Gość: meio IP: *.chello.pl 24.04.04, 22:48 Hej. Jak mogę sprawdzić jaką mam płytę główna. Chcę wymienić dość stary procek na nowszy, a nie wiem do jakiej najwyżej częstotliwości mogę procesor wstawić. Dzięki za podpowiedź. Link Zgłoś Obserwuj wątek
jot-23 Re: płyta główna 24.04.04, 22:55 Gość portalu: meio napisał(a): > Hej. Jak mogę sprawdzić jaką mam płytę główna. Chcę wymienić dość stary > procek na nowszy, a nie wiem do jakiej najwyżej częstotliwości mogę procesor > wstawić. Dzięki za podpowiedź. sproboj zainstalowac jeden z wielu programow typu sandra www.sisoftware.net/ albo cpu-z .... moze ci powiedza jaki masz model...jesli nie to otwoz obudowe i znajdz "numerki"... jezeli komputer jest "dosc" stary...czyli 3-4 lata, to wymiana procesora niewiele zmieni (zapewne najszybszy procesor pracujacy ze stara plyta, i tak juz nie jest produkowany, tym samym moze byc drozszy od wspolczesnych procesorow) ...sam CPU to moze odpowiada za 25% "szybkosci" calego systemu, wiec nawet jezeliby byl 2x szybszy niz twoj obecny.... to roznica nie bedzie zbyt widoczna, jesli chcialbys uzywac nowego os-u i nowego oprogramowania.... Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Zmiana nazwy i adresu + aktualny link IP: *.visp.energis.pl 24.04.04, 23:15 www.lavalys.hu/downloads/everesthome100.exe Link Zgłoś
Gość: meio Re: Zmiana nazwy i adresu + aktualny link IP: *.chello.pl 24.04.04, 23:51 Cóż mam płytę ECS K7VZA, jak teraz sprawdzić (a może ktoś z was wie - piecyku?) jaki maksymalnie procek mogę wstawic Dzięki Link Zgłoś
jot-23 Re: Zmiana nazwy i adresu + aktualny link 25.04.04, 00:19 Gość portalu: meio napisał(a): > Cóż mam płytę ECS K7VZA, jak teraz sprawdzić (a może ktoś z was wie - piecyku?) > > jaki maksymalnie procek mogę wstawic > Dzięki heh, a ktora revision? zdaje sie ze jezeli masz rev 3.0 i support na 266 mhz fsb (z ostatnim biosem) to mozesz miec nawet athlon xp 2400+ ( a kto wie, moze i 2600+ mobile bedzie chodzil) jezeli masz rev 1.0 to athlon 1200+ Link Zgłoś
Gość: papa Re: Zmiana nazwy i adresu + aktualny link IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 25.04.04, 00:35 Tutaj. Można się dowiedzieć o zabytkach i zbytkach. P.S. Lodówki podłączonej do komputera odradzam aby wycisnąć kikaset MHz więcej z procka. Link Zgłoś