Dodaj do ulubionych

czy AVAST! +Kerio+Spybot to nie za duzo?

IP: *.szczecin.mm.pl 15.02.05, 00:17
Mam zainstalowanego swiezo zainstalowanego Avasta!4.5, Spybota - bo okazalo
sie, ze prawie 20 spy'ow jest w moim kompie (i nie moge sie polapac, czy
jeszcze sa, czy juz jakoz unieszkodliwione), a po wybiciu trojana Win32
wydalo mi sie, ze musze sie zabiezpieczyc na maxa - i mam dodatkowo Kerio...
Generalnie wszystko OK, tylko Kerio wciaz sie zawiesza, komp chyba zwalnia (?)
Pewnie troche tego za wiele.
Ile mozna miec programow antywirusowych naraz??? Ile firewalli...(pewnie
jeden...)
Avast! ma oslone rezydentna - czy to jest to samo co firewall???
Oswieccie mnie, prosze...
pzdr
new
Obserwuj wątek
    • Gość: ass Re: czy AVAST! +Kerio+Spybot to nie za duzo? IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.05, 00:27
      Avast dla komputera o pamieci do 128MB jest za duzy(spowalnia).
      Po za tym taki zestaw moze byc.
      Nie koliduja ze soba.
    • user0001 Ile można? po razie nikomu nie zaszkodzi ;-) 15.02.05, 02:00
      Dla wszystkich za wyjątkiem Tych_Którzy_Wiedzą_Po_Co_To_Robią, minimalną i
      zarazem maksymalną dawką jest: jeden firewall i jeden antywirus. Dodatkowo
      polecam skan spybotem co tydzień lub po dziwnym mniejszeniu wydajności komputera.

Osłona rezydentna antywirusa przegląda (prawie) wszystkie pliki jakie są
      otwierane, oraz przychodzącą do komputera pocztę, w poszukiwaniu sygnatur wirusów.

Firewall to zwykle filtr pakietów, którego zadaniem jest blokowanie komunikacji
      z internetem za wyjątkiem tych połączeń na które użytkownik zezwoli. (kerio ma
      nieco rozbudowanom funkcjonalność, dzięki czemu pozwala na wykrycie wielu ataków
      wykonywanych przez trojany, na uwagę zasługują pytania o zezwolenie uruchomienie
      programu przez inny program).

Firewall ma zabezpieczyć przed atakami na otwarte porty, lub wysyłaniem danych
      na zewnątrz przez spyware. Jeżeli jednak ściągniesz wirusa ze strony www,
      klientem p2p lub pocztą, to Twoją linią obrony jest osłona rezydenta antywirusa.
    • Gość: tete Do spy jest drugi dobry program o nazwie IP: 195.69.154.* 15.02.05, 03:08
      www.pcworld.pl/ftp/pc/programy/3756/Spy.Cleaner.Lite.8.0.5.html
      ja mam jego wersje płatną na 30 dni trial co prawda nie darmową ale to ten

program

avast podobno potrzebuje dużo pamięci 250 MB ale nie wiem czy to prawda
    • Gość: new Re: czy AVAST! +Kerio+Spybot to nie za duzo? IP: *.szczecin.mm.pl 15.02.05, 23:28
      Dzieki, ze napisaliscie. Mam 128MB pamieci w kompie - czy rzeczywiscie Avast
      jest za duzy???
      Wyglada jednak na to,ze te programy sa potrzebne wszystkie, zeby sie
      zabezpieczyc?
      Tak w ogole to...czy to wystarczy, zeby zadne paskudztwo znowu nie wlazlo?
      Jakich operacji mam uniknac, ew. jakich intruzow nie wpuszczac? (jeszcze nie
      rozumiem wszystkich pytan o pozwolenie zadawanych przez Kerio...)

Pozdrawiam
      new
      • Gość: user Re: czy AVAST! +Kerio+Spybot to nie za duzo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 00:47
        Ee tam...
        ja mam 32MB RAMu i Avast sobie chodził przez kilka dni i źle nie było.
        Dlaczego przez kilka dni?? bo jest do d**y. Przesiadłem się na AVG i znalazł 90
        obiektów. (na obu komputerach w sieci- drugi ma 512Ramu, żebyście nie mówili, że
        nie znalazł, bo nie miał pamięci). Fakt, że były to robaki, ale jak mam mieć
        program antywirusowy, to niech zwalcza mi całe robactwo, a nie tylko część.

pozdrawiam
        • Gość: new COS WIECEJ O AVG? IP: *.szczecin.mm.pl 16.02.05, 11:52
          Czy mozesz powiedziec cos wiecej o AVG? Czy mozna to sciagnac z netu?
          Mam teraz taki problem: mam Spybota...(nigdy nie wiem, czy juz sie pozbyl tych
          20 spyware, czy nie) Wczesniej sciagniety Xoftspy pokazuje mi raport o jakichs
          15 Tracking Cookie i 3 Claria/Gain Gator. (te 3 podobno szkodliwe) Oczywiscie
          ten Xoftspy nie chce ich usunac bez oplaty $40..:)
          Dlaczego Spybot ich nie wykryl??? Nic nie rozumiem.
          Jak mam to usunac?
          • kalinowski11 Re: COS WIECEJ O AVG? 16.02.05, 13:14
            Gość portalu: new napisał(a):

> ten Xoftspy nie chce ich usunac bez oplaty $40..:)
            > Dlaczego Spybot ich nie wykryl??? Nic nie rozumiem.
            > Jak mam to usunac?

Bo to tak ma być , program pokazuje Ci , że coś "masz" a Ty naiwnie wywalasz 40
            $ i kupujesz badziewie które jak się później może okazać zamiast likwidować , to
            chroni spyware przed usunięciem z systemu . Jeżeli Spybot i Ad-aware nic nie
            znajdują to istnieje duże prawdopodobieństwo , że system jest czysty . Xsoftspy
            wywalić bez dwóch zdań . Pozdrawiam .

Ad-aware , znajduje i likwiduje różne paskudztwa .

www.majorgeeks.com/downloadget.php?id=506&file=3&evp=8dbaff7daca8f4b55bf695220993fc0f
            download.com.com/3000-2144-10045910.html?part=69274&subj=dlpage&tag=buton

Spy-bot , jak wyżej .

download.com.com/3000-8022-10194058.html?tag=lst-0-2
            dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=55&id=188&t=55
            • Gość: new Re: COS WIECEJ O AVG? IP: *.szczecin.mm.pl 16.02.05, 15:08
              Dzieki:) wywalam tego Xoftspy!
              Mam juz spybota, czyli chyba lepiej na tym poprzestac?
              Pozdrawiam
              new
              • kalinowski11 Re: COS WIECEJ O AVG? 16.02.05, 16:02
                Możesz jeszcze zainstalować Ad-aware . Nie zaszkodzi ... :)
    • Gość: irkm Re: czy AVAST! +Kerio+Spybot to nie za duzo? IP: *.toya.net.pl 16.02.05, 19:00
      Mam dokladnie taki zestaw, i wg mnie jest on do tej pory niezawodny i najlepszy. spybot czy ad-aware to juz kwestia gustu. czasem sie przydac moze HiJackThis, CWShredder.
      Do tego Opera lub Firefox. Precz z IE
      + update Windowsa
      + wylaczanie badziewia laczacego sie z internetem, Messanger, Poslaniec,Outlook, Windows Media Player, IE, itd
      I mozna spac spokojnie(prawie)
      • Gość: new Precz z IE... IP: *.szczecin.mm.pl 16.02.05, 21:52
        Wylacznie badziewia laczacego z internetem, Messenger itd - masz na mysli
        wylaczanie, gdy chwilowo nie korzystam czy wywalenie tego wszystkiego? Precz z
        IE - czyli go wywalic? Jako new user potrzebuje dokladnych wskazowek - dzieki:)
        Pozdrawiam
        • Gość: irkm Re: Precz z IE... IP: *.toya.net.pl 17.02.05, 18:44
          Messengera i Poslanca wylaczyc w narzedziach administracyjnych-> uslugi, IE po prostu nie uzywac bo sie nie da wywalic, a zreszta czasem sie przydaje, m.in do windows Update. Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka