Dodaj do ulubionych

Lubas , woda ....

IP: 80.51.159.* 08.01.09, 09:56
Ze zgrozą przeczytałem artykół w Echu dna ( NIE POMYŁKA - TAKIE MAM ZADANIE O TEJ GAZECINIE) dotyczący "obrad" naszych "przedstawicieli" w Radzie Miasta - i jedni i drudzy mają nas porządnych obywateli tego miasta za kompletnych idiotów!!!! jedni - vide radny(????)/prezes Mastalerz - dbają o moje kieszenie ( jako radny !!!! ) jednocześnie drenuje moją kieszeń jako prezio spółdzielni mieszkaniowej( średniej krajowej,tam nie zarabia ,a wszystkie niedoróbki ,fuchy , kumoterstwo , i inne grzeszki wrzuci w czynsz i będzie go to walić po d...e) , z drugiej strony prorok , nawiedzony i "zawrócony" Jurand ze Chodkowa - ( tam "grasował" w czasach komuny zdejmując krzyże i "nawracjąc" "pasterskim" słowem cytowanym z WUML - owskich pogadanek , "zawiślaków" na drogę realnego socjalizmu )oznajmia "durnemu " ludowi - "...Woda w Tarnobrzegu musi być droga, bo Pan Bóg nas nią nie obdarzył " - nawet bym mu te słowa darował , bo w końcu ludzie dzielą się na tych co wiedzą co mówią i na tych co mówią co wiedzą , a Jurand jest zdecydowanie ta druga kategorią ,gdyby nie jedno małe ( nie takie małe) "ale" - ten "buc na ropę" , ten niedouczony "yntelygent" , ten " katolicki inteligent" ( bez obrazy dla prawdziwych inteligentów katolickich ) , jest w tej sprawie kompletnym IGNORANTEM , warto zadac pytanie panu Jurandowi - DLACZEGO - JAK BOZIA NIE DAŁA ROZUMU -panu przewodniczącemu - JA MAM ZA TO PŁACIĆ????????? jak chce może sobie "pogadać" do żony ,dzieci - nawet do sąsiadów ( ale tu przegrywa z UZIELEM , bo nie całuje porączkach !!!!)ale dlaczego my mamy płacić za te jego "DURNOTOWATOŚCI" ( wyszedł mi wyraz jak na wykładzie WUMLU ) czy nikt temu troglodycie mieniącemu się "inteligentem" nie powiedział ,że jak sie nie znasz to się nie odzywaj???? Jeszce jedna sprawa - w firmie p Sikonia , nie ma szacunku dla ludzi , ich kasy - ale przede wszystkim DLA WODY - o którą wszyscy teraz wojują - ile awarii jest usuwanych w tempie- "stachanowskim" ?( chodzi o tempo , nie jakosć)Tych roboli to "wali" , jak długo woda cieknie , przyjeżdżają na awarię kompletnie nieprzygotowani , bez rur ,złączek , albo czekają na koparkę 4 godziny , bo jest na zleceniu ( czytaj robi fuchy ) bo jako zabezpieczenie awaryjne ma stac i czekac na awarię ,EUROPEJSKIE Z NAZWY SĄ TYLKO FUNDUSZE WYDANE PRZEZ SIKONIA - RESZTA JEST POLSKA NASZA - DZIUBIŃSKA !!!! - bo jak pan taki kram - widmo mleczarni w wielowsi straszy do tej pory wszystkich przejeżdżających przez Tbg - to chyba najbardziej "widoczny" na zewnątrz miasta przejaw twórczości naszego prezydenta - NIESTETY.....
Obserwuj wątek
    • Gość: niestatystyczny Re: Lubas , woda .... IP: *.csm.pl 08.01.09, 10:18
      Nic dodać nic ująć, Jurand to prymitywny pozer, któremu wydaje się, że wszyscy
      wokół są tak durnowaci jak on ale skoro jest radnym, to może im z fasonem
      przewodzić. Funkcję przewodniczącego dostał w ramach tzw. zasady "nie sra się we
      własne gniazdo", tzn. my prezydent dajemy ci reprezentacyjną fuchę, za to ty
      posłusznie wykonujesz nasze polecania i morda w kubeł. Ot i cała historyja.
      Ludzie Lubas jest radnym 5 kadencję (najdłużej w historii, razem z Czopkiem),
      czy was na Dekutowskiego i Wyspiańskiego już kompletnie popierd...o?!
      • Gość: ela Re: Lubas , woda .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 11:00
        wszystkim radnym chodziło tylko o zrobienie szumu. Dopłaty do wody
        mogą być tylko dla gospodarstw domowych a nie do firm. A wniosek
        tego nie precyzował. Gdyby został uchwalony, wojewoda by go
        zakwestionował. Ot i cała prawda o tej burzy w szklance wody.
        • Gość: zakonnica Re: Lubas , woda .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 12:28
          Lubas z żona dwoili sie i troili przed wyborami by tylko on mógł
          startować na radnego. Przed wyborami potrafil nawet z żoną skopać
          działki przyblokowe by tylko ludzie go zobaczyli że udziela się
          społecznie. Całował po raczkach sąsiadeczki, siadywał z nimi na
          ławeczkach by tylko byc zauważalnym. Nawet chodził na piechote w
          podniszczonym garniturku i przykrótkich spodniach. Ale to przed
          wyborami było. Teraz ma wszystko w dupie. Teraz wsiada do kolejnego
          auta w zmienionym stroju i obowiazkowo w kapeluszu, by tylko nie
          spotkac sie z ludzmi twarza w twarz. Za pieniadze podopiecznych
          jezdzi z rodzina na wypoczynek nad morze i w góry. Ot jaki
          inteligent! Na niego beda głosowac tak jak na
          Uziela "niepełnosprawne inaczej" i taka jest prawda. I bedzie Lubas
          jeszcze jedna kadencję posłusznym radnym.
          • Gość: rysio Re: Lubas , woda .... IP: 80.48.174.* 08.01.09, 18:56
            ale żeby zakonnica zaglądała facetom w krótkie spodenki to juz
            przesada. To nie jest żadna zakonnica, tylko zwykła k...
    • Gość: wiola norbert w akcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 14:17
      Widać że norbert znalazł sobie nowy obiekt ataków internetowych. dziubiński
      odszedł w odstawkę, teraz można walić paszkwilami po lubasie. Wstyd panie radny
      prezesie, pan przewodniczący z racji wieku mógłby być pana ojcem.
      • Gość: wicek Re: norbert w akcji IP: 83.1.124.* 08.01.09, 17:42
        Glupcow nie sieja..... Nie poradzili sobie na sesji, nie dalo sie
        oszukac ludzi to beda pieniaczyc bo latwo idzie bez pod[pisu.
        Chcieli oszukac ludzi, jacy to dobrzy i sprawiedliwi, a chodzilo im
        tylko o tani populizn. To sa gospodarze miasta? ktorzy dla
        watpliwych korzysci graja na uczuciach ludzi.
        Dla mieszkasncow doplata ta to kilka zlotych, dla budzetu miasta to
        okolo 2.000.000 zl. Ale co ich to obchodzi, oni mieszkaja w willach
        z basenami, jezdza furami ze glowa boli i niewiedziec skad dorobili
        sie za demokracji niewyobrazalnych majatkow, a dzis wielcy politycy
        Platformy Obywatelskiej.
      • Gość: proboszcz Re: norbert w akcji IP: 83.1.120.* 08.01.09, 19:16
        można być starym i można młodym.

można prezentować poziom, można również nie.

wiek nie ma tu nic do znaczenia, no, może poza ryzykiem demencji, alzheimera
        albo innych starczych dolegliwości.
        • Gość: tarnobrzezanin Re: norbert w akcji IP: 80.51.159.* 08.01.09, 19:54
          najpierw do wioli - dziecinko nie jestem norbercikiem ,bo on jest na poczatku
          tej "bajki" - a jeżeli chodzi o lubasa ,to widac nie znasz jego "historii
          zycia" ,ale zna ją cały stary siarkopol i ludzie " z tamtej strony wisły" ,a
          wicek ma znowu jakies kompleksy z platformą w tle - "durnowatośc" to tylko
          przychodzi mi na mysl o wicku - wszyscy kręcą lody i jasiek prezydent , i Jurand
          z Chodkowa , i Kołek , i Norbecik i mają to wszystko w d.....
          • Gość: fifik Re: norbert w akcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 20:29
            I po co wam narzekać przecież Tarnobrzegiem od wyzwolenie (1989r.) rządzi to
            sama opcja polityczna najpierw Żwiruk rządził z przydupasami kościelnymi teraz
            podobni wazeliniarze rozdają nasze majątki (miejskie) za frico watykańczykom ,
            austryjakom i cieszmy się że już nie ma co do rozdania.Jeszcze został duży
            majątek przy zalewie Machowskim , aż piszczą żeby tylko dostać w swoje łapy.
            Dalej tak głosujcie , a będzie uzdrowiona wasza wola i dobrobyt tym co rządzą
            miastem
            • Gość: wicek Re: norbert w akcji IP: 83.1.124.* 08.01.09, 21:04
              No juz wiadomo co kogo boli, komuna chce wladzy i mami ludzi
              haselkami, a ze brak jej argumentow to korzysta z tego co ludzi moze
              poruszyc - obecnie woda.
              • Gość: fifik Re: norbert w akcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 21:17
                Wicuś komuna to istnieje w zakonach (wspólnota) ma się dobrze i obyś się mylił

