Dodaj do ulubionych

usuniecie gier systemowych windowsa

27.09.12, 15:56
czy da sie usunac gry z systemu windowsa tak, zeby nie dalo sie ich ponownie zainstalowac? I zeby nie wylazily jak sieje po prostu wpisze w "szukaj"?
Przeszukalam Internet i wychodzi na to, ze sie nie da, ale moze ktos to zrobil? Chodzi mi o freecell, spider solitaire i pozostale...

bede wdzieczna za porade
Obserwuj wątek
    • Gość: az Re: usuniecie gier systemowych windowsa IP: *.4.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 27.09.12, 16:22
      Kiepsko szukasz! W win 7: Komputer > Odinstaluj lub zmień program > Włącz lub wyłącz funkcje systemu... > odhacz: gry
      • kuragan Re: usuniecie gier systemowych windowsa 27.09.12, 19:24
        To juz robilam. Jak sie potem wpisze nazwe gry w wyszukiwaniu to sie znow pojawia. Sprawdzone wieokrotnie przez wielu uzytkownikow. Inny pomysl?
        • wariant_b Re: usuniecie gier systemowych windowsa 27.09.12, 22:52
          Ejże, czy aby na pewno?
          Możesz podać wersję Windows i poziom uprawnień użytkowników,
          którzy instalują ponownie gry?

Jak się nie da po dobroci, przejmij na własność pliki .exe i zmień uprawnienia
          do nich zabierając użytkownikom prawo odczytu i uruchomienia.
          Niech się nauczą instalować we własnych danych aplikacji lub korzystają
          z gier w wersji przenośnej.
          • kuragan Re: usuniecie gier systemowych windowsa 28.09.12, 08:44
            Uhm, to troche o co innego chodzi.
            ja nie jestem zadnym specem, tylko uzytkownikiem (i oczywiscie adminem) mojego wlasnego laptopa i ja sobie moge instalowac te gry jako admin w te i z powrotem dowolnie (wybierac je w komponentach i nie wybierac ile dusza zapragnie). A ja chce ich nie miec na komputerze, albo je schowac tak, ze ja sama nie bede mogla ich znalezc.

Juz doszlam do tego jak zrobic, ze nie pokazuja sie w wyszukiwarce, to juz pierwszy krok. Ale nadal je moge zainstalowac z powrotem w komponentach jak mam chwile slabosci, niestety...

windows XP mam
            • wariant_b Re: usuniecie gier systemowych windowsa 28.09.12, 21:41
              kuragan napisała:
              > windows XP mam

Windows XP kasuje (a właściwie przenosi do C:\Windows\LastGood i kasuje
              po ponownym uruchomieniu) usuwane składniki systemowe. Stąd wniosek,
              że pewnie masz skopiowaną kartotekę instalacyjną i386 na dysk i w niej
              są spakowane gry np. SOL.EX_ z soliterem, WINMINE.EX_ z saperem etc.
              Przenieś kartotekę w inne miejsce albo zmień wpis z lokalizacją w rejestrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka