Gość: d IP: 193.201.137.* 25.09.09, 13:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: cookie Re: Windows 8 już powstaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 17:13 Ciekawe czy będzie to kolejny serwis pack Visty czy zupełnie nowy system, sparzyłem się na Viście i na 7-mce, choć to w zasadzie ten sam system, trzeci raz nie dam się nabrać. Link Zgłoś
Gość: chromek Re: Windows 8 już powstaje IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 25.09.09, 18:15 ChromeOS przyjdzie i pozamiata! I tyle w tym temacie! Link Zgłoś
Gość: OSeowiec Re: Windows 8 już powstaje IP: *.net.inotel.pl 25.09.09, 18:18 Oj nie pozamiata ani w tym temacie ani w innym... nie wiem czy widziałeś OSa od Google ale to namiastka systemu operacyjnego - w dodatku całkowicie zależny od połączenia z netem - system jest baardzo ubogi w funkcje i nadaje się co najwyżej na netbooki.... :-/ Link Zgłoś
Gość: chromek Re: Windows 8 już powstaje IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 25.09.09, 20:08 u was w m$ już ChromeOS testowali? :-) poza tym system zależny od neta a stworzony dla neta to różnica :) Link Zgłoś
Gość: meg Re: Windows 8 już powstaje IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 25.09.09, 20:29 A ja czekam na moje dwie 7-emki :) Juz niedługo... Link Zgłoś
Gość: yuppi Re: Windows 8 już powstaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 16:23 O to nie kupuję Win 7 . Poczekam na Win 8 z SP3 :) Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Windows 8 już powstaje IP: *.torun.mm.pl 26.09.09, 17:00 No jasne, że Microsoft pracuje nad Windows 8. Wyszedł Snow Leopard - mają z czego kopiować. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Windows 8 już powstaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 17:10 Od 2 tygodni mam Windowsa 7 !! Jestem bardzo zadowolony, system spisuje się na 5 !! Wgrane 26 programów, rozruch trwa od momentu włączenia komuptera 15 sekund!! POLECAM !! M$ sie postarał !! Link Zgłoś
Gość: Amiga Re: Windows 8 już powstaje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.09, 17:24 Ja tam wolę AmigaOS 4.1 - kto nie próbował ten nigdy nie będzie w niebie :) Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Windows 8 już powstaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 17:31 To będzie kolejny system bo maja go praktycznie w zanadrzu. Już 7 miał być nowym dzieckiem z nowym jądrem ale postanowili skosić trochę kasy na service packu, trochę pozmieniali poprawili swoje błędy i w materiałach marketingowych wygląda to na nowy system operacyjny. Ale samych siebie nie udało im się przekonać dla tego seven to nie wydanie główne 7.0 (a tak miało być i stąd jego nazwa która marketingowcom została żeby na głupa nie wyszli dalej twierdzą ze to nowy system), Windows seven ma numer 6.1 !! po wydaniu głównym 6.0 czyli viscie. Microsoft jest organicznie skazany na wypuszczanie złych systemów jak kiedyś zrobili dobrego XP to do tej pory jest to dla nich drzazga w fi...e bo nikt się tego nie pozbywa jak nie musi. Link Zgłoś
ziggizag Re: Windows 8 już powstaje 26.09.09, 17:34 Windows 7 x64 (built 7600) używam od kilku tygodni. Ten system to potęga. Idealnie stabilny, doskonały interface, chociaż wymaga chwili oswojenia, żeby przyzwyczaić się do nowy lokacji niektórych elementów (w porównaniu z XP). Niemniej jednak "Siódemkę" można sobie w dużej mierze skonfigurować wg własnego uznania - np. ja przywróciłem pasek szybkiego uruchamiania taki, jak z poprzedniej wersji systemu, ponieważ sposób działania tego nowego nie do końca mi odpowiedał. Jedyny sprzęt, którego nie udało mi się odpalić, to staruszek tablet Wacom Intuos I na złączu szeregowym (podobno da się go odpalić w "Siódemce" x32) - poza tym cała reszta hula aż miło i wykorzystuje pełne 4 GB pamięci operacyjnej. Czas rozruchu systemu jest znacząco niższy niż w przypadku XP. Aplikacje 64 bitowe (np. Photoshop) zachowują płynność nawet przy obróbce bardzo dużych plików. Wspomaganie sprzętowe grafiki też działa doskonale. Nie ma również żadnych problemów z uruchamianiem aplikacji 32 bitowych. Ogólnie, nowy system Microsoftu oceniam na piątkę i uważam, że stanowi duży postęp w zakresie rozwoju interfejsu oraz stabilności i wydajności systemu w porównaniu do Windows XP. Krytykantów nie rozumiem -uważam, że większość z nich gada byle gadać a "Siódemki" jeszcze na oczy nie widziała. Na temat geeków, którzy akceptują jedynie konsolkę tekstową się nie wypowiadam, bo to jest osobne plemię, z którym nic mnie nie łączy. Poza tym śmiesznie się złożyło, ponieważ kiedy ja się przesiadłem na Windows 7 moj kolega - entuzjasta ruchu wolnego oprogramowania działający mocno w polskim "Creative Commons" właśnie zrezygnował z Linuxa i przesiadł się na Macintosha. Powiedział, że miał już dosyć wypieprzania się programów po instalacji updatów do innych aplikacji. Chodziło mu chyba o niezgodności wersji bibliotek w repozytoriach z wymaganymi przez oprogramowanie. Kolega przypomniał mi w ten sposób problem DLL-hell który gnębił użytkowników Windows 95/98/Me - czyli problem, o którym okienkowcy zdążyli już dawno temu zapomnieć. Dziwny jest ten świat... Link Zgłoś
Gość: Cardona Windows 8 już powstaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 17:54 Tym, co tak krytykują Microsoft za Windows niech sami stworzą Okna 9... i pozamiatają nimi ... sobie pod łóżkiem. Link Zgłoś
Gość: chromek Windows 8 już powstaje IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 26.09.09, 18:21 @Cardona A co zabronisz mi krytykować coś co kupiłem? Twoje okna to największa tragedia jaka się przydarzyła rynkowi IT w ostatnim 20 leciu. Nie dość, że sztucznie wstrzymywali rozwój IT to jeszcze pozwolili rozpełznąć się cyberprzestępcom na taką skalę. Dopiero po wywaleniu już dawno oderwanego od rzeczywistości Gatesa sprawy zaczynają przybierać lepszy obrót. Co widać choćby po tej 7. Bo co by nie mówić o Ballmerze, może normalny to on nie jest, ale o wiele bardziej pragmatyczny. Tylko szkoda, że to wszystko przyszło tak późno. Więc się nie dziw, że po tylu latach wiele osób ma już po prostu dość m$ bez względu na to jak bardzo ten się będzie teraz starał... Link Zgłoś
Gość: Karen Windows 8 już powstaje IP: *.chello.pl 26.09.09, 18:30 @ Gość: yuppi O to nie kupuję Win 7 . Poczekam na Win 8 z SP3 :) A ja poczekam na windowsa 13 - lubię trzynastki ;p Link Zgłoś
Gość: Ass Windows 8 już powstaje IP: 89.174.216.* 26.09.09, 18:35 cookie, A na czym się tak "sparzyłeś". Bo ja nie widzę większych problemów z Vista (wersja x64). Napisz o swoich doświadczeniach w ... się, będzie ciekawie. Link Zgłoś
Gość: js Windows 8 już powstaje IP: 170.140.56.* 26.09.09, 18:55 Vista? mam nowego laptopa lenovo t400 (2 tygodnie), 2 cory 2.53Mhz, 4GB - start okolo 4 minut. Moze 5. Nic nie zainstalowalem jeszcze na tym, zadnego offica nic. Grafika dualcostam ATI (nie pamietam numeru) - przeciaganie okienek sie haczy, przewijanie nawet krotkich list sie haczy. Wszystko poprawilo sie jak zmienilem widok system na WinXP - wszystko oprocz powolnego startu. To tak jesli chodzi o windows Vista. Czekam na 7, zobaczymy jak to bedzie. Jak nie, wracam do XP (mam licencje na xp, viste i w7 z tym laptopem). A ktos pisal o chromie... no to chyba nie bede komentowal w kontekscie tego, ze gmail przestaje chodzic jak jakis maly komponencik poprawiaja - to jak bedzie chodzil ten system? Zreszta mysle, ze wszyscy sie b. rozczaruja - na tym nie da sie pewnie nic zainstalowac oprocz browsera... heheh Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz Windows 8 już powstaje 26.09.09, 18:59 @Ass Ślubna ma Vistę x86 na Intelu Core 2x2 Ghz, 2GB RAM, grafika jakaś tam sobie zintegrowana - ale mówimy o pracy systemu (a nie o graniu). Muli. I to jak. Startuje długo, explorator okien się otwiera koszmarnie długo. Zirytowała się, to wyłączyłem jej efekty graficzne i poza długim startem systemu działa poprawnie. Ale efekty graficzne powinno się wyłączać na słabym sprzęcie, który ledwie jest w stanie go pociągnąć. Komputer jest nowy i został kupiony z licencją. Już jest ciekawie? Link Zgłoś
Gość: Macho Windows 8 już powstaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 19:02 No to Linux kaputt. Będą go pokazywać jak małpę w ZOO. Link Zgłoś
Gość: gachu Windows 8 już powstaje IP: *.net.inotel.pl 26.09.09, 19:10 Microsoft to niestety samo zło... przez ich praktyki monopolistyczne sektor OSów stoi w miejscu :-(( nic się nie dzieje... smarują kasę producentom sprzętu by ci nie pisali sterów dla linuxa i dlatego nic innego nie może się przebić... to sprawia że twórcy softu piszą programy użytkowe jedynie pod jedną platformę i tu koło się zamyka :-(( Google ma oczywiście kasę i zasoby ludzkie by stworzyć swojego OS-a ale jak widać po Chrome OS to nie mają kompletnie pojęcia jak to zrobić... :-/ Tak się składa że Leopard od Apple to jedyna rozsądna alternatywa... :-) Link Zgłoś
Gość: seiko Windows 8 już powstaje IP: *.net.inotel.pl 26.09.09, 19:11 Amiga OS to kolejne nieporozumienie... trochę tak jak Linux... :-/ Link Zgłoś
Gość: gosteczek Windows 8 już powstaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 19:17 Planowałem od 1 przenieść się z Xp na 7 ale mam poważne wątpliwości bo skoro wzieli sie za 8 to pokpią błedy które będą w 7. W każdym razie xp czy seven i tak nie pozbęde sie mojej Mandrivy :) Link Zgłoś
von.g Windows 8 już powstaje 26.09.09, 19:23 No jakie ladne zalażki flejma : "kolejne nieporozumienie... trochę tak jak Linux" , "No to Linux kaputt. Będą go pokazywać jak małpę w ZOO." , "zrezygnował z Linuxa i przesiadł się na Macintosha" ... A co Wy windziarze tacy zakompleksieni? Przeciez macie cudowne okienka ktore 2 tygodnie po instalacji smigaja wiec w czym problem? Link Zgłoś
Gość: js Windows 8 już powstaje IP: 170.140.56.* 26.09.09, 19:30 @gachu: nie uwazam, ze ktos placi za niepisanie sterow dla linuxa. To sie po prostu nie oplaca. Software duzo kosztuje, czasami wiecej niz sprzet, na ktorym dziala, wiec firma nastawiona na zysk (a niby na co mialaby byc nastawiona) nie inwestuje w 10% (jesli w ogole tyle) rynku, bo sie nie oplaca. Co do Leparda, nie zapominajmy ze to okrojony Linux obslugujacy ograniczona ilosc konfiguracji - tak zawsze jest latwiej, ale nie sadze zeby to w jakis specjalny sposob posuwalo rozwoj OSow do przodu. Trzeba oddac sprawiedliwosc MS - robia nowe rzeczy, badaja nowe mozliwosci - nie wiadomo ile z tego w przyszlosci bedzie dzialac, ale cos robia, a Mac, chrom, linux to jest stagnacja. Potrzebne jest nowe rozdanie. Nawet sam Torwalds (czy jak go sie tam pisze) w zeszlym tygodniu powiedzial, ze Linux nie wyglada obecnie tak, jak sobie to wyobrazal - jest zbyt przeladowany. Link Zgłoś