• Gość: wujek dobra rada Re: norbert w akcji IP: 83.1.121.* 08.01.09, 22:22
                  Do Wicusia- chlopie lecz sie...mania przesladowcza cie dopadla..
                  Wszedzie zza krzaka wylazi kombinatorstwo..kazdy kradnie..albo nie!
                  Sam startuj do rady miasta i zrob porzadek z ta rozpasana,
                  krwiopijcza, oplywajaca w baseny wille i fury PO - zgadzasz sie?
                  No to drukuj juz ulotki i plakaty wyborcze...
                • Gość: wicek Re: norbert w akcji IP: 83.1.124.* 08.01.09, 22:29
                  Fifik, komuna to mafia ktora zdradzila narod na rzecz obcego panstwa.
                  Zniewolila narod a kraj uwstecznila w stosunku do swiata, z ktorego
                  to z mozolem wychodzimy. Dzis zamiast cieszyc sie wolnoscia i
                  brakiem rozliczem /katolicy przebaczaja/ jaczy, klamie i oszukuje
                  jak w przypadku wody. Nikt jej prawa do krytyki nie odebral ale
                  krytyki uczciwej, opartej na faktach a nie na klamstwach i
                  pomowieniach.
                  • Gość: tarnobrzezanin czyżby wszyscy oczadzieli? IP: 80.51.159.* 09.01.09, 09:12
                    Napisałem wzmiankę o tym jak wszyscy w temacie wody , w naszym mieście robią
                    ludziom wodę z mózgu - najgrzeczniej jak tylko mogłem ,( bo co drugie słowo
                    jakie mi się nasuwało to było s,ch,k , i kilka innych też)opisałem
                    "TROGLODYTYZM" pana Lubasa ( jak się nie ma w danym temacie nic do powiedzenia
                    to sie milczy , a i Boga do tego sie nie miesza), o Norberciku też co nieco -
                    większy cwaniak tylko nie troglodyta - a wy od razu podzieliliście się na
                    zwolenników PO ,PIS , Antyklerykałów, SLD-dowców itd . - A ONI WSZYSCY SIĘ JUŻ
                    SMIEJĄ - BO TEMAT WODY I GŁUPOTY LUBASA , CWANIACTWA MASTALERZA SCHODZI NA PLAN
                    DALSZY - A PIANA JUŻ SIĘ WYLEWA TAK JĄ BIJECIE ... SKORO WSZYSTKO MUSI
                    SPERSONALIZOWANE I UPOLITYCZNIONE ,TO WINNI SĄ WSZYSCY - DZIUBEK I JEGO
                    ZAUSZNICY - NA CZELE Z RZECZONYM LUBASEM I MASTALERZ,I KOŁKI ( sorki ,
                    Kołkowie) i cała reszta tego śmiesznego mini cyrku zwanego Radą Miasta - nawet
                    nie wiem kiedy wybory ,ale po aktywności niedługo - PARANOJA !!!! a wy jak te
                    dzieci na lodowisku ,wypchniete przez głupiego ojca - "ślizgacie" sie po temacie
                    , a "głupi ojciec" czyli winni zamieszania się cieszą , bo o wodzie i głupocie
                    już nikt nie pisze ....
                    • Gość: jedrek Re: czyżby wszyscy oczadzieli? IP: 83.1.124.* 11.01.09, 17:02
                      Tarnobrzezanin, mysle ze z madrosci to zostalo Ci pisanie i to z
                      bykami. Wydaje mi sie ze Ty to i siebie nie lubisz, bo jak czytam to
                      wg Ciebie wszyscy to dno.
                      • Gość: tarnobrzezanin Re: czyżby wszyscy oczadzieli? IP: 80.51.159.* 13.01.09, 20:31
                        oj jędruś - widać ze czymś cię ubodłem - co do głupoty ,bądż cwaniactwa - ww ,
                        to chyba nie będziesz mi w stanie udowodnić ,że lubas ,czy inni z rady siedzą
                        tam z troską na twarzy i o niczy innym nie myślą jak tylko o tym jak nam pomóc -
                        wszyscy mają jakieś swoje mniejsze lub większe "geszefty" związane z tzw
                        "zasiadaniem",w ostateczności bierze diety i udaje że mysli - ciekawe jakby tak
                        zmniejszyć diety ,czy pensje o 50% czy byłby taki ściąg do tych funkcji ,co do
                        błędów - zdarzają się każdemu , np prezydent Dziubiński nie potrafi poprawnie
                        czytać napisanych mu tekstów ,więc uważam się za usprawiedliwionego - on może -
                        ja też
                      • Gość: niusia ciepła na potrzeba IP: 80.48.174.* 13.01.09, 20:53
                        ale ja lubie duzo ciepła, a ono strasznie drożeje. Może by panowie
                        radni coś na to poradzili, szczególnie ci, którym nic nie wyszło z
                        wodą. Może teraz im wyjdzie?. Czego szczerze życzę. Niusia
                        • Gość: ewelina Re: ciepła na potrzeba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 07:10
                          niusiu jak brakuje ci ciepła od naszeych radnych to musisz sama o to
                          zadbać. Podkręć kaloryfery na ful i ciepła bedziesz miała tyle
                          wystarczy ci napewno. Ale czy wystarczy ci kasy by potemz za to
                          zapłacić? Radze udaj sie do prezesa energetyki cieplnej pana
                          Stanisława Gurdaka, on da ci wykład o konieczności podwyżek ciepła.
                          • Gość: proboszcz Re: ciepła na potrzeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 09:10
                            Bóg dał węgiel i Bóg ustala na niego ceny.

Kto jeszcze ma jakieś pretensje do Boga?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka