Gość: Piotr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 10:07 Witam. Czy Państwo również w swoich samochodowych radiach w okolicach Sandomierza na częstotliwości 88,2 Mhz (RMF FM)macie "przebitki" radia Leliwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: URTiP Re: Radio Leliwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 10:35 Zgłoś to do URTiP-u w Rzeszowie. Być może Radio Leliwa "podkręca" sobie dozwoloną moc nadawania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Radio Leliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 10:51 A może jakieś namiary na URTiP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Radio Leliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 14:44 URTiP. Adres, Grunwaldzka 17. Miasto, Rzeszów. Kod pocztowy, 35-068 Tel 017 852 33 88 017 852 17 99 017 852 26 54. To dawny PAR, pamietam jeszcze za czasow CB- Radia :). to byla zmora kazdego radiowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Radio Leliwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 10:25 Dziękuję za namiary:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzony na autora Re: Radio Leliwa IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 16:28 A może masz zwalone radyjko.Też słucham i nic podobnego się nie dziej.A mocy na pewno nie podnieśli bo jak mieszkam 40km od Tarnobrzega tak słychać zawsze jednakowo(dosyc słabo) i od lat nic się nie zmienia. Radio Leliwa jest the best! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: URTiP Re: Radio Leliwa IP: *.chello.pl 05.06.05, 12:13 Dlatego nie nalezy się wkurzać na autora postu, gdyż te wątpliwości wyjaśni własnie URTiP. W końcu jest to powołana do tego instytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: Radio Leliwa IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 05.06.05, 12:51 Nie wiem czy to wina radiostacji radia Leliwa. Jadąc trasą na Zawichost to w okolicy takiej miejscowości jak Podgórze w ogóle jest zanik wszystkich sygnałow radiowych. Od czasu do czasu występują jakieś tam "przebłyski". Dopiero od Zawichostu sygnał jest normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Radio Leliwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 08:54 Witam wszystkich zainteresowanych moim postem. Problem "przebłysków" radia Leliwa ma miejsce w okolicach miast takich jak: Sandomierz, Stalowa Wola, Nowa Dęba (sam to sprawdziłem). Gdyby to była wina mojego odbiornika radiowego to taka sytuacja miała by miejsce praktycznie w każdym jednym miejscu gdzie słyszlne jest radio Leliwa. Nie pisze tego złoścliwie w stosunku do radia Leliwa, gdyż jest mi to radio obojętne, sam go nie słucham co nie znaczy , że mi przeszkadza (choć akurat te "przebłyski" z jakiego radia by nie były to tak). Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: URTiP Re: Radio Leliwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 13:19 Radio Leliwa to bardzo ciekawe zagadnienie. Jak to jest, iż w Stalowej Woli na 104,7 MHz z Machowa z mocą 0,8 kW (dane za KRRiT) dość dobrze słychać Radio Leliwa, nawet w stereo. Natomiast z tego samego komina nadaje i Radio Rzeszów na 90,3 MHz i Radio Maryja na 94,4 MHz- obie stacje z mocą 1 kW i jakikolwiek i ch odbiór w Stalowej Woli z tych nadajników jest niemożliwy. Ciekawe zjawisko ? Odpowiedz Link Zgłoś