Dodaj do ulubionych

motorola K1 kilka pytan ;]

IP: *.centertel.pl 03.12.07, 18:57
kupilam wczoraj Motorole K1, sliczna ;], ale mam z nia kilka problemow bo
nigdy nie mialam motki i nie moge sie polapac z ustawieniami
1. Jak ustawic raporty wiadomosci
2. Jak dodawac wyrazy do słownika
3. Czy moge dokupic karte pamieci 1GB (w instrukcji jest napisane ze dzialaja
do 1G)
Z góry dziekuje za odpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • barracuda7110 Re: motorola K1 kilka pytan ;] 03.12.07, 19:27
      1. Raporty sms musisz za każdym razem włączać. Przy pisaniu smsa wchodzisz w
      opcje->opcje wysyłania-> i włączasz raport.
      2. Tego nie wiem.
      3. Powinna zadziałać skoro producent podaje, że taka karta działa.
      • Gość: wiewiora Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.centertel.pl 03.12.07, 20:11
        1. nie da sie raportow ustawic raz na zawsze jak np w nokii??
        3. Chcialam zapytac czy bdzie dzialac 2 GB jesliw instrukcji jest napisane ze
        dzialaja do 1GB
        • Gość: a Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 21:21
          >Chcialam zapytac czy bdzie dzialac 2 GB jesliw instrukcji jest napisane ze
          > dzialaja do 1GB

moze nowsze wersje softow beda obslugiwac 2GB, szukaj odpowiedzi na jakis forach
          motoroli
          • Gość: kolodziejo Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.eastwest.com.pl 03.12.07, 23:01
            Nowe słowa do słownika powinny dodawać się samoczynnie, w miarę pisania. 2 GB
            trzeba spróbować. Często to indywidualna sprawa aparatu i karty. Na ogół Sandisk
            powinien pójść, Kingston, Kingmax i Nokia nie.
            • Gość: ciocia dobra rada Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: 195.116.192.* 14.01.08, 18:02
              Otoz zaskocze Cie, Kingston 2gb smiga w k1 bez problemow.
      • Gość: ;( Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 16:22
        Hej mam problem z moja motorolką, czas połaczenia trwa tyko 2
        sekundy i sama się wyłacza nie wiem o co chodzi tak samo jest jak
        ktoś do mnie dzwoni ;( help!!!!!!!
        • Gość: kolodziejo Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 18:14
          Musisz zmienić sposób naliczania opłat w Simplusie/MixPlusie/Samych Swoich/36,6
          kodem *101*11*99# (wprowadź kod i naciśnij zieloną słuchawkę). Nowsze Motorole i
          większość Nokii mają oprogramowanie nieobsługujące zdalnej aktualizacji stanu
          konta na karcie SIM. Po zmianie będziesz sprawdzać stan konta kodem *100#, a
          zniknie on z ekranu. Pozdrawiam
        • Gość: marcin1212 Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.eranet.pl 08.02.09, 11:58
          oddaj do salonu bo to jest wada fabry czna powinni wymienić jeśli
          było tak od kupna
      • Gość: dj mąka XD Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: 80.51.66.* 03.08.08, 19:18
        Nie znam się za bardzo na komórkach, mam motorole K1. Czy mógłby mi ktoś
        powiedzieć do czego służy LISTA AKTYWACJI w tym telefonie? Z góry dziękuję :)
      • Gość: Gordi Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 22:52
        sorki, że w ten sposób. jak przerzucić zdjęcja z komórki na kompa za
        pomocą kabla usb? czy to jest możliwe?
        • Gość: kolodziejo Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.icpnet.pl 06.01.09, 00:12
          Ustawienia > Połączenie > Ustawienia USB > Karta pamięci

podłączamy po usb

Zdjęcia są w folderze X:\mobile\picture
    • justyn-eczka Re: motorola K1 kilka pytan ;] 14.01.08, 11:17
      mam pyanko odnosnie motorolki k1.jak wyłączyć ten pikający dziwięk gdy bateria sie rozładowuje??co do słownika w tym telefonie to gdy nie ma wyrazu który potrzebujesz musisz przejsc dalej kursorem wpisac słowo bez słownika i ono juz będzie nastepnym razem w słowniku.trzeba duzo kombinowac przy tym telefonie .sama mam go od soboty
      • Gość: kolodziejo Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.eastwest.com.pl 14.01.08, 11:43
        Nie da się wyłączyć dźwięku rozładowania. Jedynym rozwiązaniem jest wyciszenie
        telefonu lub przełączenie na wibrację, można też... naładować baterię :)

