Dodaj do ulubionych

myszka optyczna

IP: 213.199.198.* 07.09.05, 11:52
chce kupic myszke do gier ale nie za wiecej niz 70zl wiem ze najlepiej bylo by
kupic Razer Diamondback ale nie zamierzam wydac tyle kasy co mam kupic
zastanawiam sie nad znak.pl/index.php?cid=226&scid=857&prid=myoptLogB85+oem
znak.pl/index.php?cid=226&scid=853&prid=myoptCreMou3500
moze polecicie jeszce jakies myszki i jeszcze jedno pytanie czym ruzni sie
rozdzielczosc CPI od DPI ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Adrian Re: myszka optyczna IP: 213.199.198.* 08.09.05, 19:58
      tez przylaczam sie do pytania ! zastanawiam sie nad myszka nie drozsza niz 70 zl
      • Gość: szczaw Re: myszka optyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 20:45
        CPI (ang. Count Per Inch) - liczba pomiarów na cal, parametr określający
        rozdzielczość urządzeń cyfrowych wykonujących pomiary.

Jest to m.in. parametr czułości przesuwania optycznej myszy komputerowej, który
        wypiera stosowane dotąd jednostki DPI.

Źródło: "pl.wikipedia.org/wiki/CPI_%28informatyka%29"
        • Gość: negrus Re: myszka optyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 23:01
          inwestowanie w mysz do gier poniżej 130 zł jest bez sensu, jeśli chodzi o gry
          typu quake, cs. Ale jeśli się upieracie, to a4tech swop-80 moze być dobrym
          rozwiązaniem, a do 130-140 zł logitech mx 310
          • Gość: niktabc@vp.pl Re: myszka optyczna IP: *.toya.net.pl 10.09.05, 23:57
            ja jednak polecam zawsze LOGITECH!!
            • kell99 Re: myszka optyczna 11.09.05, 04:47
              nie mialem nigdy mychy creative, ale logitecha moge polecic kazdemu. te mychy
              sprawiaja wrazenie bardzo solidnie wykonanaych i tak samo solidnie dzialaja.
              polecam logitecha. pomysl jednak o myszy bezprzewodowej, wygoda uzytkowania jest
              nieporownywalnie wieksza - nie ma placzacego sie "ogona" co np mnie bardzo
              przeszkadza.
              • Gość: Myszka Polna Re: myszka optyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 07:19
                kell99 napisał:

> pomysl jednak o myszy bezprzewodowej, wygoda uzytkowania jest
                > nieporownywalnie wieksza - nie ma placzacego sie "ogona" co np mnie bardzo
                > przeszkadza.

Ma za to dużo większy CIĘŻAR co jest dość męczące przy długim użytkowniu :(
                • kell99 Re: myszka optyczna 11.09.05, 07:40
                  wrecz odwrotnie, tylko pomaga, bo mycha w taki sposob jest duzo bardziej
                  precyzyjna. polecam dobra podkladke, bo myche powinno sie slizgac a nie nosic;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka