sezaan 29.04.05, 13:54 witam, mam pytanko: w jaki sposób skopiować ustawienia usług w xp z jednego komputera na dugi, żeby nie trzeba było męczyć się z ręcznym ustawieniam tego przy pomocy narzędzia "uslugi"? Link Zgłoś Obserwuj wątek
bogulo Re: uslugi w xp 29.04.05, 14:43 moze odpowiem nie zupelnie na temat ale jezeli robisz to na duzej liczbie komputerow to oplaca sie zrobic prosty skrypcik uruchamiajacy lub stopujacy okreslone uslugi. Link Zgłoś
sezaan Re: uslugi w xp 29.04.05, 14:53 to by bylo fajne, gdybym tylko wiedzial jak taki skrypt napisac :/ a tak wlasciwie to nie umiem w ogole pisac skryptow :) hmm... skad mozna sie tego nauczyc? Link Zgłoś
bogulo Re: uslugi w xp 29.04.05, 15:06 jezeli umiesz wpisac komendy w lini polecen, to umiesz :) napisac mozesz np w notatniku net start "nazwa uslugi" net stop "nazwa uslugi" itd plik zapisz z rozszerzeniem ".bat" a polecam poczytac jak bys sie nudzil: msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/script56/html/wsconwshbasics.asp Link Zgłoś
sezaan Re: uslugi w xp 29.04.05, 15:34 świetnie! tego mi trzeba było :) dzięki wielkie pozdrawiam! Link Zgłoś
sezaan Re: uslugi w xp 29.04.05, 16:22 juz sie cieszylem ze jest fajnie, ale polecenia net start i net stop tylko uruchamiają i zatrzymują usługi, a mnie chodzi o zmiane typu uruchamiania: automatyczny/ręczny/wyłączony, jakies pomysly? Link Zgłoś
bogulo Re: uslugi w xp 29.04.05, 17:32 sorki, nie zrozumialem pytania. ok tez da rade: sc config "nazwa uslugi" start= auto sc config "nazwa uslugi" start= disabled Link Zgłoś