Dodaj do ulubionych

zacinający sie naped cd

17.05.06, 16:05
Witam, mam pytanie w jaki sposob mozna naprawic naped cd ktory sie "zacina"
(raz wysuwa szufladke, raz nie...) da sie cos z tym zrobic?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gluby Re: zacinający sie naped cd 17.05.06, 16:14
      pyatnie jak dlugo ma ten cd-rom zakladam z ejest juz stary wie ckup nowy;d
    • koktajl_molotowa Re: zacinający sie naped cd 17.05.06, 16:19
      To moze byc tylko wina przełącznika pod przyciskiem wysuwania szufladki
      (zabrudzenie, zużycie...). Wtedy wystarczy delikatnie jakims sprayem do
      czyszczenia styków prysnac (uwaga na lasera), na jakis czas pomoże ale wymianę i
      tak chyba musisz już planować, miałem to samo, ale sprzęt był mocno w wieku
      posuniety juz (ok 4lata), to i szkoda go nie było.
      Czy jak każesz wysunać z poziomu systemu to działa zawsze, czy też ma kaprysy?
      • pyrcia86 Re: zacinający sie naped cd 17.05.06, 17:33
        no od jakiegos czasu ma wlasnie kaprysy... bez róznicy czy dusze przyciskiem czy
        z z polecenia "wysun" :/ fakt troszke lat juz ma.. ale szkoda mi go, wiec
        chcialabym go jeszce troszke reanimowac, jesli sie da:)
        • Gość: manhu Re: zacinający sie naped cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:51
          No to już wiesz, że to nie wina przycisku. A pewnie innych części mechanizmu, przeczyścić i po problemie (bo potrzebny będzie drugi, jak go nie zlożysz do kupy:)
    • Gość: a Re: zacinający sie naped cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:53
      mielem to camo w Cd Samsunga - komp stal krzywo i sie szufladka zacinala przy
      zamykaniu
      • Gość: Marek Re: zacinający sie naped cd IP: *.chello.pl 18.05.06, 15:49
        Portfel do ręki i jazda po nowy napęd szkoda czasu i nerwów na naprawę:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka