23:09
                            Nie powtarzaj się tylko napisz co wiesz o jerzykach i czy możliwe ze przebywały w Tarnobrzegu koło mojego zamieszkania m.in., oraz czy podoba ci się nowe rozdanie milionów na walkę z przestępczością O.Rydzykowi.Tylko bez wykrętów!
                            • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 26.11.17, 23:24
                              Koło twojego mieszkania grasowały tylko karaluchy :-(
                              Rozdawanie milionów Rydzykowi sie mi nie podoba :-( chyba, że walczy z islamem, odwiecznym wrogiem Europy.
                          • exbenek Re: Parę ciekawych artykułów 28.11.17, 06:16
                            A ten dalej o "czyżu" . Zmień melodię jaskiniowcu .
                            • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 28.11.17, 12:44
                              Czyż nie pisałem że jesteś ĆWOK i CHAM?
              • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 23.11.17, 13:21
                Tak się fałszuje dane
                natemat.pl/175731,bild-sporzadzil-ranking-najbardziej-niebezpiecznych-miast-europy-warszawa-grozniejsza-od-brukseli-i-paryza
              • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 23.11.17, 13:32
                www.youtube.com/watch?v=mId2-gxlh-g
            • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 23.11.17, 07:06
              Po szklanie i na rusztowanie!
              • palacz67 Re: Parę ciekawych artykułów 23.11.17, 07:07
                :-)
              • e-zybi Re: Parę ciekawych artykułów 23.11.17, 07:16
                ...i jak mawiają Francuzi: to co stoi to do buzi ;-)
              • e-zybi Re: Parę ciekawych artykułów 23.11.17, 08:05
                Po maluszku i niech... memy.pl/show/big/uploads/Post/177072/15114206366349.jpg
            • wislocki12 Po wyjściu z PSLu 23.11.17, 21:53
              A ja myślałem, że Wojciechowski to mądry i... trzeźwy prawnik. Po wyjściu z PSLu coś się chyba w nim załamało... :-((
          • e-zybi Re: Parę ciekawych artykułów 23.11.17, 06:56
            Zapewne nocą...ale nocą to i wszystkie krowy są czarne, również i blondynki...;-)
        • wislocki12 Gniazdko w Brukseli... 22.11.17, 21:59
          Posłowie PiS to po prostu marzą o Brukseli... Podobno p. premier juz tam mości sobie gniazdko... ;-))
      • genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 22.11.17, 21:37
        Też zawsze byłam przeciwko takiej nierówności wobec prawa.
      • wislocki12 Jak stado baranów... 22.11.17, 21:55
        Moim zdaniem powinni dać im wpier..., a nie iść za nimi jak stado baranów... :-))
        PS Naprawdę uważasz, że to lordowie je obrzezali? :-((
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 23.11.17, 16:09
      ,,Biblijna przepowiednia wypełnia się. W Australii wszczepiają ludziom chipy jak psom, a ci jeszcze się z tego cieszą! Dzięki nowym technologiom wchodzimy w nowy świat, gdzie gotówka będzie miała charakter wyłącznie wirtualny a każdy z nas, oczywiście dla naszego dobra, zostanie oznakowany jak pies za pomocą chipa. Czy biblijna przepowiednia o znamieniu bestii na ręce lub czole, potrzebnym do jakichkolwiek transakcji, wypełnia się na naszych oczach? Liderem w tej dziedzinie niewątpliwie jest do bólu postępowa Australia. Tam media zdołały wytłumaczyć ludziom, że wszczepienie sobie implantu z chipem, czy to RFID czy NFC, to świetny pomysł i sposób na poprawienie sobie jakości życia. W materiałach propagandowych pokazuje się szczęśliwych ludzi, którzy używają nadgarstka do płatności, otwierają tak dom, czy są wpuszczani do miejsca pracy."

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/biblijna-przepowiednia-wypelnia-sie-w-australii-wszczepiaja-ludziom-chipy-jak-psom-ci
      • smieszekleszek Re: Parę ciekawych artykułów 23.11.17, 17:56
        Ciemniak pozostanie nim do końca życia, jak wkleiłeś to poco przepisywałeś, hi,hi.
      • wislocki12 Pomysł 23.11.17, 21:49
        Myślę, że to niezły pomysł. Ciekawe, co o tym myśli prezes PiS? Sądy już zdobył! ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 24.11.17, 15:20
      zmianynaziemi.pl/wiadomosc/do-2020-na-oceanie-powstanie-plywajace-panstwo-miasto-bez-podatkow-i-politykow

,,Wizjonerzy którzy mają zamiar doprowadzić do budowy, jak sami mówią, "Miasta Wolnych Ludzi" twierdzą, że przyświeca im szczytny cel, a konkretnie chcą uwolnić ludzkość od polityków. W założeniu pływające miasta które mogłyby powstać w najbliższej przyszłości mają być konstrukcja mi samowystarczającymi pod względem energetycznym."
      • smieszekleszek Re: Parę ciekawych artykułów 24.11.17, 16:19
        Wszystko możę być na tej "wyspie". byleby nie było narodowców,hi,hi. Ty pierwszy udasz się w to miejsce...
        • wislocki12 Bez PiSu! 24.11.17, 21:51
          PiSu też! ;-)
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 24.11.17, 18:41
      ,,Bliski przyjaciel św. Jana Pawła II stwierdził: zmarły papież, który okazał się być mistykiem, powiedział mu, że Europa zostanie najechana przez islam. Przemawiając do dużej grupy zgromadzonych w pustelni Świętych Piotra i Pawła w październiku tego roku ks. Mauro Longhi z prałatury Opus Dei przywołał rozmowę, jaką odbył ze zmarłym papieżem w marcu 1993 roku podczas jednej z ich wielu pieszych wycieczek w górach. Wyprzedziwszy resztę swoich towarzyszy, Longhi i św. Jan Paweł II zrobili sobie przerwę na posiłek. Jak relacjonuje Longhi po krótkiej rozmowie z św. Janem Pawłem II, został wtajemniczony w jedną z jego nocnych wizji.

„Powiedz to tym, których spotkasz w Kościele trzeciego tysiąclecia. Widzę Kościół dotknięty śmiertelną plagą. Głębszą, boleśniejszą i bardziej śmiertelną niż te z tego tysiąclecia (nawiązywał tutaj do komunistycznego i nazistowskiego totalitaryzmu). Nosi ona nazwę islamizmu. Najadą Europę. Widziałem hordy nadciągające od Zachodu po Wschód”. Ojciec święty dodał: „Najadą Europę, Europa będzie jak piwnica, stare relikty, mrok, pajęczyny. Pamiątki rodzinne. Wy, Kościół trzeciego milenium, będziecie musieli powstrzymać tę inwazję. Nie przy pomocy armii, armie nie wystarczą, ale swoją wiarą, przeżywaną uczciwie”.

ndie.pl/przyjaciel-jana-pawla-ii-papiez-wiedzial-ze-islam-najedzie-europe/
      • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 24.11.17, 18:55
        ,,Papież Franciszek znowu mówi to co George Soros i zachwala ubogacenie kulturowe za pomocą "uchodźców"

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/papiez-franciszek-znowu-mowi-co-george-soros-i-zachwala-ubogacenie-kulturowe-za-pomoca
        • wislocki12 Zamienił stryjek... 24.11.17, 21:53
          Ja wymieniłbym Franciszka na Tadeusza (Rydzyka, zresztą!) ;-))
        • genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 24.11.17, 22:03
          Nasi hierarchowie nie lubią raczej Franciszka, bo nie lubią żyć skromnie.Zamiast wypełniać polecenia papieża, wysłali mu choinkę, żeby go udobruchać.
      • wislocki12 Mistyk 24.11.17, 21:47
        Ksiądz Oko też jest mistykiem! ;-))
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 24.11.17, 18:44
      No bo udowodnić się nic nie da zgodnie z europejską praworządnością. Po prostu względem muzułmanów europejskie prawo nie działa. Potrzeba byłoby zastosować inne specjalne dla nich ale wtedy podniosą się krzyki o dyskryminacji.

,,Porażka niemieckiej prokuratury. Nic nie potrafi udowodnić zatrzymanym Syryjczykom podejrzanym o terroryzm. Sześciu Syryjczyków, zatrzymanych we wtorek w związku z podejrzeniem o przygotowywanie w Niemczech zamachu na polecenie Państwa Islamskiego, wychodzi na wolność, prokuratura nie potrafi im nic udowodnić."

ndie.pl/porazka-niemieckiej-prokuratury-nic-potrafi-udowodnic-zatrzymanym-syryjczykom-podejrzanym-o-terroryzm/
      • wislocki12 Znowu ta Rosja! 24.11.17, 21:50
        Też uważam, że Rosja nie powinna wspierać Syryjczyków i niszczyć Państwo Islamskie! :-((
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 24.11.17, 22:00
      Koniec Nowoczesnej?

,,Jeśli Ryszard Petru źle rozegra ostatnie godziny przed wyborami na szefa Nowoczesnej, to może w sobotnim głosowaniu stracić stanowisko. To byłby początek trzęsienia ziemi — prawdopodobnie odszedłby z partii, zaś Nowoczesna pogrążyłaby się w chaosie. I zbankrutowała. "

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/kobiety-gonia-ryszarda-petru/fphf0v9
      • wislocki12 Bez pośpiechu... 26.11.17, 20:16
        Obawiam się, że to przedwczesna i przesadna informacja...
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 24.11.17, 22:01
      Nawet między sobą się tłuką.

wiadomosci.onet.pl/swiat/egipt-zamach-na-meczet-w-egipcie-ofiary-smiertelne/wrjnxmt
      • wislocki12 Jak Macierewicz z prezydentem... 24.11.17, 22:12
        Macierewicz też się tłucze z prezydentem! ;-)
    • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 25.11.17, 00:03
      www.youtube.com/watch?v=vy9DUQ4ZOAs
      • wislocki12 Nawet Rydzyk... 25.11.17, 00:07
        Gdzieś czytałem, że za Michalkiewiczem nie przepada już nawet o. Rydzyk, który ostatnio ociepla swoje stosunki z Tel Avivem, niestety... :-((
      • palacz67 Re: Parę ciekawych artykułów 25.11.17, 07:32
        Witam, dziękuję za ciekawy wywiad poruszający problemy w Europie, które dotyczą też Polski i naszych sąsiadów, pozdrawiam życząc udanego weekendu:-)
        • e-zybi Re: Parę ciekawych artykułów 25.11.17, 08:27
          Ciekawy?...myślę, że ATLAS KOTÓW jest o wiele ciekawszy ;-)
          • wislocki12 Wizerunek 25.11.17, 11:22
            Prezes nigdy nie zawodzi... Też ociepla swój wizerunek, co by to nie miało oznaczać... ;-))
    • genia50 Re: Parę ciekawych artykułów 25.11.17, 21:22
      Bardzo ciekawy jest artykuł z listą organizacji katolickich, które otrzymały sporo milionów , za które Pan Bóg pomoże walczyć z przestępczością.Ojciec Rydzyk może być znowu zadowolony, bo dostał nowe miliony( na walkę z przestępczością).Z tego co widzę każdy pretekst jest dobry aby odwdzięczyć się za pomoc w wygraniu wyborów.
      P.S.Zawsze uczono mnie (dopóki chodziłam na religię), że P.Bóg nie żąda pieniędzy.
      • wislocki12 Nie jest Bogiem 25.11.17, 21:33
        Może nawet i Pan Bóg nie żąda.... Tyle, że Rydzyk nie jest Bogiem... :-((
    • 7sprawiedliwosc7 Re: Parę ciekawych artykułów 26.11.17, 12:52
      ,,Specjaliści od pewnego czasu informują, że Ziemia będzie się zmagać z ochłodzeniem klimatu. Tak twierdzi również NASA, która monitoruje spadającą aktywność Słońca."

kobieta.onet.pl/nie-bedzie-zimy-stulecia-ale-ma-sie-utrzymywac-do-kwietnia-2018-roku/xbnr43q
      • smieszekleszek Re: Parę ciekawych artykułów 26.11.17, 13:13
        Ty polaki czytasz portal Onet, toż to wielki grzech,hi,hi.
        • palacz67 Re: Parę ciekawych artykułów 26.11.17, 14:45
          Mnie się wydaje, że Polak piszemy wielką literą:
          sjp.pwn.pl/slowniki/polak.html
          • wislocki12 Polak176 26.11.17, 20:13
            A polak176 pisał małą! ;-)
            • e-zybi Re: Polak176 27.11.17, 08:01
              Przekorny, na klawiaturze same duże litery to pisze...;-)
              • smieszekleszek Re: Polak176 27.11.17, 08:55
                Tak, to prawda:-))
                • wislocki12 Bez urazy! 27.11.17, 20:45
                  Ciekawe, dlaczego nie ma małych? Żeby nie urazić prezesa? ;-))
          • smieszekleszek Re: Parę ciekawych artykułów 27.11.17, 07:50
            Popraw sobie majtki,chyba guma pękła lub są za ciężkie,hi,hi.
            • wislocki12 Śmiech to zdrowie? 27.11.17, 20:48
              Dawno tak się nie uśmiałem! ;-)) Chyba jesteś z PiSu! :-(
        • wislocki12 Przyjemność 26.11.17, 20:12
          Polak ma przyjemność jak grzeszy... Nawet z portalem Onet! ;-)
      • e-zybi Re: Parę ciekawych artykułów 26.11.17, 14:39
        Mi tam jest ciepło, staram się zawsze być aktywnym😉
      • wislocki12 Ja nie mam co na siebie włożyć.... 26.11.17, 20:10
        Zwariować można. Jedni straszą ochłodzeniem klimatu, drudzy ociepleniem... A ja nie wiem, w co się jutro ubrać... :-(
        • zolza670 Re: Ja nie mam co na siebie włożyć.... 26.11.17, 20:30
          Kalesony nie zaszkodzą ;-)
          • a.sdf.gh.kl Re: Ja nie mam co na siebie włożyć.... 26.11.17, 23:29
            Kobieta grzeje.
            • wislocki12 Na dworze 26.11.17, 23:43
              Na dworze też? ;-)
            • zolza670 Re: Ja nie mam co na siebie włożyć.... 27.11.17, 07:00
              Kobieta musi mieć ochotę grzać. A co zrobisz jak nie będzie jej miała? Kalesony jednak są pewniejsze...zwłaszcza ocieplane :-)
              • a.sdf.gh.kl Re: Ja nie mam co na siebie włożyć.... 27.11.17, 23:33
                Jak nie będzie jej miała? To rola chłopa aby miała. Też ociepli kobietę i klimat... w pokoju.
                • wislocki12 Kalesony dla kobiety? 27.11.17, 23:59
                  A Antoni M. nieustannie przygotowuje się do wojny... :-((
            • e-zybi Re: Ja nie mam co na siebie włożyć.... 27.11.17, 07:34
              "Dziadek" wie co mówi ;-))
              • wislocki12 Dziadki 28.11.17, 00:01
                Dziadki tak już mają! :-(
                • zolza670 Re: Dziadki 28.11.17, 19:07
                  ...nic nie działają tylko duuuuużo gadają...jak polak1706 ;-)
                  • a.sdf.gh.kl Re: Dziadki 28.11.17, 19:20
                    Kiedy już zaczną podejmować odpowiednie kroki to krzyczycie, że was molestują :-( Chyba że ktoś jest
                    www.google.pl/search?q=Meghan+Markle+i+ksi%C4%85%C5%BC%C4%99+Harry+zar%C4%99czyli+si%C4%99&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=86gdWvXPKZClX8izirAN
                    • e-zybi Re: Dziadki 28.11.17, 19:34
                      "Kiedy już zaczną..." to jak czekanie na trzęsienie ziemi😉
                    • zolza670 Re: Dziadki 28.11.17, 19:37
                      Sam widzisz, że nie ma to jak ocieplane kalesony...ciepło i bezpiecznie ;-)
                      • a.sdf.gh.kl Re: Dziadki 28.11.17, 19:58
                        Takie zołzy jesteście :-(
                        • e-zybi Re: Dziadki 28.11.17, 20:40
                          Dla jednych zołzy, dla drugich urocze "kociaki" ;-)
      • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 26.11.17, 23:28
        Przecież to oczywiste, że krzyk o zmianie klimatu i ociepleniu służył korporacjom, przedsiębiorstwom i podobnym naciągaczom.
        www.youtube.com/watch?v=dLOb_fUzBbg
        • wislocki12 Juz nic nie z tego rozumiem... 26.11.17, 23:45
          O ochładzaniu też? ;-)
    • a.sdf.gh.kl Re: Parę ciekawych artykułów 28.11.17, 13:58