Dodaj do ulubionych

problem z podłączeniem dysku

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 25.05.05, 21:52
mam taki problem przy podłączeniu dysku: otóż windows nie uruchamia mi się gdy dołączam dysk. wszystko wykrywa (primary master i slave oraz secondary master), ale nic dalej się nie dzieje. gdy odłączę ten dysk windows uruchamia sie normalnie..
Obserwuj wątek
    • Gość: w++ Re: problem z podłączeniem dysku IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 25.05.05, 23:48
      Gość portalu: karbulator napisał(a):

> mam taki problem przy podłączeniu dysku: otóż windows nie uruchamia mi się gdy
      > dołączam dysk. wszystko wykrywa (primary master i slave oraz secondary master)

To że wykrywa te wszyskie dyski to jak miałem też okazje doświadczyć to nie
      wszystko. Obejrzyj ustawienie zworek na obu dyskach, niektóre mają osobne
      ustawienie na master i na master z obecnym slavem. Jeśli masz kabel 80 żyłowy to
      czarna wtyczka master, szara slave. A jak nie da rady (niektóre dyski się jakoś
      nie lubią), to wrzuć drugi twardziel na drugi ide (bo jak widać masz tam tylko
      jedną rzecz, pewno cdrom) tylko przypilnuj ustawień tych dwóch urządzeń (master
      już masz). Zresztą taka konfiguracja jest np. przy kopiowaniu z dysku na dysk
      nieco wydajniejsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka