Dodaj do ulubionych

Dobry naped DVD

04.03.05, 14:26
Witam. Wlasnie sie wybieram po naped DVD i w zwiazku z tym pytanie: co
mozecie polecic? Z LG chyba sie wyleczylem bo cd w/w firmy to byly
niekonczace sie problemy. Chodzi mi o to by naped czytal wszystko i byl
bardzo cichy. Wchodza w gre : Toshiba, Asus i Liteon. Chodza ploty ze Toshiba
ma problemy z plytami TDK ale co uzytkownik to opinia. W sumie nie mam nic
do Litona ( posiadam nagrywarke- tak srednio glosna i niesamowitego wyjca
cd*52:)ale podobno T. sa lepsze. W gory dzieki za opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: ass Re: Dobry naped DVD IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.05, 14:32
      Nie patrz na predkosc .
      Do kopiowania filmow i tak bedziesz jechal z 16(max.).
      Z muzyka najlepiej do 32.
      Takze polecam Toshiba.
    • Gość: Greg Re: Dobry naped DVD IP: *.acn.waw.pl 04.03.05, 15:22
      A ja na przekór poleciłbym właśnie LG (CD może były i kiepskie, ale DVD to co
      innego), LiteOn i Asus odpadają zdecydowanie (Liteon może robi dobre nagrywarki
      CD, ale DVD już mu "nie wychodzi", Asus podobnie). Toshiba, owszem, robi dobre
      czytniki, więc ją również mógłbym polecić.
    • cooba75 Re: Dobry naped DVD 04.03.05, 15:53
      Rozumię, że pytasz o nagrywarke DVD.
      Według mnie to w takiej kolejności:

1. Lg DVD Recorder GSA-4163B BOX
      2. BenQ DW 1620 PRO
      3. NEC 3520 A
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: Dobry naped DVD IP: *.toya.net.pl 04.03.05, 19:31
        TO CHYBA ZARTY???
        cooba75 napisał:
        > 1. Lg DVD Recorder GSA-4163B BOX
        > 2. BenQ DW 1620 PRO
        > 3. NEC 3520 A

1) PLEXTOR PX-716A - ok 600 PLN
        2) PIONIEER - ok 370 PLN
        2) TOSCHIBA - ok 300 PLN
        3) NEC / LG

BenQ i Aopen POZA STAWKĄ LITEON lubi sie psuć
        • Gość: ass Re: Dobry naped DVD IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.05, 20:26
          Pozycja 1,2 zgadza sie ,reszta sie nie liczy.
        • cooba75 Re: Dobry naped DVD 04.03.05, 22:58
          Plextor tak rozowo nie wychodzi jesli porownamy mozliwosci do ceny
          Slaba korekcja bledow i ochrona zapisu, nie obsluguje Safedisc powyzej 2,8
          cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=11953&PageId=29
          Benq
          cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=11657&PageId=13LG
          cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=12429&PageId=23NEC
          cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=12314&PageId=27
          Jak widac po ocenach na cdrinfo.com LG i Benq nie sa gorszymi napedami od Plextora a sporo tanszymi

Co do neca to rzeczywiscie wychodzi slabiej od pozostalych

• cooba75 Re: Dobry naped DVD 04.03.05, 22:59
            jeszcze raz linki

cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=11657&PageId=13

cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=12429&PageId=23

cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=12314&PageId=27
          • Gość: niktabc@vp.pl Re: Dobry naped DVD IP: *.toya.net.pl 04.03.05, 23:09
            facet om czym ty mówisz???

