Dodaj do ulubionych

Zniknał mi krsor RATUNKU

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 14:46
Raczej się gdzieś ukrył bo jak ruszam myszką i jak przez przypadek trafię na
przycisk który zmieni kolor, albo na jakis link to widze że jest, a tak to
kursora nie widzę, na pomoc co mam zrobic żeby go znowu widzieć, czy to jakis
wirus czy jakas sztuczka mi niechcący wyszła ??? Pomożecie ??
pozdrawiam
pietia
Obserwuj wątek
    • Gość: Ziutka Re: Zniknał mi krsor RATUNKU IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 22.09.05, 15:12
      jak masz myszke radiowa to wymien sobie baterie:)
      • Gość: zwykły lajkonik Re: Zniknał mi krsor RATUNKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 15:31
        To jest myszka od komputera a nie od radia
        • Gość: Ziuta Re: Zniknał mi krsor RATUNKU IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 22.09.05, 15:35
          Radiowa czyli bezprzewodowa. Jezeli taka masz to baterie moze sie tobie
          wyczerpaly i wypadalo by je wymienic. A jak masz zwykla myszke to przeskanuj
          sobie kompa programem antyvir i spyreware. Jezeli nie pomoze sprobuj podlaczyc
          inna myszke
          • amon-ra Re: Zniknał mi krsor RATUNKU 22.09.05, 15:43
            A co wyświetlanie graficznego kursora ma wspólnego z bateriami w myszce?

Do autora wątku: jeżeli masz Windows XP lub 2003, naciśnij kombinację klawiszy WinKey + R, w okienku wpisz:
            RunDLL32.EXE shell32.dll,Control_RunDLL main.cpl @0,1

Jeżeli dysponujesz innym systemem, spróbuj jakoś dostać się do panelu kontrolnego myszy, stosując skróty klawiaturowe i używając przycisków Tab, spacja, Enter itp. (Panel Sterowania otworzysz poleceniem control).
            • Gość: Ziuta Re: Zniknał mi krsor RATUNKU IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 22.09.05, 15:46
              >A co wyświetlanie graficznego kursora ma wspólnego z bateriami w myszce?

to ze jak baterie sa na wyczerpaniu to myszka szaleje po calym ekranie albo
              przestaje sie ja widziec momentami
              • amon-ra Re: Zniknał mi krsor RATUNKU 22.09.05, 16:14
                W tym wypadku jednak myszka nie "szaleje po ekranie", ponieważ autor wątku w pierwszym poście jasno zaznaczył, że operowanie myszą przynosi efekt np. w postaci podświetlania się przycisków i linków - czyli kursor (jaki by nie był) porusza się w sposób całkowicie skoordynowany, a nie jest jedynie widoczny.
            • Gość: pospolity lajkonik Re: Zniknał mi krsor RATUNKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 16:00
              BARDZo dziekuję za radę, ale jaki skrót ? WinKey - co ot za klawisz ?
              przepraszam ale ja może i nie zna sie na komputerach jak Wy ale ... ratunku :((
              dziekuje
              pietia
              Mam jakąś przedwojenna klawiaturę ??? hmmm
              • amon-ra Re: Zniknał mi krsor RATUNKU 22.09.05, 16:10
                WinKey to klawisz z logo Windows, położony zazwyczaj po lewej i prawej stronie przycisku spacji, oddzielony od niego klawiszem Alt. W normalnych warunkach służy do otwierania Menu Start, jest również wykorzystywany jako podstawa budowania skrótów klawiaturowych (np. WinKey + E = Eksplorator).
                • Gość: zwykły lajkonik Re: Zniknał mi krsor RATUNKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 07:36
                  radość moja była przedwczesna, kursor znika.
                  wirus jakis czy co ?
                  pietia
                  • amon-ra Re: Zniknał mi krsor RATUNKU 23.09.05, 07:47
                    A po wpisaniu komendy, którą podałem, czy w okienku widoczny był standardowy zestaw kursorów? Spróbuj raz jeszcze wybraż odpowiedni schemat, ewentualnie zmienić na inny.
                    • Gość: lajkonik Re: Zniknał mi krsor RATUNKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 07:53
                      Tak był zestaw kursorów, wybrałem standadowy, wybrałem ten pierwszy, wieczorem
                      pokombinuje bo to komp domowy a teraz w pracy jestem.
                      pietia
            • Gość: zwykly lajkonik Re: Zniknał mi krsor RATUNKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 17:49
              DZIEKI zadzialalo :)
            • Gość: lajkonik Alt + L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 17:51
              A znasz patent żeby powstala polska litera w kombinacji klawiszy Alt+l ?
              wszystkie polski znaki dzialaja tylko nie ten :(( ja widać

pietia
              • amon-ra Re: Alt + L 22.09.05, 18:30
                Zerknij tutaj, podpunkt 1. (Brak małego ł).
          • Gość: zwykły lajkonik Re: Zniknał mi krsor RATUNKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 16:01
            na kabelku jezd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka