joemama 03.05.06, 17:46 Zainstalowałem Fedorę, Mandrive'a i Ubuntu. Pod żadnym nie mam sieci, bo Linux nie wykrywa modemu przez USB. Jest na to jakaś rada ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
test281 Re: modem przez USB 03.05.06, 18:39 napisz jaki modem , którą dystrybucje masz teraz zainstalowaną. Link Zgłoś
joemama Re: modem przez USB 03.05.06, 20:36 Dzięki za reakcję. Mam Arris CM300 B (czyli Chello) i zainstalowaną Fedorę 4. Owszem znalazłem taką odpowiedź chellopl.one.pl/artykuly.php?id=3#3, ale u mnie w logu nie pojawia się nic w stylu "CDCEther.c: eth1:". Bardzo chciałbym się przesiąść na open source i zacząć przygodę z Linuxem, ale brak sieci skutecznie mi to unimożliwia :-( Link Zgłoś
cyberrafi Re: modem przez USB 03.05.06, 23:37 E to chyba nie jest aż taka tragedia. Karta ethernetowa kosztuje jakieś 20zł a jej posiadanie przynosi wiele wygód i korzyści. Np. można sobie zainstalować Debiana przez sieć zamiast ściągać całe płyty. Link Zgłoś
sievert Popieram... 04.05.06, 13:28 Zhadzam sie z cyberrafim. Tez radze zainwestowac pare groszy w karte sieciowa i laczyc sie tak a nie za pomoca USB. Moim znajomym podlaczalem chello hehehe to do dzis sie smieje. Co prawda na windowsie ale jakims skopanym i zadne sterowniki nie chcialy sie instalowac bo sie wszystko wieszalo. A kiedy kupili karte to wszysto poszlo pieknie. U mnie tez od kiedy sie przesiadlem z modemu neo na router jest poprawa zauwazalna i latwiej sie wszystko konfiguruje mimo ze u mnie mandrake 10.1 znajdowal modem i sie wszystko bez problemu instalowalo. Link Zgłoś
swawolny.diabel Re: modem przez USB 09.05.06, 13:22 lsusb było ? czy moze w ogóle nie zainstalowane. Link Zgłoś