yasper77 06.10.04, 02:34 Jaki macie średnio u siebie Download rate? Ja mam od 3 do 10 kb/s, klient: Bit Tornado, źródło: suprnova Czy jest jakis spośób na jego zwiększenie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
user0001 Re: BitTorrent - Download rate ??? 06.10.04, 07:27 yasper77 napisał: > Jaki macie średnio u siebie Download rate? U mnie chodzi zwykle tyle ile łącze pozwala (~15kBps down, ~7kBps up). > Ja mam od 3 do 10 kb/s, klient: Bit Tornado, źródło: suprnova Klienta nie znam, wolę oryginalnego BitTorrent (tego w pythonie) dobrze działa na zdalnym komputerze (nie znoszę jak mi coś brzęczy w pokoju gdy śpię). > Czy jest jakis spośób na jego zwiększenie? Jeżeli będziesz także robił upload, to inni nie będą ciebie pomijali w kolejkach. Jeśli masz zewnętrzne IP, lub forward, to odblokuj porty bittorrenta na firewallu, może wtedy ruszy upload (a inni klienci dadzą udostępnią Tobie do ściągania). Nie ściągaj torrentów w których jest dużo więcej pijawek niż siewców, zwłaszcza jeśli pijawiki mają mało ściągnięte, masz marne szanse na szybkie ściągnięcie. Jeśli możesz to zostawiaj transfery włączone najdłużej jak się da. Dziś nie zwiększy to Twojego downloadu, ale może przyczyni się do edukacji innych użytkowników. Dopiero gdy użytkownicy nauczą się że sieć działa jeżeli wszyscy utrzymują udostępnianie, torrent na prawdę rozwinie skrzydła. Link Zgłoś
kell99 Re: BitTorrent - Download rate ??? 06.10.04, 07:38 bittornado jest ciekawszy od orginalnego klienta. ma wiecej opcji dostepnych przez gui (np latwiejsze ustalanie limitow up/down, dostep do kolejkowania, liste ip i statystyk podlaczonych do ciebie osob). Link Zgłoś
user0001 Re: BitTorrent - Download rate ??? 06.10.04, 08:01 kell99 napisał: > bittornado jest ciekawszy od orginalnego klienta. ma wiecej opcji dostepnych > przez gui (np latwiejsze ustalanie limitow up/down, dostep do kolejkowania, > liste ip i statystyk podlaczonych do ciebie osob). Czyli dla mnie by się nie nadał, mój torrent musi pracować na konsoli, gdyż tylko po ssh mogę się dostać do komputera na strychu. Statystyki są może miłe dla oka, ale po co mi one... A lista IP, hmm, do odcinania adresów z MPAA/RIAA wolę skrypty modyfikujące ustawienia PF ;-) Link Zgłoś
isuam Azureus - rulezzzz 06.10.04, 10:18 Ja uzywam azureusa i jestem bardzo z niego zadowolony, mialem kiedys bittornado ale strasznie wolno mi sie wszystko sciagalo nawet jak byly dobre warunki do pobierania pliku on strasznie mulił, azureus jest fajny ale czeba go skonfigurowac i wymaga zainstalowania Java na kompie a oto link: azureus.sourceforge.net/ Link Zgłoś