Dodaj do ulubionych

karta muz. w MSI KT3 Ultra2

IP: *.pjwstk.edu.pl 21.11.02, 09:22
Czesc
Mam pytanko, moze ktos z Was sie orietuje gdzie w biosie na tej plytce
trzeba/mozna wlaczyc zintegrowana karte muzyczna? Niestety po uruchomieniu i
zainstalowaniu Xp Pro nie wykrywa on karty muzycznej, a niestety z BIOSow
jestem dosc cienki.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • stratoos Re: karta muz. w MSI KT3 Ultra2 21.11.02, 10:22
      > Mam pytanko, moze ktos z Was sie orietuje gdzie w biosie na tej plytce
      > trzeba/mozna wlaczyc zintegrowana karte muzyczna? Niestety po uruchomieniu i
      > zainstalowaniu Xp Pro nie wykrywa on karty muzycznej, a niestety z BIOSow
      > jestem dosc cienki.

w BIOSie ta funkcja to BIOS(SETUP) FEATURES lub cos podobnego. Poza tym po
      zainstalowaniu XP system nie ma sterownikow do tego Realtek'a. Musisz albo
      siegnac do plytki dostarczanej z plyta gl. albo odwiedzic strone MSI ew.
      realtek'a.
    • Gość: Slawek_Poznan Re: karta muz. w MSI KT3 Ultra2 IP: *.proxyplus.cz / 10.142.26.* 21.11.02, 11:49
      Mam pytanie do wlasciciela owej płyty głownej. Jak sie płytka zachowuje czy sa
      z nia jakies problemy (wieszanie sie itp.)Czy chodzi stabilnie etc...
    • Gość: Slawek_Poznan Re: karta muz. w MSI KT3 Ultra2 IP: *.proxyplus.cz / 10.142.26.* 21.11.02, 11:57
      Mam pytanie do wlasciciela owej płyty głownej. Jak sie płytka zachowuje czy sa
      z nia jakies problemy (wieszanie sie itp.)Czy chodzi stabilnie etc...
      • stratoos Re: karta muz. w MSI KT3 Ultra2 21.11.02, 12:47
        Gość portalu: Slawek_Poznan napisał(a):

> Mam pytanie do wlasciciela owej płyty głownej. Jak sie płytka zachowuje czy
        sa
        > z nia jakies problemy (wieszanie sie itp.)Czy chodzi stabilnie etc...

od pewnego czasu uzywam kompa zlozonego na MSI KT3 Ultra2/Athlon 1.7XP/265DDR
        Kingston/GeForce4MX/SB Live5.1/BaracudaIV/k.sieciowa Compex - wszystko dziala
        bardzo dobrze. Nie ma zadnych problemow z konfiguracja, zwisami stabilnoscia
        itp. Na codzien uzywam winXP. Moim zdaniem to udany zakup.
      • Gość: polokokt Re: karta muz. w MSI KT3 Ultra2 IP: 80.50.63.* 21.11.02, 20:39
        Ok chlopaki
        Na poczatku dzieki, za rade, ale w sumie to nie moj komp tylko kolegi i pisalem
        w jego imieniu, bo on chcial zebym mu to zrobil przez telefon, ale ze ja
        zbytnio na tym akurat BIOSie sie nie znam, to najpierw, zanim sie tam udalem do
        niego osobiscie, zaczerpnac porady. Na szczescie byla zbedna, bo WInXP wykryl
        USB, AUDIO i cos tam jeszcze trza bylo tylko dorzucic sterowniczki. To tyle
        tytulem wyjasnien.
        Co do pytania Slawka (nie wiem czy dobrze pamietam imie) Otoz jakies dwa
        miesiace temu zlozylem kompa z ta plytka, plus Athlon 2000Xp+, 512 RAm DDR,
        Baracuda 4 60 GB, grafika MSI TI4200 128MB i nagrywarka TEAC z samym sprzetem
        nie ma problemow, na poczatku jednak byly pewne zawirowania z zasilaczem, ktory
        mial drobne problemy, ale po wymianie na nowy juz spoko. A nastepnie po
        wlaczeniu kaloryferow okazalo sie ze wiatrak nie jest w stanie schlodzic procka
        i konieczne okazalo sie kupienie dodatkowego wiatraka na obudowe. W sumie to
        problem z ta temperatura pojawial sie tylko przy GTAIII, w innych grach bylo
        wszystko OK.
        Teraz po tych doswiadczeniach rowniez polecialem koledze podobny zestawik,
        jednak z racji bardziej ograniczonych srodkow pojawila sie GF4MX 64MB,
        nagrywarka LG i tylko 256 RAM DDR. I oczywiscie zadnych problemow. No poza ta
        muzyka, ale to wyniklo stad ze miala byc dokupiona odzielna muza, wiec nie
        ustawialem, a jak kolega pojechal do domu to stwierdzil ze na razie mu to
        wystrczy i dobrze by bylo abym mu to zainstalowal, no i sie troche
        przestraszylem bo jakmi zaczal opowiadac co On tam namieszal w BIOSie to juz
        myslalem ze w ogole przestanie dziala. Ale jest wszystko OK.
        Kolega w szkole tez sobie ostatnio zlozyl taki sam zestaw jak ten pierwszy i
        jest bardzo zadowolony.
        Wiec ogolnie plytke polecam. Za te pieniazki warto. W sumie ten drugi zestaw
        zlozylismy za 2300zl (wszystko bez monitora)wiec chyba dosc przystepnie.
        Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki za zainteresowanie
        • Gość: Slawek_Poznan Re: karta muz. w MSI KT3 Ultra2 IP: *.proxyplus.cz / 10.142.26.* 22.11.02, 11:55
          Odbiegajac juz zupelnie od tematu pozwole sobie spytac o Wasza opinie na temat
          pozostalych czesci komputera ktore mam zamiar kupic razem z płytą MSI. Na
          procesor juz sie zdecydowalem AMD Athlon 1,7 albo 1,8 zobaczymy, jezeli chodzi
          o pamiec to po dlugich namyslach stwierdzilem ze kupie 256 MB pracujace z
          szybkoscia 333 MHz (jedna z firm napisala mi ze praktycznie nie ma zadnej
          roznicy miedzy 266 MHZ a 333 a jesli jest to minimalna i nieoplacalna w
          stosunku cena do jakosci, ale ja i tak wole 333 :) )Najwiekszy jednak problem
          mam z kartą graficzna. Czytam i czytam porownuje te rozne testy i ceny i ciagle
          sie wacham . Nie chce za duzo wydac - odpadaja geforcy 4 mx Chcialbym gf 3 ti
          200 albo Radeon 8500 a co sadzicie o 9000 pro. Podobno sie grzeja ale sa
          wydajne. Niedawno wpadlem na artykul o Radeonie 9500 :) Ceny sugerowane przez
          ATI wynosza : Radeon 8500 (100 do 150 $)(zgadza sie), Radeon 9500 (180 do 200
          $) miejmy nadzieje ze sie bedzie zgadzalo :) Apropos Ti 4200 tez sie oplaca ale
          kosztuje od 650 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka