tswiercz
29.06.04, 19:00
Mam taki problem:
Posiadam plyte MSI 845PE Max 6580 v2.0 i chcialem zaktualizowac BIOS. Zaczalem od MSI update, on znalazl najnowszy bios.
Pierwszy problem pojawil sie przy tworzeniu dyskietki awaryjnej. Program chcial na nia skopiowac wiecej niz 1,44MB (wczesniej byl format), wiec przerwalem w polowie kopiowanie plikow (najwazniejsze amibios.rom) zostal skopiowany wiec spoko. Udalo sie wedlug programu wgrac nowy bios v3.9, ale...
Kiedy uruchomilem ponownie komputer i otworzylem setup pojawil sie Bios wersja 3.3 ten co byl chyba. Jakas zmiana nastapila bo teraz mam inny zasieg podkrecania szyny FSB. Ale kiedy chcialem jeszcze raz zainstalowac BIOS wywalil mi blad: -ERROR- wrong bios information bootblock size=0000 Nvram size=00000 Moglem jeszcze zainstalowac BIOS pod Dosem, ale wtedy jest wymagana dyskietka a tego przejsc nie moge :(
Czy ktos wogole ma jakies doswiadczenie w update'cie BIOS'a i wie jak zainstalowac najnowasza wersje? Czy moze ona jest zainstalowana tylko zle sie przedstawia. Z gory dziekuje za odpowiedz