Dodaj do ulubionych

Radio Leliwa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 10:07
Witam.
Czy Państwo również w swoich samochodowych radiach w okolicach Sandomierza na
częstotliwości 88,2 Mhz (RMF FM)macie "przebitki" radia Leliwa?
Obserwuj wątek
    • Gość: URTiP Re: Radio Leliwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 10:35
      Zgłoś to do URTiP-u w Rzeszowie. Być może Radio Leliwa "podkręca" sobie
      dozwoloną moc nadawania.
      • Gość: Piotr Re: Radio Leliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 10:51
        A może jakieś namiary na URTiP?
        • Gość: Stanisław Re: Radio Leliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 14:44
          URTiP. Adres, Grunwaldzka 17. Miasto, Rzeszów. Kod pocztowy,
          35-068 Tel 017 852 33
          88 017 852 17 99 017 852 26 54. To dawny PAR, pamietam jeszcze za czasow CB-
          Radia :). to byla zmora kazdego radiowca.
          • Gość: Piotr Re: Radio Leliwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 10:25
            Dziękuję za namiary:)
            • Gość: Wkurzony na autora Re: Radio Leliwa IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 16:28
              A może masz zwalone radyjko.Też słucham i nic podobnego się nie dziej.A mocy na
              pewno nie podnieśli bo jak mieszkam 40km od Tarnobrzega tak słychać zawsze
              jednakowo(dosyc słabo) i od lat nic się nie zmienia.

Radio Leliwa jest the best!
              • Gość: URTiP Re: Radio Leliwa IP: *.chello.pl 05.06.05, 12:13
                Dlatego nie nalezy się wkurzać na autora postu, gdyż te wątpliwości wyjaśni
                własnie URTiP. W końcu jest to powołana do tego instytucja.
                • Gość: lk Re: Radio Leliwa IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 05.06.05, 12:51
                  Nie wiem czy to wina radiostacji radia Leliwa. Jadąc trasą na Zawichost to w
                  okolicy takiej miejscowości jak Podgórze w ogóle jest zanik wszystkich sygnałow
                  radiowych. Od czasu do czasu występują jakieś tam "przebłyski". Dopiero od
                  Zawichostu sygnał jest normalny.
    • Gość: xx Re: Radio Leliwa IP: 217.96.44.* 05.06.05, 22:16
      oiu
      • Gość: Piotr Re: Radio Leliwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 08:54
        Witam wszystkich zainteresowanych moim postem. Problem "przebłysków" radia
        Leliwa ma miejsce w okolicach miast takich jak: Sandomierz, Stalowa Wola, Nowa
        Dęba (sam to sprawdziłem). Gdyby to była wina mojego odbiornika radiowego to
        taka sytuacja miała by miejsce praktycznie w każdym jednym miejscu gdzie
        słyszlne jest radio Leliwa. Nie pisze tego złoścliwie w stosunku do radia
        Leliwa, gdyż jest mi to radio obojętne, sam go nie słucham co nie znaczy , że
        mi przeszkadza (choć akurat te "przebłyski" z jakiego radia by nie były to tak).
        Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych:)
        • Gość: URTiP Re: Radio Leliwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 13:19
          Radio Leliwa to bardzo ciekawe zagadnienie. Jak to jest, iż w Stalowej Woli na
          104,7 MHz z Machowa z mocą 0,8 kW (dane za KRRiT) dość dobrze słychać Radio
          Leliwa, nawet w stereo. Natomiast z tego samego komina nadaje i Radio Rzeszów
          na 90,3 MHz i Radio Maryja na 94,4 MHz- obie stacje z mocą 1 kW i jakikolwiek i
          ch odbiór w Stalowej Woli z tych nadajników jest niemożliwy. Ciekawe zjawisko ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka