Dodaj do ulubionych

rozmiar dysku

IP: *.opera-mini.net 28.01.14, 12:08
Witam. Mam podzielony dysk to chyba standard ale cześć 'f' na której jest zapisany windows jest za mała ponieważ niektóre programy zapisują się tam domyślnie. Jak zmienić rozmiar dysków bo ja nie mam o tym wogóle pojęcia..
Obserwuj wątek
    • Gość: twój ulubiony Re: rozmiar dysku IP: *.opera-mini.net 28.01.14, 12:10
      To się chyba nazywa partycja prawda...
      • Gość: twój ulubiony Re: rozmiar dysku IP: *.opera-mini.net 28.01.14, 12:19
        aha jest to windows xp
    • Gość: twój Re: rozmiar dysku IP: *.opera-mini.net 28.01.14, 13:57
      Użyłem mini tool particion7.1 pro i wyszło tak że po restarcie kompa pisze tylko "press a to reboot" gdy wykonuje polecenie to jest znów to samo.. Co teraz nowy windows?pomóżcie proszę.
      • wariant_b Re: rozmiar dysku 28.01.14, 14:09
        Wszystko fajnie, Mini Tool Partition Wizard 7.1 jest odpowiednim narzędziem do zmiany
        wielkości partycji w XP, ale konkretnie co nim zrobiłeś i dlaczego system był na partycji F: ?
        • Gość: twój ulubiony Re: rozmiar dysku IP: *.opera-mini.net 28.01.14, 14:35
          Nie wiem dlaczego kupiłem używany komputer z systemem i tak już było.usunąłem wszystkie partycje i zrobiłem dwie nowe dzieląc dysk mniej więcej na pół.po auto restarcie windows coś tam jeszcze sam robił znów nastąpił restart i teraz sytuacja wygląda tak jak przedstawiłem.
          • wariant_b Re: rozmiar dysku 28.01.14, 16:20
            Jeśli usunąłeś wszystkie partycje, to straciłeś to, co na nich było.
            Rozumiem, że poza systemem nic istotnego.

Teraz per saldo najprościej będzie zainstalować Windowsy od nowa, choć
            oczywiście można się bawić w próbę odzyskania poprzedniej partycji systemowej
            lub partycji recovery, jeśli takowa była na dysku - szanse są umiarkowane.
            • Gość: twój Re: rozmiar dysku IP: *.opera-mini.net 28.01.14, 16:45
              Też tak pomyślałem tylko dlaczego w opisie programu było napisane że nie utrace danych ani program nie naruszy systemu..masakra.. Pozatym po moim zabiegu komp.zrobił restart i pokazało się logo xp potem włączyło się jakieś systemowe narzędzie dysku tylko za szybko skończyło zadanie i nie zdążyłem zobaczyć o co chodzi.
              • Gość: twój Re: rozmiar dysku IP: *.opera-mini.net 28.01.14, 16:51
                Mam jeszcze pytanie-tylko proszę bez śmiechu. Czy można zainstalować windows z pendrive?
                • Gość: ? Re: rozmiar dysku IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.14, 19:09
                  Ogólnie o ile chodzi o winxp - to krew, pot i łzy :-)

"Wyższe" wersje - łatwo...
                • wariant_b Re: rozmiar dysku 28.01.14, 20:09
                  Jeśli trafisz w Internecie na dobry opis i wszystko zrobisz poprawnie - to tak.
                  Mniej kłopotliwe jest skorzystanie z hirena (Windows PE) i programu WinNTSetup,
                  który kopiuje instalatorium XP na dysk i po przeładowaniu instaluje już z dysku.
                  Uruchomić to można z pena i tamże przegrać pliki lub obraz ISO Windowsów.
              • wariant_b Re: rozmiar dysku 28.01.14, 19:59
                Gość portalu: twój napisał(a):
                > Też tak pomyślałem tylko dlaczego w opisie programu było napisane
                > że nie utrace danych ani program nie naruszy systemu..masakra..

gdybyś właściwie użył programu, to nie utraciłbyś danych ani nie naruszył systemu.

> Pozatym po moim zabiegu komp. zrobił restart i pokazało się logo xp
                > potem włączyło się jakieś systemowe narzędzie dysku

To może jednak system ocalał i da się go przywrócić do działania?
                • Gość: twój ulubiony Re: rozmiar dysku IP: *.opera-mini.net 28.01.14, 20:21
                  Hmm ale jak się da uruchomić?myślę że chyba moje możliwości nie wystarcza i łatwiej wrzucić xp na pena jest taki program którym bardzo łatwo się to robi i instaluje się bezpośrednio z nośnika.a to wszystko dlatego że na lapku mam uszkodzony napęd i mogę wrzucić win tylko na nośnik wymienny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka