Gość: yessuss IP: 217.98.20.* 07.07.10, 18:04 Witam. Czy wentalator Scythe Mugen 2 wejdzie w płytę główną Gigabyte GA-EP35-DS3R? Nie zawadza o radiatora chipsetu lub nie blokuje jednego slotu pamięci? Link Zgłoś Obserwuj wątek
user0001 Re: Gigabyte GA-EP35-DS3R i Mugen 2 07.07.10, 19:16 Nie wiem jak Mugen2 ale na tej płycie używałem Ninja (wersji miedzianej z mocowaniem "przelotowym" a nie tej gorszej mocowanej na wcisk). W Ninja nie miałem kolizji z żadnym z elementów płyty. Miałem obsadzone wszystkie sloty pamięci, ale to wykluczało konfigurację z wentylatorem pchającym powietrze (nad slotami pamięci równolegle do nich). Link Zgłoś
Gość: yessuss Re: Gigabyte GA-EP35-DS3R i Mugen 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 21:41 A więc mam już Mugena. Jest gigantyczny, ale pasuje :) To znaczy pasuje pod tym względem, że faktycznie zachodzi na 2 sloty pamięci, ale jest jakiś 1cm nad nimi. Więc jeżeli ktoś ma wysokie kości pamięci z radiatorami to może być problem, ale na standardowych Kingstonach jest dobrze. Link Zgłoś