Pozdrawiam
        • Gość: justyn-eczka Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 14:27
          dzięki za pomoc, tak myślałam.pozdrawiam
          • Gość: lancia Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.08, 12:35
            jest mozliwosc wylaczenia dzwieku rozladowywania, wchodzisz w profile i trzeba
            ustawic "Przypomnienia: wył" u mnie juz tego nie slychac
            • Gość: kolodziejo Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.eastwest.com.pl 30.01.08, 18:23
              nieeeee... "Przypomnienia" dotyczą piknięć powiadamiających o nieodebranych
              rozmowach lub sms-ach, co 3 minuty.
              • Gość: lola Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.profiline.pl 02.02.08, 10:55
                A jak zwiększyć pojemność skrzynki sms?
                Niezależnie od tego czy ustawię zapisz na sim czy na telefon to po 16
                wiadomościach przychodzących wyświetla mi się "skrzynka przepełniona".
                Co źle robię, bo nie wierzę, żeby taki telefon miał pojemność kilkunastu smsów?
                • Gość: w Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.08, 13:53
                  Sprawdź pojemność pamięci telefonu. W tym modelu pamięć sms jest ograniczona
                  tylko i wyłącznie ilością wolnego miejsca na telefonie. Zapis ustaw oczywiście
                  na telefon.
                  • Gość: ciocia Irena Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 11:02
                    A ja nie jestem zadowolona. Mam ją od wczoraj i albo tego nie ma w funkcji menu
                    albo ja jestem nie wyuczalna. Wszystkiego już próbowałam i za cholery nie mogą
                    przypisać dzwonka do indywidualnego numeru, tzn mogę, ale ten sam dzwonek
                    przypisuje mi sie potem do odebrania wiadomści sms. Czyli przypiszę sobie jakąś
                    mp3 do melodii jak dzwoni telefon i ta sama mp3 dzwoni jak przyjdzie sms.
                    Większej głupoty nie widziałam... Wczesniej zawsze miałam Nokię i było ok
                    melodia do dzwoniącego numeru (każda inna do innego) i dźwięk wybrany jaki chcę
                    do sms. Czy ktoś potrafi mnie naprowadzić jak zrobić żeby było tak jak w Nokii.
                    Czy w ogóle da sie tak zrobić. Plis!!!! Pomocy!!!!
                    • Gość: golfiarz Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.toya.net.pl 14.02.08, 11:26
                      Nie da rady. W motoroli tak właśnie jest. Chociaż mnie tego np. brakuje w se.
    • Gość: ZENEK Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 13:14
      HEJ MAM PYTANIE JAK MAM ZMIENIC ZEBY MI POKAZYWALO IMIE OSOBY DZWONIACEJ A NIE
      SAM NUMER?????????
      • Gość: Patka Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 18:25
        Nie jestem w 100% pewna ale spróbuj przed wszystkie numery w książce
        telefonicznej wpisać +48 np +48515616000 (podałam przykład numeru) i daj znać
        czy Ci się udało.Pozdrawiam
    • Gość: Marta Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.net 22.05.08, 20:52
      Chciałabym powiększyć pamięć telefonu kasując idiotyczne tapety, które miałam w
      telefonie od początku, ale one są chyba jakoś zabezpieczone przed usuwaniem. Czy
      można je wyrzucić?
      • Gość: kolodziejo Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: 78.152.28.* 26.05.08, 19:21
        Można, ale jest to dość skomplikowane i prowadzi do anulowania gwarancji.
        Potrzebny program to p2k Commander, a instrukcji poszukaj na www.matrax.net/forum
        • Gość: Ania Re: dzwieki przypomnienia i pamiec sms IP: 193.138.110.* 27.05.08, 11:03
          Hej, tam ktos sie pytał o dzwiek przy rozładowanej baterii
          iprzypomnieniach, w ustawieniach dzieków jest opcja przypomnienia,
          mozna wybrac bip, wibracje i wyłączyć.
          a ondosnie pamieci smsów to tragedia. jak włozyłam kartę ze starego
          telefonu to odrazu pokazała sie koperta i musiałam kasowac smsy...
          teraz pamięc mam max 20 smsów, nie mam pojęcia co ztym fantem zrobic
          i mam niby w pamięci telefonu je.
          a poza tym... hm gdzie w motoroloi k1 jest wejscie na karte micro sd
          bo ja chyba slepa jestem... mam motke srebrna ale to chyba nie robi.
          w kazdym razie za cholerkę nie moge znalesc wejscia na tą kartę.
          niektóre stronki podaję ze motorola k1 nie ma pamięci zewnętrznej
          tylko flash.
          pozdrawiam
          • Gość: kolodziejo Re: dzwieki przypomnienia i pamiec sms IP: 78.152.28.* 27.05.08, 15:11
            Pamięć SMS możesz zmienić na pamięć telefonu w menu wiadomości po naciśnięciu
            klawisza opcje. Operacja nie da rezultatu, jeśli pamięć telefonu jest pełna.
            Miejsce na microSD jest nad miejscem (a właściwie "na" miejscu) na kartę SIM -
            nie musisz wyjmować baterii, żeby wsunąć kartę pamięci.
            • Gość: Ania Re: dzwieki przypomnienia i pamiec sms IP: *.eltronik.net.pl 28.05.08, 00:46
              z katra micro sd to az za oczywiste i z abardzo na wierzchu ze jej nie
              zobaczyłam ;-) dzieki
              a pamiec smsów mialam na pamiec telefonu zrobioną, polecono mi zebym przestawiła
              na pamiec sim i wyłączyła telefon a po włączeniu zrobiła na pamięc telefonu i
              pomogło, narazie mam 4o smsów plus kilka w skrzynce nadawczej i koperta sie nie
              pojawia.
              a jeszcze pytanko jedno:
              jak ten tel wygląda po kilku miesięcznym uzywaniu, są widoczne slady użytkowania
              na lusterku / rysy, zdrapana farba itp
              • Gość: kolodziejo Re: dzwieki przypomnienia i pamiec sms IP: 78.152.28.* 28.05.08, 08:55
                Nie pomogę, bo znajomi, którzy używają k1, mają ją najdalej od lutego.
                • Gość: Ania Re: dzwieki przypomnienia i pamiec sms IP: *.eltronik.net.pl 28.05.08, 22:47
                  przypomnienia o rozładowanej baterii nie da sie niestety wyłączyć , właśnie mi
                  sie rozładował telefon i słyszałam te denerwujące pikanie !!!
                • Gość: Ania Re: dzwieki przypomnienia i pamiec sms IP: *.eltronik.net.pl 28.05.08, 22:48
                  jednak z przypomnieniem o rozł baterii niewiele da sie zrobic, bedzie pikalo az
                  sie naładuje.
                  • barracuda7110 Re: dzwieki przypomnienia i pamiec sms 28.05.08, 23:20
                    W v3x włączałem wibrację. Wtedy jedynie niebieskie światełko co jakiś czas
                    migało ale i to można było zlikwidować przykrywając telefon np. gazetą :).
                    • Gość: ANIA Re: dzwieki przypomnienia i pamiec sms IP: 193.138.110.* 29.05.08, 11:29
                      wczoraj właśnie rozładował mi sie telefon i słyszałam te wkurzające
                      pikanie zanim znalazłam ładowarkę. myslałam ze mozna to załatwic
                      przez funkcje 'wyłączenia przymomnien'. nic z tego....
                      • Gość: olko dzwonki IP: 83.16.19.* 30.05.08, 11:57
                        gdzie można jakieś fajne dzwonki darmowe ściągnąć do tego telefonu??
    • Gość: olenka Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 22:22
      ej a są słuchawki do tej motki? tak żeby sobie słuchać muzyczki? i
      gdzie to można kupić i za ile?
      • Gość: kolodziejo Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: 78.152.28.* 06.06.08, 22:39
        www.ceneo.pl/308971
        www.ceneo.pl/1504769
        • Gość: avjaline Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 14:56
          a czy ktos wie czy da sie w tej motoroli ustawic takie cos aby na ekranie
          pokazywalo sie miasto w jakim jestem?
          • yavorius Re: motorola K1 kilka pytan ;] 20.07.08, 16:35
            Przeczytać instrukcję obsługi?
            • Gość: mala_1919 Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: 83.238.194.* 21.07.08, 13:26
              mam pytanko??
              Czy wiecie moze co zrobic zeby moja motorolka nie swiecila sie co minute jak ma
              zamknieta klapke???
              prosze o odpowiedz
              • Gość: Czary Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.swidnica.mm.pl 23.11.09, 15:33
                U mnie pomogło wyłączenie usługi odpowiedzialnej za wyświetlanie
                wiadomości o której pisze kolodziejo:
                forum.gazeta.pl/forum/w,75,72846349,82781851,Re_motorola_K1_kilka_pytan_.html
            • Gość: avjaline Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 10:16
              otóż czytałam instrukcję obsługi i nic tam nie ma... ale jeśli wiesz jak to
              ustawaić to proszę o pomoc :]
              • Gość: kolodziejo Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 10:43
                W instrukcji nie ma słowa. Trzeba w wiadomościach wejść w ustawienia usług info
                i wprowadzić ustawienia:

Usługa: wł
                Aktywne kanały > Dodaj > 50
                Szybki podgląd > 50
                Zapisuj szybki podgląd > Nie
                Auto-czyszczenie > Nie
                • Gość: avjaline Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 18:55

Dziekuję :]
                  • Gość: Help Me Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.plock.mm.pl 01.08.08, 17:53
                    Witam !

Piszę bo mam duży problem z konfiguracją Motoroli K1. Chodzi
                    mianowicie o skonfigurowanie odbierania i wysyłania MMSów. Sieć to
                    ERA GSM (Tak Tak). Próbowałam korzystać z konfiguratora na stronie
                    ery ale po wypełnieniu tabelki wyskakuje informacja, że sms z
                    automatyczną konfiguracją został wysłany. Na komórkę nic nie
                    przychodzi :( Zaznaczam, że wszelkie inne smsy przychodzą normalnie.
                    Próbowałam też grzebać w tych wzorach ustawień na stronie era.pl bo
                    mogłabym sobie wklepać wszystko ręcznie ale oczywiście nie ma tego
                    modelu w spisie. Google również milczy w temacie. Mam nadzieję, że
                    ktoś tutaj będzie w stanie mi pomóc bo już mnie szlag trafia ;)

Telefon był kupiony w sklepie, nowy, z tym że nie w salonie firmowym
                    ery. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale wspominam w razie
                    czego ;)

Dziękuję z góry za pomoc !
    • Gość: On Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 20:57
      Mam dwa pytania dotyczące Motoroli K1, mianowicie nie wiem jak wyłączyć dźwięk
      klawiszy i mam jeszcze problem z usunieciem niektórych zdjęć ponieważ pisze mi
      że ten plik jest w użyciu. z góry dzięki za odp
      • Gość: olus Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 00:16
        a jaki trzeba mieć program żeby przez bluttotha pobrać cosik albo
        zrzucić fotki na kompa chociarzz;/ ? z góry dzięki ;]
      • Gość: kolodziejo Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 10:06
        Gość portalu: On napisał(a):

> Mam dwa pytania dotyczące Motoroli K1, mianowicie nie wiem jak wyłączyć dźwięk
        > klawiszy i mam jeszcze problem z usunieciem niektórych zdjęć ponieważ pisze mi
        > że ten plik jest w użyciu. z góry dzięki za odp

a) Ustawienia > Dźwięki > Szczegóły (profilu) > Gł. klawiatury. 0
        b) ignoruj komunikat, że plik jest w użyciu (może być przypisany do kontaktu,
        itp.) i naciśnij "tak", by usunąć.

Gość portalu: olus napisał(a):

> a jaki trzeba mieć program żeby przez bluttotha pobrać cosik albo
        > zrzucić fotki na kompa chociarzz;/ ? z góry dzięki ;]

Jeśli Twój komputer ma wbudowany BT to trzeba go włączyć, w komputerze i w
        telefonie, uczynić telefon widocznym (Menu > Połączenie > Bluetooth > Znajdź
        mnie) i wysyłać normalnie pliki - z telefonu na PC poprzez zaznaczanie
        (zaznaczamy pliki do wysłania klawiszem 0 lub Opcje>Zaznacz), klikamy Opcje >
        Skopiuj zaznaczone pliki > Bluetooth.
        • Gość: On Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 13:57
          Ok. wielkie dzięki
          • Gość: magda Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.euro-net.pl 10.09.08, 12:16
            mam problem, otoz gdy probuje zrobic zdjecie przy zamknietej klapce
            (autoportret) przyciski zewnetrzne w ogole nie dzialaja mimo iz
            wczesniej je odblokowuje ;/ nie wiem o co chodzi, pomozcie.
            • Gość: kolodziejo Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 14:11
              żaden z nich nie działa?
              • Gość: magda Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.euro-net.pl 10.09.08, 17:25
                no niestety zaden :( jak podniosę klapkę to bez problemu działają
                wszystkie, nie wiem co się dzieje, a mam ten telefon dopiero jeden
                dzień więc wątpie zeby tak szybko się zepsuły klawisze
                • Gość: Tinus Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: 88.220.68.* 12.09.08, 14:33
                  Czesc wam mam motke od 2 dni i mam takie pytanie, jak wchodzimy w ustawienia/personalizacja/ekran glowny/przyciski glowne i to wybieracie i wam tez wraca do personalizacji? bo mi sie zdaje ze tam bylo ustawienie szybkiego wybierania np ze przycisk w lewo to jest np spis tresci? czy dobrze mysle czy to jest gdzie indziej, szuykam tego i nie moge znalezc, gdzie to jest? prosze o pomoc
                  • Gość: kolodziejo Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 14:48
                    @magda

powinno być tak, że przy zamkniętej klapce i odblokowanych klawiszach zewn.
                    klawisz poniżej przycisków głośności powinien robić zdjęcie. jeśli tak nie jest,
                    a klawisz ten działa normalnie przy otwartej klapce, to jest jakiś błąd w
                    oprogramowaniu telefonu

@Tinus

nie jest to normalne działanie telefonu. to podmenu powinno się normalnie
                    otwierać. czy ktoś grzebał w seemach telefonu? tzn. czy była nieumiejętna
                    ingerencja w oprogramowanie, np. programem p2k tools albo zdjęcie simlocka w
                    nieautoryzowanym punkcie?
                    • Gość: Tinus Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: 88.220.68.* 13.09.08, 19:29
                      w komisie jedynie soft zieniali i simlocka scigali, ale zmienie softa na innego i mysle ze bedzie juz lepiej
                    • Gość: Tinus Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: 88.220.68.* 15.09.08, 10:01
                      Szukam spolszczenia do tego softa R4527_G_08.42.0ER do motorolki k1. Mialby ktos?
                      • Gość: kolodziejo Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 08:59
                        poszukaj na ModMyMoto.com
                        • Gość: Capucine Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 18:26
                          Tych raportów naprawdę nie da się ustawić, żeby były za każdym razem?
                          • Gość: Tinus Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: 88.220.68.* 12.10.08, 20:49
                            da sie trzeba w simie zmienic:
                            Domyślne raporty
                            0032_0001 B9 - 3 On
                            0032_0001 9F - 4 Off -
                            • Gość: ciocia dobra rada Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: 195.116.192.* 15.10.08, 09:57
                              Podczepie sie do tematu. Ja mam pytanie odnosnie tuningu k1. Do tej pory udalo
                              mi sie podglosnic telefon, wgrac skiny i ustawic raport smsow. Co mozna a czego
                              nie da sie zmienic tuningujac ta motke?
                        • Gość: x Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.09, 20:44
                          Gość portalu: kolodziejo napisał(a):

> poszukaj na ModMyMoto.com

A ty w tym czasie pomarszcz sobie Freda !!
                          • madzia8103 Nowa 09.01.09, 11:57
                            mam pytanie nie wiem jak umiescic nowy temat:/a odonosnie Motoroli K 1 kupuje ja
                            za pare dni:)czy mozna w niej wgrywac motywy:)bo slyszlam ze niby nie:/i czy
                            warto w naia zainwetsowac bo juz sie zdecydowalam i chcialam sie tylko upewnic:P
                            pozdrawiam i dzieki:)
                            • madzia8103 Re: Nowa 09.01.09, 11:58
                              ale ze mnie gula;D
                              • kolodziejo Re: Nowa 09.01.09, 12:32
                                E tam od razu guła ;) można wgrywać motywy, ale to dalece trudniejsze od
                                założenia nowego wątku na tym forum :). Jakby co, to potem mogę pomóc :).
                                • Gość: ciocia dobra rada Re: Nowa IP: 195.116.192.* 09.01.09, 14:33
                                  Oj, bez przesady, wgranie skorki wcale nie jest trudne, wystarczy sciagnac program SkinMan. Podlaczasz telefon do komputera, odpalasz program, wybierasz skorke, ktora chcesz wrzucic, instalujesz ja i gotowe.
                                  • madzia8103 Re: Nowa 09.01.09, 14:49
                                    No a ktos mi caly czas wciska ze nie mozan miec motywow na Motoroli K 1 i ze to
                                    wada tel:)dzieki za odpowiedz:)
                                  • kolodziejo Re: Nowa 09.01.09, 18:06
                                    Współpraca SkinMana z k1 i z3 jest troszkę problemowa :/ raczej trzeba się bawić
                                    z p2k Commanderem. Ale skórki (w Motoroli tak się nazywa motyw) są w k1 ewidentnie.
                                    • madzia8103 Re: Nowa 09.01.09, 19:44
                                      czyli rozumiem ze mam sobie sciagnac juz do K1 ten P2k Commander i wszystko
                                      bedzie ok:)ale czy jest Wart kupna;)Bo zawsze przewaznie mialam Nokie albo Sony
                                      ericsona:)a teraz chcialabym tel z klapka a ta motorolak bardzo mi sie podoba;)
                                    • Gość: ciocia dobra rada Re: Nowa IP: 195.205.220.* 09.01.09, 20:48

> Współpraca SkinMana z k1 i z3 jest troszkę problemowa <
                                      Probowales? Bo ja tak i mowie z wlasnego doswiadczenia.

madzia8103
                                      > czy jest Wart kupna;)Bo zawsze przewaznie mialam Nokie albo Sony
                                      ericsona:)a teraz chcialabym tel z klapka a ta motorolak bardzo mi sie podoba;) <
                                      To zalezy... Mam k1 od ponad roku i planuje "przeniesc sie" z powrotem na Nokie. Brakuje mi niektorych funkcji poprzedniego telefonu (Noki) jak np. radio. Plusem na pewno jest wy3malosc, wiele razy leciala z roznych wysokosci a najlepsze jest to, ze przejechalam po niej (niechcacy) pojazdem wazacym ok 150kg i nic jej sie nie stalo.
                                      • kolodziejo Re: Nowa 10.01.09, 11:45
                                        No ja też mówię z doświadczenia ;). Skoro Tobie działało dobrze, to może i innym
                                        też ;). A k1 to niemłody już telefon, ale myślę, że warto kupić.
                                        • Gość: cath Re: stan konta i miasto IP: *.icpnet.pl 23.01.09, 12:58
                                          Witam mam pytanie jak ustawić aby było widoczne jednocześnie stan konta i miasto, w którym akurat się przebywa? Czy w ogóle jest możliwe aby te opcje jednocześnie były włączone?
                                          • kolodziejo Re: stan konta i miasto 23.01.09, 13:46
                                            Nie.
                                            • Gość: cath Re: stan konta i miasto IP: *.icpnet.pl 23.01.09, 14:03
                                              :( Dzięki
                                              • kolodziejo Re: stan konta i miasto 24.01.09, 09:20
                                                A masz Simplusa/Mixplusa? Może coś by się dało zrobić :P
                                                • Gość: cath Re: stan konta i miasto IP: *.icpnet.pl 24.01.09, 21:53
                                                  mam mixplusa.
                                                  • kolodziejo Re: stan konta i miasto 24.01.09, 21:58
                                                    Więc tak: pod nazwą sieci może się wyświetlać tylko jedna z następujących rzeczy:

a) data
                                                    b) stan konta (jeśli się jest na starej platformie rozliczeniowej Plusa)
                                                    c) nazwa miejscowości.

Nie da się równocześnie wyświetlać dwóch rzeczy, ale zawsze wyświetlanie
                                                    miejscowości jest podrzędne i przy skonfigurowanej funkcji informowania o stacji
                                                    bazowej po naciśnięciu "czerwonej słuchawki" powraca data lub informacja o
                                                    stanie konta. Nazwa miejscowości wraca potem za jakiś czas.

Polecam przejście na nową platformę rozliczeniową Plusa kodem *101*11*99#. Wtedy
                                                    (NIEODWRACALNE!) konto będzie się sprawdzać kodem *100# i stan konta zniknie na
                                                    zawsze z wyświetlacza, w związku z czym będzie można na nim mieć nazwę
                                                    miejscowości czy datę na stałe.
                                                  • Gość: cath Re: stan konta i miasto IP: *.icpnet.pl 25.01.09, 19:28
                                                    Dzięki wielkie!!!
                                        • Gość: cath emotikony IP: *.icpnet.pl 26.01.09, 20:28
                                          czy w motoroli k1 są dostępne gotowe emotikony lub animacje? jeśli tak to gdzie mogę je znależć?
                                          • kolodziejo Re: emotikony 26.01.09, 23:11
                                            W czasie pisania wiadomości: opcje>wstaw>obraz/animacja.

Są animacje emocji (z takimi dwoma stworkami) w formacie EMS, typowych emotikon
                                            nie ma. Animacje zostaną odczytane przez wszystkie telefony poza Nokiami.
                                            • Gość: cath Re: emotikony IP: *.icpnet.pl 27.01.09, 12:38
                                              no właśnie nie mam tych animacji emocji. Jak wchodzę w opcje- wstaw- obraz, to mam tylko moje obrazy czyli zdjęcia i gotowe obrazy ale nie ma animacji emocji :(. Nawet kiedy dostanę taką animację to nie mogę jej nigdzie zapisać.
                                              • kolodziejo Re: emotikony 27.01.09, 13:20
                                                A nie ma Wstaw>Animacja? Zobaczę jutro dokładnie u kolegi... Chyba że we
                                                Wstaw>Obraz na samym dole listy (czyli trzeba pojechać na początku do góry) są
                                                te animacje?
                                                • Gość: cath Re: emotikony IP: *.icpnet.pl 27.01.09, 17:28
                                                  Niestety nie ma czegoś takiego jak Wstaw>Animacja. Na samym dole listy też nie ma :( kicha!!! :((
                                                  • kolodziejo Re: emotikony 27.01.09, 20:48
                                                    Sprawdzę to i dam znać jutro.
                                        • k_moniak Re: Nowa 19.03.09, 21:28
                                          Mam Motorole K1, telefon mieści 20 wiadomości, mam pytanie, czy
                                          mozna to zwiekszyć w telefonie, jezeli karta micro ma pojemnośc 250.
                                          • kolodziejo Re: Nowa 20.03.09, 11:22
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=72846349&a=80086084
    • Gość: Kasia Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 20:19
      1.Raportów wiadomości raczej nie da się ustawić...raczej :) Poczytaj w
      instrukcji...może tak się czegoś dowiesz :]
      Jak najbardziej możesz kupic sobie karte 1GB...Nie polecam kupywanie wiekszej
      pamieci, gdyż komorka bedzie się cięła :] <do 1 gb ;]
    • Gość: ;]] Re: motorola K1 kilka pytan ;] IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.09, 21:49
      1.Na stale sie nie da ustawic ale tymczasowo to sie ustawia tak:
      -wiadomosci->opcje->opcje wysyłania->raport dostarczenia->tak
      2.sam zapamietuje automatycznie
      3.tak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka