Dodaj do ulubionych

dokąd zmierzamy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 19:59
Jak podaje raport Instytutu Polityki Rodzinnej z siedzibą w Norwegii
w Europie co 27 sekund dokonuje sie aborcji. / morderstwa -to
moje/.Toz to szok.Głośno słychć płacz nad ofiarami wojny w Ziemi
Świętej,Irak Afganistanie, Darfurze,a w tym temacie dużo
ciszej.Dlaczego? W jakim kierunku zmierza nasza cywilizacja jeżeli
do takich czy jesteśmy zdolni jako gatunek rzekomo myślacy.Brak mi
słów.
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: dokąd zmierzamy 15.01.09, 22:40
      W pewna sloneczna czerwcowa niedziele stalem z corka wraz tysiacami gapiow na 5
      Ave na Manhattanie.Przed nami maszerowali przez pare godzin uczestnicy Proud
      Parade czyli lesbijki i pedaly.Na platformach i na ulicy w rozneglizowanych
      gestach,pozach,przebraniach,haslach szydzono ze wszystkiego co stanowi wartosc
      rodziny,co jest fundamentem tradycji,zasad,moralnosci....
      Na przeciwko St.Patrick Catedra stala garstka ludzi trzymajacych transparent z
      napisem-Jestescie przedstawicielami Cywilizacji Smierci.
      Otoz!Panie kaziuk zmierzamy do Cywilizacji Smierci.Nie zycie sie dzisiaj liczy a
      wygoda,poczucie szczescia,realizacja wlasnych egoistycznych celow.Prosze
      spojrzec na bogate wspolczesne narody:kariera,dom,kolejne samochody a dziecko
      gdzies tam na szarym koncu jak juz zycie traci sens
      • Gość: katolik Re: dokąd zmierzamy IP: 83.1.124.* 15.01.09, 23:40
        I taka jest prawda. Czlowiek obudzi sie , ale moze byc za pozno. A
        przeciez tyle jest ostrzezen, ale gdziez pseudo uczony czlowieczek
        bedzie sluchal, on sam stworzyl sobie religie. Zyjemy tak jakby
        Boga wogole nie bylo, i zgadzam sie , wydaje sie ze holdujemy
        cywilizacji smierci. Przykre i przerazajace
        • Gość: zakonnica Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 07:20
          Nie dziw się ze taki a nie inny jest świat. W pogoni za dobrobytem
          zgubiliśmy Boga. Niekończąca się przemoc, chęć przyporządkowania
          sobie wszystkich i wszystkiego powoduje że ludzie są dla siebie
          wrogami. Zgubilismy wartość najistotniejszą. Powiedz mi dlaczego tak
          sie dzieje? Skąd mlodzi maja brać przyklad, skoro nikt Boga się nie
          boi? Nawet kler Boga się nie boi. Zyje niezgodnie z przykazaniami
          Boskimi. A młodzi maja bardziej wyostrzony wzrok choć główki ich
          małe.
      • Gość: Boruta Re: dokąd zmierzamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 09:24
        We Francji są wszystkie te "plagi", które Pan opisuje i mimo to większy przyrost
        naturalny niż w reszcie państw europejskich.Problem polega na tym, że najpierw
        trzeba dać ludziom jeść, potem będą się rozmnażać.W świecie zwierząt, w okresie
        głodu najpierw uwstecznia się narząd rodny.Od razu zaznaczam, że aborcję uważam
        za ostateczność, ale ja nie byłem w takiej sytuacji więc nie oceniam innych.Wie
        Pan doskonale, że Polak jak rzadko kto jest przekorny- bez tego nie było by
        powstań, Solidarności itp.- dlatego bardzo mnie martwi walka z pewnymi
        przekonaniami, ponieważ budzi to w naszym narodzie dążność do postępowania
        odwrotnego.
        • Gość: rasista z musu Re: dokąd zmierzamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 11:28
          nie jestem rasistą ale jak poczytam takiej idiotki/idioty to sie
          zastanawiam
          Zobacz bylejaskie zawody sportowe i powiedz po reprezentantach
          francji na jakim kontynęcie francja

a z tymi narządani rodnymi zanikającymi to ciemnym trza być bez
          pojecia
          to znaczy przed wojnato było lepiej bo większy przyrost naturalny ?
          to znaczy że w Hinach lepiej niż w niemcach ?

te forum czytajo ludzi na całym swiecie.
          po co z głłup[otami takimi leźć.po co swojo "mundrościo" jak goło
          dupo świecić wstydu ludziska nie mata
          oto jak parobek dorwie sie do klawiatury
          • Gość: Boruta Re: dokąd zmierzamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 19:54
            Przyrost naturalny Francji wyliczono biorąc pod uwagę rdzenną ludność Francji (
            bez emigracji ).
            Zanim skomentujesz czyjąś wypowiedź zdobądź podstawową wiedzę z biologii -
            zwierzęta to też np. jednokomórkowy pantofelek.
            Przed wojną był głód, ale biedota z dostępnych środków antykoncepcyjnych miała
            najczęściej szydło,gęsie pióro, którym "babka" próbowała przerwać istniejącą już
            ciążę.Nie wspomnę już o poziomie wiedzy społeczeństwa.
            Na koniec zakazy wydawane z powodu: nie bo nie dotkną wcześniej czy później i
            Ciebie ( nie będę się zniżał do Twojego poziomu i obdarzał Cię epitetami).Jak
            coś zrozumiałeś to się cieszę, jak nie to zejdź z forum-jest jedna
            rozgłośnia,którą dobrze rozumiesz.
            • Gość: rasista z musu Re: dokąd zmierzamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 20:44
              Pokaż mi te źródło o przyroście "bez emigracji" we francji. i jeszce
              wytłumacz ja z góra dwójki dzieci na pare przyrost sie robi bo o
              bilogi to wiem że do tanga trzeba dwojga czyli pary ale nie tej z
              czajnika

A i jeszcze cuś wiem z biologi z każdego podręcznika Zwierz szczur
              przykładowo jak nie ma pożywienia to sie nie rozmnaza
              człowiek własnie tak.

jak jest glud toi taki mechaniz obronny na zasadzie; więcej nas -
              lepiej zorganizujem albo prace, albo polowania , o ! to sie wi jak
              sie slucha tej rozglośni co muwił

a przytyk do RM yo ja zrozumiał.glópi az takem nie jest
              I powiem tobie

poczytaj ty se księge Rodzaju

zastanawiał sie co to Drzewo poznania Dobrego I żłego , a ?
              Nieszczescia ludziuw od wiedzysie wzieli To boska domena i gnoje na
              to nieprzygotowane. koniec świata będzie własnie przez takich
              uconych gnojow. przez te muzgi wieżace że przezerwatrywa prze czemś
              chroni
              to tak jekby parobkowi Nietschego na slaby muzg wykladac
    • Gość: gośc Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 07:50
      Rzeczywiście szok.Zadałem sobie trud i policzyłem ,że w ciagu
      roku /365 dni/ w Europie w wyniku aborcji życia pozbawionych jest
      1.168.000 !!!!! dzieci.Rzeczywiście w ciemną strone zmierzamy jako
      ludzie.
    • Gość: kaziuk66 Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 06:15
      Dziennik Rzeczpospolita z dn 17-18 stycznia w dodatku "Świat"
      podaje ,że w Chinach z powodu polityki jednego dziecka rocznie
      dokonuje się nawet 10 MILIONÓW zabiegów usunięcia ciąży.By pojąć
      wielkość zbrodni trzeba powiedzieć,że co cztery lata znika państwo
      wielkosci Polski. Żadnych protestów,cisza, świat pogrąża sie w
      konsumpcji i szukaniu wygodnego życia. A moze jest tak jak powiadał
      jeden z najwiekszych zbrodniarzy XX wieku,ze smierc jednego
      człowieka to tragedia a smierc milionów to tylko statystyka.Zgroza!
      • marcolmhelski Dokąd ? Przecież to już było przerabiane 21.01.09, 09:48
        1. www.youtube.com/watch?v=-Mb5bx0gOvo

2. Boże postanowienie zagłady
        5 Kiedy zaś Pan widział, że wielka jest niegodziwość ludzi na
        ziemi i że usposobienie ich jest wciąż złe, 6 żałował, że stworzył
        ludzi na ziemi, i zasmucił się*. 7 Wreszcie Pan rzekł: «Zgładzę
        ludzi, których stworzyłem, z powierzchni ziemi: ludzi, bydło,
        zwierzęta pełzające i ptaki powietrzne, bo żal mi, że ich
        stworzyłem».

3. Wtedy to ludzie ci* odeszli w stronę Sodomy, a Abraham stał dalej
        przed Panem. 23 * Zbliżywszy się do Niego, Abraham rzekł: «Czy
        zamierzasz wygubić sprawiedliwych wespół z bezbożnymi? (...)Na to
        Abraham: «O, racz się nie gniewać, Panie, jeśli raz jeszcze zapytam:
        gdyby znalazło się tam dziesięciu?» Odpowiedział Pan: «Nie zniszczę
        przez wzgląd na tych dziesięciu».

ALE NIE BYŁO NAWET DZIESIĘCIU !!!

ZA DELIKATNIE ??? Proszę więc:
        www.youtube.com/watch?v=xkM_uugf6uM&feature=related
        • lechowski51 Re: Dokąd ? Przecież to już było przerabiane 21.01.09, 13:22
          zakonnica pisze;
          Gość: zakonnica 16.01.09, 07:20 Odpowiedz
          Nie dziw się ze taki a nie inny jest świat. W pogoni za dobrobytem
          zgubiliśmy Boga. Niekończąca się przemoc, chęć przyporządkowania
          sobie wszystkich i wszystkiego powoduje że ludzie są dla siebie
          wrogami. Zgubilismy wartość najistotniejszą. Powiedz mi dlaczego tak
          sie dzieje? Skąd mlodzi maja brać przyklad, skoro nikt Boga się nie
          boi? Nawet kler Boga się nie boi. Zyje niezgodnie z przykazaniami
          Boskimi. A młodzi maja bardziej wyostrzony wzrok choć główki ich
          małe.

Nie Boga trzeba sie bac a ludzi,ktorzy mowia ze Boga nie ma wiec Nie zabijac
          nazywaja zabiegiem!Ta przemoc o ktorej piszesz a wiek XX byl tego najlepszym
          przykladem,wziela sie z tego,ze dwa okrutne totalitaryzmy-hitlerowski i
          komunistyczny zakwestionowaly Boga w naszym zyciu .
          • Gość: abc Re: Dokąd ? Przecież to już było przerabiane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:33
            piszesz półprawdy, w USA jest wszędzie Bóg na ustach (nawet prezydent przysięga
            na Boga) a to kraj światowego występku i prawnego bezeceństwa depczącego prawa
            innych krajów. Bóg to środek do osiągania celów i odium dla ciemnego ludu czyli
            jedno z narzędzi w ręku człowieka. I Ty Lechowski51 jesteś tego najlepszym
            przykładem na tym forum.
            • lechowski51 Re: Dokąd ? Przecież to już było przerabiane 21.01.09, 14:46
              Czy moglbys wydusic z siebie cos bardziej oyginalnego? Mowienie "marksem"
              przestalo byc modne nawet w Chinach.
              Poza tym nie tworz kolejnych nikow,zarejestruj sie na tym forum jako
              czerwony,wicek,abc...jak chcesz i pisz na temat a nie o mnie.
              • Gość: abc Re: Dokąd ? Przecież to już było przerabiane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 19:53
                stawianie wiary w życiu publicznym wychodzi już z mody na całym świecie i u nas
                też budzi to już sarkazm - nie zauważyłeś jeszcze tego, nigdzie? Podpieranie się
                wiarą odbierane jest jako kabotynizm i bezjajowość osobników tak się zachowujących.
                • lechowski51 Re: Dokąd ? Przecież to już było przerabiane 21.01.09, 20:18
                  Ponownie sprowadziles rozmowe do Twojej antyklerykalnej obsesji.Do tego uzywasz
                  tego samego slownictwa przy braku argumentow.Wiecej chlopie czytaj a mniej
                  pisz.Na poczatek polecam O wielosci cywilizacji prof.Konecznego.
                  • Gość: abc Re: Dokąd ? Przecież to już było przerabiane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 22:44
                    Czy Ty masz w ogóle jakieś własne poglądy czy tylko jesteś moherowym robotem?
                    • Gość: zenek Re: Dokąd ? Przecież to już było przerabiane IP: 83.1.124.* 21.01.09, 23:03
                      Zapewne jest Mocherem, ale ja tez jestem mocherem i jestem z tego
                      dumny, zamiast ublizac pomysl bo jestes gatunkiem ginacym, niedlugo
                      o czerwonych wspominac bedzie tylko historia i niestety tylko zle.
                    • lechowski51 Re: Dokąd ? Przecież to już było przerabiane 21.01.09, 23:03
                      Poczytaj swoje posty pod roznymi nikami a zobaczysz swoja monotematycznosc i
                      sztance myslowa...pomijam brak elementarnej wiedzy i plytkosc myslenia.
                      Jak napiszesz cos nowego to sie "wielonikowcu" odezwe.Poki co szkoda mi czasu
                      na bicie "antyklerykalnej" piany.
                      • Gość: perdę_ltd Re: Dokąd ? Przecież to już było przerabiane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 03:36
                        Lechowski51 i Ty piszesz o monotematyczności i sztancy myślowej? Przecież każda
                        Twoja wypowiedź na tym forum , obojętnie na jaki temat , sprowadza się tylko do
                        "dowal komunie" i "pobłogosław czarnych". I to jest ta Twoja "pożal się Boże
                        wiedza".
                        A ponadto nie jesteś już zdolny do przyswajania wiedzy. Jeden z forumowiczów już
                        Ci tłumaczył co znaczą adresy IP z telekomunikacji a ty dalej bębnisz o
                        wielonickowcach. Można się zarejestrować i dalej bębnić pod różnymi nickami ,
                        więc daj sobie z tym spokój i nie pisz nawet w tym temacie pierdoł. I
                        najważniejsze: myślenie ma się w genach albo nie. Po twoich tyradach widać , że
                        nie urodziłeś się taki.
                        • lechowski51 Re: Dokąd ? Przecież to już było przerabiane 22.01.09, 11:42
                          Nie "dowalam" komunie bo lezacego sie nie kopie a obalam mity o "komunistycznym
                          raju",jakie na tym forum,niektore "sieroty po Leninie"- glosza.
                          Tematem tego postu jest pytanie-Dokad zmierzamy?,a wiec sprobuj sie
                          skoncentrowac na tej mysli a nie opowiesciach o mnie.
                          Chlujek!Odkryto geneotyp czlowieka ale jak do tej pory nie udalo sie odkryc genu
                          madrosci,w ktory Ty wraz z narodem wybranym wierzysz
                  • Gość: gość Re: Dokąd ? Przecież to już było przerabiane IP: *.inowroclaw.mm.pl 23.01.09, 18:44
                    wiadomosci.onet.pl/1902839,12,item.html
                    Pozostawiam bez komentarza.
                    • marcolmhelski Przecież to już było przerabiane 23.01.09, 19:02
                      Patrzyłem na to z bólem. Kiedy znajdzie się pismak, oddany sługa
                      Złego, ten który dla "wybicia się" , dla paru groszy, z głupoty, z
                      podłości, z nienawiści... Kto puści w eter hasło: "W tych
                      ośrodkach molestują" ?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=329&w=89804883&a=89889314
                      • Gość: perdę_ltd Re: Przecież to już było przerabiane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 19:14
                        Jeszcze raz tym postem udowadniasz "moralisto", że dekalog Cię nie obowiązuje -
                        on ma być przestrzegany przez twoich oponentów. I to jest ta twoja ars poetica.
                        Czy nie czujesz żenady?
                        • lechowski51 Re: Przecież to już było przerabiane 23.01.09, 20:23
                          .Widze wielonikowcu ze uzywajac w kolejnych postach "ars poetica"
                          dowartosciowujesz swoje puste intelektualnie wywody.Tak!Czuje sie zazenowany,ze
                          niestety musze tutaj byc w Twoim towarzystwie.
                          Odslon wreszcie swoja sbecka twarz i zarejestruj sie wicku,czerwony,abc,zzza
                          wisly......czy jak tam chcesz.
                        • Gość: trafiłeś Re: Przecież to już było przerabiane IP: *.centertel.pl 23.01.09, 21:17
                          Trafiłeś w czuły punkt. Rozwścieczyłeś L51. Już przestał się chować za innymi nickami; już nie jest kaziuk666, ani malcolmhelski, ani nawet jastrząb z Jastarni czy gołąbek z granatnikiem w dziobie. Nareszcie. Tak trzymać i nie popuszczać! Alleluja i do przodu!
                          • lechowski51 Re: Przecież to już było przerabiane 23.01.09, 22:27
                            No i zjawil sie pomocnik wielonikowca!Dla srednio inteligentnego uczestnika tego
                            forum jest oczywiste,ze niki ktore wymieniasz to inni uczestnicy.Inny
                            styl,narracja ..ale to jest dostrzegalne dla kogos kto przeczytal przynajmniej
                            Janka Muzykanta.Niestety Was laczy jedna obsesja/antyklerykalizm/ a tez
                            prostactwo myslowe,stad tez tych oczywistosci nie jestes w stanie spostrzec.
                            • Gość: gość Re: Przecież to już było przerabiane IP: *.inowroclaw.mm.pl 23.01.09, 23:21
                              forum.radiojozef.pl/printview.php?t=1800&start=0&sid=61d5e621f6d95d6e5c8a814afae3872a
                              Bez komentarza
                            • myslacy52 Re: Przecież to już było przerabiane 24.01.09, 00:48
                              Człowiek ma żyć teraźniejszością i z perspektywą przyszłości wyciągając wnioski
                              z przeszłości. Inaczej dalej tkwiłby np. w epoce kamienia łupanego. Jest to
                              analogia do tego Panie Lechowski51 w jaki sposób jesteś Pan aktywny na tym
                              forum. Żyjesz Pan przeważnie przeszłością i to nie przemawia do mnie jak i
                              zarówno do wielu forumowiczów. Stąd brak aprobaty dla Pańskiej postawy i agresja
                              powodowana zbyt pokazowym katolicyzmem odbiegającym jednak od przykazań
                              dekalogu (wyciągam te wnioski z różnych Pańskich postów na dwóch forach
                              regionalnych). I nie ma to nic wspólnego z antyklerykalizmem pod którego
                              definicję chcesz Pan podciągnąć krytykę zachowań Kościoła Katolickiego, który
                              jako zjawisko w życiu społecznym też podlega wielorakim ocenom. Tym bardziej ,
                              że to ludzie z wszelkimi zaletami i ułomnościami a nie istoty boskie. I nie
                              wymagaj Pan od wszystkich bycia filozofami, to niestety wyjątki w naszej
                              populacji (ja znam tylko jednego żyjącego wybitnego polskiego filozofa: Leszka
                              Kołakowskiego i zalecałbym Panu zapoznanie się z jego przemyśleniami). I jeszcze
                              jedno spostrzeżenie: ludzie naszego pokolenia umieją się w miarę poprawnie
                              posługiwać polszczyzną i to z powodu rozwiniętego szkolnictwa po 1945 r. I czy
                              to się Panu podoba czy nie, jest to faktem. Bo nawet niechciane lektury
                              obowiązkowe wymuszały poprawne posługiwanie się polszczyzną. Stąd też
                              podobieństwo w stylach wyrażania się na tym forum. Dzisiejsza młodzież już tego
                              nie potrafi. Obserwuję to na przykładzie wnuczków. Z czego to wynika? Sądzę, że
                              z polityki państwa. Pomału, niedostrzegalnie ale ciągle obniża się poziom szkoły
                              podstawowej. Ale właściwie wszedłem w inne sprawy nie dotyczące odpowiedzi na
                              pański post. Konkludując: dyskusja na argumenty i różne punkty widzenia a
                              owszem, pyskówce na zasadzie "komuna zniszczyła ten kraj" i "antyklerykalne
                              poglądy" - nie.
                              • Gość: lotny inaczej A masło jest, prawda, maślane... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 11:31

To powyżej to piękny przykład tak zwanej socjalistycznej nowomowy
                                • Gość: anno domini 2009 Re: A masło jest, prawda, maślane... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 12:26
                                  ale o ile bardziej komunikatywne od twojego bełkotu pseudo poetycznego
                                  marcolmhelski
                              • lechowski51 Re: Przecież to już było przerabiane 24.01.09, 11:51
                                Sprobuje jak umiem ustosunkowac sie do tego co Pan pisze znow o mnie a nie o
                                tym co jest tematem tych rozwazan.I to jest wlasnie glowny problem tego forum ze
                                zamiast argumentow podstawowym narzedziem "dyskusji" jest tutaj obrzucanie
                                epitetami.
                                Przeszkadza Panu "moj pokazowy" katolicyzm,prosze wiec pokazac jeden temat
                                ktory ja rozpoczalem.Na tym forum odbywaja sie kapturowe sady na moim Kosciolem
                                a Pan zaleca mi milczenie.Ciekawe!
                                Nie wymagam by kazdy byl filozofem ale oczekuje myslenia i analizowania tego co
                                sie pisze,poslugiwania sie prawda i faktami.
                                Pan czyta Kolakowskiego ,ja wole dorobek naukowy prof.Krąpca czy
                                prof.Bochenskiego,mozemy wiec o tym rowniez porozmawiac.
                                Mowi Pan o coraz bardziej ubogiej w wiedze mlodziezy.To widac tutaj a tez wokol
                                nas.Dzisiaj MEN chce zakonczyc edukacje historii na poziomie gimnazjum.Kogo
                                wychowamy dla polskiej przyszlosci? Bezmyslne istoty,latwo sterowalne przez
                                media,niezdolne nie tylko do refleksji nad przeszloscia ale tez nierozumiejace
                                zjawisk,ktore dzieja sie obok nich.Beda wiec ich autorytetami Doda a nie
                                Arystoteles a bohaterami zwyciezca Big Brothera a nie Dekutowski.
                                • marcolmhelski Wygra ten kto utrzyma ship 24.01.09, 12:22

"Po pewnym czasie Sodomici urośli w siłę i nabrali wielkich bogactw,
                                  rozzuchwalili się zaczęli się odnosić wrogo do wszelkich gości,
                                  ostatecznie Bóg zniszczył deszczem siarki i ognia z nieba całą
                                  okolicę, wraz ze wszystkimi jej mieszkańcami, a także roślinnością.
                                  Z zagłady ocaleli jedynie, uprzedzeni w przeddzień hekatomby przez
                                  aniołów: Lot oraz jego żona i córki. Według Biblii żona Lota
                                  wprawdzie uszła z zagłady Sodomy, lecz niedługo cieszyła się
                                  ocalonym życiem, ponieważ złamała ścisły zakaz spoglądania za siebie
                                  podczas ucieczki - dlatego zamieniona została w "słup soli".

Jak utrzymuje Biblia - przyczyną zagłady Sodomy i Gomory były:
                                  niegodziwości i nieokiełznana rozpusta ich mieszkańców oraz
                                  przejawiany przez nich cyniczny brak szacunku i pogarda dla prawa i
                                  autorytetów, a w szczególności wobec Boga. Ultimatum, które Bóg
                                  postawił jako warunek ocalenia miasta było wytypowanie jego
                                  dziesięciu 'sprawiedliwych' mieszkańców, co skończyło się
                                  niepowodzeniem (zabrakło sześciu osób)."

Powtórzmy jeszcze raz przyczyny zniszczenia Sodomy i Gomory:

Niegodziwości i nieokiełznana rozpusta ich mieszkańców oraz
                                  przejawiany przez nich cyniczny brak szacunku i pogarda dla prawa i
                                  autorytetów, a w szczególności wobec Boga.

Czyli dokładnie te zjawiska, z którymi borykamy się na codzień w
                                  dzisiejszych czasach.

Oczywiście, pozytywną wiadomością na dziś jest to, że jeszcze
                                  tych "sprawiedliwych" jest wielu, choć ich liczba gwałtownie maleje,
                                  wraz z postępem technik ogłupiania i manipulacji całych społeczności
                                  i narodów.

Niestety, jest i "bad news". W odróżnieniu od rodziny Lota, nie
                                  będziemy mieli już gdzie uciekać, dzisiejsi sodomici działają w
                                  skali globalnej.

Skoro zatem nie mamy gdzie uciekać, jedyne wyjście, jakie nam
                                  pozostało, to wyrzucić sodomitów z naszych społeczności. Z naszego
                                  życia. Oraz z naszych - zatrutych niestety - dusz i umysłów.

Wygra ten kto utrzyma ship

www.youtube.com/watch?v=8K_C94HHVIc
                                  W wielu miejscach w Polsce i w świecie podnoszą się coraz częściej
                                  głosy, aby rozpocząć wielką dyskusję o tym, jak naprawić to, co
                                  zepsuły w ciągu ostatnich kilku wieków hordy barbarzyńców zwących
                                  się dla niepoznaki "ludźmi oświeconymi".

Jeśli jednak dyskusji tych jest coraz więcej, mają one jedną
                                  zasadniczą wadę - zajmują się całkowicie oderwanymi od całości
                                  szczególikami, przez co wszystkie konkluzje z takich dyskusji
                                  wynikające będą tyle samo warte, co propozycje leczenia poważnej,
                                  postępującej choroby całego organizmu kieliszkiem alkoholu "na dobre
                                  trawienie".

Organizm człowieka w jego cielesnej i duchowej postaci to zjawisko
                                  tak skomplikowane, że pojedynczy rozum, nawet geniusza, nigdy nie
                                  będzie w stanie ogarnąć jego całości. Tym bardziej całości zjawisk
                                  zachodzących w społecznościach ludzkich.

Jeśli zatem jako ludzkość wciąż istniejemy, to tylko dlatego, że od
                                  początku istnienia na ziemi Człowieka - czy tego stworzonego przez
                                  Boga, czy tego, który kiedyś zlazł z drzewa - zostaliśmy wyposażeni
                                  przez Stwórcę, (Naturę) w zespół mechanizmów umożliwiających nam
                                  nie tylko przetrwanie, ale i rozwój cywilizacyjny. Każdy, kto ma
                                  oczy otwarte i umie patrzeć, wie o tym doskonale. To te tak zwane,
                                  czasem z dużą dozą pogardy - "wartości". To umiejętność uczenia się
                                  na błędach. To szacunek i pamięć dla osiągnięć naszych przodków i
                                  dla Tradycji. To nasza religia, kultura, obyczaje. To prawo
                                  naturalne (sumienie) w nas, to miłość bliźniego wokół nas. To
                                  Dekalog, ale i mądre prawo stanowione.

Tak wyposażeni stworzyliśmy najdoskonalszą cywilizację w świecie -
                                  cywilizację łacińską.

Co - niestety - nie przeszkodziło, że kilkaset lat temu, niewielka w
                                  sumie zgraja chciwych barbarzyńców dość skutecznie rozpoczęła
                                  totalne niszczenie naszej cywilizacji, naszego dorobku materialnego
                                  i duchowego przemieniając to wszystko na naszych oczach w nową
                                  Sodomę.

Wygra ten kto utrzyma ship
                                  • Gość: anno domini 2009 Re: Wygra ten kto utrzyma ship IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 12:35
                                    a mnie się wydaje z tego tekstu, że wygra ten kto utrzyma ster a nie statek (ship)
                                    • lechowski51 Re: Wygra ten kto utrzyma ship 24.01.09, 13:07
                                      Gratuluje! Rzeczywiscie duzo z tego tekstu zrozumiales.Sa wsrod nas tacy co-sami
                                      sobie sterem i okretem ale oni laduja albo na smietnisku historii albo w
                                      gabinetach psychoterapeutycznych.
                                      • Gość: anno domini 2009 Re: Wygra ten kto utrzyma ship IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 13:57
                                        rzeczywiście dużo zrozumiałeś nie pojmując przekory do nowomowy, wprowadzającej
                                        do pic poezji polskiej słowa angielskie i to jeszcze w niewłaściwym pojęciu
                                        znaczenia tych słów
    • Gość: kaziuk66 Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.09, 14:23
      W czwartek przypadła 36 rocznica orzeczenia amerykańskiego Sądu
      Najwyzszego który zalegalizował w USA aborcje na życzenie.Prezydent
      USA wydał komunikat w którym stwierdził :"Będe bronił prawa kobiet
      do wyboru.Ta decyzja nie tylko chroni zdrowie kobiet i reprodukcyjną
      wolność,lecz i odzwierciedla szersza zasade:,że rzad nie powinien
      ingerować w nasze najbardziej prywatne sprawy rodzinne." Prezydent
      najpotężniejszego państwa świata nawet nie wspomniał o prawach
      nienarodzonego człowieka. O jego podstawowym prawie do zycia.Smutne
      • Gość: kaziuk66 Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.09, 21:12
        Natomiast w piątek Prezydent USA zniósł obowiązujacy dotyczczas
        zakaz przeznaczania funduszy faderalnych na finansowanie klinik i
        organizacji dokonujacych zabiegów przerywania ciąży lub
        zapewniajacych doradctwo w tej dziedzinie / pewnie będą doradzac
        jakim sposobem to najlepiej zrobić/.Normalnie szok. Co za sprawnośc
        administracji w tej sprawie .Jak przychodzi do rozwiazywania
        problemów bezrobocia ,kryzysu - to sie po głowie drapią jak to zrobic
        • Gość: ami go home Re: dokąd zmierzamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 21:54
          widzisz jacy oni są fałszywi w swej wierze i postępowaniu, nawet kwitów z
          podpisem Kuklinowskiego kwitującego wynagrodzenie szpiega nie ujawnili tylko
          jakieś wybiórcze kwitki
          • lechowski51 Re: dokąd zmierzamy 28.01.09, 11:23
            On tez jak czesc z Was czul sie krolem zycia.Liczyl czas od imprezy do kolejnej
            balangi.Wokol niego byl tlum...a byl sam.
            Mahatma Gandhi mowi-Wierzac w Boga nigdy nie jestes sam.
            www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090127/REGION00/857335292
            • lechowski51 Re: dokąd zmierzamy 29.01.09, 12:22
              Podly to swiat w ktorym nie szanuje sie starcow i narodzonych dzieci
              www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090129/TARNOBRZEG/70883250
              • marcolmhelski Re: dokąd zmierzamy 29.01.09, 12:39

Pomysłodawcą uruchomienia "Okna Życia” jest ksiądz Michał Józefczyk.

Marcin, xulu słyszycie, larum grają :

Ksiądz !!!

Slina w gębę
                Płyn w pęcherz
                Amunicja w kuper...

Albo my to jacy , tacy...

Uraaaaaaa....
                • Gość: gosc Re: dokąd zmierzamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 14:04
                  W styczniu ukazała sie informacja, że przedstawiciele Episkopatu Polski wraz z Caritas Polska zdecydowali o utworzeniu następnych Okien Życia. (zapoczątkował Kraków)

Teraz jak widać nadgorliwcy urządzą takie okienko w każdej wsi, nawet w takiej gdzie rodzi się pięć dzieci rocznie. Ale cóż za okazja podlizania się księdzu Józefczykowi. Jakie ma świetne pomysły. Jaki kreatywny.

Żałosne.

• lechowski51 Zalosne! 29.01.09, 15:15
                    Zamiast pozwalac "postepowym mamom" wyrzucac swoje dzieci do smietnikow
                    podlizuje sie ksiedzu Jozefczykowi i otwiera Okno Zycia.
                    Wstretny moher szerzacy ciemnogrod w Tarnobrzegu.
                    ...a Tobie Pan Bog odebral nie tylko rozum a tez elementarna ludzka zdolnosc do
                    empatii.
                    • marcolmhelski Trochę fantazji marcinie ileś tam ! 29.01.09, 16:00
                      "Teraz jak widać nadgorliwcy urządzą takie okienko w każdej wsi,
                      nawet w takiej gdzie rodzi się pięć dzieci rocznie. Ale cóż za
                      okazja podlizania się księdzu Józefczykowi. Jakie ma świetne
                      pomysły. Jaki kreatywny.

Żałosne."

E, tam nie rozumiesz. Na Twoim miejscu ja by ten tekst szybko do
                      spluwaczki - to jest tam gdzie te rewelacje o kolędzie. Bo widzę ,
                      że nie kumasz ileż tu okazji by opluć kler.

Nie masz wizji , brachu !

Pomyśl sam. W tym biadoleniu że księża na kolędzie zarabiają -
                      żałość straszna . Widać o jak marne sumy Was zawiść gryzie.Widać co
                      Wam spać nie daje. Chciwość Wam w ślepia bije.

Ten Co Niesie Światło Was oślepia !!!

A szlachetne Wy przecie...hi, hi... Ta Waszą małość, nizerność,
                      zazdrość,chachłactwo, prostactwo i prymitywizm bez osłonek wyłazi,
                      jak za przeproszeniem< nieobrzezaniec z rozporka. ... A tu...rzecz
                      wielką zrobicie !!!

Wyobraź sobie: czepiacie pod lizaczkiem (obok kolędy) ten tekst ...
                      a tu Xulu , (o ksywie np) Rzetelny znajduje artykuł o sprzedaży
                      dzieci do adopcji. A Ty (jako powiedzmy: Szlachetny)ARTUKUŁ
                      ZAMIESZCZASZ O DZIECIACH Z kONGO do Francji do molestowania
                      sprowadzanych (była taka "sensacja)> A Xulu (Finansista) już się
                      zastanawia czy ten ksiądz Józefczyk ma kasę fiskalną - i zdjęcie
                      Maybacha pokazuje.
                      I się na przemian troszczycie.
                      I kasę księdza Józefczyka liczycie. I o zarobkach kleru szlachetnie
                      rozważacie. Z troską. Ze za dużo.
                      I tego proboszcza na Dzikowie z błotem (szlachetnie) mieszacie.

Aż Samakasia na koniec stwierdzi:

"Lepiej już było zaabortować. HUMANITARNIEJ.
                      I Wy się z tym zgadzacie (z troską szlachetną oczywiście, ze
                      minkami takimi zbolałymi. Jak kot co szperkę poczuł).

Bo jak te dzieci cierpią - opisujecie !!! I żałość przeokropną
                      pokazujecie !
                      I w płacz nad ich losem niebożątek strasznem !!!!

Aż Samakasia znów: ZAABORTOWAĆ !!!

A Wy; "TAK". KOBIETA WOLNOŚĆ WYBORU MIEĆ POWINNA.

I znów szlachetnie:

Od nowa kasę kleru liczycie ! I od nowa księdza na Dzikowie
                      obsrywacie.I tak do jakichś 300 wpisów.
                      Świetlana wizja, prawda ???
                      Marcinie !!! Tak to się robi !!!
                      Widzisz już jakie MOŻLIWOŚCI przed Wami ?
                      Widzisz już jakiś Ty parafiański, zaściankowy, niepostępowy ?
                      Widzisz już jakie Twoje dzisiejsze wyobrażenia są parciane ?

Wizjonerstwa , koleś, Ciebie brakuje. Szerszego spojrzenia Ciebie
                      brakuje. Rozmachu brakuje Ciebie.

• Gość: anno domini 2009 Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 00:08
                        I znowu szerzenie rasizmu: czyżbyś go wyssał z mlekiem herbowej matuli? A może
                        jednak nie?
                        • Gość: gość Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! IP: 83.238.199.* 30.01.09, 00:19
                          wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Polski-ksiadz-skazany-za-molestowanie-dziewczyny,wid,10799268,wiadomosc.html
                          • marcolmhelski Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! 30.01.09, 10:03
                            Bezsilność chłopcy, co ?
                            Ech, jacyż wy żałośni...
                            • Gość: anno domini 2009 Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 17:03
                              no comment....
                              • marcolmhelski Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! 30.01.09, 17:11
                                Jak zwykle u Ciebie...żadna to nowość ani dziw...
                                Ożywiasz się wtedy jak jest okazja opluć lub obsr... bezbronnych
                                księży lub pomordowanych patriotów.
                                Plugawa elokwencja tryska wtedy z Ciebie jak z Wezuwiusza
                                • Gość: anno domini 2009 Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 18:59
                                  Lechosiu jestem już zmęczony Twoją dyskusją z samym sobą, odpornością na
                                  argumenty, jednostronnością Twoich wywodów i obroną niegodnych zachowań kleru.
                                  Rozumiem, że jest to związane z Twoim herbowym pochodzeniem. Zalecam zatem
                                  fraszkę "Rozmowa pomiędzy trzema osobami: Panem, wójtem i Plebanem" a potem
                                  medytacje nad tym tekstem.
                                  • lechowski51 Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! 30.01.09, 19:11
                                    Ja juz sam nie wiem z kim Ty "rozmawiasz"? Niestety wystepowanie pod roznymi
                                    nikami powoduje ze przy Twojej kiepele mozg Ci sie zapocil i sie biedaku
                                    zupelnie rozchorowales.Pomoge Ci zobaczyc kim jestes.To sa Twoje genialne
                                    wypowiedzi z tego watku jako anno domini;
                                    Gość: anno domini 2009 24.01.09, 12:26 Odpowiedz
                                    ale o ile bardziej komunikatywne od twojego bełkotu pseudo poetycznego
                                    marcolmhelski
                                    Gość: anno domini 2009 24.01.09, 12:35 Odpowiedz
                                    a mnie się wydaje z tego tekstu, że wygra ten kto utrzyma ster a nie statek (ship)
                                    Gość: anno domini 2009 24.01.09, 13:57 Odpowiedz
                                    rzeczywiście dużo zrozumiałeś nie pojmując przekory do nowomowy, wprowadzającej
                                    do pic poezji polskiej słowa angielskie i to jeszcze w niewłaściwym pojęciu
                                    znaczenia tych słów
                                    Gość: anno domini 2009 30.01.09, 00:08 Odpowiedz
                                    I znowu szerzenie rasizmu: czyżbyś go wyssał z mlekiem herbowej matuli? A może
                                    jednak nie?
                                    Gość: anno domini 2009 30.01.09, 17:03 Odpowiedz
                                    no comment....
                                    I co biedaku?Widzisz co z siebie wykrztuszasz jezeli nie powtarzasz swoich
                                    wyswiechtanych glupot o zarloczym klerze!?
                                    • Gość: anno domini 2009 Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 19:49
                                      i jak zwykle ...rzetelna odpowiedź na post. Ty już po prostu inaczej nie
                                      potrafisz. Jednak zalecam Ci "Monachomachię" arcybiskupa Krasickiego. A
                                      potem...może wymienimy kilka zdań na ten temat.
                                      • Gość: felek Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 19:57
                                        anno domini z kim ty chcesz dyskutować z katabasem zacitrzewionym ,on tylko
                                        reklamuje Krk za frico to fanatyk , jemu ta nie nawiść rozum odebrała "Bóg jak
                                        kogoś chce ukarać to mu najpierw rozum odbiera"
                                • Gość: anno domini 2009 Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 19:04
                                  A jak się już rozgrzejesz Lechosiu , to na poważnie już zasiądź do
                                  "Monachomachii" arcybiskupa Krasickiego.
                                • Gość: anno domini 2009 Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 19:08
                                  Poprawka do pierwszego postu, aby odeprzeć zarzut pisania z błędami:
                                  Mikołaj Rej "Krótka rozprawa między trzema osobami: Panem, Wójtem a Plebanem".
                            • Gość: gość Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! IP: *.inowroclaw.mm.pl 30.01.09, 20:10
                              >Bezsilność chłopcy, co ?
                              Ech, jacyż wy żałośni... <

Tak! Bezsilność!
                              Coś sporo w ostatnich latach tych przypadków u zakonników.
                              Zdaj sobie pytanie: czy chciałbyś aby obmacywał Twoja córkę jakiś zboczek w
                              sutannie?
                              Albo: czy chciałbyś aby molestował Twojego syna jakiś zboczek proboszcz?

Jesteście z Lechowskim obaj mocno żałośni bo nie rozumiecie intencji ludzi tam
                              (w kościołach) zrzeszonych.
                              W moim otoczeniu żyje człowiek który kształcił się na księdza. Odszedł przed
                              ślubowaniem bo poczuł niesmak do ludzi w sutannach. Jest to człowiek pobożny,
                              dobrego charakteru z którym chce się pracować i przebywać w jego otoczeniu.
                              • lechowski51 Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! 30.01.09, 22:16
                                Fascynuja was obmacywania,zboczenia,pedofilia to prosze;
                                www.innastrona.pl/newsy/3874/islandia-lesbijka-premierem-na-trudne-czasy/
                                polskalokalna.pl/wiadomosci/wielkopolskie/leszno/news/pedofil-dostal-niski-wyrok,1229530
                                www.wiadomosci24.pl/artykul/belgia_morderca_dwojki_dzieci_i_opiekunki_zlobka_uslyszal_87132.html
                                www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080924/POWIAT0206/481252660
                                Chcecie wiecej zboczency zerujacy na padlinie i ludzkich ulomnosciach?.Jak wam
                                za malo to dostracze wam tego g....wna abyscie sie nasycili.
                                • Gość: gość Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! IP: 83.238.199.* 30.01.09, 23:32
                                  Lechowski!
                                  Powinieneś się leczyć!!!
                                • Gość: gość Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! IP: 79.191.11.* 30.01.09, 23:34
                                  Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam !IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                                  Gość: anno domini 2009 30.01.09, 19:49 Odpowiedz
                                  i jak zwykle ...rzetelna odpowiedź na post. Ty już po prostu inaczej nie
                                  potrafisz. Jednak zalecam Ci "Monachomachię" arcybiskupa Krasickiego. A
                                  potem...może wymienimy kilka zdań na ten temat.
                                • Gość: anno domini 2009 Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 00:03
                                  Szanowny Lechowski51. Skoro omijasz temat "Monachonachii" bo jak rozumiem , nie
                                  chcesz wpaść we własne sidła, to może zmienimy temat. Jako mielczaninowi na
                                  pewno nie jest Ci obcy los zakładów lotniczych. Podyskutujmy może na jakiś
                                  fachowy temat z dziedziny lotnictwa. Na początek może np. temat: KRUCHOŚĆ
                                  WODOROWA STOPÓW TYTANU. Temat bardzo wdzięczny. Może dyskutując na ten temat
                                  wniesiemy coś do polskiej myśli naukowej, oczywiście z pożytkiem dla nas obu.
                                  • lechowski51 Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! 31.01.09, 11:39
                                    Mozemy rozmawiac rowniez o spusciznie literackiej jednego z trzech naszych
                                    wieszczow ale Ty znasz tylko Monachomachie.Krasinski w swoich dzielach chlostal
                                    wszystkich Polakow a nie tylko mnichow za pijanstwo,glupote,chciwosc,brak
                                    obywatelskich postaw...Problem z Toba jest taki ze Ty nie mozesz wyjsc z kregu
                                    nienawisci do kosciola i nawet literature dobierasz by budowala w Tobie
                                    jednostronna wizje swiata.
                                    W tym niemal samym czasie w ktorym zyl Krasinski we Wloszech a potem w Ameryce
                                    Pld tworzyl szkoly i internaty dla biednych czlopcow sw.Jan Bosko.Do dzisiaj one
                                    funkcjonuja prowadzone przez Salezjanow.Ty oczywiscie o tym nie napiszesz bo to
                                    nie odpowiada Twojej koncepcji swiata.
                                    • marcolmhelski Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! 31.01.09, 11:44
                                      "Chcecie wiecej zboczency zerujacy na padlinie i ludzkich
                                      ulomnosciach?."

Ach... trafiłeś być może w sedno. Usiłuję zrozumieć tą ich
                                      zwierzącą, tępą nienawiść...
                                      Być może to to !
                                      I ta śmieszna histeria na tle Kościoła to tak próba wybielenia się,
                                      ekspiacji , katharsis...
                                      Możliwym że to dwaj zboczeńcy, pederaści
                                      • Gość: anno domini 2009 Re: Trochę fantazji marcinie ileś tam ! IP: 79.191.10.* 31.01.09, 15:42
                                        Użyłeś Lechowski argumentów przed którymi Cię broniłem (mowa o odmienności
                                        seksualnej samców). Jak widzisz, dla Ciebie każdy argument w obronie zła kleru
                                        jest dobry. Moralność Kalego. Tfu !!!
    • Gość: kaziuk66 Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 15:14
      Uwazam ,ze dyskusja zaczyna schodzic na tematy nie zwiazane z
      tytułem tego postu zwłaszcza,ze ktos tu juz poszedł na całośc i
      zaproponawał jak dla mnie temat z innej galaktyki -KRUCHOSC
      WODOROWA STOPOW TYTANU.Zapraszam na inne fora z tym problemem.
      • marcolmhelski Re: dokąd zmierzamy 31.01.09, 16:11

Słusznie !
        Proponuję przenieść się na najważniejszy problem współczesnego
        świata i liberalnej cywilizacji, na "niszowe oczko w głowie naszych
        szlachetnych założycieli" czyli: "Nie dać zarobić księdzom na
        kolędzie ".
        • lechowski51 Oto do czego 01.02.09, 21:00
          ....zmierzamy!
          nczas.com/wiadomosci/oblicza-postepu/zabrali-dzieci-dziadkom-i-oddali-homosiom/
          • Gość: rasista z musu Re: Oto do czego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 21:28
            Jak juże my horory zaczeli to patrz

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Polski-ksiadz-skazany-za-molestowanie-dziewczyny,wid,10799268,wiadomosc.html?ticaid=176de

Ja nie wiem czy to prawda ja nie wiem jaki to ksiądz ja sie tego
            wystraszył tyko

bo wiesz - ta szybkośc tego merykańskiego sondu wobec ksiedza- 6 dni

jak se skojaże ze sprawo kardynała mac honeja

albo jak skojaze ze sprawo Mazura gdzie przestempca takie prawa ma i
            cełymi latami

jak ja sobie to jeszce skojaże z brus - wolińską morderczynio Nila

oj w jekiś nielichi kalapitus ta nasza cywilizacja papała

czy ja chory czy inne chore ?
            powiedxta o ludkowie
            • lechowski51 Re: Oto do czego 01.02.09, 23:49
              Widze wielonikowcu ze dalej tworzysz tylko w innej konwencji ale argumenty dalej
              te same.Pozwole sobie wobec tego dalej rozszerzac Twoje zainteresowania;

. Brytania: coraz więcej nastolatek dopuszcza się wielokrotnych aborcji
              W Wielkiej Brytanii dramatycznie rośnie liczba wielokrotnych aborcji wśród
              nastolatek. W stosunku do 1991 roku ich ilość wzrosła o blisko 70 proc –
              alarmuje dziennik „Daily Mail”.
              Zdaniem specjalistów ma to związek ze specyficznym stylem życia brytyjskiej
              młodzieży, kiedy aborcja traktowana jest jak środek antykoncepcyjny. Inną typową
              cechą takich zachowań staje się coraz częściej także picie na umór, które
              zdaniem naukowców z Nottinhgam University, ma wpływ na życiowe decyzje dziewcząt.

W 2007 roku 5.897 dziewcząt poniżej 20 roku życia poddało się aborcji po raz
              drugi, trzeci, a nawet po raz czwarty w życiu. 16 lat wcześniej było ich 2.934 –
              informuje dziennik.

Jak ostatnio podał norweski Instytutu Polityki Rodzinnej, w Europie co 27 sekund
              zabijane jest dziecko. Liderem w tej niechlubnej statystyce jest Francja, a
              następnie Wielka Brytania. W Anglii i Walii co roku ginie blisko 195 tysięcy
              nienarodzonych istnień ludzkich.
              • Gość: gość do nudziarza Re: Oto do czego prowadzi samonakręcanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 03:06
                ale kicha, gość z mielca sam się nakręca
                • lechowski51 Moze wobec tego... 02.02.09, 11:33
                  ..chcialbys aby Twoje dzieci chodzily do takich szkol?
                  Hiszpania: indoktrynacja homoseksualna w szkole nawet wbrew rodzicom
                  Po trzydniowej debacie hiszpański Sąd Najwyższy orzekł, że rodzice nie mają
                  prawa zabraniać własnym dzieciom uczestnictwa w zajęciach „wychowanie do
                  obywatelstwa”, które skupiają się na homoseksualnej indoktrynacji – informuje
                  portal LifeSiteNews.com.
                  Przedmiot „wychowanie do obywatelstwa” uczy dzieci „poddawania krytycznej ocenie
                  społecznego i seksualnego podziału pracy, rasistowskich, ksenofobicznych i
                  seksistowskich uprzedzeń społecznych oraz nakazuje nauczycielom, by korygowali
                  stanowisko ucznia wobec homoseksualizmu”. Takie cele nowego przedmiotu
                  przedstawili członkowie hiszpańskiej Partii Socjalistycznej, którzy rządzą w
                  kraju od 2004 r.

W związku z wprowadzeniem do szkół tego przedmiotu jako obowiązkowego kilkoro
                  rodziców z Asturii złożyło pozew do sądu lokalnego, domagając się zwolnienia ich
                  dzieci z obowiązku uczęszczania na te zajęcia. Sąd jednak orzekł, że kurs jest
                  obowiązkowy i rodzice nie mogą wykluczać z udziału w nim swoich dzieci. W tej
                  sytuacji rodzice odwołali się do Sądu Najwyższego, który wczoraj na specjalnym
                  posiedzeniu plenarnym podtrzymał wcześniejsze niekorzystne dla rodziców
                  orzeczenie głosami 23 „za” przy 7 „przeciw”.

Organizacje reprezentujące rodziców toczących walkę w sądach ogłosiły wczoraj,
                  że decyzja jest niekonstytucyjna i nie obowiązuje w autonomicznej prowincji
                  Hiszpanii. Zapowiedzieli również odwołanie się do Trybunału Konstytucyjnego, a
                  nawet do wyższych instancji.

Rodzice, którzy nie pozwalają swoim dzieciom uczestniczyć w kontrowersyjnych
                  zajęciach nie popełniają żadnego przestępstwa, ani nie dopuszczają się żadnego
                  nielegalnego działania wobec dzieci – argumentował Benigno Blanco, szef
                  organizacji prorodzinnej Spanish Family Forum, który orzekł także, że nic się
                  nie zmieniło za wyjątkiem czterech przypadków zbadanych przez SN i, że nikt
                  pozostałym rodzicom nie może przeszkodzić w zabronieniu swoim dzieciom
                  uczestnictwa w zajęciach.

Rządzący socjaliści triumfują. Minister edukacji wezwała wszystkie prowincje do
                  podporządkowania się decyzji SN. Blanco oświadczył, że minister nie może wydawać
                  poleceń autonomicznym wspólnotom i dodał, że nie może ona zmienić konstytucji,
                  ani praw człowieka, które stoją wyżej w hierarchii ważności, aniżeli jej „puste
                  słowa”.

Z kolei minister sprawiedliwości Fernandez Brnejo oświadczył, że świętuje z
                  powodu zakończenia debaty. Powiedział również, że taka sytuacja została
                  wytworzona wskutek błędnych decyzji niektórych niezależnych prowincji, które nie
                  wypełniają swojego zobowiązania do właściwego edukowania dzieci.

Źródło: LifeSiteNews.com, AS
          • Gość: zgroza! Re: Oto do czego IP: *.inowroclaw.mm.pl 02.02.09, 21:02
            >Tamtejszy parlament przyjął odpowiednią ustawę, mimo że - jak wynikało z
            sondaży - 90 procent mieszkańców było i nadal jest temu przeciwnych.<

Dlaczego przyjął taką ustawę? Bo wśród parlamentarzystów też są homoseksualiści.
            Tolerancja homoseksualizmu i jego zalegalizowanie zaczęło się od Holandii i
            kilku tamtejszych zboczeńców-parlamentarzystów.
            Polska pomalutku zmierza tym śladem. Przypomnijcie sobie polityka Kalisza kiedy
            tańczył kilka lat temu na paradzie równości na platformie samochodowej z
            gejami. Sam fakt przystąpienia do UNI spowoduje niejako takie same działania w
            Polsce. Jest to tylko rozłożone w czasie. ZGROZA!!!
            • Gość: felek Re: Oto do czego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 22:18
              "Zgroza"!piszesz o p. Kaliszu że tańczył na platformie samochodowej podczas
              parady równości,nie ukrywa się że może pomóc homoseksualistom w ich prawie do
              równości.Ja chciałbym by homoseksualiści w sejmie ich też poparli tacy jak :
              Z.Zero.Jaro,
    • Gość: kaziuk66 Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 21:21
      We Włoszech w 4 dni po odłaczeniu sztucznego odżywiania umarła z
      głodu i pragnienia Eluana Englaro. Na przerwanie podawania pokarmu
      zgodził sie tamtejszy SN do którego o to wnioskował jej ojciec

OJCIEC TO BRZMI DUMNIE
      • Gość: gosc a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 17:56
        Na osiem lat więzienia skazał Sąd Rejonowy w Stargardzie Szczecińskim w woj. zachodniopomorskim księdza z jednej z parafii tego powiatu za utrzymywanie stosunków seksualnych z 13-latką - poinformowała rzeczniczka Sądu Okręgowego w Szczecinie sędzia Elżbieta Zywar.
        • Gość: kaziuk66 Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 18:22
          Jeżeli sądzisz,że bedę tego zwrodnialca bronił to sie mylisz.Jest
          wina jest kara
          • Gość: realista Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 19:35
            czyli przyznajesz, że ksiądz to nie Bóg i święty a tylko człowiek?
            • lechowski51 Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? 10.02.09, 20:34
              Wielonikowcu!Ksiady jest cylowiekiem,tylko ma inne powolanie anizeli Ty.Ksiadz
              ma pomagac wiernym w drodze do Pana-Ty jak Nitzche upowszechniasz swiat bez
              Boga.Nie przejmuj sie wielonikowcu.Bog stworzyl tez takich jak Ty,po to by inni
              tym bardziej wierzyli w jego istnienie i zyli zgodnie z Jego przykazaniami.
              • Gość: realista Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 21:17
                a gdzie w poście masz o tym , że jestem niewierzącym? Ja księdza uważam za
                czlowieka z powołaniem a nie za świętego jak ty i tobie podobni. Tyle i aż tyle
                bałwochwalco.
                • marcolmhelski Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? 10.02.09, 21:26
                  Do znajdowania brudów talent masz. Dlaczego takich rzeczy nie
                  dostrzegasz ?

radiozet.pl/news/news.aspx?newsid=9383
                  • Gość: realista Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 21:29
                    Lechowski51 czy Ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?
                    • Gość: fifik Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 21:34
                      Jego diabeł trzymał do chrztu tego lechosia51 ha ha ha))))))
                      • Gość: zenek Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? IP: 83.1.124.* 10.02.09, 21:59
                        Caly w tym problem ze to Ty realisto masz problem ze soba. Pan
                        Lechowski 51 ma zasady, glosi je i argumentuje, Ty zas plujesz i
                        pomawiasz. Nikt nie mowi ze zlo nalezy ukrywac, ale tez z przypadku
                        nie mozna czynic sztandaru.
                        • Gość: realista Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 22:09
                          gdzie w poprzednich postach masz plucie i pomawianie? Problemem Twoim jest
                          fanatyzm ale to nie mój problem.
                          • marcolmhelski Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? 10.02.09, 22:18
                            Do Xula i Marcina ileś tam:

Chcecie błocko więc ? Będzie błocko. I o Ojcu Dyrektorze też będzie.
                            Wasza ulubiona sceneria. Wasze ulubione tematy... A niech tam pójdę
                            Wam na rękę.
                            Otóż ostatnimi czas tryumf w mediach okrutny. Różne swołocz się
                            cieszą że Ojciec Dyrektor „poślizgnął” się na geotermalnych wodach
                            (a Ty Xulu wiesz – to naukowo - gdzie woda tam i błocko. Jak
                            widzisz dotrzymuję słowa i o błocku...panimajesz, no)
                            W Internecie na forach wśród kanalii (których u nas nie brakuje –
                            hosanna wręcz. „Może Radio Toruńskie padnie” – cieszy się plugawa
                            hołota)
                            Faktycznie sprawa wygląda groźnie. Rząd przyznał dotację na
                            wiercenia a gdy je zaczęto – cofnął decyzję . Jak zwykle pod
                            bandyckimi pretekstami formalnymi. I Tusek Frankenstein się
                            cieszy...
                            I biedny lud ogłupiony mamią elektrowniami atomowymi. (2 elektrownie
                            dadzą 5% zapotrzebowania - i kosztowne. Ale z Zachodu ! Bruksela
                            zarobi!)
                            I biedny lud ogłupiony ogłupiają jeszcze bardziej „zieloną
                            energią” ...

O co chodzi. Polska leży prawie w całości na wodach o temperaturze w
                            granicach 100 stopni. Rozumiecie ? Nie ? Do jedźcie do Mszczonowa
                            (Warszawa – łódź – w srodku). Tam od razu gorącą wodę (z trzech
                            kilometrów w głąb ziemi) na kaloryfery ! A jak oziębią to do picia.

I prawie cała Polska na takim skarbie. Wybrańcy na skalę
                            europejską , a może i światową. I ciepło z tego być może i prąd na
                            export. I sanatoria jak Polska długa i szeroka ! Na co najmniej 100
                            lat !!!

Powtórzę: I biedny lud ogłupiony ogłupiają jeszcze
                            bardziej „zieloną energią” ...
                            To prawda. Unia wręcz zmusza do sięgania alternatywnych źródeł
                            energii. I ogromne dotacje daje.