LG i BANQ ma PLASTIKOWĄ OPTYKE
            a PLEXTOR SZKŁO!!!! jak mu włożysz tanią płyte to do kosza ją mozesz wywalic
            taka jest moc lasera!!!
            REGULACJA szybkości /(włącznie z szybkością wysuwania szuflady), możliwość
            szyfroania płyt CD w locie, nadpalania ponad pojemość z funkcji nagrywarki itp
            Co najważniejsze to sprzęt innej KATEGORII, cichy, wydajny!! co do korekcji
            zniszczonych płyt fakt ma z nimi nieraz problemy, ale jakość samego napędu to
            coś innego
            wiesz co sie dzieje z BENQ czy LITEONEMpo jednorazowym nagraniu 150 płyt???
            (wypalanie non stop) nadaje sie na serwis!!!!!
            a PLEXTOR działa dalej

UŻYWAŁEŚ KIEDYKOLWIEK PLEXTORA??
            ja nagrywałem LITEONEM, LG, SAMSUNGIEM, PLEXTOREM,

i wiem co to za napędy!!
            i niestety PLEXTOR a LG to różne KLASY
            • cooba75 Re: Dobry naped DVD 04.03.05, 23:24
              Nie napisalem ze Plextor jest zlym napedem tylko, ze jest za drogi

Gdyby kosztowal w okolicach 350 zl to bym sie nawet nie zastanawial

A tak za cene Plextora moge miec 2 inne i jeszcze mi zostanie na piwo.
              • Gość: niktabc@vp.pl Re: Dobry naped DVD IP: *.toya.net.pl 04.03.05, 23:38
                2 inne a ja wole PLEXTORA, wiem jak działa i czym sie różni nie w tabeli testów
                a w codziennym użytku.!!

zrozum człowieku że nie zawsze to co pokazuje tabela jest najlepszą oceną
                sprzętu, tabela pozwala się zoorientować ale nie traktuj jej jako wyroczni,
                wiem ile kosztuje plextor, ale wiem też że do prywatnego użytku fakt jest za
                drogi , lepiej wybrac np PIONIEER
                ale jeśli sprzęt ma chodzić w firmie tnąc dziennie kilkanaście, kilkadziesiąt
                plyt to tylko PLEXTOR!!!!

• cooba75 Re: Dobry naped DVD 04.03.05, 23:41
                  Widzisz ja nie mam produkcji plyt (nie pirace) i nie potrzebuje nagrywac setki plyt dziennie. Do zastosowan domowych wystarczy mi LG 4163b.
                  • Gość: niktabc@vp.pl Re: Dobry naped DVD IP: *.toya.net.pl 04.03.05, 23:42
                    ja nie pirace ale wykonuje nieraz prezentacje w firmie i tam muszę nagrać
                    jednego dnia 100-200 płyt i np LITEON po takim czymś od razu wylądował na
                    serwisie LG (CDRW jeszcze) TAKŻE
                    a PLEXTOR tnie bez problemów
                    • cooba75 Re: Dobry naped DVD 04.03.05, 23:46
                      Zgodzimy sie pewnie co do jednego:

Jesli nagrywasz duzo Plextor jest idealny. W firmie jednostkowy koszt zakupu schodzi na dalszy plan.
                      Natomiast do zastosowan domowych napedy klasy LG, Benq czu NEC sa w zupelnosci wystarczajace.
                      • Gość: niktabc@vp.pl Re: Dobry naped DVD IP: *.toya.net.pl 04.03.05, 23:50
                        LG , NEC fakt
                        co do BANQ sorry ale sie nie zgodze, za dużo tego widziałem jak przychodziło do
                        hurtowni z latajacymi częściami w środku!!
                        • cooba75 Re: Dobry naped DVD 04.03.05, 23:55
                          Nowy 1620 jest naprade udany. Jesli to co piszesz dotyczy tego modelu to kolega bedzie nie pocieszony.

Pozdrawiam
                          • Gość: niktabc@vp.pl Re: Dobry naped DVD IP: *.toya.net.pl 04.03.05, 23:58
                            chyba nie tego bo 2 główne z których teraz korzystam woogóle BANQ nie
                            sprowadzają, były kiedyś w jednej ale już nie ma tej firmy, tam bywałem często
                            na magazynie i włąsnie BENQ przychodziły w kawałkach dosłownie, LITEONY zresztą
                            też kiedys tak przyszły
                            • cooba75 Re: Dobry naped DVD 05.03.05, 00:02
                              Widze ze wszyscy zgadzamy sie co do Liteona, wybil sie jako przecwaga do LG (w czasach wybuchajacych CD-ROM'ow LG) chociaz CDRW LITE-ON i LG sa porownywalne, to jednak nagrywarki DVD LG sa lepsze od Liteona.
                            • Gość: j22 Re: Dobry naped DVD IP: *.olsztyn.mm.pl 06.03.05, 15:41
                              Ja mam Samsunga. Nie narzekam
    • onequestion Re: Dobry naped DVD 04.03.05, 23:14
      co do liteon - kumplowi w nagrywarce cd tej firmy wybuchła płyta. Z tańszych to
      ja polecam lg.
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: Dobry naped DVD IP: *.toya.net.pl 04.03.05, 23:17
        sam odesłałem z 10 sztuk na serwis więc wiem co robią i cd i DVD
        • cooba75 Re: Dobry naped DVD 04.03.05, 23:36
          Z Plextorem trzeba rowniez uwazac co sie kupuje

www.plextor.pl/pl/prasa:info/type=alstor/id=75
          • Gość: niktabc@vp.pl Re: Dobry naped DVD IP: *.toya.net.pl 04.03.05, 23:40
            nie twierdze inaczej!!
    • Gość: ja Re: Dobry naped DVD IP: *.net / 80.51.254.* 05.03.05, 14:05
      Korzystam z okazji aby zapytac bo nurtuje mnie ten problem a niezbyt ufam
      odpowiedziom sprzedawcy zainteresowanego opchnięciem tego co ma na stanie...
      Miałem nagrywarkę CD TEACa (516) - no i zadowolony z niej marzyłem o kupnie
      nagrywarki DVD Teaca. Tymczasem jest on u nas w kraju (a przynajmniej w moim
      rejonie) w kategorii nagrywarek DVD prawieże nieobecny? Dlaczego? Zna ktos
      powody?
      • ssaczek Re: Dobry naped DVD 07.03.05, 18:52
        Ciekawt to co piszecie o Liteon-ie ja jakoś mam zupełnie inne doświadczenia.
        Wedle mnie to dopiero co LG i NEC doganiają Liteon-a. Napędy CD-RW były w tym
        przedziale cenowyn najlepsze właśnie Liteon-a, a pod względem odczytu były
        właściwie nieporównywalne. Co ciekawe na TOP 15 nagrywarek na 5 napędów są
        cztery Liteon-y i jeden NEC a po przepaści dopiero LG, Pioneer, Samsung i co
        idzie o moje odczucia to jest to tzw. naga prawda!
    • Gość: Tm Re: Dobry naped DVD IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 07.03.05, 19:32
      polecam NEC - a jeśli chodzi o nagrywarkę, jeśli chodzi o z wykły DVD polecam
      LITEON - a. mam to i to w domku.nagrywarka rewelacja, ale przyznaję, że słabo
      czyta, co do recordu nie mam zarzutów natomiast Liteon w odczycie płyt DVD nie
      ma sobie równych. pozdrawiam.
    • Gość: z z LG nie miałem nigdy problemów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 19:53
      chyba miałes kiepską płytę
    • Gość: Topo toshiba albo plextor (drożej) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 21:02
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: toshiba albo plextor (drożej) IP: *.toya.net.pl 07.03.05, 22:02

1) PLEXTOR - to jest JAKOŚĆ (jak każada jakosć kosztuje)

co do LITEONÓW ostatnio wracają mi po 2-3 tygodniowo uszkodzone więc? sami sobie
        odpowiedzcie!!

2) TOSHIBA , PIONEER

i dalej RESZTA!!!!
        • Gość: hubyr Re: toshiba albo plextor (drożej) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 07:19
          z tego co myślę to Liteon to przynajmniej 60 % rynku to chyba dlatego najwiecej
          ich w serwisach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka