Dodaj do ulubionych

Do Emule'owców, pomocy !!!

IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 02.06.04, 19:37

Ludzie, czy ktoś byłby tak ofiarny, żeby pomóc ściągnąć z sieci płytkę
polskiego zespołu, a właściwie projektu o nazwie Human ?!? Please, to jest
czadowa rockowa płytka wydana w roku 93-cim pt. "Earth". Przez całe lata ta
płyta, a właściwie jeden numer chodził Mi co jakiś czas po głowie, wreszcie
stwierdziłem, że muszę to mieć. Niestety kupić nie sposób, bo zwyczajnie nie
ma gdzie, a kompakt możliwe że w ogóle nigdy nie wyszedł. Nie muszę też chyba
dodawać, że z żadnej strony ściągnąć tego się nie da i nie ma tego też w
żadnej sieci wymiany p2p - patrzyłem wszędzie od Imesha po Grokstera i
WinMx'a. I nic dziwnego, bo w końcu kto by tam pamiętał polskie płyty z lat
90-tych... O dziwo ze trzy miesiące temu okazało się, że płytka jest do
ściągnięcia Emulem. Dotychczas nie korzystałem, ale od razu ściągnąłem i
odpaliłem program i ...gó..no. Czekam z miesiąc i nic. Program śmiga, łącze
mam 1,5 MBit'a, ale ta jedna rzecz po prostu nie idzie. Czy znajdzie się ktoś
skłonny pomóc, komu może uda się to wyhaczyć ??? Jeśli będzie coś, czym będę
mógł się odwdzięczyć, np. filmem, programem, płytami itp. z chęcią to zrobię.
Mogę w zamian spróbować ściągnąć coś na życzenie, ale proszę o pomoc w płytce
o której piszę. Please !!!

Jeśli będzie ktoś taki uczynny, oto link do pliku:

ed2k://|file|Human-Earth[1993]192kbps.
(osloskop.net).rar|81929334|90DAFD1746AEF51E44BDE904409075D5|/

Nawet gdyby to miało potrwać.
Obserwuj wątek
    • maciejpoczta Re: Do Emule'owców, pomocy !!! 02.06.04, 19:41
      A jak to sobie wyobrażasz? Jeżeli Tobie nie idzie to innym pójdzie? Widocznie
      jest to żadki plik z małą ilością źródeł i niestety trzeba czekać.
      • Gość: Andy LaRoque Re: Do Emule'owców, pomocy !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.04, 20:01
        Ano widzisz bo chodzi o to, że mam IP tej klasy, co to daje Mi tzw. niskie ID i
        do niektórych największych serwerów nie podłączę się, a tam gdzie się podczepie
        mogę czekać do usr...nej śmierci, podczas gdy innym idzie prędko. Nawet jak
        zapodam znany film z mnóstwem źródeł czekam całe tygodnie, chociaż takim
        Imeshem idzie przez jeden dzień. Poza tym odnośnie Emula, to co chwila wywala
        Mnie z serwera, dlatego proszę o pomoc kogoś kto ma tam np. wyższe ID.
    • gray Re: Do Emule'owców, pomocy !!! 02.06.04, 19:46

czy należy ci to później zaśpiewać? ;)
      • Gość: Andy LaRoque Re: Do Emule'owców, pomocy !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.04, 20:04
        Nie, przesłać mailem jeden utwór i napisać, czy chce się coś w zamian.
        • Gość: Andy LaRoque Re: Do Emule'owców, pomocy !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.04, 23:00
          Ludzie, please, nie wiem co mam zaoferować w zamian. Mogę przesłać unikatowe,
          profesjonalne sample gitarowe Steva Stevensa, które ściągałem ze Stanów, a
          które warte są kilkaset złotych !!!!!!!! Ale niech ktoś pomoże z płytką !!!
          • maciejpoczta Re: Do Emule'owców, pomocy !!! 02.06.04, 23:13
            Słuchaj, zadałem sobie trud i sprawdziłem. Po pierwsze link, który podałeś nie
            działa (źle go wkleiłeś). Skopiowałem link z osłoskopu i stwierdziłem, że to po
            prostu nie ma źródeł. Nikt nie ściągnie tego szybciej. Poza tym to jest link do
            całego albumu, a mało kto ma takie łącze jak Ty. Tak że sorry, mimo najlepszych
            chęci.
            • Gość: Andy LaRoque Re: Do Emule'owców, pomocy !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.04, 23:42
              Ja miałem wczoraj 6 źródeł, dzisiaj po kolei 9, 10, a wieczorem 2. Więc źródła
              są, tyle, że nie idzie.
              • maciejpoczta Re: Do Emule'owców, pomocy !!! 02.06.04, 23:51
                Człowieku! 6 źródeł w eMulu? To tak jakby ich nie było. Dobry transfer będzie
                przy 100-200 źródłach. Muł musi mieć z czego wybierać. Przy 6 źródłach możesz
                mieć 1500-ne miejsce w kolejce i poczekasz ze 2-3 tygodnie.
                • Gość: Andy LaRoque Re: Do Emule'owców, pomocy !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.04, 23:58
                  Właśnie o to chodzi, że w ogóle nie poczekam trzech tygodni, bo i Ja i ktoś
                  musiałby mieć włączony komp non stop, poza tym Mnie zwykle jakoś wywala z
                  serwera po paru godzinach.
              • Gość: Andy LaRoque Re: Do Emule'owców, pomocy !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.04, 23:54
                O KU...WA, IDZIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JA PIE...OLĘ !!!!!!! WŁAŚNIE
                POSZŁO !!!!!!!!! To cud !!!!!!! Zasmarkane pół kilobajta na sek. ale idzie. Po
                miesiącach czekania. Już to czuję - "Dobrze wiesz i Jaaa to wieeem, że koochasz
                koochasz, ale boisz się...". Stylowy hard rock najwyższych lotów.
    • Gość: JP Re: Do Emule'owców, pomocy !!! IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 03.06.04, 02:00
      Z ciekawosci sciagnalem ten utwor. Nie przepadam za metalem ale ten utwor
      zaczynajacy sie graniem na kobzie podoba mi sie. Niezla gra gitarowa i niezly
      wokal.
      Na DC++ mozesz sciagnac wiele utworow tej grupy. Sa tam tez cale ich albumy.
      Sciagniecie tego utworu zajelo mi kilka minut. Jak sadze ty moglbys sciagnac
      ten plik 4.30MB jeszcze szybciej, zwazywaszy na to ze moja odleglosc do
      polskiego servera to ok 20tys km.

Polecam server polish ASK zone dc.cn.net.pl:411 lub dc.paz.pl:411
      • Gość: Andy LaRoque Re: Do Emule'owców, pomocy !!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.06.04, 03:11
        Jasne, więc podaj tytuł tego numeru i zacytuj pierwszą linijkę tekstu.
        Dosłownie prosze. Czekam. I co cwaniaku...
      • Gość: Andy LaRoque Re: Do Emule'owców, pomocy !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.04, 03:52
        I jeszcze jedno. Możesz sobie być gdzie chcesz, bo i tak nie ściągasz z serwera
        tylko od ludzi. A jeśli już chcesz ściągać programami działającymi przez serwer
        to mówiłem na początku, że tam tej płyty nie ma, więc nie świruj. A całość jest
        w postaci pliku Rar i osobno ściągnąć się tego nie da.
        • Gość: JP Re: Do Emule'owców, pomocy !!! IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 03.06.04, 06:33
          Oj jej! Przepraszam nie bylo mnie tutaj.
          Wziales mnie za jakiegos mlodego dowcipnisia :)) Nawet nie wiesz jak sie
          mylisz :))

W DC sciagnalem wpierw ten utwor "human earth" w mp3. Taki przeciez podales
          tytul a pozniej cala plyte "Human - Earth".
          Nie wiem dlaczego ale na tej plycie, pod ta sama nazwa, niema tego
          utworu "human earth". Ciekawe tez, ze ten utwor spiewaja po polsku a piosenki
          na tej plycie spiewaja po angielsku ale to juz moze nie jest takie dziwne.

Oczywiscie, ze sciagam od uzytkownika ale poprzez hub czyli serwer. Poniewaz
          hub jest w Polsce to i droga tak jak pisalem dosc daleka.

Jak chcesz moge ci wyslac mailem ta piosenke (4.3MB). Moge takze umiescic kilka
          piosenek z tej plyty w e-disk i stamtad mozesz je sobie sciagnac. Problem
          jednak polega na tym ze cala plyta to ok 80MB (mp3). Moje konto na e-dysk to
          tylko 25MB. Trzy z tych 10 piosenek maja powyzej 10MB kazda.
          Jak masz jakis pomysl to chetnie sluze pomoca.
          Pozdrawiam,

• Gość: JP Re: Do Emule'owców, pomocy !!! IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 03.06.04, 07:05
            Umiescilem ten utwor na edysk. Mozesz go sobie stamtad sciagnac.
            www.edysk.pl/log.html
            nick: jp11
            haslo: (twoje nazwisko nickowe)

Po zalogowaniu kliknij na foldr CD i na ten utwor po lewej stronie. Nastepnie
            przycisk na gorze "Sciagnij".
            Niestety w darmowej wersji edysk idzie to wolno, ok 25kB/s ale to chyba i tak
            duzo wiecej niz emule.
            • skynews Re: Do Emule'owców, pomocy !!! 03.06.04, 12:01

JP,
              starasz sie,pomagasz bezinteresownie - godne podziwu,ale czy warto?

Wielu forumowiczow rozumuje bardzo specyficznie: "niech inni za mnie mysla i
              pracuja".

Tez to przetestowalem,po trzech godzinach mialem caly plik Human-Earth 78,13MB.
              Przy starcie jest osiem zrodel.Po godzinie pojawia sie okolo szescdziesiat,
              a po trzech mozna juz wypalac.

Gosc cos sciemnia:albo nie udostepnil nic innym(moze nie ma Creditfile) lub jest
              zbyt niecierpliwy.
              • Gość: JP Re: Do Emule'owców, pomocy !!! IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 03.06.04, 20:04
                News,
                Oczywiscie masz racje. Mam jednak slabosc dla ludzi z entuzjazmem. Nie znosze
                takich co im wszystko jedno a kocham takich co chca cos miec za wszelka cene i
                daza do tego.

Takim co chca cos osiagnac i zabiegaja o to, szukaja, pytaja, pracuja - Bog
                pomaga. Sam to wieloktrotnie w zyciu doswiadczylem.

Mam tez inne uczucie. Jak sie spelnia czyjes marzenia to sie zarazem pozbawia
                ich tych marzen. Najlepiej wiec jak dochodzi sie do tego wlasnymi silami.
                Osiaga sie wtedy najwieksza sadysfakcje.

Pozdrawiam,
            • Gość: Andy LaRoque Re: Do Emule'owców, pomocy !!! IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 03.06.04, 13:39
              Zwracam honor. Nie klamales. Utwor rzeczywiscie tam byl. Sciagal sie szybciej
              niz 25 kB/s, bo dobre 140 kB/s. O to Mi wlasnie chodzilo kiedy prosilem o
              pomoc. Wiedzialem, ze plyta tam jest, ale prywatne IP ktore mam dla
              bezpieczenstwa sprawia, ze w programach takich jak Emule mam tzw. niskie ID,
              mniej zrodel, nizszy priorytet i znacznie dluzszy czas oczekiwania. Szukalem
              kogos, kto przez swoje zewnetrzne IP sciagnie to szybciej. Znalazl sie JP. O to
              chodzilo, dzieki.

Za to w 60 zrodel Sky News'a nie uwierze nigdy. Ale to juz nie ma znaczenia, bo
              juz sobie slucham "Dobrze wiesz i Jaaa to wieeem...". Czad. Polecam wszystkim.
              Znalem to od 93-ego roku kiedy to wyszlo i bylo hitem. Lecialo nawet w TV i to
              w Jedynce razem z teledyskiem. To byl i jest piekny rockowy polski numer tak
              piekna byla Polska w tamtych latach. Piekne czasy, piekny klimat, zupelnie inna
              atmosfera na ulicach. W ogole tamte lata byly dla muzyki nieporownywalnie
              lepsze. I nie tylko dla niej.
              • Gość: Niedowiarek Re: Do Emule'owców, pomocy !!! IP: 82.177.70.* 03.06.04, 14:12
                Gość portalu: Andy LaRoque napisał(a):

> IP ktore mam dla bezpieczenstwa sprawia, ze w programach takich jak Emule mam
                tzw. niskie ID,
                > Za to w 60 zrodel Sky News'a nie uwierze nigdy.

A to dlaczego? Jeżeli ma High ID to ma dostęp również do komputerów z Low ID i
                źródeł ma więcej.
                • skynews Re: Do Emule'owców, pomocy !!! 03.06.04, 21:08

JP,
                  jak zwykle pokazales klase!
                  Pozdrawiam.

Andy LaRoque,
                  najnowsza wersja eMule(0,42g),odpowiednia ilosc zaladowanych
                  "Creditfile",odpowiednia ilosc udostepnionych plikow,polaczenie z odpowiednim
                  serwerem,wlaczony KAD Network i...wszystko bedzie ok.
                  60 zrodel po godzinie? - przeciez to sie rozmnaza jak bakterie!
                  • Gość: cinex Re: Do Emule'owców, pomocy !!! IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.04, 13:29
                    czy chodzi ci o utwor "slonce moje" chyba taki ma tytul mam ten utwor jest
                    krutki ale bardzo fajny czesto go slucham ma bardzo prawdziwy text cos w tym
                    utworze jest jesli cos to wal na gg 5966640 ale mam tylko ten 1 utwor pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka