pyrcia86 17.05.06, 16:05 Witam, mam pytanie w jaki sposob mozna naprawic naped cd ktory sie "zacina" (raz wysuwa szufladke, raz nie...) da sie cos z tym zrobic? pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
gluby Re: zacinający sie naped cd 17.05.06, 16:14 pyatnie jak dlugo ma ten cd-rom zakladam z ejest juz stary wie ckup nowy;d Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: zacinający sie naped cd 17.05.06, 16:19 To moze byc tylko wina przełącznika pod przyciskiem wysuwania szufladki (zabrudzenie, zużycie...). Wtedy wystarczy delikatnie jakims sprayem do czyszczenia styków prysnac (uwaga na lasera), na jakis czas pomoże ale wymianę i tak chyba musisz już planować, miałem to samo, ale sprzęt był mocno w wieku posuniety juz (ok 4lata), to i szkoda go nie było. Czy jak każesz wysunać z poziomu systemu to działa zawsze, czy też ma kaprysy? Link Zgłoś
pyrcia86 Re: zacinający sie naped cd 17.05.06, 17:33 no od jakiegos czasu ma wlasnie kaprysy... bez róznicy czy dusze przyciskiem czy z z polecenia "wysun" :/ fakt troszke lat juz ma.. ale szkoda mi go, wiec chcialabym go jeszce troszke reanimowac, jesli sie da:) Link Zgłoś
Gość: manhu Re: zacinający sie naped cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:51 No to już wiesz, że to nie wina przycisku. A pewnie innych części mechanizmu, przeczyścić i po problemie (bo potrzebny będzie drugi, jak go nie zlożysz do kupy:) Link Zgłoś
Gość: a Re: zacinający sie naped cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:53 mielem to camo w Cd Samsunga - komp stal krzywo i sie szufladka zacinala przy zamykaniu Link Zgłoś
Gość: Marek Re: zacinający sie naped cd IP: *.chello.pl 18.05.06, 15:49 Portfel do ręki i jazda po nowy napęd szkoda czasu i nerwów na naprawę:-) Link Zgłoś