A „nasi” pięć ósmych procenta tych dotacji
                            wzieli. !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reszta przepadła. Ojcu Rydzykowi nie dali. Tu zachwalają zieloną
                            energie (by lud ogłupić) a Ojcu Dyrektorowi zabierają. Bo się wziął
                            na poważnie. Bo chce żeby polskie skarby – Polacy !!!
                            Na to nasze rządy nie pozwolą !!!
                            A Niemcom dadzą!
                            A Brukseli dadzą !
                            Zresztą tamci nie będą pytać. Ledwie traktat lizboński podpisze
                            Tusek (i Kaczyński) – nie będą się pytać !
                            TO BĘDZIE JUŻ JEDNO IMPERIUM EUROPEJSKIE !
                            Do polskich bogactw sięgną z mocy ICH prawa. ONI będą zarządzali a
                            Marcin ileś tam z Xulu przemądrzałym będą: jeden stróżem, drugi
                            dziadkiem klozetowym. A ich dzieci piłeczki będą podawać na kortach
                            tenisowych unijnym panom !
                            Ale Polakowi nie dadzą !!!
                            Ale Ojcu Dyrektorowi nie dadzą !!!
                            Jeszcze z troską policzą czy nie za dużo na kolędzie zarobi !
                            I swołocz się cieszy, i kanalia rozmaita się raduje, i łotrostwo
                            podłe autoramentu wszelakiego pluje i sra na księży. Bo jeszcze są
                            symbolem polskości. Jeszcze walczą, jeszcze się nie poddają !
                            Jeszcze NAS POLAKÓW w zorganizowaną siłę próbują ustawić ! Jeszcze
                            taktyki obronne opracowują. Jeszcze nie zginęli...
                            Za t o trzeba ich zniszczyć !!!
                            Nie dały efektu zsyłki na Sybir. Koncentrationlagiery, mordy.... a
                            więc kapitałem. I sądami ! I mediami .
                            Jak załatwili Kościół w Ameryce ? Tak samo jak próbują u nas !
                            Nieprzypadkowo różne hieny ściągają tu brudy
                            o „molestowaniach” , „pederastiach” , zboczeńiach i innych
                            plugastwach. Nieprzypadkowo ! ( Mechaniz ten szerzej opisałem :

Użyteczni idioci, głupcy „troskliwi” pilnują by księżom nic za
                            kolędę nie dać. Bo im żal d*** ściska.
                            Niech weźmie to Niemiec !
                            I tylko na swojej kupce gnoju potrafią gnoić co wartościowszego. Co
                            jeszcze kategoriami polskości mówi i myśli !
                            I pluć !
                            I sr... !
                            I obszczywać!
                            Zacofańcy z osiemnastowiecznego ciemnogrodu burzycieli budynków
                            użyteczności publicznej
                            Ciemnota !
                            Zacofańcy
                            Zawistnicy
                            Głupcy !!!
                            LIBERAŁOWIE !!!

Ps. A teraz cenzurujcie żałośni "użyteczni". Wycinajcie, banujcie,
                            manipulujcie.
                            Niech Wam się wielkość marzy

• Gość: perdę_ltd Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 03:11
                              Z sektą przejmującą wszystko w tym kraju i chcącą wpływać na bieg wydarzeń bez
                              ponoszenia wszelkiej odpowiedzialności należy walczyć. Jest konkordat? To go
                              przestrzegajcie. Takie są prawidła gry i nie możecie być poza nawiasem prawa.
                              Dlatego też budzicie opór w ludziach do metod waszego postępowania. Z wiary
                              będącej sprawą indywidualną każdego człowieka robicie misterium dla wszystkich
                              obywateli. To się nazywa wprowadzanie państwa wyznaniowego. Kto Wam dał takie
                              prawo? Co Ty wiesz o patriotyźmie pisząc przez pryzmat interesów kruchty? Czy
                              każdy twój oponent to głupiec? A może jest odwrotnie bo im większy natrafiasz
                              opór tym większą prezentujesz plugawość.
                              • marcolmhelski Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? 11.02.09, 22:37
                                No, w końcu Ojcowie Założyciele Tego Forum ! Dłuższy tekst zamiast
                                tylko tępej cenzury czy rzucania gazetowyborczymi sloganami bez
                                głębszej faktografii. Brawo !
                                Z całą powagą przyglądam się Twoim wywodom;
                                I odpowiadam jak umiem:
                                1.
                                „Z SEKTĄ przejmującą wszystko W TYM KRAJU i chcącą wpływać na bieg
                                wydarzeń BEZ PONOSZENIA wszelkiej ODPOWIEDZIALNOŚCI „
                                Sektą ? Jest nas zdaje się ponad 80 %. Póki co to MY stanowimy
                                większość. Sektą jesteście WY ! Hałaśliwą, bez zahamowań, bezczelną
                                z tupetem - ale nieliczną
                                a) W dodatku jesteście sektą wyalienowaną, obcą nam Polakom. My
                                mieszkamy w naszym kraju. J a na przykład mieszkam w MOIM kraju, w
                                mojej ojczyźnie. W Polsce ja
                                mieszkam !
                                Co można powiedzieć o tych z pogardą
                                mówiących: W TYM KRAJU? To na nasza rasa! To element obcy, wrogi
                                dla naszego narodowego organizmu, groźny, wrzód na naszej narodowej
                                d****, trujący nas ideologią obcych.
                                b) Piszesz: „chcącą wpływać na bieg wydarzeń BEZ PONOSZENIA
                                wszelkiej ODPOWIEDZIALNOŚCI”

Nie przeczytałeś widocznie moich uwag o Powstaniu Styczniowym:
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=329&w=90202688&v=2&s=0
                                Odpowiedzialność to wzieliśmy właśnie MY – katolicka szlachta.

C) NALEŻY WALCZYĆ.
                                Tu nie kłamiesz. Rzeczywiście walczycie.- Tacy jak Wy zawsze
                                przeszkadzali nam chciwiąc się na „żelazo i rzemienie” i
                                obdzierając NASZe trupy z odzienia, zakładając opaski MO i SB czy
                                sprzeciwiając się budowie pomnika mjr Zapory

d)Jest konkordat? To go przestrzegajcie. Takie są prawidła gry i nie
                                możecie być poza nawiasem prawa.

Watykan nie jest dla nas wrogim mocarstwem. Jego głową jest
                                Namiestnik Chrystusa na Ziemi. Nie widzimy potrzeby izolacji , bo
                                jak możemy się izolować od naszego Ojca ???

e) Dlatego też budzicie opór w ludziach do metod waszego
                                postępowania.

Budzimy !!!W ludziiach TAKICH JAK TY i tobie podobnych:
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=329&w=90202688&a=90312635
                                patrz wyżej, punkt 1a
                                f) Z wiary będącej sprawą indywidualną każdego człowieka robicie
                                misterium dla wszystkich obywateli. To się nazywa wprowadzanie
                                państwa wyznaniowego. Kto Wam dał takie prawo? Co Ty wiesz o
                                patriotyźmie pisząc przez pryzmat interesów kruchty?
                                Nasza cywilizacja (o czym zapewne nie wiesz) cywilizacja łacińska,
                                cywilizacja chrześcijańska, jak sama nazwa wskazuje stworzona
                                została przez chrześcijan. Stworzona dzięki WIERZE !!! Tej właśnie
                                którą Wy ateusze chcecie zepchnąć na wstydliwy niebyt.
                                Wspomniane wyżej OBCE KULTUROWO ELEMENTY zasiali w szlachetnym
                                ziarnie cywilizacji kąkol. Prawem kaduka, na mocy grabieży,
                                morderstw i pożogi (p. rewolucje: francuzka, sowiecka, hiszpańska ,
                                zdegenerowana filozofia unijna itp). „Interes kruchty” jak piszesz
                                jest naszym interesem. POLSKIM !
                                g) Czy każdy twój oponent to głupiec?
                                Przeczytaj uważnie;
                                „Spójrz na typowe fora dyskusyjne, szczególnie przy największych
                                liberalnych mediach. Przejrzyj strony
                                internetowe "racjonalistów". "oświeconych ateuszy", socjalistów,
                                piewców wolności i tolerancji.

Wszędzie tam znajdziesz typowych "wykonawców": najpierw wpompowano
                                w nich przeświadczenie, że są oto "przedstawicielami oświeconego
                                rozumu i racjonalnej myśli", dorzucono im garść prostych, czy raczej
                                prostackich haseł - wskazano kierunek ataku - i ..... puszczono
                                wolno.
                                Im kto głupszy, mniej wykształcony, mniej samodzielny, pozbawiony
                                zasad - tym szybciej dołącza do armii.”
                                Tak właśnie uważam jak powyżej piszę.
                                H) A może jest odwrotnie bo im większy natrafiasz opór tym większą
                                prezentujesz plugawość.

Ja plugawość?
                                Ty chyba nie wiesz co to plugawość
                                Chcesz zobaczyć ? Proszę:

Re: Kolęda - odwiedziny księżyIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                                Gość: a to co? 23.01.09, 19:22 Odpowiedz
                                wiadomosci.onet.pl/1902839,12,wlochy_ksieza_wykorzystywali_kalekie_dz
                                ieci,item.html

• lechowski51 Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? 12.02.09, 09:51
                              Czekasz na odpowiedz? Na merytoryczna rozmowe o Polsce i swiecie!?.Nic z
                              tego.Oni z piana na ustach dalej beda tokowac o inkwizycji,moherowych beretach,o
                              polskim ciemnogrodzie...bo tyle ich nauczyli na szkoleniach dla aktywu
                              partyjnego.Tyle uslyszeli od swoich idoli i bezwiednie beda tutaj powtarzac.
                              Dla nich kosciol jest wroga instytucja bo wbrew "postepowym apostolom"
                              przypomina o powinnosciach wobec bliznich i Ojczyzny.A oni chca sie bawic!.Chca
                              raju na ziemi,ktory chcieli zbudowac w czasie tzw wielkiej rewolucji francuskiej
                              a potem w czasie rewolucji bolszewickiej.Przegrali ale nie ustaja w wysilkach by
                              zniszczyc nasza cywilizacje budowana przez stulecia.
                              Rozne maja twarze/niki/ ale metoda ta sama!Z tysiecy zdarzen znajda informacje
                              o ksiedzu zboczencu i pastwia sie nad kilkudziesiecioma milionami polskich
                              katolikow.Zlo bylo zawsze ale bylo izolowane-dzisiaj rozlewa sie przez
                              internet,zatruwa umysly.......
                              • Gość: zenek Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 10:30
                                Panie Lechowski 51. Coz moge powiedziec, za ta wypowiedz moge
                                powiedziec, dziekuje i gratuluje. Mysle tez ze ludzie do ktorych
                                piszech to niewatpliwie ludzie czasow zelaza i stali, ale tez sa
                                to ludzie z sercem i jakims rozumem i dlatego mysle, mam taka
                                nadzieje ze zrozumieja, a raczej nadejdzie czas ze odroznia zlo od
                                dobra, bo tylko w tym jest szansa na wielkosc naszej Ojczyzny.
                              • Gość: olo Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 13:43
                                Honda kupiła od parafii rzymskokatolickiej w Pniewach 56 tys. metrów kwadratowych ziemi, na której powstanie magazyn.

I co Lechowski51, jak myślisz, skąd parafia rzymskokatolickia w Pniewach miała te 56 tys. metrów kw ziemi?

• lechowski51 Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? 12.02.09, 17:15
                                  Gdybys czytal cos wiecej od Faktow i mitow,gdybys mial wiedze historyczna na
                                  poziomie gimnazjalisty,to wiedzialbys ze kosciol na terenie Polski istnieje od
                                  1000 lat.Ten kosciol w ktorym Ty upatrujesz zrodlo zacofania przyniosl na te
                                  ziemie pismo i oswiate.To dzieki Jezuitom rozwijala sie w Polsce i Europie
                                  nauka,dzieki Benedyktynom powstawaly swiatowe ksiegozbiory a dzieki Cystersom
                                  nastapil rozwoj rolnictwa.
                                  To dzieki temu ko0sciolowi powstaly wspaniale dziela malarskie i
                                  muzyczne.Kosciolowi i klasztorom zacni Polacy fundowali
                                  uniwersytety,biblioteki,szpitale i sierocince.Ofiarowyali tez ziemie.Trwalo to
                                  przez setlecia az przyszli na nasze ziemie czerwoni bandyci i zlodzieje i
                                  zrujnowali caly porzadek spoleczny,wlasnosciowy i moralny jaki trwal na tych
                                  ziemiach od zarania dziejow.To agent sowiecki Bierut na mocy bezprawia odebral
                                  palocowkom zakonnym i koscielnym budynki i ziemie.Te 5 hektarow ziemi z ktorych
                                  robisz taka sensacje miala prawdopodobnie parafia od lat i nawet Bismarck
                                  walczac z polskoscia ie lamal na tamtych ziemiach prawa jak to zrobili
                                  komunisci.Czekam na dalsze sensacje...
                                  • Gość: Boruta Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 11:44
                                    Panie Lechowski proszę mnie oświecić i podać przyczyny pojawienia się kościoła
                                    katolickiego na ziemiach polskich 1000 lat temu. Pytanie drugie: co stało się z
                                    Prusakami? Pytanie trzecie: z jakiego powodu nadawano ziemie kościołowi? Pytanie
                                    czwarte: czy Kopernik był Jezuitą i dlaczego opublikował swoje odkrycie tuż
                                    przed śmiercią? Można tak pytać i pytać bez końca. Niestety jest tak, że czyje
                                    rządy, tego prawa. Postępu nikt nie zatrzyma, nastaną czasy, że będą na nas
                                    patrzyć w ten sposób, jak my na np. starożytnych Greków, Azteków.Na koniec jak
                                    tak Panowie rozpaczacie nad aborcją to proponuję też zapłakać nad tym, że z
                                    głodu umiera człowiek co 5 sekund, czyli 5 razy częściej.
                                    • marcolmhelski Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? 15.02.09, 12:36
                                      Zanim Lechowski wytłumaczy Ci to dokumentnie, może będziesz łaskaw
                                      odpowiedzieć na poniższe me dywagacje:

1. „Panie Lechowski proszę mnie oświecić i podać przyczyny
                                      pojawienia się kościoła
                                      katolickiego na ziemiach polskich 1000 lat temu.”

Moje pytanie: Jakie są przyczyny pojawienia się Unii Europejskiej
                                      obecnie ?

2. „co stało się z Prusakami?”

Moje pytanie:
                                      Co stało się z mieszkańcami Wandei we Francji pod koniec
                                      osiemnastego stulecia ?
                                      Co stało się z milionami Hiszpanów , z tysiącami księży, biskupów i
                                      zakonnic 1936 roku ?
                                      Co stało się z milionami zamordowanych przed urodzeniem dzieci w
                                      czasie „szalejącego liberalizmu” ?
                                      Ile dzieci nienarodzonych zamordowano właśnie w „oświeconej Europie”
                                      w trakcie gdy Ty czytasz ten text ?

Ile dzieci nienarodzonych morduje się w tej chwili?
                                      Ile dzieci nienarodzonych morduje się co minutę ?

3. „z jakiego powodu nadawano ziemie kościołowi?”

Moje pytanie: Z jakiego powodu nadaje się ziemię supermarketom ?

4. „czy Kopernik był Jezuitą i dlaczego opublikował swoje
                                      odkrycie tuż
                                      przed śmiercią?”

Moje pytanie: Dlaczego temat holocaustu jest tabu ? Dlaczego
                                      zabronionym jest badać texty źródłowe ?
                                      Dlaczego ci co powątpiewają w ogromne liczby komór gazowych, tracą
                                      pracę i siedzą w więzieniach ?

5. „Postępu nikt nie zatrzyma, nastaną czasy, że będą na nas
                                      patrzyć w ten sposób, jak my na np. starożytnych Greków, Azteków”

zgadzam się .Ze zgrozą będą patrzeć!!! Zbrodnie które
                                      popełnia „cywilizacja oświeconych” wołają o pomstę do nieba !

Moje pytanie: Jak sądzisz jak długo jeszcze Stwórca będzie
                                      tolerował to libertyńskie „plemię zwycięzców zbrodniami zatrute”?
                                      Jak długo jeszcze ta Sodoma trwać będzie ? Ile jeszcze mamy czasu ?

6. „proponuję też zapłakać nad tym, że z
                                      głodu umiera człowiek co 5 sekund, czyli 5 razy częściej. „

Kościół nasz Święty katolicki w celu walki z tym problemem powołał
                                      m.i organizację Caritas którą my, katolicy wspieramy finansowo .
                                      www.caritas.pl/
                                      Moje pytanie: Ile Ty pieniędzy wysłałeś na Caritas ? Ile głodnych
                                      uratowano dzięki TWOIM pieniądzom ?

• marcolmhelski Re: a ojciec Rydzyk, jak brzmi ? 17.03.09, 11:41

www.prawica.net/node/15888
    • Gość: gość Re: dokąd zmierzamy IP: 83.238.199.* 11.02.09, 09:41
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Chlopiec-opowiada-jak-utopiono-jego-siostre-w-szambie,wid,10836624,wiadomosc_prasa.html
      śmierć za śmierć!
      • Gość: katolik Re: dokąd zmierzamy IP: 83.1.124.* 15.02.09, 16:42
        Ja nie naukowo, czego oczekujesz od Pana Lechowskiego 51, naiwnie Ci
        wytlumacze, dlaczego postep nalezy kontrolowac. Proste , cos ma
        poczatek i koniec, szybki postep, nie kierowanie sie zasadami /dla
        katolikow dekalog, a i Tobie nie zaszkodzi/ wczesniej czy pozniej
        doprowadzi do kataklizmu. Potop, Sodoma Gomora, zona Lota zamieniona
        w slup soli, to dla otrzezwienia lub zastanowienia sie.
        • Gość: kaziuk66 Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 18:29
          W jednym z centrum handlowych naszej stolicy otwarto wystawe
          przedstawiajacych 13 spreparowanych ciał ludzkich oraz 250 organów
          ponoc jak słysze w celach edukacyjnych.Oburzamy sie na sposób
          potraktowania polskiego geologa przeż Talibów podpisujemy sie pod
          protestem przeciwko pobieraniu organów przez władze chinskie od
          skazanców a w Polsce niektórzy sa gotowi zapłacic 59 zł za bilet
          wstępu by zobaczyc rzekomą atrakcje. W ramach promocji dzieci mozemy
          zabrać tam za jedyne 35 zł.Gdzie moralność,etyka co jest na koncu
          tej drogi i to w Polsce na poczatku XXI wieku.
          • lechowski51 Re: dokąd zmierzamy 25.02.09, 11:00
            Tutaj za 59 zl epatuja sie ludzkimi zwlokami a tutaj za darmo ludzka
            smiercia.Tak wyglada swiat bez Boga i zycie w urojonej wolnosci.
            zyciegwiazd.onet.pl/1533649,1,slawna_brytyjka_przygotowuje_sie_do_umierania_przed_kamerami,artykul.html
            • Gość: katolik Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 11:40
              Ja tam nie pojde, ale pomodle sie za niezyjacych.
              To wszystko siega bruku.
              • Gość: Olaf Re: dokąd zmierzamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 20:14
                Lechowski, co sądzisz o pomyśle, by wygrzebać z ziemi kilka tysięcy ludzkich czaszek, dodać do tego stosowna liczbę piszczeli i udekorowac tym 'towarem' ściany a z piszeli zrobić zgrabne kandelabry? Potem można jeszcze wpuszczć za pieniądze zwiedzajacych. No jak ? Dobry pomysł? Rozumiem, że jesteś oburzony, no dokąd zmierzamy, co? Bezczeszczenie ludzkich szczątków. Tak wyglada swiat bez Boga!

A teraz zgadnij kto prowadzi taką atrakcję. Już wiesz, to Twój ulubiony zastęp urzędników co to mają Szefa w niebie. I co teraz? Napisz coś, ostatecznie możesz o tej Arizonie.

www.kudowa.zdroj.pl/content/view/13/
                Dla jasności, byłem tam, wyszedłem mocno zniesmaczony. Ale zabraniać nie mam zamiaru.
                • marcolmhelski O, mądry Olafie radź !!! 26.02.09, 10:07
                  Re: dokąd zmierzamyIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                  Gość: Olaf 25.02.09, 20:14 Odpowiedz

(...) Potem można jeszcze wpuszczć za pieniądze zwiedzajacych. No
                  jak ? Dobry pomysł? (...)

Twoje inne wywody pominę. Tylko złośliwość i chęć „dogryzienia”
                  Lechowskiemu51 podyktowała Ci zapewne prymitywne porównanie motywu
                  motywacji osiemnastowiecznego proboszcza (memento mori, marność
                  ludzkiej egzystencji i zwrócenie myśli ku Bogu z czysto
                  komercjalnym i obrazoburczym przedsięwzięciem pewnego niemieckiego
                  (pomysłodawcy takiej „plastyki”) medyka).

Natomiast sprawa pieniędzy za zwiedzanie miejsc kultu....

Pismo Święte: „Jarmark uczyniliście z domu mego Ojca” ...
                  Pamiętamy.

A przecież w ten sposób (pozwalając na handel - faryzeusze
                  utrzymywali Świątynię Jerozolimską – centrum intelektualnego,
                  narodowego oporu Izraelitów przeciwko rzymskiemu okupantowi)
                  Przecież podtrzymując żydowską naukę i religię kapłani musieli jeść
                  na przykład, mieć pieniądze na książki, podróże etc...)

To jest, trzeba przyznać, pewne zagadnienie. Nawet przy założeniu że
                  jesteście nieuczciwi (Wy, opluwający kapłanów)....

Pamiętacie tą „aferę” z plakatem reklamowym pewnej firmy
                  komórkowej na Kościele Mariackim ? Tak nagłośnionej przez
                  nagle „pobożnych” Waszego pokroju ?

Sam niedawno zwiedzałem Kościół Mariacki w Krakowie. Raz
                  oficjalnie, z wycieczką- bocznym wejściem z opłatą (1 czy 5 zł – nie
                  pamiętam) a potem indywidualnie, głównym wejściem za darmo...

Pamiętam wzmiankowany kościół za komuny; czarne od brudu cegły,
                  ciemno, nic nie widać.
                  Porównywałem niedawno z tym co teraz... jakby zupełnie co innego.
                  Inny budynek !!!
                  I tak jak Polska długa i szeroka mamy nagle „nowe” cudownie piękne
                  kościoły, kaplice – tak jak nasi przodkowie, ojcowie i dziadowie je
                  zaprojektowali i postawili.
                  Bo o budynek trzeba dbać !!!

Na to potrzebna jest
                  kasa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Olafie !!! Czy
                  jesteś w stanie to pojąć ? TEGO SIĘ NIE DA ZROBIĆ BEZ PIENIĘDZY !!!

Bez dużych, dodajmy, pieniędzy !

I nie da jej (tej kasy) Xulu czy Olaf – (co to nawet pieniądze z
                  kolędy dla księży ich gryzą).

Za co utrzymywać ZABYTKOWE, sakralne budowle ?

Państwo Tuska da ?
                  (Widzimy jak „wspierają” choćby geotermę Ojca Dyrektora)
                  Za co, o, mądry Olafie restaurować i utrzymywać kaplicę czaszek ?

Jeśliś takiś mądry i opluwanie kleru tak Ci łatwo idzie bądź mądry i
                  radź !!! Jak bez opłat utrzymać w takim pięknie ten bezcenny i z
                  religijnego i architektonicznego , i z innych powodów zabytek ???

A przecież takich obiektów są setki.

U mnie, gdzie mieszkam, w sąsiedniej parafii, przed laty był święty
                  ksiądz proboszcz: pogrążony w modlitwie, oderwany od rzeczywistości,
                  msze za co łaska, śluby za co łaska – ludzie szybko mu na głowę
                  wleźli.

Zmarł starowinka w plebani cięknącej tak że w czasie pogrzebu trzeba
                  było wiadra z wodą podstawiać. Drewniany kościółek też w ruinie...

Biskup na jego miejsce wyznaczył organizatora – budowniczego. Afera
                  tam wyszła taka że aż „Nie” i „Fakty i Mity” o tym pisały. (Księdza
                  zabił prąd z elektrycznego podgrzewacza w czasie kąpieli – lud
                  zakrzyczał że to kara boża za ich „krzywdę”)

Ale plebania jak z pod igły, kościółek – aż wycieczki przyjeżdżają
                  jak do jakichś Bierutowić do tej świątyni Wang czy tam jakoś
                  inaczej !

Dwaj księża, dwie postawy, dwa podejścia do problemu...
                  I tak źle i tak niedobrze !!!

A Chrystus gonił przekupniów...

O! Mądry Olafie radź!

Jak utrzymać zabytki sakralne bez pieniędzy ???

( I pamiętaj – kapłani zbierają jeszcze na biednych z parafii, na
                  Caritas, na misjonarzy, na szkółki zakonne, na ochronki, na
                  sierocińce, na hospicja, na... )

O! Mądry Olafie radź! Radź !!!
                  Radź ,o, Olafie przemądry !!

Jak na to wszystko bez pieniędzy?

O! Mądry Olafie radź! Potrafisz poza opluwaniem i krytykowaniem
                  wymyśleć coś konstruktywnego ???

• Gość: katolik Re: O, mądry Olafie radź !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 11:29
                    Przy okazji napisze cos wiecej, a tak na goraco. Troche uczciwosci i
                    wara od moich pieniedzy, ja daje na Kosciol, jak Ci pasuje to niech
                    bedzie ze ksiedzu i nie mam uwag do dysponowania nimi, jakim prawem
                    Ty o moje sie upominasz, nie godze sie z tym.
    • Gość: gość Re: dokąd zmierzamy IP: 83.238.199.* 04.03.09, 00:56
      Prawda o Polsce po 1989r

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,oid,4518329,title,Polska-i-Czechy-wystawione-do-wiatru,wid,10905648,opinie.html
      Zmierzamy do dna!
      • Gość: kaziuk66 Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.09, 19:14
        wiadomosci.wp.pl/kat,1347,title,Twoje-dzieci-nie-ucza-sie-o-gejach-Zaplacisz-kare,wid,10919003,wiadomosc.html

• Gość: gosc Re: dokąd zmierzamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 21:30
          Nie wierzę w to, żeby biskupi i księża, zakonnice i inni prałaci itp. itd. molestowali dzieci. To się w głowie poprostu nie mieści.
          • Gość: gosc Re: dokąd zmierzamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 21:50
            Nie pytaj, co Polska dała Tobie! - pytaj ile Kościół zgarnął z tego,
            co Ty dałeś Polsce??
            • lechowski51 Re: dokąd zmierzamy 07.03.09, 21:59
              Choroba wrocila?
              • Gość: katolik Re: dokąd zmierzamy IP: 83.1.124.* 11.03.09, 19:20
                chory jesteś ty razem z twoją szkołą homoseksualistów jaką przechodzą
                klerycy w seminarium.koscioł głosi prawa zgodne z naturą a działa przeciw
                naturze człowieka.
    • Gość: kaziuk66 Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 19:11
      Ojciec wspomnianej wczesniej włoszki Eluany Englaro zagłodzonej na
      smierc na skutek jego staran i który nie pojawił sie na pogrzebie
      własnej córki został własnie...Uwaga - Honorowym Obywatelem
      Florencji. Pewnie zapytacie. Za co ? Informuje,że
      za "przestrzeganie prawa i konstytucji oraz walkę o swobody
      obywatelskie" Jeżeli walka o doprowadzenie własnej córki do smierci
      nazywa sie walką o swobody obywatelskie to to dziekuje za takie
      swobody.
      • Gość: katolik Re: dokąd zmierzamy IP: 83.1.124.* 12.03.09, 15:53
        katolik z 11.3 to falszywka. Nie dosc ze bredzi zaszyfrowany to
        jeszcze oszukuje. Te prymitywy nic nie uszanuja.
        • Gość: gość Re: dokąd zmierzamy IP: 83.238.199.* 14.03.09, 10:07
          Zmierzamy do dna! Przeczytajcie dokładnie jakie cymbały sprzedają Polskę! Jak
          interes prywatny bierze górę nad rozsądkiem! Takie przekręty mogą być tylko w
          Polsce. Kraju zdrajców sprzedawczyków ustawiających siebie i swoje rodziny nie
          bacząc na interes państwa i narodu polskiego.

www.altair.com.pl/czasopisma-artykuly-263

Wiara daje ludziom chleb duchowy, a praca daje ludziom chleb rzeczywisty. Praca
          dla człowieka jest zatem większym dobrem niż wiara o której tu na tym forum
          pisze się aż nazbyt dużo.
          Tą pracę ludzie stracą tylko jeszcze o tym nie wiedzą :(
          • marcolmhelski Re: dokąd zmierzamy 15.03.09, 14:37
            Gość portalu: gość napisał(a):

> Zmierzamy do dna! Przeczytajcie dokładnie jakie cymbały sprzedają
            Polskę! Jak
            > interes prywatny bierze górę nad rozsądkiem! Takie przekręty mogą
            być tylko w
            > Polsce. Kraju zdrajców sprzedawczyków ustawiających siebie i swoje
            rodziny nie
            > bacząc na interes państwa i narodu polskiego.
            >
            > www.altair.com.pl/czasopisma-artykuly-263
            >
            > Wiara daje ludziom chleb duchowy, a praca daje ludziom chleb
            rzeczywisty. Praca
            > dla człowieka jest zatem większym dobrem niż wiara o której tu na
            tym forum
            > pisze się aż nazbyt dużo.
            > Tą pracę ludzie stracą tylko jeszcze o tym nie wiedzą :(

Motto I:

„ Z kogo się śmiejecie ? Sami z SIEBIE się śmiejecie !”
            (Gogol „Rewizor”)

Rozumiem zdenerwowanie i stan ducha Przedmówcy. Rozumiem rozterki. A
            co tu zresztą do rozumienia... Wszystkich nas biją po tyłkach.
            Wszyscy jedziemy na tym samym wózku.
            Po co piszemy na tym forum? Logicznie rzecz biorąc to bez sensu . Do
            ilu ludzi dotrzemy z naszymi „złotymi myślami” ? Czy kogoś
            przekonamy ? Wątpię. Ludziska słuchają tylko siebie, a inny
            forumowicz jest tylko dobry jeżeli potwierdza nasze tezy głaszcząc
            tym samym nasze ego. A jednak piszemy, szukamy zrozumienia. Co nas
            popycha ? Czy to tylko forma rozładowywania frustracji ?
            Człowiek jest zwierzęciem stadnym. Chcę wierzyć, że motywem naszego
            surrealistycznego pisania jest,oprócz tego co powyżej, jeszcze
            wyższa troska o stado. Mam nadzieję że jest to tak jak to pisał
            cytowany już przeze mnie Poeta:

„Pod nos podtykane i palce i pięści,
            Na racje oracji trwa bitwa,
            Szablistą polszczyzną tnie, świszcze i chrzęści
            Przekleństwo, skarga, modlitwa.
            Ten Prusom gardłuje, ten Wiednia partyzant,
            Ów ruskiej się chwyta sukienki,
            A troską każdego szczęśliwa ojczyzna —
            Stąd modły, przekleństwa i jęki.
            Polityką zwie się ów spór Panów Braci
            W kolokwiach elekta z elektem;
            Schlebiają szarakom złociści magnaci
            Wśród jęków, modlitw i przekleństw.
            “Czas ratować państwo chore,
            Szlag mnie trafia — ergo sum!
            Po sąsiadach partię zbiorę,
            Uczynimy szum!”

A więc, załóżmy dla uproszczenia, że wszyscy tu piszący mamy na celu
            wspólne dobro

Tylko każda z dwóch opcji tu się ścierających one WSPÓLNE DOBRO
            inaczej widzi !

Jak najlepiej kogoś do swej racji przekonać ?
            Najlepiej kogoś zgnoić !
            Jak najlepiej kogoś zgnoić ?
            Trzeba go publicznie wyśmiać !

I MY SIĘ ŚMIEJEMY !!

MOTTO II:

„Wiara daje ludziom chleb duchowy, a praca daje ludziom chleb
            rzeczywisty. Praca dla człowieka jest zatem większym dobrem niż
            wiara o której tu na tym forum pisze się aż nazbyt dużo. „
            (Gość powyżej)

Czego teraz uczą w szkołach ? Ano, uczą że system kapitalistyczny
            jest lepszy od socjalistycznego bo (no, właśnie, słuchajcie) zakład
            pracy który ma właściciela funkcjonuje lepiej znacznie od
            państwowego). To tak zwany aksjomat czyli pewnik. Traktuje się to
            jako prawdę objawioną.
            I drugi taki pewnik to to że demokracja to ho, ho....

Jeżeli chodzi o ten drugi to widzimy na przykładzie wyborów naszych
            polityków najlepiej lokalnych: baczymy by na radnego nie wybrać
            sąsiada (bo się wywyższy) , bogatego (bo się więcej wzbogaci),
            mądrego (będzie gadał nie działał) itp... . To nie ja, to
            Macchiavelii i jemu podobni już dawno zauważyli że w demokracji na
            przedstawicieli wybierane są miernoty, beztalencia, ludzie
            wtórni....

Uczą o wyższośći prywatnej fabryki nad państwową. Dlaczego
            największa, najważniejsza instytucja taka jak PAŃSTWO nie jest
            prywatne a państwowe czyli NICZYJE ??? Dlaczego nasze państwo nie ma
            właściciela ?

Gość powyżej pisze o tym offsecie i samolotach jakby odkrył Amerykę.
            Kto w 1992 roku słuchał Radia Maryja i czytał "Nasz Dziennik" to wie
            o tym od dawna.
            A o tym że SLD kradnie to nie wiedziano ? – kto ich wybierał ?
            A o tym że Kwaśniewski antypolski... kto go wybierał ? Kto krzyczał
            że „Europejczyk” i „zonke ma ładną ?
            Pytam kto widząc że kradną tak głosował na lewicę ?
            Pytam kto zachwycał się jawną hucpą z „gwałtem” prostytutki , czy
            zgnojeniem Łyżwińskiego ? Czyż już po tym nie widać jak oni
            pogardzają ludźmi ? A ten prezydent Olsztyna...
            O co chodziło ?

Chodzi o wykończenie jeszcze w miarę uczciwych polityków , o
            zastraszenie innych.

Jawnie pokazali:

„Wasi rządzący to marionetki. Widzicie ? TO NIE ONI RZĄDZĄ !!!

Jak tylko spróbują... nie da się ich wątkiem kryminalnym, nie
            kradną ?

Załatwimy „to” inaczej Zawsze znajdziemy panienkę co i przez sześć
            lat będzie trzymać sukienczynę ze spermą...

KAŻDEGO NIEPOKORNEGO WYKOŃCZYMY! KAŻDEGO !

I nie ma mocnego na medialne nagonki , ludzką zawiść i głupotę !

A na tłum, na szare mase są przekaziory. Wszystko się im wciśnie!

Chodzi o to by nie mieli zasad !!! BY NIE BYŁO WZORCA ! NIC PEWNEGO!
            NIC TRWAŁEGO!

Według ICH filozofii starczy ludziom dać kromkę chleba w garść, zupę
            do garnka i panienkę aby... a tłumy będą siedzieć cicho. I będą
            chwalić !
            I potakiwać będą !

I tak jest do czasu !

Bo co jakiś czas coś pie...ie w tym systemie i Prawda wypływa na
            wierzch. Jak teraz !
            Oto co znaczy budować dom na piasku bez fundamentów !

Kaziuk66 zakładając ten wątek miał zapewne to na myśli. DOKĄD
            ZMIERZAMY ? Czy , aby, nie do samozagłady ?

Gość pisze: „Praca dla człowieka jest zatem większym dobrem niż
            wiara”

Takie „odkrywcze” myśli to nic nowego. W naszej chrześcijańskiej
            cywilizacji na masową skalę pojawiły się po tzw. francuskiej
            rewolucji w której Boga zastąpiona kultem Rozumu.
            I było dobrze. Pamiętacie jak entuzjastyczne wybierano i
            Kwaśniewskiego i PO ostatnio.
            Aż pie...eło!
            Kraj zaprzedany!
            Z ręką w nocniku obudziliśmy się !
            Jak zwykle ! Jak po

A Gość offset zauważył i przestarzałe amerykańskie złomy zauważył za
            grubą kasę z naszych kieszeni !
            Nieistotny, drobniutki kant w Kosmosie złodziejstwa, przekupstwa,
            sprzedajności, łajdactwa, podłości, chciwości i zdrady
            Jakby Amerykę odkrył !
            Tak wiedza Go oćmiła !

Przedtem tylko w Ojcu Rydzyka zagrożenie dostrzegał !

No i teraz pisze: „Praca dla człowieka jest zatem większym dobrem
            niż wiara”

Praca to kromka chleba w garść, zupa do garnka i panienka aby...

Jak Napoleon zupełnie myśli nasz Gość .
            Jak Napoleon co to ze swoim Rozumem na Moskwę szedł...

Co o tym pisał Mickiewicz ?

„Na Moskwę idziecie, daleka to droga
            Jeżeli się na nią wyrusza bez Boga !”

Drogi Gościu!

Człowiek składa się z ciała i duszy nieśmiertelnej. To coś jak
            mięśnie i szkielet. Owszem szkielet bez mięśni niewiele zdziała, ale
            i mięsnie bez szkieletu są nic nie warte.

Mojżesz w jakimś celu uczył lud swój dziesięciu przykazań. Proste,
            nie trzeba adwokatów, sędziów sądu najwyższego., ton kodeksów,
            wyjaśnień, popraw masy adwokatów szukających dziury w całym i
            kręcących jak się da...
            Starczyło dziesięć przykazań i , oczywiście wiara, w Stwórcę...

Opowiadali mi w sanktuarium Święta Lipka że kiedyś to złote wota
            wieszano po prostu na świętym drzewie w lesie.. i starczyło. To była
            własność Matki Bożej i nikt się nie odważył...

Do czasu aż wprowadzono kult Rozumu...

Teraz są drogie alarmy, zabezpieczenia, szyby pancerne, policja.

I kradną...

Tak wygląda cywilizacja w której dobra materialne są ważniejsze od
            duchowych...

Tak wygląda cywilizacja w której zachwiano równowagę pomiędzy pracą
            a wiarą...

W dobie kultu Rozumu (a co to jest – niech ktoś mi wytłumaczy) można
            sobie tylko wyobrazić jakby to wszystko wyglądało jakby nasi
            wybrańcy byli RZECZYWIŚCIE ludźmi wierzącymi i nie trzeba by ich
            było
            pilnować,
            podejrzewać,
            oskarżać...

Pomarzyć...
            Twoje, Gościu , informacje o offsetach już są „zakryte’ nowy
            • marcolmhelski Re: dokąd zmierzamy 15.03.09, 14:38
              Pomarzyć...
              Twoje, Gościu , informacje o offsetach już są „zakryte’ nowymi
              sensacjami o nowych kantach, o nowych gwałtach, o nowych
              molestacjach, o nowych skandalach...
              Media je produkują i wciąż i wciąż...
              Media gnoją ludzi i wciąż i wciąż...

A my przed telewizorami zamknięci w swoich mieszkaniach, bojący się
              wyjść na zewnątrz do człowieka... trawimy tą zgniłą papkę...

Dokąd zmierzamy ?
              • Gość: Olaf Re: zmierzamy bez kłamstw i propagandy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.09, 18:12
                marcolmhelski napisał:
                ...Kto w 1992 roku słuchał Radia Maryja i czytał "Nasz Dziennik" to wie o tym od dawna...

No powiedz, tak po prostu, dlaczego kłamiesz Marcolmhelski ? Co?
                Dywaguj sobie na każdy temat, w końcu Lech nie po to skoczył przez płot, byś teraz się ograniczał. Ale Ty te swoje ekspiacje, wzorem najlepszych propagandzistów co ma Ciebie uwiarygodnić, podpierasz faktami. Ale to są kłamstwa nie fakty.
                Każdy wie od dawna, że Radio Maryja stała się rozgłośnią ogólnopolską w 1994, "Nasz Dziennik" powstał 1998 roku.

I jeszcze tak na marginesie, "przestarzałe amerykańskie złomy" rozumiem ,że to o F16.
                Nie jesteś inżynierem specjalistą od lotnictwa, to widać.
                Gdybyś był, to byś wiedział, że produkowanie własnego samolotu bojowego jest jednym z najbardziej skomplikowanych przedsięwzięć i mogą sobie na to pozwolić tylko najbardziej nowoczesne i bogate kraje na świecie. Polska w tej chwili nie należy do tej kategorii.
                A może chciałbyś by nasz kraj w ogóle nie miał samolotów bojowych, bo wystarczy modlitwa?

• marcolmhelski Re: Dokąd zmierzamy 15.03.09, 20:47

Re: zmierzamy bez kłamstw i propagandyIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                  Gość: Olaf 15.03.09, 18:12 Odpowiedz
                  (...)
                  Każdy wie od dawna, że Radio Maryja stała się rozgłośnią
                  ogólnopolską w 1994, "Nasz Dziennik" powstał 1998 roku.

Wybacz, ale odbieram to jako zajawkę typu: „masz niezapięty
                  rozporek”, czy bardziej górnolotnie: „A u was Murzynów biją” niż
                  poważny polemiczny argument.
                  Umieszczając wiadome tytuły miałem na celu ewentualnym Czytelnikom
                  podać źródła PRAWDY na dzień dzisiejszy . Rok 1992 , oczywiście, nie
                  był wybrany przypadkowo. Od tego roku definitywnie zaczęła się
                  czarna noc okupacji. Pamiętasz chociażby z filmu „Nocna zmiana” że
                  ubecy wtedy pod przywództwem niejakiego Bolka obalili ostatni polski
                  patriotyczny rząd Olszewskiego by potem zrobić to m. i na co się tak
                  uskarżasz: „załatwić” stocznie i przemysł lotniczy (sprawa Sokoła),
                  wmanewrować w Rosomaki z izraelskimi zdaje się działami, w aferę
                  FOZZ, żelazo i setki, setki innych kantów. I o wszystkie zło
                  oskarżać Ojca Rydzyka...

„I jeszcze tak na marginesie, "przestarzałe amerykańskie złomy"
                  rozumiem ,że to o F16.
                  Nie jesteś inżynierem specjalistą od lotnictwa, to widać.
                  Gdybyś był, to byś wiedział, że produkowanie własnego samolotu
                  bojowego jest jednym z najbardziej skomplikowanych przedsięwzięć i
                  mogą sobie na to pozwolić tylko najbardziej nowoczesne i bogate
                  kraje na świecie. Polska w tej chwili nie należy do tej kategorii.
                  A może chciałbyś by nasz kraj w ogóle nie miał samolotów bojowych,
                  bo wystarczy modlitwa? „

Modlitwa też się przyda. Nie czytałeś uważnie mojej wcześniejszej
                  wypowiedzi o mięśniach i szkielecie. A teraz o przestarzałych
                  złomach – rzeczywiście nie jestem inżynierem specjalistą od
                  lotnictwa – nie wiem dlaczego było z nimi tyle awarii i katastrof „o
                  włos” (nawet GW pisała). Ale to pewnie nie dlatego że złomy, co ?
                  Pewnie że takie dobre...
                  Takich samolotów jak my tylko taki Tajwan ma 150:
                  www.greendevils.pl/armie_swiata/tajwan/tajwan.html
                  Nie dawniej jak gdzieś tydzień temu czytałem że Ameryka NIE SPRZEDA
                  Tajwanowi myśliwców nowego typu !!! Bo CHincyki brwi zmarszczyły !!!
                  Z tego wynikają aż dwie pomyślne dla nas informacje:
                  Pierwsza że mamy 30 złomów przestarzałych których już nawet Taiwan
                  nie chce
                  Druga to wiara w NATO i Amerykę że w razie czego ochronią nas... jak
                  Tajwan chronią....
                  Co do produkcji. Zdaje się że był projekt jakiejś Irydy – a więc
                  byliśmy wtedy w stanie coś jednak produkować...
                  A jak nawet jeżeli Iryda była nienowoczesna to jeszcze były
                  propozycje Mirage i Szwedów. A jeśli już Amerykanie to dlaczego 30
                  letnia konstrukcja a nie ten nowy ?
                  Piszesz też:
                  „Ale Ty te swoje ekspiacje, wzorem najlepszych propagandzistów co ma
                  Ciebie uwiarygodnić, podpierasz faktami. Ale to są kłamstwa nie
                  fakty. „

Zdaje się że jak zwykle swoje przywary przypisujesz mi. Tylko , jak
                  zwykle, nie podajesz faktów ani refleksji. Tylko błotem rzucasz...
                  Co napisałeś na moją wizję Polski katolickiej ? Nic !
                  Proszę podaj na czym tą Polskę bez Boga, Ty i Zakonnica oprzecie.
                  Pokazaliście już co potraficie dopóki chroniły Was rosyjskie
                  bagnety... Nawet dnia nie potrafiliście się utrzymać jak ich
                  zbrakło...
                  A teraz tylko gardłujecie, plujecie i obsrywacie...
                  To tylko potraficie. No, i po okrągłym stole „rozdysponować’ dorobek
                  Narodu...
                  Zdaje się że Polska dla Was to wróg. Proponuję byś przeniósł się do
                  swoich, do tych którym Polska w oczy kole:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45535
                  Tam znajdziecie bratnie dusze. I ja tam nie będę przeszkadzał, bo po
                  kilkakrotnym bezpardonowym cenzurowaniu zablokowali mi dostęp.
                  O tak . Z nimi szybko znajdziecie wspólny język. To są Wasi...

• Gość: kaziuk66 Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.09, 18:48
      Oto kolejne dwa kroki które zmuszają do zadania pytania - dokąd
      zmierzamy ?

Luksemburg został trzecim krajem - po Belgii i Holandii - gdzie
      przepisy prawne zezwalaja na dokonywanie eutanazji ludzi.

Natomiast parlament Danii wprowadził przepisy zezwalajace na
      adoptowanie dzieci przez pary homoseksualne
      • marcolmhelski Re: dokąd zmierzamy 21.03.09, 20:37
        Jestem zbyt wstrząśniony tym co przed chwilą obejrzałe. Brak mi
        słów.

Dwa wpisy mojego ulibinego forum: Fronda:

1. Roberto de Mattei – ‘’Dyktatura relatywizmu’’

„Marsz w kierunku totalitaryzmu rozkłada się na trzy etapy:

a) Pierwszym jest negacja istnienia prawa i prawdy obiektywnej,
        czego konsekwencję stanowi zrównanie dobra i zła, grzechu i cnoty.

b)Drugim – instytucjonalizacja dewiacji moralnych objawiająca się w
        przemianie prywatnej niegodziwości w publiczną cnotę.

c)Trzecim wreszcie – wprowadzenie ostracyzmu społecznego i prawnej
        karalności dobra” – pisze Roberto de Mattei w książce „Dyktatura
        relatywizmu”, która została właśnie wydana w Polsce.

2. forum.fronda.pl/?akcja=pokaz&id=2398111

Koniecznie obejrzyjcie te filmy !!!

KONIECZNIE.
        Niestety, to RZECZYWISTOŚĆ NIE SEN.
    • Gość: Kazimierz Bierut Re: dokąd zmierzamy IP: *.mielec.mm.pl 21.03.09, 20:29
      Przypominam piszącym tutaj, że lechowski51 był szpiclem
      zarejestrowanym pod pseudonimem TW Pajac, po 1989 r. pozostał
      Pajacem jednak już bez TW i tak to wygląda do dzisiaj.
    • Gość: kaziuk66 Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 18:49
      Trudno sie nie zgodzić z tym o czym pisze przywołany tu przez
      marcolmahelskiego Roberto de Mattei jeżeli np w takich krajach jak
      Francja,Hiszpania i Portugalia stosunki każirodcze osób dorosłych
      nie sa karalne. Smutniejsze jest to ,ze Ministerstwo Sprawiedliwosci
      Rumunii przy okazji nowelizacji ich kodeksu karnego proponuje
      zniesienie karalności za czyny kaźirodcze.Nie wiem czy na końcu tej
      drogi jest dyktatura ale wchodzimy w ciemna doline.
      • Gość: anno domini 2009 Re: dokąd zmierzamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 19:12
        Nie piej Kaziuk66. Stosunki kazirodcze są w korzeniach Twojej religii.
        Zapomniałeś o tym , o czym uczą na religii: rodzaj ludzki powstał z Adama i Ewy.
        No to jak? Bez stosunków kazirodczych nie obyło się obłudniku, nieprawdaż?
        • Gość: kaziuk66 Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 19:52
          Wybacz.Nie mam doswiadczenia w dyskusji na zaproponowanym przez
          Ciebie poziomie zwłaszcza,ze jest on nie na temat tego
          wątku.Grzecznościowo proponuje forum racjonalistów gdzie - jestem o
          tym przekonany - bedziesz gwiazdą i znajdziesz bratnie
          dusze.Pozdrawiam
          • marcolmhelski Ciepło o Unii 23.03.09, 20:38

Dobrze jest żyć w wolnym systemie, bez obawy mówić co na wentrobie,
            prawda, leży...I jeszcze nieźle żyć z tego. Można zgnoić lekarzy
            niedpopuszczających do morderstwa i ... jeszzce wziąść za to kasę -
            jak Alicja Tysiąc (p. na mój poprzedni wpis)
            W Unii jest wolność słowa

Podoba mi się szacunek dla odmiennośći. Można za to że nie
            zamordowano Twojego dziecka otrzymać odszkodowanie w tysiącach
            euro... Naśladujmy Alicję Tysiąc (p. jak wyżej)
            W Unii jest wolność sumienia

Są i dobre strony uczestnictwa w obozie Rozumu i Postępu: W Unii nie
            ma więźniów politycznych , tej prawdziwej plagi systemów
            totalitarnych, autorytarnych... .

www.piotrskarga.pl/ps,3198,2,0,1,I,informacje.html
          • Gość: anno domini 2009 Re: dokąd zmierzamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 21:40
            I to się Kaziuk66 nazywa demagogia. Trzymaj się gwiazdo tego wątku i mimo
            odmiennych poglądów też pozdrawiam
            • lechowski51 Re: dokąd zmierzamy 15.04.09, 12:12
              W brytyjskim radiu i telewizji mogą pojawić się reklamówki klinik aborcyjnych.
              Organizacje obrońców życia i Kościół katolicki protestują przeciw
              komercjalizacji aborcji
              Advertising Standards Authority (ASA), instytucja nadzorująca brytyjski rynek
              reklamy, szykuje rewolucję w prawie reklamowym. Proponuje, by obok prezerwatyw i
              środków antykoncepcyjnych w TV można było reklamować również coś, co nazywa
              eufemistycznie "usługami w zakresie doradztwa macierzyńskiego".

Nowe przepisy, które miałyby wejść w życie na początku 2010 r., to odpowiedź na
              apele rządu zaniepokojonego wysokim odsetkiem ciąż wśród nieletnich i wyjście
              naprzeciw propozycjom rządowych ekspertów i posłów.

"The Independent" pisze o największej zmianie prawa dotyczącego brytyjskiej
              reklamy od półwiecza. Inne dzienniki oceniają, że Wielka Brytania będzie miała
              najbardziej liberalne prawo reklamowe na świecie. Dzięki proponowanej zmianie w
              takich stacjach jak ITV, Channel 4 czy Sky będą mogły reklamować się także
              prywatne kliniki aborcyjne.

Kliniki i organizacje proaborcyjne nie skrywają zadowolenia. - Nie wiem, czy
              będzie nas stać na reklamówki w czasie największej oglądalności, ale tak,
              jesteśmy bardzo zainteresowani - mówi Julie Douglas z Marie Stopes
              International, firmy zajmującej się doradztwem macierzyńskim oraz oferującej
              zabiegi przerywania ciąży.

Poprawki do prawa reklamowego przygotowały dwie organizacje z branży reklamowej.
              Proponują zniesienie ograniczeń dotyczące czasu, w którym można reklamować
              prezerwatywy (dziś można to robić tylko po 19.30 w telewizji Channel 4 i po 21 w
              innych stacjach).

Zwolennicy zmian tłumaczą, że młodzi czerpią wiedzę o świecie głównie z
              telewizji i dlatego trzeba tam dotrzeć z informacją o wszystkich sposobach
              zapobiegania ciąży. Reklamować będą się mogły także organizacje walczące z
              aborcją, a firmy przedstawiające się jako ośrodki planowania rodziny będą
              musiały wyraźnie zaznaczyć, czy oferują aborcję, czy też nie.

Przeciwnicy mówią o promowaniu aborcji. - To dalsza komercjalizacja zabijania
              nienarodzonych - mówi John Smeaton, szef brytyjskiego Towarzystwa Ochrony Dzieci
              Nienarodzonych. Michaela Aston z organizacji świadczącej pomoc ciężarnym
              nieletnim Life dodaje: - To okropne. Organizacje obrony życia nie mają pieniędzy
              na reklamowanie się, a grupy proaborcyjne mają ich mnóstwo.

Ruchy obrony życia i kościelne organizacje charytatywne ostrzegają, że
              reklamowanie aborcji to ślepa uliczka. - Rządowa strategia radzenia sobie z
              problemem ciąż wśród nieletnich opierająca się na kondomach, pigułkach
              wczesnoporonnych i aborcji nie sprawdziła się - tłumaczy w "Daily Mail" Peter
              Saunders z antyaborcyjnego ośrodka Christian Medical Fellowship.

Na Wyspach odsetek ciąż wśród nieletnich dziewcząt jest wciąż najwyższy w
              Europie. Wynosi on 27 na 1000, podczas gdy w Hiszpanii 8 na 1000, a we Francji 5
              na 1000. W 2006 r. w ciążę w Wielkiej Brytanii zaszło 39 tys. dziewcząt poniżej
              18. roku życia, z czego 7 tys. nie miało jeszcze skończonych 16 lat. W 2007 r.
              aborcję przeprowadziło 21 tys. dziewcząt poniżej 18. roku życia.

Brytyjskie prawo aborcyjne obowiązuje od 40 lat i uchodzi za najbardziej
              liberalne w Europie. Zezwala na aborcję do 24. tygodnia ciąży, jeśli dwóch
              lekarzy oświadczy zgodnie, iż zabieg w mniejszym stopniu wpłynie na zdrowie
              psychiczne bądź fizyczne kobiety niż kontynuowanie ciąży. Bezpłatna aborcja jest
              dostępna po skierowaniu z NHS (odpowiednik NFZ). Można też dokonać zabiegu w
              lepszych warunkach w prywatnych klinikach czy szpitalach.

W 1969 r. w pierwszym roku legalizacji aborcji w Wielkiej Brytanii odnotowano 55
              tys. zarejestrowanych zabiegów przerwania ciąży. W 2007 r. było to już 216 tys.
              • lechowski51 Re: dokąd zmierzamy 25.04.09, 11:34

• Gość: kaziuk66 Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.09, 15:00
                  A czy wyobrażacie sobie co by sie stało gdyby kandydatka na Miss
                  którą Perez Hilton nazwał głupia suką za to ,ze uwaza małżenstwo za
                  zwiazek kobiety i mezczyzny nazwała go w rewanżu np.głupią ciotą.
                  • Gość: kaziuk66 Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 17:54
                    Jak podaje dziennik Rzeczpospolita, trzech sędziów polskiego SN
                    uznało ,ze również dziennikarz ujawniajac informacje tajną
                    popełnia przestepstwo Co prawda uchwała nie ma mocy powszechnie
                    obowiązujacej to jednak stanowi powazne zagrozenie dla pracy
                    dziennikarzy bo ilu odwaznych teraz znajdzie sie by pisać o aferach
                    nie narażajac sie na odpowiedzialnośc karną.Dla mnie najsmutniejsze
                    jest to ,ze ci sędziowie w uzasadnieniu swojego stanowiska w
                    powyzszej sprawie powołali sie na wykładnie prawną prof.Igora
                    Andrejewa.Ta osoba jako sędzia podpisała wyrok smierci na gen. Emilu
                    Fieldorfie "Nil" którego miejsce pochówku do dzisiaj nie jest znane.
                    • Gość: Olaf Re: dokąd zmierzamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 18:47
                      Zastanawiam się dlaczego spora grupa dziennikarzy traktuje Polaków jak skończonych kretynów? Pewnie dlatego, że sami są marnie wykształceni.

www.sn.pl/orzecznictwo/uzasadnienia/ik/I-KZP-0035_08.pdf
                      Warto przeczytać uzasadnienie tej uchwały SN. Oczywiście, dziennikarze nie będą zadowoleni, bo oto SN zwrócił uwagę, że w demokratycznej Polsce każdy jest równy wobec prawa - dziennikarz też.
                      I to wszystko co z tej uchwały wynika.

kaziuk66 napisał(a): ...Dla mnie najsmutniejsze jest to ,ze ci sędziowie w uzasadnieniu swojego stanowiska w powyzszej sprawie powołali sie na wykładnie prawną prof.Igora Andrejewa....
                      Widzisz kaziuk66, gdybyś przeczytał tą uchwałę wiedział byś, że SN powołał się na Andrejewa pomocniczo, wyjaśniając zupełnie trzeciorzędną dla meritum sprawy kwestię związaną z wykazaniem subtelności języka prawnego jako odmiany języka etnicznego.
                      Ale oczywiście przyznasz, że to brzmi jakoś tak... słabo! Lepiej walnąć z grubej rury. SN podpierając się katem Nila zamyka usta dzielnym dziennikarzom. Ciemny lud to uwielbia i kupi?

A powiedz kaziuk66 dlaczego to dziennikarz miałby być traktowany wyjątkowo? Jak upublicznił coś co spowodowało, że np. ktoś mógł stracił życie, to też należy pogłaskać go po główce? A niech idzie siedzieć! Jak każdy.

• Gość: kaziuk66 Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 19:08
                        Moge sie, zgodzć z Tobą co do odpowiedzialnosci dziennikarza jeżeli
                        zachodzi przypadek wskazany przez Ciebie no chyba,że dziennikarz
                        działa w stanie wyższej konieczności.Natomiast dziennikarz
                        ujawniajacy informacje niejawne w sprawie afer w życiu publicznym i
                        gospodarczym nie powinien byc pociagany do odpowiedzialnosci
                        karnej.Polecam artykuł w Rzepie z dnia 06.05.2009 pt."Niezawisłosc
                        od rozumu" autorstwa Pawła Lisieckiego który - tu się chyba
                        zgodzimy - nie traktuje Polaków jak skonczonych idiotów.
                        • Gość: Olaf Re: dokąd zmierzamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 21:39
                          Znam ten artykuł, nie zgadzam się z Lisickim. Zostały, chyba celowo, wymieszane dwa byty. Czym innym jest publikowanie niewygodnych dla władzy informacji a czym innym jest ujawnienie szczegółów tajnej operacji, prowadzonej przez UOP, przeciwko szpiegującym na rzecz Rosji oficerom WP. W drugim przypadku nic nie usprawiedliwia publikowania takich informacji. O tym właśnie wypowiedział sie SN. I - tu się chyba się zgodzimy - nikt rozsądny nie będzie mieszał tego ze śmiercią Nila.
    • Gość: kaziuk66 Re: dokąd zmierzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 10:49
      wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,Pocwiartowali-dziewczyne-i-wrzucili-do-ognia,wid,11402793,wiadomosc.html
      • Gość: Etranżer Re: dokąd zmierzamy IP: 80.244.135.* 17.08.09, 14:19
        Wysoki poziom intelektualnej dysputy toczącej się powyżej, zachęcił
        mnie do wzięcia udziału w tej forumowej debacie. Poziom rozważań
        jednoznacznie wskazuje, że dialogi prowadzone są przez ludzi
        wykształconych, światłych, prawych i odważnych. W dużej mierze jest
        to zasługa dzielnie czuwających nad forum Moderatorów (prawdziwi
        profesjonaliści) bo utrzymać forum w ryzach przy takich wytrawnych
        dyskutantach nie jest łatwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka