Dodaj do ulubionych

iPad + internet na kartę

22.10.11, 13:28
Czy możecie mi doradzić, oferta (i systemslugi sim) ktorego operatora w zakresie internetu na kartę będzie najwygodniejsza do sporadycznego korzystania w iPadzie.
Czyli włączenie pakietu z poziomu iPada - zakładam, ze kupuje co kilka np. 2 miesiące pakiet na 30 dni czyli ok. 1GB. Czy któryś operatorami ofertę przygotowana z myślą o tabletach?
No bo jak z iPada wykupić pakiet do w danej chwili nie mamy netu?
Jesli ktoś przechodził podobna drobe aby wybrać mniejsze zło, proszę o info.
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: iPad + internet na kartę IP: *.home.aster.pl 22.10.11, 14:57
      www.play.pl/pl/oferta/internet/internet-na-karte/opcje/index.html
      • galtom Re: iPad + internet na kartę 24.10.11, 10:51
        I co dalej?
        Jak to z poziomu ipada obslugiwac? Nigdzie nie pisze czy jest micro sim w ofercie...
        • Gość: a Re: iPad + internet na kartę IP: *.home.aster.pl 24.10.11, 11:21
          www.techradar.com/news/mobile-computing/tablets/how-to-make-your-own-ipad-or-iphone-4-micro-sim-681020
          • galtom Re: iPad + internet na kartę 24.10.11, 19:24
            Ale jak to z poziomu iPada obslugiwac, doladowywac?
            • Gość: a Re: iPad + internet na kartę IP: *.home.aster.pl 24.10.11, 20:50
              iPad: Ustawienia > Dane sieci kom. > Ustawienia APN

Doładować można tutaj
              • galtom Re: iPad + internet na kartę 26.10.11, 10:40
                www.play.pl/pl/oferta/internet/internet-na-karte/opcje/index.html - to wygląda fajnie ( i jest w Play MICRO SIM).
                Pytanie - kupuje starter, za 14 dni to co zostalo z mojego pakietu (lub caly) przepada.
                Jak dlugo tak karta jest wazna potem, czy bede mogl ja za 2 - 3 miechy doladowac gdy bede potrzebowal netu 3G?
                Nie potrafie znalezc tej infomacji.
                Inna sprawa, ze waznosc pakietow na siec to niezle oszustwo - gdyby to byly minuty do wygadania to tak szybko by nie przepadaly.

Wogole z tym przepadaniem opalconej uslugi to niezly walek jest :-(
                • Gość: a Re: iPad + internet na kartę IP: *.home.aster.pl 26.10.11, 13:00
                  > Wogole z tym przepadaniem opalconej uslugi to niezly walek jest :-(

Musisz przejrzeć oferty operatorów i wybrać to co Ci pasuje najbardzie. W Erze nie przepada, ale płaci się kilka razy tyle. To nie jest wałek tylko warunki umowy :-)
                  • galtom Re: iPad + internet na kartę 26.10.11, 13:42
                    Wiem, uwazam po prostu, ze sa malo uczciwe (nie watpie, ze oplacalne).
                    Skoro w umowach abonementowych, post paid, niewykorzystane minuty potrafia przechodzic na kolejne miesiace, to nie widze powodu aby oieniadze, ktre daje opeatorowi z gory przepadaly.
                    Po pierwsze (dane/minuty) to nie szynka, ze sie operatorowi zespuja czy w magazynie zalegaja a po drugie, jesli operator moich pieniedzy nie wyda (na inwestycje, rachunki, dywidende, whatever) to tez mu nie przepadaja - moze powinny? :-)

Wydaje mi sie, ze przy 4 operatorach na rynku moglby sie znalezc jeden, ktory zaoferowalby prosty i uczciwy internet na karte - sam chetniej bym korzystal i pewnie wiecej na to wydal, nie bojac sie, ze mi przepadnie.

Kupuje dane i sa wazne przez 365 dni lub az je zuzyje. Bez wzgledu na to czy mam na koncie transfer czy nie - moge wejsc na strone operatora (TYLKO na te strone przy braku pakietu) i dokupic kolejne.
                    Biorac pod uwage, ze tablety w Polsce tez staja sie coraz popularniejsze taka oferta - tylko na internet (ewentulanie + sms - bo niektore urzadzenia to potrafia) na pewno bylaby doceniona przez ludzi.

Prosto i uczciwie.
                    • Gość: a Re: iPad + internet na kartę IP: *.home.aster.pl 26.10.11, 15:59
                      Ofertę optymalizuje się pod względem maksymalizacji zysków. To prawo wolnego rynku. Operator tak jak i każdy inny przedsiębiorca ma głęboko w d.e satysfakcję klientów chyba, że ta przyczyni się do maksymalizacji zysków. Najwyraźniej tańszy internet tego nie zapewnia.
                      • galtom Re: iPad + internet na kartę 27.10.11, 07:16
                        Nie chce tańszego, tylko chce miec to za co zapłaciłem :-). Skoro minuty rozmów i kasa na kartach nie znikają to transfer tez nie musi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka