Dodaj do ulubionych

service pack 2 - HELP

25.10.04, 23:56
Zainstalowałem wczoraj ten cholerny service pack2 i po ponownym uruchomieniu
kompa pokazał się czarny ekran i komunikat:"Nie można uruchomić systemu
Windows, ponieważ następujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony:
\WINDOWS\inf\biosinfo.inf . Możesz podjąć próbę naprawy tego pliku. W tym
celu uruchom Instalatora systemu Windows z oryginalnego dyskuCD-ROM i
wybierz "r" na pierwszym ekranie, aby rozpocząć naprawę." Ale za cholerę nic
się nie daje uruchomić, tylko ciągle ten sam komunikat się pojawia.
Zadzwoniłem do Microsoftu, Panienka powiedziała że to może wina myszy,albo
modemu, odłączyłem i jedno i drugie, ale nic nie pomogło, dalej tylko ten
komunikat.Co z tym zrobić, jak to ugryźć?
Obserwuj wątek
    • tas.devil Re: service pack 2 - HELP 26.10.04, 00:38
      Jestem naprawdę zdesperowany, pomóżcie, bo zaraz wezmę 5kilogramowy młoteczek i
      naprawię komputer definitywnie - moja cierpliwość się już chyba wyczerpała,CO
      ROBIĆ???
      • user0001 M$ pisze że ma Ciebie gdzieś? 26.10.04, 00:45
        Doszedłeś właśnie do wniosku, że support nie był wliczony w cenę systemu?

Zapraszam do zainstalowania GNU/Linuksa, tutaj też nie dostaniesz oficjalnego
        wsparcia, za to nikt nie będzie Ciebie zmuszał do płacenia za nie, a na
        dziesiątkach forów lub w grupach dyskusyjnych znajdziesz odpowiedź na (prawie)
        każde pytanie związane z instalacją systemu.
        • tas.devil Re: M$ pisze że ma Ciebie gdzieś? 26.10.04, 01:04
          "Bardzo mi pomogłeś" - takie mądre rady to wsadź sobie w ... 4 litery. Sram na
          Linuksa i cymbałów którzy udzielają takich "mądrych rad".Ja mam problem z
          WindowsemXP i nie pytam o nowy system, tylkko jak sobie poradzić z tym co
          mam.Kumasz?
          • fugazzi Re: M$ pisze że ma Ciebie gdzieś? 26.10.04, 08:21
            Po tym poście chyba wszyscy rzucą się z pomocą dla Ciebie. Użyj jednak do
            naprawy tego młoteczka (albo bejsbola jak wolisz), a potem udaj się raźnym
            krokiem na siłownię. Przynajmniej trochę wzmocnisz karczycho.

F.
        • tas.devil Re: M$ pisze że ma Ciebie gdzieś? 26.10.04, 01:09
          czy Ty rozumiesz po polsku?
    • maciejpoczta Re: service pack 2 - HELP 26.10.04, 09:27
      Musisz ustawić w biosie bootowanie z CDromu i wystartować komputer z płyty
      instalacyjnej windows. Na pytanie, czy wybierasz nową instalację, czy naprawę
      musisz wybrać naprawę. Jest duża szansa, że wszystkie aplikacje i dokumenty po
      naprawie zostaną nienaruszone, ale niestety stracisz aktualizacje, jakie miałeś
      zainstalowane. Co do samego SP2, to nie on był przyczyną awarii. To pewne.
      Musiałeś mieć skopane coś innego.
      • Gość: Artur Re: service pack 2 - HELP IP: *.ss.shawcable.net 26.10.04, 15:35
        W takiej sytuacji jak twoja, jezeli masz np wazne dane na komputerze to mozesz je uratowac wlasnie na chwile instalujac Linuksa jako drugiego systemu operacyjnego (na ktory to srasz -tak czytalem, ale jezeli na chwile jest to moze OK?).
        Bo wlasnie pod linuksem mozesz sobie przekopiowac wszystkie wazne dane na CDs. A komputer sie chetnie zgodzi na instalacje dwoch roznych systemow startowych Windowsa i linuxa.
        Gdybys mial dwie partycje lub dwa dyski w kompie to mozesz takze zainstalowac drugi system operacyjny windows na te druga partycje lub dysk i odpalic komputer wlasnie z nich. Tez da ci to szanse na uratowanie danych.
        A potem mozesz juz probowac ponownie instalowac Windowsa. I albo sie uda zreperowac, albo nie. W tym ostatnim przypadku bedziesz musial wgrac system od nowa i bedzie raczej po danych z twardego dysku systemowego.
        Pisze bo kiedys przez to wszystko juz przeszedlem.
    • netsec Re: service pack 2 - HELP 26.10.04, 16:03
      Wykonaj naprawę systemu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23618&w=16132229
    • dj_dlugi Re: service pack 2 - HELP 26.10.04, 17:21
      Słuchajcie ja miełąem z sp2 inny problem. zainstalowałem toto na kompie,
      uruchomiłem ponownie i jakoś tak zaraz po tym ładnym znaczku winXP na czrnym
      tle robił się reset. nie wiedziałem o co chodzi aż wreszcie mnie oświeciło. W
      czasie botowania f8 i wyłącz automatyczne uruchamianie w przypatku błedu. i
      sprawa się wyjaśniła: Błąd STOP "IRQ_NOT _LESS_OR_EQUAL", mówie co mi tam
      uruchomie instalke w trybie naprawy... instaluje sie :) zainstalowało :) reset
      i... STOP IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL. Pozosrtał jedynie format c: :(. Acha i nie
      tylko ja miałem takie problemy, kolega miał całą "plejade" stopów i tylko forma
      dał rade.

Po formacie SP1 potem SP2 mówie może zadaziała, niestety pomyliłem się - mój
      błąd zainstalowałem sterowniki. Znowu format, instalka (bez sterowników) SP1,
      SP2 i Poszło teraz spokojnie sterowniki, po każdym restart i działa - narazie 2
      dni, co będzie potem zobaczymy.
      Zobaczymy tesz co będzie z grami, WinUAE itp.

Wniosek: Instalujcie SP2 tylko na "Świerzy system" inaczej albo macie szczęćie
      że wam się udało albo i tak będzie foirmat c:.
      • Gość: sluuurp Re: service pack 2 - HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 23:49
        Ja instalowalem SP2 na swiezy XP i wszystko poszlo gladko dopoki nie zaczalem
        instalowac sterownika od myszki radiowej, nagle reset kompa i tak w kolko,
        czyli znowu format bo myslalem ze to przypadek i co i znowu to samo, wiec
        olalem SP2, do tej pory zylo sie bez tego i tyle.Jak poprawia ten blad i nie
        tylko to go wgram. Na szczescie mam dwa dyski i wszystkie dane sa skopiowane na
        drugim,
        Pozdr.
        • dj_dlugi Re: service pack 2 - HELP 27.10.04, 21:06
          No właśnie :)
          jak pisałem zainstalowałem sp2. działało :, dzisiaj przypomniało mi sie, że nie
          mam jeszcze sterowników do myszy optycznej (i nie działają dodatkowe
          przyciski), no to zainstalowałem, ale.... nmo właśnie pod koniec instalki
          RESET :) jakież było moje zdziwienie gdy ujżłem niebieski ekra błędu STOP
          IRQ_NOT... i wiecie co zrobiłem 15 minut temu wywaliłem SP2. Jak zrobią SP1 do
          SP2 to może spróbuje jeszcze raz.
          • Gość: sluuurp Re: service pack 2 - HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:44
            Nie dalem za wygrana i zrobilem eksperyment. Zainstalowalem XPeka w trybie
            nowy, oczywiscie z formatem. Zainstalowalo sie wszystko ok. ale zeby sie
            upewnic jeszcze raz zaczalem instalowac sterowniki-szlo ok i znowu ta myszka to
            jest A4 tech optyczno radiowa wlozylem dyskietke instalacyjna do stacji dyskow
            i w momencie instalowania-wpisywania danych do rejestru reset kompa i brzydko
            powiem kupa znowu.Na nowo instalacja XP i osobno SP2 na szczescie SP2 mam na
            plycie to szybko idzie, oczywiscie przed tym format. Myszka na szczescie dziala
            bez zainstalowania sterownika, zrezygnowalem z funkcji dodatkowych myszki, w
            sumie dosc ubogie. Dziala wszystko teraz bez zadnych zastrzezen, mam sporo
            programow, nic nie zakloca dzialania kompa, wiec mam SP2 walka wygrana. Co do
            myszek slyszalem ze jest to dosc czesta przyczyna tych awarii, niektorzy mowia
            ze to bzdura, no coz ja przekonalem sie na wlasnej skorze ze jednak nie i
            kolega wyzej tez
            Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka