Dodaj do ulubionych

unountable_boot disk *

IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 02:09
mniej wiecej takie info mi sie pojawilo jak wlaczylem kompa (na niebieskim
tle, ze cos zainstalowalem i dlatego tak sie pojwaili ---nic nie
instalowalem od 3 dni)

dopiero przywracanie sytemy za ktoryms razem cos dalo czyli wskoczylem na
wczorajszy dzien (mam XP profi)

pare miechow temu mialem to samo tylko przywracaniem nic nie dalo sie
zrobic!!!
musialem sciagac partycje (fdisk nie rozpoznawal partycji, tak samo po
wlozeniu instali windy nie rozpoznawalo partycji ---nie znany format---)

o co chodzi?? moze to byc dysk???

z gory dziex
Obserwuj wątek
    • Gość: naskret Re: unountable_boot disk * IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 02:10
      UNMOUNTABLE tak to bylo sorki zmeczony jestem!! :-)
      • Gość: N Re: "UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME" Error IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.08.02, 04:00
        Masz informacje po angielsku,mam nadzieje ze sobie z tlumaczeniem poradzisz:
        This behavior can occur if either of the following conditions is true:
        Your computer uses an Ultra Direct Memory Access (UDMA) hard disk controller,
        and the following conditions are true:

You use a standard 40-wire connector cable to connect the UDMA drive to the
        controller instead of the required 80-wire, 40-pin cable.

The basic input/output system (BIOS) settings are configured to force the
        faster UDMA modes.

The file system is damaged and cannot be mounted.
        • Gość: naskret Re: 'UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME' Error IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 10:53
          czyli co wina to kabel i wymuszenie w biosie???? zakupie kabel lepszy i sprawa
          sie skonczy???
          czy dobrze zrozumialem???
          • Gość: naskret Re: 'UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME' Error IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 10:58
            aha chcialem scandiska zrobic (mam XP) zaznaczylem go, po zrestartowaniu kompa
            znowu to samo sie stalo!!!
            i znowu tryb awaryjny i przywracanie sytemu i jestem na swoim kompie back!!

cala noc nie wylaczalem go, chyba zainstaluje sobie odatkowo na drugiej
            partycji 98 zeby nie utracic nic z tego co mam na dysku (przy ostatnin takim
            numerze wszystko z dysku poszlo w pizduuu!!!!

dzieki i prosze o jeszcze wiecej rad!!!
            • Gość: N Re: 'UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME' Error IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.08.02, 13:32
              Nie do konca.
              1.Jesli Twoj komputer uzywa UDMA Controller a Ty masz 40 pin kabel to musisz
              go wymienic na 80 pin .
              2.Jesli problem pochodzi z BIOS to wprowadz default ustawienia ,zmien co
              potrzebujesz np.uruchom USB ale nie baw sie z ustawieniami UDMA
              3.Jesli masz "damage file system" musisz dokonac naprawy poprzez Recovery
              Console albo przeinstalowanie windows ale w odpowiednim momencie musisz
              skierowac go na repair "R" klikajac wlasnie R (windows zapyta o taka opcje).
              4.Jesli uzywasz IBM hard disk z zainstalowana file uruchamiajaca UDMA
              opcje,usun ta file z dysku uzywajac malutki IBM program do instalowania i
              usuwania tej file.
              Wystarczy ,powodzenia.Generalnie problem lezy na styku hardware -system
              operacyjny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka