Dodaj do ulubionych

Co to oznacza?

IP: *.futuro.pl 03.08.05, 16:22
przy wysyłaniu maila przyszla taka informacja:

"aby zwolnic miejsce na dysku pr.Outlook może SKOMPAKTOWAĆ (?) wiadomosci"

O co chodzi?
Obserwuj wątek
    • mbucz Re: Co to oznacza? 03.08.05, 16:29
      Chodzi o to, że jak masz dużo maili, to Outlook może je trochę ścisnąć, aby
      zajmowały mniej miejsca. Nic takiego specjalnego w sumie, jesli masz jescze
      miejsce na dysku.
      • Gość: Papryczka Re: Co to oznacza? IP: *.futuro.pl 03.08.05, 16:35
        dziękuję :)))
      • Gość: Papryczka Re: Co to oznacza? IP: *.futuro.pl 03.08.05, 19:05
        Usunęłam prawie wszystkie maile, ale dalej ta informacja sie pojawia. Dlaczego?
        • Gość: T-800 Re: Co to oznacza? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.08.05, 19:19
          Narzędzia -> Opcje -> zakładka Konserwacja -> Oczyść teraz -> Kompaktuj.
          • Gość: Papryczka T-800 IP: *.futuro.pl 03.08.05, 19:36
            Dziękuję Ci. Na Ciebie zawsze można liczyć:))

Ps. włączyłam to co zaleciłeś, jednak w dalszym ciągu wyskakuje inforamcja (to
            co napisałam wcześniej-I wątek)
            • Gość: T-800 Re: T-800 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.08.05, 19:38
              Przyczyn może być wiele. Na początek proponuję ponownie uruchomić system.
              • Gość: Papryczka Re: T-800 IP: *.futuro.pl 03.08.05, 19:56
                >Na początek proponuję ponownie uruchomić system.

tak zrobiłam, ale niestety to nic nie dało. Myślisz że to jest coś poważnego?

• Gość: T-800 Re: T-800 IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.08.05, 21:54
                  Poważnego raczej nie. A na dysku C masz wystarczająco dużo miejsca?
                  • Gość: Papryczka Re: T-800 IP: *.futuro.pl 04.08.05, 11:47
                    Kurcze niewiem jak to jest z tym C. Wiem że jest mnóśtwo filmów, które powinny
                    być na płytach. dzięki. Komputer mam wspólny z bratem, który będzie dopiero za
                    3 m-ce.

Wstydze się dzwonić do serwisu. Więc jesli mówisz że nie jest to poważne tak
                    jak np.dialery to może poczekam na brata.
                    • eressea Re: T-800 04.08.05, 12:06
                      Gość portalu: Papryczka napisał(a):

> Wstydze się dzwonić do serwisu. Więc jesli mówisz że nie jest to poważne tak
                      > jak np.dialery to może poczekam na brata.

Nie martw się Papryczko :), to na pewno nic poważnego.
                      Możesz jednak trochę oczyścić dysk: 'Mój komputer' > na dysku C prawy klawisz
                      myszy > 'Właściwości' > zakładka 'Ogólne' > 'Oczyszczanie dysku'.
                      • Gość: Papryczka Re: T-800 IP: *.futuro.pl 04.08.05, 12:18
                        Dziękuję Słońce. :))
                      • Gość: Papryczka Re: T-800 IP: *.futuro.pl 04.08.05, 12:41
                        > Możesz jednak trochę oczyścić dysk: 'Mój komputer' > na dysku C prawy klawi
                        > sz
                        > myszy > 'Właściwości' > zakładka 'Ogólne' > 'Oczyszczanie dysku'.
                        >

Tak zrobiłam ale to niestety nic nie dało.

Miałam kilka dni temu dialera, czy to mogło az tak namieszać w Outlooku?
                        • eressea Re: T-800 04.08.05, 12:58

> Tak zrobiłam ale to niestety nic nie dało.

Bo to tylko nieznacznie zwiększa wolne miejsce na dysku. Ale lepsze to niż nic.

> Miałam kilka dni temu dialera, czy to mogło az tak namieszać w Outlooku?

Nie sądzę żeby dialer miał taki wpływ na outlooka. Ale przyznam, że outlooka
                          ostatni raz używałam z dwa lata temu, a czegoś takiego jak dialer na oczy nie
                          widziałam :)
                          Myślę jednak, że nie ma sensu przejmować się tym komunikatem.
                          • mbucz Re: T-800 04.08.05, 13:01
                            Niesch sobie kompaktuje, może mu się znudzi za jakiś czas?
                          • Gość: Papryczka Re: T-800 IP: *.futuro.pl 04.08.05, 13:24
                            >Ale przyznam, że outlooka ostatni raz używałam z dwa lata temu

Czy ja jestem jako ten ostatni mohikanin, który używa Outloka?

• eressea Re: T-800 04.08.05, 13:51

> Czy ja jestem jako ten ostatni mohikanin, który używa Outloka?

Jakieś niedobitki się jeszcze ostały ;-), nie jesteś sama.
                              Ja ostatnio w ogóle rzadko korzystam z klienta poczty, wolę pocztę przez www :)
                              • Gość: Papryczka Eressea IP: *.futuro.pl 04.08.05, 14:24
                                Jak mój przykład pokazuje to swietny pomysł. Jakiekolwiek wiadomości będe
                                wysyłać w inny sposób.

Eresso jak uważasz moze powinnam wcisnąć OK przy tej wyświetlanej
                                wiadomości: "aby zwolnić na dysku program Outlook może skompaktować wiadomości"

Dotąd wciskałam anuluj.

• eressea Re: Eressea 04.08.05, 14:42
                                  > Eresso jak uważasz moze powinnam wcisnąć OK przy tej wyświetlanej
                                  > wiadomości: "aby zwolnić na dysku program Outlook może skompaktować wiadomości"

Wybierz OK. Od tego komputer nie wyleci w powietrze ;-) I pewnie komunikat
                                  przestanie się w końcu pojawiać :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka