Dodaj do ulubionych

Domomarket

IP: *.ists.pl 23.06.12, 16:48
Witam!
Mam pytanie, czy ktos zetknal sie kiedys ze sklepem domomarket.pl?
Maja korzystne ceny komputerow, ale ciezko cokolwiek o nich znalezc, boje sie, ze to moga byc naciagacze gdyz platnosc tylko przelewem, nie ma innych opcji.

prosze o opinie!
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Domomarket IP: *.revdns.metroplay.pl 26.06.12, 05:45
      Wg danych GUS, które możesz sobie sam sprawdzić na podstawie danych sklepu - REGON i NIP działalność przypisana dla tych numerów została zawieszona: data zawieszenia działalności 2012-04-20, więc trochę dziwnie to wygląda
      • Gość: Mat Re: Domomarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 16:34
        Mam identyczną sytuację jak powyższe. Po ponad miesiącu trzymania pieniędzy anulowano mi zamówienie - "paleta uszkodzona w transporcie". Co ciekawe ten sam właściciel ma również identyczny sklep pod adresem Benemarket.pl. Na kilometr podejrzanie to pachnie.
        • Gość: keram111 Re: Domomarket IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.13, 16:14
          Uwaga DOMOMARKET ZMIENILI NAZWĘ i domenę na tomodo.pl UWAGA OSZUSCI!!!!! NIEKUPUJ NIC I POWIEDZ INNYM HEJKA
    • Gość: W. Re: Domomarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 14:23
      Przestrzegam. Trzymać się z daleka. To nieźli kanciarze. Zamówiłem u nich sprzęt za 8 tysięcy. Po ponad miesiącu anulowano zamówienie. Jako przyczynę podano uszkodzenie palety z towarem w transporcie. Co ciekawe identyczną informację dostały inne osoby zamawiające zupełnie inny towar. Niskie ceny w tym sklepie są magnesem mającym zagwarantować właścicielowi nieoprocentowany kredyt na ponad miesiąc (czas realizacji zamówienia do 31 dni roboczych, czyli prawie półtora miesiąca kalendarzowego).
      • Gość: Monika Re: Domomarket IP: *.toya.net.pl 24.02.13, 20:10
        Właśnie wybrałam sobie w sklepie domomarket.pl części do nowego komputera na łączną wartość ok 7 tys., ale dopiero później coś tknęło mnie żeby poczytać opinie o tym sklepie . . . . i jestem po prostu w szoku. Całe szczęście, że nic nie zamówiłam, bo z tego co widzę sklep działa na zasadzie nieoprocentowanych pożyczek od klientów od marca (wcześniej chyba nawet nieźle prosperował), a ja nie mam zamiaru pożyczać kasy jakimś oszustom i kanciarzom. Narazie po 31 dniach roboczych oddają kasę, a później pewnie nawet po forsie słuch zaginie . . . Dzięki wszystkim za informacje ! ! !
    • Gość: Andrzej Re: Domomarket IP: 94.75.118.* 29.06.12, 18:11
      ODRADZAM! Każą płacić z góry, rezerwują sobie czas realizacji zamówienia 31 dni roboczych a ostatniego dnia odwołują zlecenie pod pozorem uszkodzenia towaru przy dostawie. Tak naprawdę udzielisz im nieoprocentowanego kredytu na prawie 1,5 miesiąca i nie otrzymujesz zamówionego towaru. Zwykłe naciągactwo a z mojego punktu widzenia oszustwo. Wcale nie zamierzają wywiązać się z zobowiazań.
      • Gość: Marlena Re: Domomarket IP: *.gorzow.hypnet.pl 29.06.12, 22:21
        Również przestrzegam,żeby nie wtopić większej kwoty najpierw pomyślałam że kupie coś taniego a mianowicie suszarkę o którą oczywiście trzeba się spytać czy w ogóle jest dostępna...
        No i oczywiście nawet nie raczyli odpisać na @ przy czym gdy wcześniej pytałam o ten inny,droższy towar to jak najbardziej odpisali ..Moje pytanie brzmiało "czy mozna kupić za pobraniem" odpowiedź brzmiała cytuje "nie ma takiej możliwosci,transakcja anulowana"
        Niepoważni ludzie,przestrzegam przed naciągaczami .
        Działalność zamknięta a co ciekawe jakiś czas temu mieli na swojej stronie wszelkie dane typu nip,regon itd..Teraz gdy ludzie zaczęli ich sprawdzać dane te jakimś cudem zniknęły :D
        pozdrawiam
        • Gość: Marlena Re: Domomarket IP: *.gorzow.hypnet.pl 29.06.12, 22:33
          I jeszcze jedno dodam,wszystkie ich opinie na opineo to jakaś kpina.
          Serwis ma jakieś dziwne podejście bo gdy wystawiasz pozytywną opinie to nie musisz nawet podawać numeru zamówienia,po prostu klik i już czyli mogli sobie sami wystawiać ile wlezie,ale jak człowiek chce wystawić negatywny to i numer zamówienia ,i zgoda administratora w ciągu 3 dni .. ciekawe podejście i faktycznie "rzetelne " informacje dla ewentualnego klienta..
    • Gość: ko Re: Domomarket IP: *.szczecin.mm.pl 18.08.12, 08:07
      www.opineo.pl/opinie/domomarket-pl
    • Gość: ania Re: Domomarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.12, 13:49
      Jedno wielkie oszustwo, jak już uda się z gościem skontaktować, to zaraz anuluje zamowienie, zadnych wyjasnień ani odpowiedzi. Pod podanym adresem jest ponoc mieszkanie prywatne.
    • Gość: Gość Re: Domomarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.12, 03:49
      benemarket.pl
      domomarket.pl
      obecnie rtv-top-agd.pl z danymi NIP 6171865365
      działa od 1 września 2012 i strona www ma taki sam kształt.

Wpiszcie sobie NIP i wszystko będzie jasne.
      Naciągactwo na 299%.
      • Gość: ania Re: Domomarket IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.12, 11:12
        wlasnie chcialam u nich kupic ekspres do kawy...dobrze,ze weszlam sobie na to forum.... dzieki numery sie zgadzaja. a cena wlasnie podjerzanie niska :))
      • Gość: Zibi Re: Domomarket IP: *.maxnet.biz 11.02.13, 18:28
        Obecnie agd-centre.pl. NIP ten sam.
        I wszystko jasne.
        • Gość: mm Re: Domomarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 22:52
          Po wpłacie za sprzęt otrzymałem maila, że towar wyślą za 30 dni. To jakieś nieporozumienie, proponuję dwa razy zastanowić się zanim ktoś złoży zamówienie.
          • Gość: janusz Re: Domomarket IP: 217.153.15.* 19.02.13, 14:04
            NIKOMU NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!, po 30 dniach , kolejny , termin , po kolejnym terminie kolejny ,
    • wlad-c Re: Domomarket 19.02.13, 20:33
      To pacjent który wymyślił sobie życie za pieniądze klientów.Po 2 miesiącach anuluje zamówienie i towaru nigdy nie będzie. Myśle ,ze trzeba wysyłać mu po 50 zamówień dziennie i niech on ma zgryza.Zamówienia są realizowane tylko po wpłacie na konto.Niech ma zajęcie bo bedzie musiał wysyłać monity na wpłatę która nigdy nie nastapi. Czym wojujesz od tego giniesz.
      • Gość: Zofia Re: Domomarket IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.13, 16:06
        nie kupujcie w tym sklepie ! !!! domomarket.pl ; agd-centre.pl ; tomodo.pl itp. jeden właściciel ,jedno dziadostwo, ten sam schemat obsługi :D klienta - czyli wykorzystanie pieniędzy przez ponad 30dni robocze , aby potem poinformować ,że mogą je zwrócić w przeciągu 7dni roboczych .. . kpina. żal.pl
        • Gość: domomarket.pl Re: Domomarket IP: *.promax.media.pl 27.07.13, 17:44
          produkty sprowadzane importujemy z krajów UE, jeżeli dostawca nie zrealizuje, co czasem się zdarza, choć rzadko, to zamówienie przechodzi na następny import lub jest anulowane i następuje zwrot środków - decyduje oczywiście zawsze Klient
          • wlad-c Re: Domomarket 30.07.13, 22:12
            Pożyczkobiorca bez odsetek.Cwany sposób na życie za czyjeś pieniądze.
            • Gość: domomarket.pl Re: Domomarket IP: *.promax.media.pl 01.08.13, 12:39
              my również wpłacamy dostawcy zaliczkę - bez niej nie rozpocznie importu,
              zapraszamy do zapoznania się z bardzo szeroką ofertą w niesamowicie atrakcyjnych cenach!

www.domomarket.pl - NAJWIĘKSZY WYBÓR - NAJLEPSZE CENY !
              • Gość: domomarket.pl Re: Domomarket IP: *.promax.media.pl 01.08.13, 12:52

Zapraszamy również do zapoznania się z nowościami w ofercie - co tydzień ponad 100 nowych produktów!! (dodawane zwykle w soboty):

-> www.domomarket.pl - NOWOŚCI

Zawsze najlepsza cena i najwyższa jakość produktu!
                Zapraszamy serdecznie.
                • Gość: ehc Re: Domomarket IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.13, 20:16
                  To ja Ci powiem coś, złodziejski ciulu: wypie...j. Dotarło? Mogę powtórzyć ręcznie, co Cię zaboli. Wybór należy do Ciebie.
    • Gość: niezadowolona tomodo IP: *.internetia.net.pl 24.08.13, 21:48
      My również nie otrzymaliśmy zamówionego towaru przez 1,5 miesiąca w tym czasie operowali naszymi pieniędzmi (6.000).
      • Gość: domomarket.pl Re: tomodo IP: *.promax.media.pl 25.08.13, 11:29
        nie operowali szanowna Klientko - produkty sprowadzane importujemy z krajów UE, my również wpłacamy dostawcy przed rozpoczęciem importu, jeżeli dostawca nie zrealizuje, co czasem się zdarza, choć rzadko, to zamówienie przechodzi na następny import lub jest anulowane i następuje zwrot środków - decyduje oczywiście zawsze Klient

zapraszamy na główną stronę naszych sklepów (tylko ta ma dodawane co tydzień ponad 100 nowych produktów):
        >>>>
        > www.domomarket.pl
        >>>>
        zapraszamy! zawsze najlepsza cena i największy wybór!
        • Gość: niezadowolona Re: tomodo IP: *.internetia.net.pl 25.08.13, 13:29
          Jakim cudem dostawca nie sprowadził żadnego z trzech produktów, rozumiem jednego, no powiedzmy dwa, ale trzy? A z opinii innych klientów nie jest to pierwszy przypadek, kiedy w przy zamówieniu kilku produktów nie dotarł żaden. Czy nie jest to co najmniej dziwne?
          • Gość: domomarket.pl Re: tomodo IP: *.promax.media.pl 25.08.13, 13:58
            jeżeli dostawca nie zrealizuje, to zamówienie przechodzi na następny import lub jest anulowane i następuje zwrot środków - decyduje oczywiście zawsze Klient, rzecz najzupełniej oczywista

zapraszamy do zapoznania się z najlepszą ofertą w sieci na telefony komórkowe:
            >>>>
            --> TELEFONY KOMÓRKOWE
            >>>>
            i aparaty cyfrowe:
            >>>>
            --> APARATY CYFROWE
            >>>>

zawsze najlepsza cena i największy wybór!
            --> strona główna - pełny katalog produktów DOMOMARKET.PL
        • Gość: wlad-c Re: tomodo IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.13, 20:14
          Bla bla bla .Oszust,pożyczki oprocentowane to w Prowident.Ale lepsze s a od klientów na 2 miesiące bez oprocentowania bo nikomu nie chce sie sadzić o parę złotych.Ale x liczba klientów x kwoty na zakupy to można Żyć.Na kredyd darmowy
          • Gość: domomarket.pl Re: www.domomarket.pl IP: *.promax.media.pl 25.08.13, 21:19
            gdy dostawca nie zdoła zrealizować, to zamówienie jest przenoszone na kolejny import lub anulowane i przedpłata zostaje zwrócona - decyduje zawsze Klient, kwestia w istocie łatwa do zrozumienia

zapraszamy do zapoznania się z najlepszą ofertą w sieci na tablety:
            >>>>
            --> TABLETY
            >>>>
            i konsole do gier:
            >>>>
            --> KONSOLE DO GIER VIDEO
            >>>>

najlepsze ceny i najobszerniejszy asortyment!
            --> strona główna - katalog produktów DOMOMARKET.PL
      • Gość: r Re: tomodo IP: *.ip.netia.com.pl 18.09.13, 00:24
        tomodo oczywiście mi tez nie zrealizowało zamówienia a po 31 dniach pieniądze grzecznie oddało. pięć dni przed niby realizacją towar dojeżdzał a w dniu realizacji podali, ze nie został zapakowany. cała korespondencja z nimi nadaje się do kabaretu. stanowczo odradzam
        • Gość: domomarket.pl Re: www.domomarket.pl IP: *.promax.media.pl 19.09.13, 20:38
          gdy dostawca nie zdoła zrealizować, to zamówienie jest przenoszone na kolejny import lub anulowane i przedpłata zostaje zwrócona - decyduje zawsze Klient,

zapraszamy do zapoznania się z najlepszą ofertą w sieci na nawigacje GPS:
          >>>>
          --> NAWIGACJA GPS
          >>>>
          i smartfony:
          >>>>
          --> SMARTFONY
          >>>>

• Gość: rafal Re: tomodo IP: *.play-internet.pl 29.11.13, 12:08
        Witam.chciałbym grzecznie zwrócić uwagę,ze pańskie 10 dni Panie Szymonie,na zwrot pieniążków za niedostarczony telewizor Philips 47'' już minęło.Jeżeli do jutra do godziny 16 pieniądze nie znajdą się u mnie na koncie to zgłaszam sprawę na policje,a później podejmę inne kroki wyegzekwowania ich od pana.
        Pozdrawiam Rafał P.
        • Gość: Marek z Krakowa Re: tomodo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.13, 15:52
          Dzisiaj byłem na Policji.Wszyscy powinni zrobić to samo jak najszybciej.Trzeba zabrać ze sobą całą korespondencję z tomodo i dowód wpłaty do banku.Wstępna kwalifikacja to oszustwo.W poniedziałek dowiem się wiecej.mardocheusz@ gmail.com.Do mnie zgłosiło się dwoch poszkodowanych.Jesteśmy w kontakcie.W kazdym razie właściciel tomodo powinien wiedziec że żarty sie skończyły.
    • Gość: Teodor86 Ale dałbym się nabrać IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.13, 01:03
      Właśnie padła mi płyta główna od kompa i postanowiłem coś kupić sensownego i w sensownej cenie na necie, aż natrafiłem na stronę sklepu domomarketu. Zadziwiły mnie szokująco niskie ceny oferowanych produktów. Siedziałem przez 3 godz. aż do pierwszej w nocy przeglądając ich ciekawe oferty, nie wierząc własnym oczom. Już miałem zrobić zakupy w tym sklepie, ale nie mogłem zrobić zakupów z powodu braku możliwości załadowania produktów do koszyka, więc zacząłem szukać w necie co jest nie tak. Jak się okazało, dowiedziałem się o opiniach tego sklepu. Także, dziękuje Wam wszystkim jak również takim forom internetowym jak to, bo o mały włos padłbym ofiarą tych cwaniaków. Dzięki jeszcze raz:) I czytajcie bezwzględnie opinie o podejrzanych sklepach w necie, zanim dacie się wrobić w coś paskudnego. Pozdrawiam:)
      • Gość: domomarket.pl Re: Ale dałbym się nabrać IP: *.promax.media.pl 28.08.13, 22:26
        oprócz ogromnego wyboru płyt głównych polecamy także najlepsze procesory INTEL:
        >>>>
        --> PROCESORY INTEL
        >>>>
        najwydajniejsze karty grafczne nvidia:
        >>>>
        --> KARTY GRAFICZNE NVIDIA
        >>>>

przy okazji warto też zajrzeć do gigantycznego katalogu produktów RTV:
        >>>>
        --> TOP PRODUKTY RTV
        >>>>

zawsze najlepsze ceny i najobszerniejszy asortyment!
    • Gość: ZEN OSZUST IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 10.10.13, 04:59
      Szymon MADEJ - Jarocin, Domomarket, tomodo to ściemnickie sklepy NIEEEE KUPUJCIE
      • Gość: domomarket.pl Re: domomarket.pl IP: *.promax.media.pl 10.10.13, 19:38

ZEN - dotąd to słowo kojarzące się z nawiedzonymi dzikimi z dalekiego wschodu, od teraz chyba też z niezrozumieniem pojęć i paplaniem od rzeczy ;)

warto zajrzeć do katalogu produktów AGD w najlepszych cenach w internecie (zwrócimy różnicę jeśli znajdziesz lepszą !):
        >>>>
        --> TOP PRODUKTY AGD
        >>>>

zawsze najlepsze ceny i najobszerniejszy asortyment!
        • Gość: gość Re: domomarket.pl IP: *.static.fiberhub.net 19.10.13, 19:18
          • Gość: gość Re: domomarket.pl IP: *.static.fiberhub.net 19.10.13, 19:22
            domomarket.pl i kilka innych identycznych sklepów jest prowadzonych przez OSZUSTA z Jarocina Szymona Madeja (firma nazywa się ITpartner). Schemat działania jest zawsze taki sam. Firma niczym nie handluje, tylko przez ponad miesiąc przetrzymuje pieniądze klientów. Ten hochsztapler ma poczucie bezkarności, gdyż policja nic nie robi w jego sprawie.
            • Gość: domomarket.pl Re: domomarket.pl IP: *.free.aero2.net.pl 25.10.13, 18:34
              BZDURY

--> www.domomarket.pl - najlepsza oferta w sieci!
              • Gość: Czyżby...? Re: domomarket.pl IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.13, 20:26
                Bzdury, powiada Pan? A to ciekawe: zrobiliście klasycznie chamski numer, wyłudzając pieniądze za towar, i nie oddając ich w terminie. To złodziejstwo, po prostu. Jak ma Pan inne zdanie na ten temat, mogę bez problemu UDOWODNIĆ swoje racje. A Pan jest w stanie udowodnić swoje słowa...? No właśnie. Zatem, złodzieju, zmykaj.
    • Gość: KPPJ Oszukanych prosimy o kontakt z policją w Jarocinie IP: *.static.fiberhub.net 19.10.13, 20:14
      Prosimy wszystkich, którzy czują się poszkodowani przez właściciela sklepów domomarket.pl, tomodo.pl lub agd-centre.pl o przesłanie opisu swojej sprawy do Komendy Powiatowej Policji
      w Jarocinie.

Adres do korespondencji:
      Komenda Powiatowa Policji w Jarocinie
      ul. Tadeusza Kościuszki nr 29
      63-200 J a r o c i n

adres e-mail:
      dyzurny.jarocin@po.policja.gov.pl
      lub
      policja@jarocin.policja.gov.pl

kontakt telefoniczny:
      tel. 062 749 82 00

Tylko zgłaszając sprawę na policję masz szansę pomóc w ukaraniu oszusta.
      • Gość: domomarket.pl Re: Oszukanych prosimy o kontakt z policją w Jaro IP: *.free.aero2.net.pl 25.10.13, 18:45
        Nikt nigdy nie został przez firmę poszkodowany.

zapraszamy do zapoznania się z najlepszą ofertą w sieci na lornetki:
        >>>>
        --> LORNETKI
        >>>>
        i kamery video:
        >>>>
        --> KAMERY VIDEO
        >>>>

zawsze najlepsza cena i największy wybór!
        --> strona główna - pełny katalog produktów DOMOMARKET.PL
        • Gość: Andrzej W. Jesteście uczciwi... tak? IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.13, 01:28
          A to ciekawe.... rozumiem, że oddajecie kasę, którą pobraliście bezprawnie? A po ilu dniach...?:) Konkretnie, skoro jesteście tacy uczciwi: w sklepie "X" ktoś wypowie wam umowę, po ilu dniach ZAWSZE otrzyma PEŁNĄ kwotę, którą Wam wpłacił?
          • Gość: Bobik Re: Jesteście uczciwi... tak? IP: *.gurutek.biz 08.01.14, 20:19
            Może w końcu ten śmieć trafi do więzienia, gdzie jego miejsce.
    • Gość: Gosc Re: Domomarket IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.13, 14:10
      Oszuści jakich mało. Na towar którego nie posiadają każą czekać 30 dni roboczych!!!! I ta sama regułka zastosowana metodą kopiuj - wklej (zamówienie nie zostało niestety zrealizowane w zakończonym imporcie - dostawca nie zdołał sprowadzić, bardzo przepraszamy, prosimy o informację czy przenieść zamówienie na następny import_ czy anulować i zwrócić środki). Sprawa została skierowana do Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej.
      • Gość: Mateo Re: Domomarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.13, 23:41
        Sugerowałbym zgłoszenie tej sprawy również na policję. Może się w końcu tym skutecznie zajmą.
      • Gość: domomarket.pl Re: Domomarket IP: *.free.aero2.net.pl 25.10.13, 18:39

Bzdury i niedorzeczności.

zapraszamy do zapoznania się z najlepszą ofertą w sieci na lodówki wolnostojące:
        >>>>
        --> LODÓWKI
        >>>>
        i ekspresy do kawy:
        >>>>
        --> EKSPRESY DO KAWY
        >>>>

• Gość: 00xx00 Re: Domomarket IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.11.13, 20:54
      UWAGA !!! tomodo.pl
      OSZUŚCI !!!
      biorą kasę trzymają 31dni roboczych po czym się nie odzywają
      pytasz co jest grane mejlowo tylko oczywiście
      to piszą:
      jest opóźnienie, uprzejmie przepraszamy,
      dostawa nastąpi........
      lub:
      jest w trakcie realizacji w bieżącym imporcie,
      NIE POLECAM OSZUŚCI!!!
    • Gość: Gość Re: Domomarket IP: 195.245.213.* 13.11.13, 17:02
      Po krótkim śledztwie internetowym stwierdziłem, że facet nazywa się Szymon Madej i od 2005 roku miał chyba sklep w Jarocinie przy ulicy Wrocławskiej 58B - AGD/RTV i różne inne... Firma zarejestrowana została jako... księgarnia: 47.61.Z - Sprzedaż detaliczna książek prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach, ale również: 47.99.Z - Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona poza siecią sklepową, straganami i targowiskami.
      Zdaje się, że wykombinował sobie, że może się rozwinąć sprzedając przez internet. Być może na początku rzeczywiście prowadził sklep internetowy, ale potem stwierdził, że nie ma sensu się szarpać. Kolejne jego "sklepy" to: benemarket.pl, domomarket.pl, agd-centre.pl, rtv-top-agd.pl itd itp... Nadal działają: www.domomarket.pl, www.tomodo.pl, www.rtc-media.pl.
      Ja nabrałem się mniej więcej rok temu próbując kupić lodówkę Boscha, chyba w tym domomarkecie...
      NIP podaje ten sam: 617-18-65-365, REGON też: 300181890. Zmienia jedynie adresy: zaczynał od sklepu w Jarocinie, przy tej Wrocławskiej 58B, potem była Moniuszki 26/1, a ostatnio pokazał się adres w Łodzi: Narutowicza 91A/14... numer konta: 36 2130 0004 3001 0497 4770 0001. Telefon w Jarocinie: (62) 597-44-04, komórka 795-745-799...
      Być może część zamówień realizuje, bo na stronach typu Opineo czy Okazja jest koło połowy wpisów pozytywnych, ale może być również tak, jak sugerują niektórzy nabrani, że sam wpisuje te opinie. Tak, czy inaczej co najmniej połowę osób, które mają do czynienia z jego "Sklepami" robi w konia, wykorzystując ich jako darmowych pożyczkodawców...
      Jedna z osób komentujących wpisała, że firma ITpartner Szymon Madej została zawieszona w KRS 20 kwietnia 2012 roku, a więc wszystko wskazuje, że facetem powinna się zainteresować prokuratura.

• Gość: domomarket.pl Re: Domomarket IP: *.toya.net.pl 13.11.13, 21:41

strona główna - katalog produktów:
        --> mega wybór artykuły agd i rtv - DOMOMARKET.PL

• Gość: Ania Re: Domomarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.13, 23:56
          Nie wstyd ci oszuście?
        • Gość: Tomasz W Re: Domomarket IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.13, 12:22
          Sprawa oszustwa zgłoszona na Policję. Nawet w obiecywanym terminie 10 dni roboczych nie potrafi zwrócić należności. 6000 zł wyłudzone- kontaktu zero.
          • Gość: Zibi Re: Domomarket IP: *.free.aero2.net.pl 02.12.13, 20:37
            No to można jeszcze dorzucić do kolekcji rtc-media.pl. Zamówionego towaru nie mam i nie wiadomo czy pieniądze odzyskam. Na stronie rtc-media.pl już wywiesili info o likwidacji sklepu. Facio ma faktycznie tupet rejestruje sklep na 1-2 miesiące zgarnia kasę i "wiśta wio".
            • Gość: dp Re: Domomarket IP: 195.149.64.* 03.12.13, 13:37
              Czy wiadomo jak nazywa się nowy sklep założony przez oszusta ? Prawopodobnie tam będzie odpowiadał na maile.
            • Gość: Andrzej W. Ten złodziej to kretyn IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.13, 01:35
              Wiesz, Zibi, taki "tupet" ma krótkie łapki: jeden odpuści, ktoś zgłosi na Policję (to już coś), ileś osób otrzyma zwrot pieniędzy (oby wszyscy!), ale ktoś bardziej... hmm... krewki i zorganizowany... zrobi panu złodziejowi takie "wiśta wio", że ten pojedzie w jedną stronę. Jeden raz. Ostatni.

Przesadzam? Czy ja wiem...? Niekoniecznie. Popatrz, po jakim czasie "czystym przypadkiem" ktoś dopadł Grobelnego z BKO. A co będzie, jak p. Plichta "opuści więzienie"? O tym mówię. że tamci rżnęli na większą kasę? A co za różnica? Wał to wał, przekręt to przekręt - oczywiście, tego rodzaju. Ten złodziej jest albo głupi, albo nieświadomy realiów, które są w Polsce: naciąganie tylu osób może być bezkarne, ale nie musi. Takim banalnym przekrętem? To się łatwo karze. I nie mówię tu o Policji. Taki sprytny? Szczególnie, do czasu. I szczególnie, jak wnerwi kogoś, kto będzie miał chęć pana złodzieja odwalić. Zrobi to. Skutecznie. Dopadają ludzie gigantów przekrętów, to nie odpalą jakiegoś leszcza, któremu się wydaje, że jest sprytny...? Żenujący facet.
              • Gość: jola Re: Ten złodziej to kretyn IP: *.zabrze.vectranet.pl 04.12.13, 15:47
                Super, Andrzeju W. też jestem tego zdania, że takiemu chamskiemu złodziejowi należy się pokazać gdzie jego miejsce mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto pokaże panu Szymonowi drogę do banku i poprosi go uprzejmie żeby oddał nasze pieniądze. Wiem że jako kobieta nie powinnam tak mówić ale wzięłam pożyczkę z pracy (4000 tyś ), którą oddałam temu gnojowi i nie mam ani sprzętu AGD ani kasy bo zwrotu na konto nie było.
                • Gość: Andrzej W. Re: Ten złodziej to kretyn IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.13, 18:54
                  No widzisz. Kwestia tego, czy on - w ogóle - zwraca pieniądze? Jeśli tak, to pewnie dlatego ludzie siedzą cicho, bo po tych iluś dniach otrzymają SWOJE pieniądze w PEŁNEJ kwocie. Po 10? 15? 30? Nie wiem, ale dostają je. Czy tak to wygląda? To istotne. Pytanie zatem, czy on zwraca te środki, czy też nie? Niech wypowie się ktoś, kto miał już do czynienia z tą sytuacją w przypadku tego gnoja. Zwrócono należność???

Kwestia "pokazania drogi do banku" może zostać zrealizowana w formie mocno fizycznej. Złodziejowi wydaje się, że jest sprytny. W istocie, to szczeniacki numer i banalny wał. Jak komuś będzie się chciało znaleźć pana Szymona, to zrobi to na tyle skutecznie, że p. Szymon już nikogo nie okradnie. Zaręczam Ci, że są świetne sposoby fizycznego tłumaczenia. Bardzo skuteczne.

Wzywam do przemocy? Nie. Stwierdzam tylko fakt, że jak gość przestanie zwracać kasę (zakładając, że - w ogóle - zwraca ją), to albo dosadzi mu się do łba Policja, albo zrobi to ktoś z poszkodowanych, komu będzie się chciało i kto będzie wystarczająco rozdrażniony. Znacznie większych "macherów od przekrętów" znajdowano, i to bardzo skutecznie. Naprawdę ktoś sądzi, że będzie jakikolwiek problem z głupim szczeniakiem z Jarocina? Bez żartów:)
                  • Gość: Tomasz W Re: Ten złodziej to kretyn IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.13, 19:26
                    W wyznaczonym terminie na pewno nie oddaje pieniędzy, mimo zapewnień. Pieniądze przelałem oszustowi na początku listopada, po 5 dniach anulowałem zamówienie. Do tej pory nie otrzymałem ani grosza. Sprawę zgłosiłem na Policję, jeśli istnieje taka możliwość, to wystosowanie pozwu zbiorowego byłoby o wiele bardziej skuteczne.
                    • Gość: Andrzej W. Re: Ten złodziej to kretyn IP: *.4web.pl 05.12.13, 16:49
                      Pozew subsydiarny ma sens, o ile zbiorą się poszkodowani. Ci są, ale przecież mało zorganizowani - zapewne stąd działania "na własną rękę"; ewentualnie czekanie na to, że gnojek odda pieniądze. Zgłoszenie sprawy na Policji to dobra droga, pozostaje tylko pytanie: co dalej? Policja działa tak, jak działa, Sądy podobnież. A kto zagwarantuje, że pieniądze uda się z niego ściągnąć? Pytałem po prostu o to, czy on nie oddaje W OGÓLE, czy nie oddaje w tych "wyznaczonych" terminach? To różnica.
    • Gość: Dave Re: Domomarket IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 06.12.13, 17:43
      Witam.
      Szymon Madej, tak się ta menda zwie, od razu zgłaszajcie na policję, gość jeszcz działa na tomodo.pl
      Złodziej!!!
      • Gość: syla Re: Domomarket IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.13, 13:22
        Mam dla Was prezent:

www.gj.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6844:oszust-internetowy-wyudzi-300-tys-z-&catid=4:gmina-jarocin&Itemid=78
        • Gość: ez Re: Domomarket IP: *.pg.gda.pl 19.12.13, 13:32
          Co z tego jak i tak pewnie pieniędzy nigdy nikt nie zobaczy z powrotem...
          • Gość: syla Re: Domomarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.13, 20:44
            no niestety tak może być, ale przynajmniej nikogo już nie oszuka. Pomyślcie o pozwie zbiorowym, wtedy większa szansa aby odzyskać pieniązki. Trzymam kciuki i powodzenia!!
            • Gość: Łukasz Re: Domomarket IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.14, 19:38
              Witajcie.
              Widzę że od dłuższego czasu nikt nie pisał w sprawie tego oszusta. Czy coś uległo zmianie, jakieś postępy w tej sprawie? Jest w ogóle ktoś kto odzyskał pieniądze po zgłoszeniu sprawy na policji, bądź założeniu sprawy w sądzie?
    • Gość: ul Re: Domomarket IP: *.tktelekom.pl 03.01.14, 14:38
      Dom market
    • Gość: Uła Re: Domomarket IP: *.tktelekom.pl 03.01.14, 14:41
      Dome market to ta sama firma co Tomodo jedni oszuści wiem bo juz ta sprawa jest na policji brali pieniądze ale towaru niema i trochę informacji posiadam na ten temat
      • Gość: jola Re: Domomarket IP: *.wieszowanet.pl 03.01.14, 17:34
        Skoro masz jakieś informacje to napisz czy uda się odzyskać pieniądze od tych oszustów.
        • salvador75 Re: Domomarket 27.12.14, 15:06
          witam / jestem kolejnym oszukanym przez DOMOMARKET.pl lub jak kto woli Inter Trade Dariusz Korzeniowski. firma i tym razem dzialala zgodnie ze starym schematem. zamowilem telewizor w atrakcyjnej cenie w listopadzie 2014. zaplacilem przelewem 17.12.2014 i czekalem do 22.12.2014 tylko po to zeby uzyskac informacje (po moim kolejnym juz zapytaniu) ze towar nie zostal przeslany przez ich dostawce i zamowienie zostalo anulowane. niestety firma zle trafila bo zglaszam sprawe po nowym roku do wroclawskiej prokuratury. zglosilem to juz we wroclawskim odzoale UOKIK i przeslalem maila z pelnym opisem oszustwa do komendy w Jarocinie gdzie nadal zbieraja na nich zeznania. Ponadto jako ze firma podaje iz ma siedzibe w Wadowicach - zawiadomie tamtejszy urzad skarbowy bo wyludzenie to nienalezny dochod, ktorego oszusci na pewno nie opodatkowali. mam prawnikow w rodzinie wiec zanosi sie na mala niespodzianke dla firmy-krzak.
          Namawiam wszystkich goraco do podobnych dzialan bo wiekszosc zalatwicie online nie wychodzac z domu i w ten sposob pozbedziemy sie oszustow dosyc latwo.
          • salvador75 Re: Domomarket 27.12.14, 15:09
            sorki - pomylilem sie . moj przelew poszedl na andrychow - i tenze urzad skarbowy powiadamiam. pozdrowienia swiateczne dla innych forumowiczow ktorzy maja glowy na karku i nie pozostawia tej firemki w spokoju - poki sie nimi zajma odpowiednie instytucje.
            nawet w polsce cos mozna - tylko trzeba chciec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka