31.05.05, 21:29
nowa propozycja na dzisiejszy wieczor:
atlantzone.free.fr/jeu/cadre-jeu.htm
tymczasem nie wiem, jak wejsc do domu
Obserwuj wątek
    • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 21:34
      sprobuj kluczemsmile
      • kalkos Re: cadre-jeu 31.05.05, 21:37
        no juz na to wpadlem
        • kalkos Re: cadre-jeu 31.05.05, 21:42
          dalej tez latwo nie jest. mam nozyk do papieru i notes i bladze
          • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 21:44
            nie mam nożyka za to sekretarka przyniosła mi list
            • kalkos Re: cadre-jeu 31.05.05, 21:48
              a skad/ jak ci przyniosla? ja mam nozyk ty masz list. polaczmy sily..
              • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 21:54
                kliknęłam na drzwi i weszła. porozmawiałam też przez telefon.
                za to nie mogę zalogowa się do komputera. mam poprawne hasło i login za to nie
                mam nazwy użytkownika.
                • kalkos Re: cadre-jeu 31.05.05, 21:59
                  ja klikam na drzwi i nikt nie przychodzi. hasla tez nie mam.
                  • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:02
                    tez nie mamsad
                  • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:03
                    to spróbuj najpierw pogadać przez telefon. hasło i login są w notesie.
                    czytam dokładnie pamiętnik, ale tam nic nie ma sad
                    • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:08
                      ktorym notesie? tym z karteczka "36RG"? dostalam list od sekretarkismile
                      • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:09
                        tak, a login to nazwisko
                        • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:12
                          kończy mi się inwencja. macie coś?
                          • kalkos Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:13
                            na dzisiaj sie poddaje. ale gra podobno do latwych nie nalezy
                          • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:17
                            probowalam juz rozne kombinacje i nie mam pojecia. ide pomyslec w wanniesmile
                            • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:22
                              i zostawiacie mnie! jak ja sobie dam radę? sad
                              • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:26
                                mam nazwe uzytkownikasmile
                                • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:49
                                  jaka!!!!
                                  • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:52
                                    podpowiem, zeby nie wykladac wszytekigo kawa na lawe - przyjrzyj sie co jest
                                    napisane na windowsoskim okineku w komputerze. czyjego testamentu szukamy?
                                    • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:58
                                      nie wpadłabym na to ...
                                      • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:59
                                        wiesz co dalej?
                                        • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:07
                                          nie mam pojecia. mysle, ze cos z tymi aktami na szafie. jak klikam to w dymku
                                          mam info, ze nie znajde akt w tym balaganie i tyle. jakies tropy?
                                          • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:11
                                            mogę wyjąć niebieską książkę, ale też później mówi, że w bałaganie itd.
                                            próbowałam wpisać nazwisko z pierwszej teczki do komputera, ale nic to ie dało...
                                            • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:11
                                              znalazłam testament!
                                          • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:12
                                            mam testamentsmile
                                            • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:15
                                              i co dalej? jak wyjsc z tego pokoju?
                                              • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:19
                                                czytasz testament i lu na miasto
                                                • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:25
                                                  otworzla mi sie druga strona szafy ale tam jest tylko balagan. jak wyjs na
                                                  miasto? ja nie moge. poza tym jakas kobitka do mnie dzwonila i zapraszala na
                                                  wieczorsmile
                                                  • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:29
                                                    ja normalnie kliknęłam na drzwi.
                                                    a czytałaś testament?
                                                  • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:31
                                                    tak. nie chca mnie stad wypuscicsad
                                                  • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:33
                                                    czytam testament juz chyba po raz 10, klikam na drzwi i mam "no, out for the
                                                    question to go for a stroll right now"
                                                  • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:39
                                                    rany, nie wiem...
                                                    co ja takiego mogłam zrobić przed wyjściem? przeczytałam, kliknęłam na telefon,
                                                    nic to nie dało i chyba wyszłam...
                                                  • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:36
                                                    niemogę znaleźć tego sejfu!!!
                                                  • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:38
                                                    ja nie moge wyjsc z pokojusad probowalam czmychnac przez balkon, ale tylko jestem
                                                    w stanie zachwycac sie pieknem dzionka .
                                                  • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:56
                                                    chyba sie poddajesad nie moge stad wyjsc. przeszlam juz wszystko od poczatku i
                                                    nadal to samosad ostatnia sznasa - jaka masz przegladarke? explorera czy
                                                    thunderbirda? moze to ma jakis zwiazek albo juz nie wiem samasad
                                                  • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:04
                                                    zacęłam drugą grę.wyszłam dopoiero po dokładnym obejrzeniu wszystkich papierów
                                                    (obejrzeniu z obmacaniem wink). kliknij na kopertę (na znaczek)- to powinno pomóc.
                                                  • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:19
                                                    wreszcie!
                                                    dziekibig_grin
                                    • pinkpanther Re: cadre-jeu 02.06.05, 23:34
                                      ja dopiero zaczęłam grać i za żadne skarby nie mogę wykombinować tej nazwy
                                      użytkownika!
      • starucha_izergiel Re: cadre-jeu 21.09.05, 21:33
        Podchodziłam do tej gry kilka razy i rezygnowałam na samym początku, bo nie mam
        pojęcia jak wejść do domu. Skąd wziąć klucz?
        • malgosiaaa1 Re: cadre-jeu 22.09.05, 19:17
          masz go w objectssmilez lewej strony u dolu!powodzenia gra jest suuuper!
          • starucha_izergiel Re: cadre-jeu 22.09.05, 22:26
            Byłaby pewnie super gdyby mi się ładowała jak trzeba sad Tam gdzie objects mam
            tylko czarną plamę... Klucz mi się tylko raz zdolał pojawić po n-tej próbie,
            ale już nie mam cierpliwości, przewolno się ładuje...
            • malgosiaaa1 Re: cadre-jeu 23.09.05, 10:00
              hmmm to dziwne...mi ladowala sie elegancko...zadnych problemow. moze to problem
              z przegladarka?! ktos cos pisal na ten temat chyba....pozdrowieniawink
    • angoulene Re: cadre-jeu 31.05.05, 21:46
      pomozcie mi w my diamond baby pliiiiiz!!!!!!!
      • babushka33 Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:45
        Jak wam się udaje przeczytać notes.
        Podniosłam go z biurka i klikam na niego a tu nic. A czy czytaliście list?
        Chciałam go otworzyć nożykiem i nie mogę?
        • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:51
          w lewym dolnym rogu masz dwa symbole. zębate koła to "użyj", a to drugie to
          "popatrz"
        • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:51
          obok przycisku "menu" po lewej stronie masz dwie ikonki. ta z lupa to tryb do
          ogadania przedmiotow, ta druga do uzywania.
          • kalkos Re: cadre-jeu 31.05.05, 22:57
            pelna synchronizacja
            • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:06
              big_grin
              grasz czy tylko podgladasz?
              • kalkos Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:17
                podgladam jutro popytamsmile
                • kalkos Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:18
                  no moze troche pogram.
                  • angoulene Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:19
                    pliiiiz diamond-pytanie zadalam...........
                  • rosa_canina Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:24
                    hehesmile
                    • kalkos Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:40
                      tylko, ze zadne sekretarki nie przychodza i nie mam zadnych testamentow
                      • kalkos Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:41
                        no i przyszla sekretarka. telekinetyczna lacznosc?
                        • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 31.05.05, 23:55
                          daj znać co z tym sejfem? znalazłam szyfr, mam klucz i nie wiem co dalej...
    • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:17
      robię się monotematyczna...
      wie ktoś coś na temat sejfu???
      • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:19
        dopiero ruszam na miasto, zaczekajsmile
        • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:28
          i jak?
          • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:29
            ten gosciu niczegonie pozwala mi dotykacsad
            podpowiedz cos
            • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:30
              pogadaj z nim
              • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:31
                pogadalam juz i nic
                • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:33
                  no to popatrz na biurko. z jednej, albo drugiej strony...
                  • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:37
                    karteczke widzialam, co to jest to "ancestors"? i kostki maja jakies znaczenie?
                    i gdzie ten klucz?
                    • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:39
                      znalazlam jakas paczke na obrazie ze straszym panem, ale niemoge z nia nic zrobicsad
                      • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:39
                        juz wiem o co chodzismile
                        • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:41
                          jaką paczkę?
                    • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:40
                      ancestors to przodkowie. popatrz na wszystkie obrazy. co do kostek to nie mam
                      pojęcia...
                      • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:43
                        no o tym wlasnie mowilam. nie paczka tylko tyl obrazu. a klucz?
                        • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:50
                          pod tym z obfitą fryzurą wink
                          • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:56
                            Tym nad kominkiem?
                            I jak to zrobić, ten dziad nie pozwala mi nic ruszać.
                            • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:58
                              pokaż mu testament to zrogi się rozmowniejszy i przestanie tak zrzędzić
                          • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:00
                            swietnie. czyli tak, mamy: haslo, klucz, pamietnik i list. co dalej?
                            • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:02
                              o to właśnie od półgodziny mi chodzi!
                              nie mam pomysłu.
                        • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 00:55
                          przestaje mi się podobać ta gra.
                          co z tym sejfem! przyśni mi się. jak słońce na niebie.
                          • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:09
                            hmm, a popstrykalas kluczem we wszytkie zakamarki? mi cos z tymi kostkami,
                            zegarem i zafeczka na dole regalu nie pasuje - to moje typysmile
                            • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:11
                              raczej wsadzałam go wszędzie. mnie intryguje jeszcze kominek, ale i tak nie wiem
                              co robić. a w barku i tak nic nie ma...
                              • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:15
                                czytalas pamietnik? cos przybylo, nie wiem czy ma to jakies znaczenie, ale po
                                tym znaczku wszystko jest mozliwesmile
                              • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:16
                                jezuuu! znalazłam! co za ciemna masa ze mnie! nic tylko walić głową w ścianę!
                                • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:17
                                  to sie chwal
                                  • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:19
                                    regał jest symetryczny... teraz mam problem z kombinacją
                                    • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:19
                                      bosh, tez sie zalamalam...
                                      • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:23
                                        A ja nie mogę znaleźć tego sejfu.
                                        • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:25
                                          pod regalem stoi krzeslo, z lewej strony jest barek, z prawej sejf
                                        • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:26
                                          no proszę więc ktoś jeszcze gra? sejf jest z prawej strony regału na dole
                                          symetrycznie do barku.
    • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:27
      no to kolejne pytanie za tysiąc punktów: jak odpalić samochód?
      • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:31
        Otworzyłam !!!
      • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:34
        znow nie moge wyjsc z domusad co zrobilas po otwarciu sejfu?
        • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:35
          pogadałam ze służacym...
          • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:37
            ok, bawimy sie w odpalanie samochodu - jakies rezultaty?
            • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:38
              jedynie wniosek, że jeździ starym gratem...
              • rosa_canina Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:58
                odpalasz tak: dwa przyciski po prawej, lewy wycisniety, prawy wcisniety, dalej
                taki maly miedzy kierownica a troche wiekszym, pozniej hamulec, wajcha z lewej,
                lusterko zeby siebie widziec i bieg - najwieksza wajcha z prawej. jedziemy.
              • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 01:58
                idę spać, może rano mnie olśni.
                • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 16:29
                  Gracie w to jeszcze?
                  I jakie postępy?
                  Ułożyłam pasjans z kart w domu jednego gościa i nie mogę sobie poradzić z
                  zegarem.
                  • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 17:27
                    a jak ułożyłaś tego pasjansa? ja nie mogę ruszyć żadnej karty. znalazłam zapałki
                    i kawałek kartki. przeczytałam notatki i nie wiem co dalej
                    • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 17:41
                      Na półce(tej szerszej) stoją dwie książki.Jedna to coś o alchemii, druga o
                      grach.
                      Tam jest napisane, jak ułożyć te karty. Ja nie za dobrze znam angielski, ale z
                      tego co zrozumiałam to trzeba te kart ułożyć tak, żeby w żadnym rzędzie nie
                      powtórzyły się te same figury i ten sam kolor. Mnie się udało i dostałam kod.
                      Teraz majstruję coś przy zegarze, ale mi nie wychodzi.
                      • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 17:46
                        przeczytałam, też nie umiem po francusku... ale i tak nie mogę ruszyć kart
                        • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 17:55
                          Tam jest fragment po angielsku. Musisz pojeździć kursorem po tekście to
                          zobaczysz.
                          A kartami nie możesz ruszyć, bo może nie zrobiłaś wszystkiego.
                          A czy masz pełne zbliżenie kart.Tam chyba klikało się dwa razy i dopiero po tym
                          drugim kliknięciu można było coś zrobić.
                          Jak Ci nadal nic nie wyjdzie, to napisz dokładnie co robiłaś w tym pokoju, to
                          zobaczę, czy ja zrobiłam coś innego.
                          Ewentualnie odpiszę wieczorem, bo muszę wyjść.
                          • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 18:11
                            popatrzyłam na oba zegary, zabrałam zapałki, przeczytałam obie książki (ze
                            zbliżeniem), pośmiałam się z obrazu, popatrzyłam w lustro, przeczytałam
                            notatnik, wziełam kartkę, i położyłam karty na blacie(mam zbliżenie karty w
                            rządku i miejsca na karty poniżej)
                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 17:39
                    zaczalem od nowa. i znowu ta sekretarka nie chce mi listu przzyniesc. od czego
                    to zalezy?
                    • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 17:41
                      musisz pogadać z nią przez telefon i popatrzeć na komputer
                      • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 17:43
                        no tak. przyszla. tu wszystko trzeba robic kolejno?
                        • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 17:49
                          raczej nie, ale jak wczoraj się okazało, czasem ważne są duperele...
                        • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 17:51
                          wyczytalem gdzies w internecie, ze nasz zmarly ukradl piecioro dzieci i
                          podrzucil je w pieciu wsiach dajac kazdemu po kluczu do ksiazki, w ktorej sa
                          opisane losy tego dziecka (wolne tlumaczenie). no ale ja tymczasem musze wyjsc
                          z pokoju.
                          • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 18:23
                            nie wyjde stad. mam ten glupi testament, ale jak go przeczytac??
                            • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 18:28
                              potraktuj go nożem
                              • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 18:29
                                juz probowalem. sprobuje jeszcze raz
                                • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 18:32
                                  mam go gdzies polozyc i potem ciac? czy najpierw powiekszyc i potem ciac? czy
                                  moze ciac bez powiekszania? w sumie robilem wszystko po ent razy. testament to
                                  ta koperta z niebieskiej ksiazki?
                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 18:33
                                    no poszlo...
                                    • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 18:35
                                      uff wyszedlem. tak to jest, jak sie nie umie nozem poslugiwac
                                      • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 18:55
                                        jak ci idzie?
                                        • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 19:06
                                          mam klucz do sejfu
                                          • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 19:07
                                            i jeszcze jakis kod
                                            • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 19:14
                                              no to pora otwarzyć sejf.
                                              czekam, aż mnie ktoś dogoni, bo nie mam pomysłu co dalej
                                              • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 19:28
                                                po przerwie kolacyjnej zabieramy sie do pracy
                                                • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 19:42
                                                  sejf cos sie nie otwiera. krece w rozny sbosob wg kodu z tymi t i nic. po jakie
                                                  licho to te.
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 19:45
                                                    licza sie pelne obroty, czy pojedyncze klikniecia?
                                                  • angoulene Re: cadre-jeu 01.06.05, 19:48
                                                    hilfe hilfe... ciaglem robie diamond baby. czy ktos pomoze? jedno male pytanko
                                                    zadalam crying((
                                                  • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 19:57
                                                    liczą się kliknięcia (to którym przenosisz klucz się nie liczy). ten na górze to 2
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 20:02
                                                    I co nie chcą ci się te karty układać?
                                                    Jak masz ten ekran z miejscem do układania kart,to powinno dać się nimi bez
                                                    problemu manipulować.
                                                    Nie pamiętam, czy wyjrzałaś przez okno?
                                                    Nie wiem, czy to ma jakies znaczenie, ale kto to wie?
                                                  • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 20:04
                                                    wyglądałam, obejrzałam też pisemko. nie chcą się układać i już nie rozumiem! w
                                                    tej grze naprawdę każda gupota ma znaczenie! a stało się coś jak ułożyłaś tego
                                                    pasjansa?
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 20:05
                                                    Owszem. Karty się odwróciły i pokazał się kod.
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 20:05
                                                    uff. jestem przekonany, ze to jedyna kombinacja, ktorej nie probowalem. zreszta
                                                    nawet jej nie dokonczylem i sie otworzylo.
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 20:07
                                                    no to trzeba tylko zebrac 5 kluczy po 5 wsiach.
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 20:08
                                                    A to pisemko obejrzałaś też w środku, czy tylko okładkę?
                                                    A zdjęcie tego gościa co stoi obok biurka obejrzałaś?
                                                  • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 20:15
                                                    teraz już tak i dalej nic
                                                  • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 01.06.05, 20:24
                                                    koniec na dziś. może zajrzę późnym wieczorem...
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 20:49
                                                    no wyjechalem samochodem
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 20:59
                                                    A może jeśli sobie zapisałaś stan gry w jakimś sensownym miejscu, spróbuj
                                                    jeszcze raz przejśc ten pokój od początku, czasem się tak zdarza, że za drugim
                                                    razem się udaje.
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 21:00
                                                    byliscie w sklepie z zabawkami?
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 21:05
                                                    Tak.
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 21:04
                                                    Jeszcze mi przyszło do głowy. Czy byłaś tam wyżej po schodach i stwierdziłaś,
                                                    że drzwi są zamknięte? Czy przeglądałaś swój notes?
                                                    Czy przed wejściem do budynku, na zewnątrz widziałaś psa?
                                                    A te karty na planszy do układania dotykasz kursorem i nie chcą drgnąć?
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 21:08
                                                    I jeszcze coś. Jak przeglądałaś tę gazetę z biurka w środku, to czy tylko raz
                                                    przełożyłaś kartkę, czy też dwa razy i przeczytałaś przydługi wywiad z
                                                    profesorem z którego ja zrozumiałam może z 1/20.
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 21:50
                                                    no to udalo nam sie ulozyc pasjansa i szukamy dalejsmile
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 21:53
                                                    ustawilas juz ten zegar?
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:01
                                                    No właśnie nie mogę. Na pasjansie wyszły mi cyfry 08 i 24. Myślę, że to pozycje
                                                    wskazówek, bo nawet daje się je tak ustawić. Tylko, że po ustawieniu nic się
                                                    nie dzieje. Na górze tarczy jest taki dynksik, który jak się naciśnie,
                                                    przywraca wskazówki do stanu początkowego. Na tarczy jest tez malutka kopeczka
                                                    pokazująca miejsce początkowe wskazówki godzinowej. Po co to jest nie mam
                                                    pojęcia. Oglądałam też drugi zegar. On jest pod szkłem i widzę tam tez jakby
                                                    klucz do niego. Może to jakiś klucz uniwersalny do wszystkich zegarów. Niestety
                                                    nie da sie go wziąć. Może to tylko zmyłka. Jak coś odkryjesz daj znać, bo
                                                    utknęłam na amen.
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:03
                                                    cyfry wyszly nam te same, ale tez sie nic nie dzieje. probowalismy tez ustawic
                                                    wzor z innego zegara i tez nic. zapalki tez nic nie podpalaja. moze trzeba
                                                    pojechac w inne miejsce?
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:04
                                                    U mnie się nie da, na mapie wychodzi tylko ta miejscowość.
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:09
                                                    Jeżeli dobrze znasz angielski, to spróbuj może poczytać czerwony notes
                                                    profesora z biurka. Tam było coś o pasjansie, więc może będzie jakaś inna
                                                    wskazówka. Ja niestety angielski znam piąte przez dziesiąte.
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:13
                                                    ja piate przez dwudzieste. i tak lepiej niz chinski przy innych grachsmile
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:13
                                                    ten minutnik chodzi bardzo nieregularnie. godzinnik przeskakuje co piec.
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:14
                                                    Sprawdzałam jeszcze raz ten notes. Pod datą 10.5.2002 podaje jakieś liczby, ale
                                                    nie za bardzo rozumiem o co chodzi, czy to jakiś kod?
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:20
                                                    tam jest cos o bezpiecznym mieszaniu substancji. kluczyk tez widze za szybka.
                                                    denerwuje mnie ta gra
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:24
                                                    Ale co oznaczają te liczby: cztery trzy dwa jeden?
                                                    Mnie też to denerwuje, ale się uwzięłam na nią. Może ktoś tu jeszcze dołączy z
                                                    nowym spojrzeniem na problem i coś odkryje?
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:29
                                                    w desperacji przejrzalem obcojezyczne fora i zalazlem tylko jakas wzmianke o
                                                    puzzlach, ktore trzeba rozwiazac, zeby moc sie zajac zegarem. moze zle
                                                    zrozumialem. dobrze zrozumialem, ze zagadek do konca jeszcze bez liku
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:35
                                                    Te puzzle to pewnie ten pasjans. Słowo puzzle po angielsku oznacza zagadkę,
                                                    łamigłówkę.
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:35
                                                    mamy jakis klucz. wyszlismy z domu i zagadalismy z kolesiem jeszcze raz
                                                  • angoulene Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:36
                                                    kochani!!!!!! ostatnie - mam nadzieje - moje pytanie o diamond...
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:40
                                                    zegar ustawiony. mamy kolejny kluczsmile
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:47
                                                    Jaki klucz, skąd ten klucz, jak ustawić zegar ??????
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:48
                                                    pasuje do jednej z 5 ksiag, ale tam tez jest jakis kod. oszalec mozna.
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:49
                                                    Ale skąd wziąć ten klucz i jak ustawić zegar???
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:58
                                                    wychodzisz na zewnatrz i rozmawiasz z gosciem. daje ci klucz. jak masz klucz
                                                    ustawiasz zegar wg kodu i dostajesz kolejny klucz, ktory pasuje do ksiegi
                                                  • angoulene Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:53
                                                    kalkos, no pomoz! zagrala mi muzyczka, zapalil sie na zolto drucik i mnie nie
                                                    chca wypuscic z pokoju!!
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 22:59
                                                    gdzies w tamtym watku masz podany link, jakie schematy ukladac. po prostu zrob,
                                                    jak napisane.
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 23:06
                                                    otworzylismy jedna ksiazke z mandala w srodku
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 23:07
                                                    Na zewnątrz nie ma żadnego gościa sad
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 23:14
                                                    No mam ten klucz!
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 23:19
                                                    to gratuluje
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 23:25
                                                    i jak tam dalej?
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 23:27
                                                    a te zapalki to pewnie siarka i merkury...
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 23:27
                                                    Ale tego gościa nie spotkałam.
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 23:28
                                                    masz klucz do laboratorium i ten drugi?
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 01.06.05, 23:30
                                                    a swoja droga bylem zrobic sobie kanapke i dziwnie sie czulem otwierajac w
                                                    polmroku chlebak... nie bylo zadnego kodusmile
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 23:41
                                                    Klucza do laboratorium nie mam. Udało mi się otworzyć księgę.
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 01.06.05, 23:52
                                                    Jak znalazłeś tego gościa? Jak wyszedłeś z domu to już był na zewnątrz?
                                                  • rosa_canina Re: cadre-jeu 02.06.05, 01:56
                                                    a ja nie moge ruszyc kart. zrobilam juz chyba wszystko, lacznie z pomieszaniem
                                                    skladnikow, zapaleniem kominka i takie tam w laboratorium (farmacja
                                                    zobowiazujebig_grin) ale karty nie chca drgnacsad
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 02.06.05, 09:36
                                                    wlasciwie karty daja sie bardzo latwo przeciagac. a jak weszlas do
                                                    laboratorium? mam klucz, ale nie moge wejsc.
                                                  • rosa_canina Re: cadre-jeu 02.06.05, 14:12
                                                    karty drgnely, ale dopiero jak uruchomilam gre w explorerze (musialam isc od
                                                    nowa). wiem, do ktorej ksiegi pasuje klucz, przeczytalam ksiazke na polce, ale
                                                    nie wiem co dalej.
                                                  • mimbla_x Re: cadre-jeu 02.06.05, 16:38
                                                    podczas bardzo "pracowitego" dnia w pracy otworzylam dwie ksiazki, mam dwa
                                                    kamienie, mam 30 sierpnia... chyba moge isc do domu...
                                                • mimbla_x Re: cadre-jeu 02.06.05, 11:24
                                                  probuje otworzyc ksiege - kiedy krece kluczem pokazuja mi sie kolorowe
                                                  kropeczki - jak to rozgryzc?
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 02.06.05, 11:52
                                                    poszukaj ksiazki w na polkach
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 02.06.05, 12:18
                                                    A ja cały czas nie mogę znaleźć tego gościa od klucza.
                                                  • babushka33 Re: cadre-jeu 02.06.05, 13:11
                                                    No wreszcie go znalazłam. W tej grze nie można pominąć nawet najdrobniejszego
                                                    elementu, bo nie posunie się dalej. Okazało się, że nie zrobiłam dwóch rzeczy.
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 02.06.05, 15:01
                                                    wy sobie gracie a ja musze pracowacsad wieczorem moze nadrobie. laboratorium i
                                                    kominek czekaja. no i pozostale 4 kluczesmile
                                                  • kalkos Re: cadre-jeu 04.06.05, 10:34
                                                    a jakich 2 rzeczy nie zrobilas? gram od nowa i utknalem w tym samym miejscu co
                                                    ty wowczas. nie moge spotkac goscia. poprzednio sam mi sie napatoczyl a teraz
                                                    laze jezdze klikam i nic.
                                                  • mimbla_x Re: cadre-jeu 02.06.05, 16:40
                                                    podczas bardzo "pracowitego" dnia w pracy otworzylam dwie ksiazki, mam dwa
                                                    kamienie, mam 30 sierpnia... chyba moge isc do domu
                                                  • joanna210 Re: cadre-jeu 05.06.05, 18:04
                                                    Jestem na samym początku i za Chiny Ludowe nie mogę dojśc jaka jest nazwa
                                                    użytkownika.Czy jakaś dobra dusza może mi pomóc.Brałam już nazwiska z pamiętnika
                                                    i chyba tylko ja taka tępa jestem,bo wszyscy przeszli dalej a ja stoję w miejscu
    • nie.lubie.wampirow Re: cadre-jeu 02.06.05, 17:09
      a ja cały czas tkwię nad tymi kartami.
      nie chcą się ruszyć, jakby były przyklejone.
      zrobiłam wszystko co mi radziłyście i nic!
      • rosa_canina Re: cadre-jeu 02.06.05, 17:55
        mi pomogla jedynie zmiana przegladarki. mozesz miec nie zainstalowane lub zle
        ustawione jakies opcje internetowe, ale juz w tym ci nie pomogesad
      • rabarbara Re: cadre-jeu 02.06.05, 21:38
        Witam serdecznie!

Pozwoliłam sobie dołączyć się do Was.
        Jestem w labolatorium i nie wiem jak w nim otworzyć sejf. Kod z notatnika nie
        działa w żaden sposób. Pomieszałam ze sobą jakieś składniki, ale mam też
        jeszcze zbędne, których zastosowania nie odktyłam.

Ma ktoś jakiś pomysł?
        • rabarbara Re: cadre-jeu 02.06.05, 22:24
          Sejf otworzyłam, coś tam ze sobą pomieszałam, ale zupełnie nie wiem co z tą
          wodą destylowaną.

Help!
          • babushka33 Re: cadre-jeu 02.06.05, 22:32
            Kod to 4-5-3-3-#
          • rosa_canina Re: cadre-jeu 02.06.05, 23:41
            a wyjelas klucz z zegara? to w pokoju tego prof. jak juz bedziesz miala klucz to
            jedziesz z nim do tego pierwszego sefju z ksiazkami i otwierasz nim jedna z
            nich. podpowiedz jak znajdziesz na polce.
            w razie dalszych pytan, pytajsmile
            • kalkos Re: cadre-jeu 03.06.05, 00:03
              dobry wieczor
              • rosa_canina Re: cadre-jeu 03.06.05, 00:05
                witamsmile
                • kalkos Re: cadre-jeu 03.06.05, 00:13
                  musze przejsc kawal drogi - nieszczesliwie mi sie nie zasejwowalo
                  • kalkos Re: cadre-jeu 03.06.05, 00:22
                    i oczywiscie stanalem przy sejfie. wczorajszy kod nie pasuje.
                    • kalkos Re: cadre-jeu 03.06.05, 00:26
                      co to bylo z tym sejfem. zaczynam dwojka od gory i jade wg wskazowek zegara i
                      nic
                    • rosa_canina Re: cadre-jeu 03.06.05, 00:27
                      napewno pasuje, tu kody sa uniwersalne. ktory sejf?
                      • kalkos Re: cadre-jeu 03.06.05, 00:29
                        sejf kolo wasacza. wczoraj bylo bez problemu dzisiaj nie reaguje. 1T3 i tak
                        dalej
                        • rosa_canina Re: cadre-jeu 03.06.05, 00:35
                          musi byc tak samo. tez dzis powtarzalam wszystko, bo mi firefox pozniej nie
                          dawal rady z kartami. jeszcze raz: lewy dol: 3 kreconka kluczem, prawy dol - 4,
                          gora - 1. dziala?
                          • kalkos Re: cadre-jeu 03.06.05, 00:38
                            o dzieki ci! wczoraj to mialem, dzisiaj zapomnialem
                            • kalkos Re: cadre-jeu 03.06.05, 00:40
                              a kreconka to ladne slowosmile
                              • rosa_canina Re: cadre-jeu 03.06.05, 00:42
                                big_grin
                                jest po 00:00. od tej godziny wymyslam same ladne slowasmile
                                dzialaj dalej bo nie wiem o co chodzi z ta woda.
                                • kalkos Re: cadre-jeu 03.06.05, 00:44
                                  juz chyba duzo nie zdzialam a na weekend jade do polski.
                                  • rosa_canina Re: cadre-jeu 03.06.05, 00:49
                                    ja na weekend do wilna wiec dobrze by bylo dzis skonczyc.
                                    • kalkos Re: cadre-jeu 03.06.05, 00:50
                                      no to przesuwamy sie weekendowo na wschodsmile
                                      • rosa_canina Re: cadre-jeu 03.06.05, 01:00
                                        takbig_grin
                                    • rosa_canina Re: cadre-jeu 03.06.05, 00:52
                                      no i mam wode, lece dalejsmile
      • mimbla_x Re: cadre-jeu witraz-puzzle 03.06.05, 12:08
        jak bedziecie to-to ukladac to pamietajcie, zeby wszystkie kawalki poukladac
        sobie naokolo witrazu, bo jak sie jeden pod spodem obrazka zablokuje to sie go
        nie da wyciagnac i trzeba ukladac od nowa - tak jak ja to wlasnie robie po raz
        trzeci sad - jakis maly kawaleczek gdzies mi sie zgubil...
    • rabarbara Re: cadre-jeu 03.06.05, 19:52
      No, to na chwilę obecną zrobiłam kamień w laboratorium i zawiozłam go do sejfu,
      ale nie mogę wyjść dalej, bo mam szukać jakiegoś pergaminu i poczytać o nim
      więcej. Pergamin pisany greką jest w sejfie, ale gdzie moźna się o nim czegoś
      dowiedzieć?

Macie jakieś pomysły?
      • rabarbara Re: cadre-jeu 03.06.05, 20:53
        Olśniło mnie i już znalazłam, jadę dalej
        • babushka33 Re: cadre-jeu 04.06.05, 14:22
          Jestem już blisko końca, ale nie umiem otworzyć pudełka z szyfrem. Czy ktoś
          poratuje?
          • babushka33 Re: cadre-jeu 04.06.05, 14:32
            Pokombinowałam znowu i udało się, ale nie wiem jak?
            • joanna210 Re: cadre-jeu 05.06.05, 18:11
              Jestem na samym początku i za Chiny Ludowe nie mogę dojśc jaka jest nazwa
              użytkownika.Czy jakaś dobra dusza może mi pomóc.Brałam już nazwiska z pamiętnika
              i chyba tylko ja taka tępa jestem,bo wszyscy przeszli dalej a ja stoję w miejscu
              • drzewko_szczescia Jak uruchomić ten cholerny samochód?? 05.06.05, 19:11
                Bo z tego opisu powyżej to nie działa!!
                A tak w ogóle to witam wszystkich. Ja dopiero zaczynam "pokoje".
                • rosa_canina Re: Jak uruchomić ten cholerny samochód?? 05.06.05, 21:38
                  odpalanie samochodu: wsiadasz, przestawiasz lusterko, zeby widziec siebie, po
                  prawej masz dwa przyciski, jak je zblizysz to wciskasz ten prawy a wyciskasz
                  lewy (ssanie to chyba), dalej w zblizeniu masz patrzac w lewo fragemnt
                  kierownicy i nastepny maly przycisk i nieco wiekszy. naciskasz ten maly i
                  slyszysz warkot samochodu. dalej wychodzisz z tego zblizenia i zwalniasz hamulec
                  (wajcha pod kierownica) i klikasz na wajche wystajaca z kierownicy po prawej
                  stronie. pisze z pamieci, ale to chyba tak dzialalo. sorry, ze poprzedni opis
                  nie dzialal - widac zle cos opisalam.
                  powodzeniasmile
              • rosa_canina Re: cadre-jeu 05.06.05, 21:41
                joanno, juz wiem o co chodzismile
                w pierwszym oknie w komputerze pytaja cie o login i haslo. login to twoje
                nazwisko pisane z wielkiej litery, haslo jest w notatniku. w drugim oknie pytaja
                cie, czyje akta chcesz znalezc. szukasz akt tego pana, co zmarl - zostalas o tym
                poinformowana w liscie. nazwisko tez z wielkiej litery. jesli nadal nie mozesz
                znalezc, to daj znac, wysle ci na mailasmile
                • joanna210 Re: cadre-jeu 05.06.05, 23:40
                  Dzięki rosa,ja chyba naprawde jestem tępa teraz już weszłam
              • rabarbara Re: cadre-jeu 08.06.05, 09:38
                Witam!

Mi też udało się przejść, ale nie było to łatwe. Będę wam dopingować w grze.
                Jak znajdziecie jeszcze jedną podobną gre to jestem chętna.

Pozdrawiam. R.
    • mimbla_x Przeszlam! 06.06.05, 11:22
      fajna gra smile
      wiecej takich poprosze!
      • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 17:45
        witam po weekendzie. przeszedl ktos juz do konca?
        mam problem nie moge dostac klucza do laboratorium - nie moge sotkac tego
        goscia. babuschka zdaje sie tez mialas tak samo i udalo ci sie. co zrobilas?
        • rosa_canina Re: Przeszlam! 06.06.05, 17:55
          witam rowniez. juz wrocilismy na zachod?smile
          musisz poklikac doslownie na wszystkim w pokoju u profesora, kliknij tez na te
          drzwi na wprost schodow, co sa zamkniete. ta gra juz tak jest zbudowana, ze
          jesli nie klikniesz jakiegos miejsca nie przejdziesz dalej. wiec myszka w dlon i
          do dzielasmile
          • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 18:17
            obklikalem wszystko, co sie dalo. i nic. najlepsze, ze juz raz to przeszedlemsad
            • rosa_canina Re: Przeszlam! 06.06.05, 18:39
              hmm... sama nie wiem, musiales cos przegapic, przeciez ta gra nie robi cie teraz
              w koniasmile a za okno zajrzales, karty wyjales?, ksiazki, zegar, zdjecie, lustro?
              aa - juz wiem chyba: otworz pamietnik profesora i przewertuj kartki. chyba na
              ostatniej jest cos o tym laboratorium. jak na nia klikniesz to costam sam do
              siebie powiesz. ("hmm, laboratorium costam costam costam") wtedy przychodzi
              ogrodnik z kluczem.
              • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 18:47
                badziewie jakies, wszystko przeczytalem do ostatniej deski. obklikalem
                wszystkie przedmioty. gadalem z wasaczem i nadal nic. coz trudno. wietrze jakis
                spisek.
                • rosa_canina Re: Przeszlam! 06.06.05, 18:58
                  ale kliknales na ta strone i pojawil sie dymek mowiacy, ze znalazles
                  laboratorium? bo to jest wazne. ja bez tego nie dostalam klucza.
                  • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 19:10
                    pamietnik, to jest ta ksiazka, ktora mam w inwentarzu? mam tam jedna luzna
                    kartke. przeklikalem do konca. na ostatniej stronie jest wpis z 27 wrzesnia
                    2002 roku ale zaden dymek sie nie pojawia niestety.
                    • rosa_canina Re: Przeszlam! 06.06.05, 19:15
                      mowie o tej ksiazce w czerwonej okladce ktora wyjmuje sie z biurka. to jest
                      pamietnik profesora i na przedostatniej chyba stronie (na pewno strona po lewej)
                      costam wypisuje o laboratorium. jak na nia klikniesz to pisalam co bedzie.
                      • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 19:19
                        rosa. pieknie dziekujesmile trzeba bylo kliknac na konkretny akapit. mam tego
                        goscia. ufff
                        • rosa_canina Re: Przeszlam! 06.06.05, 19:23
                          no to dzialaj dalej, ja czekam gdzies przed jakims domkiem na odludziusmile i
                          zapamietaj co pani ze sklepu bedzie mowila o kluczu do tego domku, bo ja nie
                          sluchalam uwaznie i teraz nie wiem gdzie szukacsmile
                          • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 19:25
                            trzeba bylo jeszcze cos zrobic, zeby wejsc do tego laboratorium? mam klucz ale
                            drzwi sie nie otwieraja
                            • rosa_canina Re: Przeszlam! 06.06.05, 19:27
                              no klikasz na klucz, potem na ikonke z tymi zebatkami (obok "menu") i na zamek i
                              wchodzisz.
                              • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 19:29
                                jakiegos pecha mam. robie dokladnie tak i sie nie otwieraja.
                                • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 19:31
                                  bo klucz jest przeciez do tych bialych drzwi?
                                  • rosa_canina Re: Przeszlam! 06.06.05, 19:45
                                    klucz od ogrodnika jest do laboratorium. wszedles?
                                    • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 20:13
                                      no wlasni nie moge tych glupich drzwi otworzyc. pewnie znowu czegos nie
                                      kliknalem. oszaleje z ta gra. a najgorsze, ze sam ja wynalazlem - na wlasna
                                      zgubesmile
                                      laboratorium jest za tymi bialymi drzwiami na pietrze?
                                      • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 20:14
                                        ale tlumok ze mnie. probowalem ciagle w tym samym zlym miejscu.
                                        • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 20:38
                                          ogien rozpalilem, sejf otworzylem, substancje nasypalem jeszcze tylko wody
                                          potrzebuje
                                          • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 20:42
                                            jak odkrecic te wode? musze wyjsc z laboratorium?
                                            • rosa_canina Re: Przeszlam! 06.06.05, 20:57
                                              tak. podpowiedz, ile masz dodac wody masz w odpowiedniej ksiazce ktora lezy w
                                              sejfie u wasacza. musisz najpierw znalezc klucz w pokoju profesora. i tu sie
                                              zaczyna zabawa z kartami i zegarem.
                                              • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 21:02
                                                aha. ale ja juz raz ulozylem karty i zegar. hm
                                                • rosa_canina Re: Przeszlam! 06.06.05, 21:04
                                                  a kluczyk dostales? skoro tak, to jedziesz do wasacza i i dzialasz z ta ksiazka.
                                                  • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 21:08
                                                    kluczyk juz dostalem. problem mam z tym, ze tej glupiej wody nie moge odkrecic
                                                  • rosa_canina Re: Przeszlam! 06.06.05, 21:13
                                                    nie odkrecasz zadnej wody. jedziesz z kluczykiem z zegara do wasacza i szperasz
                                                    w ksiazce zeby sie dowiedziec ile jej potrzeba.
                                                  • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 21:15
                                                    ty mowisz o tym kluczu za szklana bania? jesli tak, to bania ta absolutnie nie
                                                    daje sie rozbic
                                                  • rosa_canina Re: Przeszlam! 06.06.05, 21:30
                                                    ukladasz karty i pojawia ci sie liczba. to jest godzina, ktora masz ustawic na
                                                    zegarze pod obrazem a po ustawieniu tej godziny klikasz na taka czarna kropke
                                                    ktora jest tuz pod godzina 12. wtedy dostajesz kluczyk do ksiazki, ktora lezy w
                                                    sejfie u wasacza.
                                                  • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 21:37
                                                    dzieki, ale karty juz dawno ulozone, godzina 08 24 ustawiona, ksiega z sejfu
                                                    otwarta, a mi chodzi o wode z laboratorium. chyba na dzisiaj wystarczy...
                                                  • rosa_canina Re: Przeszlam! 06.06.05, 21:41
                                                    ech. musimy jakis bardziej jasy sposob komunikowania sie obmyslecsmile
                                                    jak jestes w laboratorium to masz 3 zlewki i przelewasz z najwiekszej do innych
                                                    wode?
                                                  • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 21:46
                                                    ale jak, tej najwiekszej nie moge wcale ruszyc tylko pojawia sie pytajnik z
                                                    kursorem hmm
                                                  • rosa_canina Re: Przeszlam! 06.06.05, 21:52
                                                    tak jakos przy podstawie tej duzej pojawi ci sie troche dziwny kursor (jakas
                                                    reka czy cos - pojecia nie mam). klikasz i pozniej klikasz na pusta zlewke -
                                                    woda sie przeleje. czyli najpierw wskazujesz zlewke, z ktorej wody ulewasz,
                                                    potem ta do ktorej przelewasz. dziala?
                                                  • kalkos Re: Przeszlam! 06.06.05, 21:59
                                                    niestety klikam i klikam, zaden kursor inny niz wczesniej mi sie nie pokazuje,
                                                    tylko ciagle ten napis, ze to woda destylowana...
                                                  • rosa_canina Re: Przeszlam! 06.06.05, 22:15
                                                    ok, ustalmy fakty. czy jak klikasz na stol w laboratorium (czy na zlewki - nie
                                                    pamietam dokladnie) to pojawia ci sie zblizenie 3 zlewek, od lewej wielka -
                                                    pelna, srednia i mala, obie puste?
                                                  • rosa_canina Re: Przeszlam! 06.06.05, 22:21
                                                    kalkos, sprawdz poczte.
                                                  • kalkos Re: Przeszlam! 07.06.05, 15:39
                                                    no wlasnie zblizenie mi sie nie pokazuje. wydaje mi sie, ze musze z
                                                    ta "miedzia" pokombinowac
      • rosa_canina instrukcja przelewania wody=> 06.06.05, 22:34
        1 to pierwsza zlewka z lewej (najwieksza, pelna), 3 to pierwsza z prawej
        (najmniejsza, pusta). przelewamy:
        1->2
        2->3
        3->1
        2->3
        1->2
        2->3
        3->1
        2->3
        1->2
        2->1
        moze jest prostrzy sposob, nie bede teraz szukacsmile
        • kalkos Re: instrukcja przelewania wody=> 07.06.05, 15:35
          bardzo dziekuje za maila. problem w tym, ze nie moge "zlapac" tych zlewek. poza
          tym mam kawalek miedzi chyba nieznanego mi przeznaczenia, ktorego na twoim
          obrazku juz nie ma. moze musze go wiec gdzies wcisnac. poszukam jeszcze przez
          chwile a potem wieczorem dalej. pzdr
          • rosa_canina Re: instrukcja przelewania wody=> 07.06.05, 19:05
            wszystkie te chemikalia musisz polaczyc, zeby produkt mial kolor taki seledynowy
            jak na focie z maila. moze to dlatego nie mozesz dostac sie do tej "zagadki" z woda.
            • kalkos Re: instrukcja przelewania wody=> 07.06.05, 19:31
              ja mam juz ten stozek seledynowy, jak na obrazku od ciebie. zostala mi jednak
              ta czesc, ktora opisana jest jako log.
              na jakims forum znalazlem opis:
              Approach the table. You see:
              Three beakers.
              Click on the one to the right.
              You find distilled water at last!
              That'll come in handy later.
              Some Mercury.
              Take the mercury.
              (Note: Zoom out and pay close attention to the area to the right of the
              beakers. The cursor transforms itself into a hand but the area covered by it is
              very small. Move the cursor very carefully over the whole area, until you find
              the mercury.)
              czyli nie mam rteci.
              poza tym mam dwie niepolaczone czesci kartki. jak udalo ci sie to zrobic?
              • kalkos Re: instrukcja przelewania wody=> 07.06.05, 19:32
                uff polaczylem kartki. moze cos ruszy
                • kalkos Re: instrukcja przelewania wody=> 07.06.05, 19:34
                  no i ruszylo sie. po prostu trzeba bylo polaczyc obie kartki i kliknac na nie.
                  dzialam dalej. ze znalezionego forum wynika, ze jestem gdzies w 1/4 drogi takze
                  jest co robic.
                  • rosa_canina Re: instrukcja przelewania wody=> 07.06.05, 19:54
                    ja nadal nie mam klucza do domku na dzialce wiec czekam, az dolaczyszsmile
                    • kalkos Re: instrukcja przelewania wody=> 07.06.05, 20:29
                      powiedz, jakie sa proporcje tej wody do uzyskania? w tej ksiazce jakas
                      angielska poezja a nie chce patrzec na podamy wyzej schemat
                      • kalkos Re: instrukcja przelewania wody=> 07.06.05, 20:31
                        a juz sie udalo
                        • kalkos dalej 07.06.05, 20:46
                          kamien w sejfie. mam cos, co sie nazywa log, otwarty listy, kartke z napisem,
                          wskazowke zegara i kombinuje dalej
                          • rosa_canina Re: dalej 07.06.05, 20:53
                            ten kamien co go w labolatorium zrobiles myk do sejfu, a kartka z napisem
                            "Salcostam" (chyba, juz nie pamietam) klikasz na ten pergamin co jest w sejfie
                            po grecku i wtedy bedzie po angielsku. jesli zrozumiales co ja wlasnie napisalamsmile
                            powodzenia
                            • kalkos Re: dalej 07.06.05, 21:03
                              dzieki o znowu ciut utknalem
                              • kalkos Re: dalej 07.06.05, 21:05
                                duzo dalej jestes?
                                • kalkos Re: dalej 07.06.05, 21:07
                                  wchodze do nr 10
                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 21:13
                                    dostalem klucz od pani z zabawkowego
                                    • rosa_canina Re: dalej 07.06.05, 21:20
                                      radze zapamietac nazwy instrumentow jakie wisza na scianiesmile
                                      • kalkos Re: dalej 07.06.05, 21:27
                                        juz wiem po cosmile
                                        • rosa_canina Re: dalej 07.06.05, 21:29
                                          masz czy mam podeslac?smile
                                          • kalkos Re: dalej 07.06.05, 21:34
                                            zeskanowac?
                                            • kalkos Re: dalej 07.06.05, 21:41
                                              ok, instrumenty
                                              ulozone
                                              • kalkos Re: dalej 07.06.05, 21:56
                                                mam haslo ulozone na kartce i znowu pobladzilem...
                                                • rosa_canina Re: dalej 07.06.05, 22:08
                                                  mow jasniej: w jakim momencie wlasciwie jestes?
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 22:12
                                                    wpisalem na kartce wyrazy, mam haslo (cos tam na p), dwie kartki z haslami,
                                                    klucz, ksiazke, kartke ze zdjecie. wasacz trzyma ksiazke a sprzedwczyni mowi mi
                                                    do widzenia
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 22:16
                                                    ja sie zastanawiam tylko, kto przeszedl te gre. niech sie prosze zamelduje i
                                                    powie, jak to zrobil. zakladalem gre na jedem mily wieczor a to juz tydzien
                                                    mija...
                                                  • rosa_canina Re: dalej 07.06.05, 22:39
                                                    no to mamy mily tydziensmile
                                                    hasla nie rozgryzlam. mowisz o tej kartce z literkami w zlej kolejknosci, co po
                                                    podpaleniu costam sie w niej zmienia (cos w rodzaju gry w wisielca) i na dole
                                                    kwadraciki na haslo? jesli tak to o mala, ale mala, podpowiedz prosze, skad
                                                    wiesz jakie slowa z tych literek ulozyc.
                                                    a klucz do domku na dzialce masz?
                                                  • babushka33 Re: dalej 07.06.05, 22:39
                                                    Ja się przyznam ,że przeszłam przy pewnej pomocy.Znalazłam dokładny opis gry w
                                                    necie. Wpisałam w googla tytuł i mi wyszło. Oczywiście po angielsku. Ponieważ
                                                    jak wspomniałam, nie znam zbyt dobrze angielskiego, to miejscami musiałam się
                                                    troszkę pomęczyć, ale się udało.
                                                    Jak sobie sam nie poradzisz to mogę podać stronę.
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 22:48
                                                    no fajnie. tez mam jakis opis po angielsku, a ze jak napisalem rozumiem piate
                                                    przez dwudzieste to tkwiesmile
                                                    z tamtej strony mam tez, wyrazy, ktore trzeba wpisac na kartce latwopalnej. i
                                                    moze wlasnie za kare (bo np. zla kolejnosc) nie moge ruszyc dalej.
                                                    podam dla zainteresowanych link:
                                                    home.hetnet.nl/~riky44/a/atlantzone.htm#music
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 22:49
                                                    rosa.
                                                    klucz jakis mam (dostalem od sprzedawczyni), ale nie wiem czy do otwierania
                                                    altanki. podpowiedzi do hasla nie moge dac, bo sam sciagnalem.
                                                  • rosa_canina Re: dalej 07.06.05, 22:54
                                                    sprzedawczyni mowila, ze klucz jest gdzies na tej dzialce. gdzie utknales?
                                                  • babushka33 Re: dalej 07.06.05, 22:52
                                                    A co to za kartka łatwopalna? Przypomnijcie mi w którym była miejscu, to może
                                                    coś pomogę. Ze mną jest coś takiego, że jak przejdę grę to natychmiast
                                                    zapominam jak ją przechodziłam. Podziwiam ludzi, którzy potrafia napisać
                                                    solucję do gry.
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 22:55
                                                    smile tzn. ja juz wszystko na kartce wpisalem ale stoje zaraz potem. vide moje
                                                    poprzednie posty. a swieczka jest na stoliku w pokoiku w mieszkaniu pod nr 10-
                                                    tym
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 22:58
                                                    no i wlasnie otworzylem pudelko spod 10-tki
                                                  • babushka33 Re: dalej 07.06.05, 23:05
                                                    To chyba niedługo będziesz układał hasło z książki , która jest w domku na
                                                    działce.
                                                  • rosa_canina Re: dalej 07.06.05, 23:07
                                                    do drzwi tego domku dotarlam w czwartek, pozniej wycieczka na wschod i teraz nie
                                                    wiem codalej. nie mam klucza do tego domku i nie wiem jakie hasla ulozyc na
                                                    kartce (nie pamietam skad ona)
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 23:12
                                                    hasla moge ci wyslac na maila (zobacz jak chcesz), ale zdradz najemnice
                                                    szachownicy. podroze na wschod nie robia dobrzesmile mam podobnie
                                                  • rosa_canina Re: dalej 07.06.05, 23:17
                                                    skrzyneczke otwiera sie tak:
                                                    musisz ja miec obkrecona i w takiej pozycji, ze jak klikniesz tak troche ponizej
                                                    gornego lewego roku to ci sie odsunie lekko jedna deseczka. to samo robisz z
                                                    dolnym prawym i chyba dalej gorny prawy i dolny lewy. jakos tak na skos. wtedy
                                                    bedzie ci sie otwierac powoli. jak dojedziesz do momentu, w ktorym te deseczki
                                                    ci sie maksymalnie wysuna to je tez w kolejnosci na skos wsuwaj. znow nie wiem
                                                    czy wystarczajaco jasno to opisalamsmile
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 23:24
                                                    nie za bardzo rozumiem "na skos wsuwaj". oslania sie kawalek zaslonki i zaraz
                                                    zamyka
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 23:26
                                                    ok. juz wyciagnalem kartke
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 23:26
                                                    i kluczyksmile
                                                  • rosa_canina Re: dalej 07.06.05, 23:28
                                                    no nie! opowiadaj dokladnie skad masz kluczyk. i wysylaj te haselka na maila -
                                                    poddaje siesmile
                                                  • rosa_canina Re: dalej 07.06.05, 23:29
                                                    a - i jaka kartka byla w tej skrzyneczce?
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 23:33
                                                    kartka to falszywy alarm. tak mi brzeknelo tylko. a kluczyk byl jak ulozylem
                                                    szachownice. a haslo masz na mailu gazetowym
                                                  • rosa_canina Re: dalej 07.06.05, 23:34
                                                    dzieki za haslo ale jak je wpisuje to nic sie nie dziejesad cos pozniej trzeba
                                                    zrobic? i do czego kluczyk?
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 23:35
                                                    a jak sie dostalas do tego domku/altanki?
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 23:37
                                                    to jest haslo do kartki latwopalnej i wyrazy sie przekraslaja na czerwono. nie
                                                    mam pojecia po co one. a kluczyki to mam dwa. jeden stary drugi z pudelka
                                                    szachowego
                                                  • rosa_canina Re: dalej 07.06.05, 23:40
                                                    kluczyk to do ksiazki u wasacza jest. starego zadnego nie wiedze albo nie
                                                    pamietam. z haslem juz wiem. do domku sie nie dostalam bo nie moge znalezc klucza.
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 23:42
                                                    a widzialas ten domek?
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 23:43
                                                    i ja tez mam tylko jeden kluczyk (dwie ksiazki otworzone)
                                                  • rosa_canina Re: dalej 07.06.05, 23:46
                                                    ja mam swoj pamietnik, mapke, ta latwopalna kartke z odkrytym haslem, kartke z
                                                    napisem sator, wyrwane zdjecie tego profesora, kartke z napisem vitriolum i
                                                    ksiazke tego pisarza. stoje przed domkiem i nie wiem skad mam wziac klucz.
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 23:57
                                                    to palaczmy inwentarzesmile mam wszystko, to co ty plus kluczyk wyjety z pudelka
                                                    szachowego i nie wiem, jak dojsc do domku...
                                                  • kalkos Re: dalej 07.06.05, 23:58
                                                    polaczmy mialo bac
                                                  • kalkos Re: dalej 08.06.05, 00:02
                                                    i prosze napisz gdzie jest ten domek i jak tam doszlas
                                                  • kalkos Re: dalej 08.06.05, 00:10
                                                    ide spac. dobranoc
                                                  • rosa_canina Re: dalej 08.06.05, 00:14
                                                    nie pamietam co wyjelam z pudelkasad do domku prosto - wchodzisz do samochodu i
                                                    jedziesz. slodkich snow.
                                                  • babushka33 Re: dalej 08.06.05, 00:18
                                                    Aby znaleźć klucz do domku trzeba podejść do takiego kranu z wodą pod drzewem.
                                                    Na tym drzewie wisi dzbanek i tam jest kluczyk.
                      • gumowe_ucho Re: instrukcja przelewania wody=> 19.08.05, 13:55
                        Witam wszystkich,a zwłaszcza tych,którzy przeszli laboratorium.
                        Siedzę tu drugi dzień i za żadne skarby nie idzie mi z tą wodą destylowaną.
                        Pomoże ktoś ?
                        • kalkos Re: instrukcja przelewania wody=> 19.08.05, 16:14
                          a z czym masz dokladnie problem? w poprzednich postach sprawa jest dosyc
                          szczegolowa omowiona. moze czegos nie zrobiles?
                          • gumowe_ucho Re: instrukcja przelewania wody=> 19.08.05, 17:20
                            Przeczytałam wszystkie posty chyba po sto razy.Mam ten stożek seledynowy, chyba
                            wszystko połączone jak trzeba, a woda destylowana ani drgnie.Tylko ten znak
                            zapytania i radosny okrzyk pana( chyba znienawidzę francuski) sad
                            Aktualnie nie gram , chwilowo odpoczywam.Żeby od nowa dojść do tego
                            laboratorium trzeba jednak trochę czasu. Będę wdzięczna za każdą dodatkową
                            wskazówkę.
                            • kalkos Re: instrukcja przelewania wody=> 19.08.05, 19:58
                              ale zawsze mozesz zapiac status gry w prawie dowolnym miejscu. tez gry nie
                              skonczylem mam zapisane gdzies daleko. nie bardzo potrafie pomoc, sam mialem
                              potezne problemy w tym miejscu i juz nie pamietam, jak z nich wybrnalem
                              • rosa_canina Re: instrukcja przelewania wody=> 19.08.05, 21:18
                                ucho, napewno czegos nie kliknelas - ta gra juz tak jest dziwnie skonstruowana,
                                ze jak nie klikniesz, to nie idzie dalej. strasznie dawno w to gralam i juz nie
                                pamietam, co po kolei trzeba bylo robic. rozumiem, ze nie mozesz dostac sie do
                                tego przelewania wody, tak? a przeczytalas pamietnik (albo list) dokladnie i
                                kliknelas na odpowiednia strone - tam bylo cos o tym, ze potrzeba odpowiednia
                                ilosc wody. u znajomego wlasnie to blokowalo. tak czy owak czytaj ten watek - tu
                                jest prawie wszystko (do pewnego momentu - kalkos, ten nie przeszlam do konca,
                                gdzie stanales?)
                                • gumowe_ucho Re: instrukcja przelewania wody=> 20.08.05, 06:00
                                  Dzięki Rosa i Kalkos za odpowiedź.Wydaje mi się,że kliknęłam wszystko n-razy,
                                  ale pewnie tylko tak mi się wydaje.Będę próbować dalej,bo nie daje mi to
                                  spokoju wink ,mam nadzieję,że nie rozwalę z nerwów czegoś......

pozdrawiam
                                • kalkos do rosy 20.08.05, 11:06
                                  rosa, o ile pamietam stanalem, gdzies niedaleko ciebiesmile mam zapisany stan gry,
                                  kiedys do niej wroce. na pewno
                                  • rosa_canina Re: do rosy 20.08.05, 17:00
                                    kalkos, daj mi wtedy znac, tez mam niezalatwione rachunki z ta gierkasmile caly
                                    czas czekam, az ktos odpowie na moje ostatnie pytanie w tym watku - co jest nie
                                    tak z ta skrzynka?? heh
    • rabarbara Re: cadre-jeu 08.06.05, 18:27
      Witam!

Udało mi się przejść, ale nie było to łatwe. Będę wam dopingować w grze.
      Jak znajdziecie jeszcze jedną podobną gre to jestem chętna.

Pozdrawiam. R.
      • kalkos Re: cadre-jeu 08.06.05, 19:35
        rosa. dotarlem do domku i szukam kluczyka. ale najpierw dziecku pana kuleczke
        poczytam
        • rosa_canina Re: cadre-jeu 08.06.05, 19:53
          mam juz kluczyk i szwedam sie po domku.
          • kalkos Re: cadre-jeu 08.06.05, 20:05
            tez mam kluczyk i szwedam sie po domkusmile otworzylas te ksiazke? tylko a daje
            sie wpisac
            • rosa_canina Re: cadre-jeu 08.06.05, 20:10
              otworzylam ksiazke i wzielam zmywaczek ze zlewu. masz jakis pomysl na ta ksiazke?
              • kalkos Re: cadre-jeu 08.06.05, 20:16
                zmywaczek zamoczylem w wodzie i dalej stoje
                • rosa_canina Re: cadre-jeu 08.06.05, 20:25
                  to stoimy razem. mozna jeszcze otworzyc piecyk i jedna strone komodki,
                  pozachwalac kominek i chyba tyle. masz cos jeszcze?
                  • kalkos Re: cadre-jeu 08.06.05, 20:33
                    Moge jedynie zacytowac tekst angielskiej solucji, z ktorej nic nie rozumiem:
                    The puzzle is a square crossword with 8 letters in each row and column.
                    The hints for the solution are in Philémon's Book. I hope you wrote down the
                    riddle!
                    Here it is: "Neither lying nor standing, to find me just follow, the bishop's
                    diagonal, with lengthy strides and there will be light."
                    Well, looks like you'll have to "read" the crossword in diagonal.
                    There is no way you'll read the whole crossword if you start at either top left
                    or bottom right corners.
                    So, you'll have to start at either end of the other two corners.
                    You will easily see that the top right corner already shows the word "What" if
                    you start always from left to right as if you were actually reading in
                    diagonal.
                    The whole message would be: "WHAT YOU ARE LOOKING FOR IS IN THE FIREPLACE.
                    UNDER A STONE IS YOUR INHERITANCE."
                    But just reading doesn't solve the puzzle and clicking on every letter in the
                    proper sequence doesn't help either.
                    Well, then try to "separate" the words...click on the first and last letter of
                    each word and you'll see them showing up on the left side. TADAAM!
                    • kalkos Re: cadre-jeu 08.06.05, 20:38
                      chyba mam zasade. klikasz o lewego gornego rogu po skosach angielski tekst
                      • kalkos Re: cadre-jeu 08.06.05, 20:41
                        pojawiaja mi sie po lewej stronie kolejne litery, ale nie tworza sensownej
                        calosci
                        • rosa_canina Re: cadre-jeu 08.06.05, 20:46
                          pojawiaja sie, pojawiajasmile
                          zaczynajac od prawego gornego rogu klikasz na pierwsza i ostatnia litere kazdego
                          z wyrazow zdania, ktore jest napisane wielkimi literami w tej wklejonej przez
                          ciebie solucji. beda ci sie te wyrazy pojawiac na lewej kartce. pozniej
                          uslyszysz to wspomniane "tadam" i ruszaj do kominka.
                          masz juz?
                        • kalkos Re: cadre-jeu 08.06.05, 20:47
                          ok. musze uciekac. napisz, jak uda ci sie rozgryzc zasade. moze zajrze pozniej
                          • kalkos Re: cadre-jeu 08.06.05, 20:48
                            zrobie, jak wroce - juz nie zdazesmile
                            • kalkos Re: cadre-jeu 08.06.05, 20:54
                              jeszcze zrobilem. wypucowalem kamienie. reszta pozniej
                              • rosa_canina Re: cadre-jeu 08.06.05, 20:59
                                smile
                                ta gra wciaga
                                • pinkpanther Re: cadre-jeu 10.06.05, 00:01
                                  ja właśnie przeszłam do końca, ale z pomocą pełnego walkthrough
                                  tego sie nie da przejść samemu chyba że w parę lat wink
                                  • blecku Zaczynam 10.06.05, 10:46
                                    Mam problem z hasłem do komputera. Wpisuje 36rg i nazwisko i nic. Help!!!
                                    • rosa_canina Re: Zaczynam 10.06.05, 13:20
                                      nazwisko z wielkiej litery i 36RG
                                      • kalkos Re: Zaczynam 10.06.05, 13:35
                                        rosa przeszlas juz?
                                        • rosa_canina Re: Zaczynam 10.06.05, 18:08
                                          nie, jestem przy witrazu. ale poniewaz we wtorek mam egzamin, wiec chyba zrobie
                                          sobie krotka przerwe. no chyba, ze nie bde mogla sie powtrzymacsmile
                                          a ty gdzie jestes?
                                          • kalkos Re: Zaczynam 10.06.05, 19:16
                                            jestem przy witrazusmile ale zrobilem sobie krotka przerwe. no chyba, ze nie
                                            wytrzymam.
                                            • rosa_canina Re: Zaczynam 16.06.05, 11:46
                                              mam problem: nie moge otworzyc kasetki (od wasacza, juz wiem, ze jestem synem
                                              tego goscia itp) znam kod ale jak go utawiam to nic sie nie dzieje - moze mi
                                              ktos pomoc?
                                              • kalkos Re: Zaczynam 16.06.05, 15:25
                                                a jak tam egzaminsmile
                                                kasetki z takimi przesuwanymi polami?
                                                ja stanalem w warsztacie malarskim, farby nie chca mi sie mieszac
                                                pzdr
                                                • rosa_canina Re: Zaczynam 16.06.05, 16:32
                                                  z egzaminu 4big_grin
                                                  ja juz ta malarke przeszlam. gdzie utknales?
                                                  • kalkos Re: Zaczynam 16.06.05, 19:03
                                                    przy mieszaniu wody i barwnikow do formy z mandala. nijak nie daja sie
                                                    powiekszyc i zmieszac.
                                                  • rosa_canina Re: Zaczynam 16.06.05, 20:24
                                                    rozumiem, ze ten bezowy piasek juz rozsypales na tej formie i masz barwniki,
                                                    miseczke i wode w jednym okienku wyswietlona. zeby nakladac barwnik na ta forme,
                                                    musisz brac podwojna dawke. zeby miec czerwony bierzesz dwa razy czerwony, zeby
                                                    miec pomaranczowy - raz czerwony i raz zolty. woda zmywasz barwnik. dziala?
                                                  • kalkos Re: Zaczynam 16.06.05, 20:42
                                                    zaraz sprobuje. dzieki
                                                  • kalkos Re: Zaczynam 16.06.05, 20:52
                                                    no wlasnie nie chca mi sie otworzyc w jednym oknie. mam miseczke z woda,
                                                    pudelko i barwniki. klikam na nie w roznych konfiguracjach i nic. stanalem juz
                                                    przy tym tydzien temu i zadnych postepow.
                                                  • kalkos Re: Zaczynam 16.06.05, 21:02
                                                    czegos pewnie nie zrobilem. wczesniej znalazlem roznice miedzy obrazkami i
                                                    wymalowalem napis na akwareli. piasek mam rozsypany w pudelku.
                                                  • kalkos Re: Zaczynam 16.06.05, 21:03
                                                    moze musi byc jakies specjalne tlo?
                                                  • rosa_canina Re: Zaczynam 16.06.05, 21:35
                                                    piasek do pudelka. potem laczysz (chyba musisz miec ustawione w opcjach te kolka
                                                    zebate) wode, to pudelko, farbki - nie pamietam w jakiej kolejnosci. probuj. ja
                                                    juz koncze na dzis - przeszlam pare gierek, w ktore graliscie podczas mojej
                                                    nieobecnosci i musze odpoczac od monitorasmile
                                                    powodzenia
    • blecku Re: cadre-jeu 17.06.05, 17:14
      Powiedzcie mi jaka jest nazwa użytkownika, bo nic mi nie wychodzi, Zaczęłam
      grać i mi nie wychodzi te zaczynanie, boje się co będzie potem,
      • kalkos Re: cadre-jeu 17.06.05, 18:02
        przejrzyj pierwsza setke. powinna byc podpowiedz. potem tez nie bedzie latwo a
        gra jest dluuuga
        • rosa_canina szkatulka w cz.5 19.06.05, 20:59
          znam (chyba) kombinacje, ale nie moge otworzyc tej szkatulki. juz pare dni sie
          nad tym mecze? czy moze ktos mi pomoc? skoro jestem tak daleko to nie moge sobie
          tej gry odpusicsmile
          • rosa_canina Re: szkatulka w cz.5 29.08.05, 00:27
            heh - sama sobie pomoglam i szkatulke otworzylamsmile
            kalkos, grasz?big_grin
            • rosa_canina koniec;D 29.08.05, 02:36
              ufff - no wreszcie!
              • kalkos Re: koniec;D 29.08.05, 18:51
                fanfary bija, dzwony graja! najdluzsza gra na tym forum pokonanasmile wyrazy
                uznania
                ja niestety nie mam czasu. pracuje nad wystawa i mam mysli na templariuszach
                skoncentrowanesmile
    • malgosiaaa1 Re: cadre-jeu 20.09.05, 11:02
      SUPER!! MĘCZYŁAM SIĘ 4 DNI, BEZ PODPOWIEDZI W KRYTYCZNYCH MOMENTACH FAKTYCZNIE
      BYŁOBY CIĘŻKO, ALE OSTATECZNIE UDAŁO SIĘ!!!! proszę więcej takich gierek jeśli
      ktoś wie gdzie je można znaleźćsmile)))
    • kotek179 Re: cadre-jeu 23.09.05, 00:04
      Hej, to moze mi tez pomozesz??? mam problem z ulozeniem wskazowek na zegarze,
      za zadne skarby nie moge tego rozgryzc uncertain a klucza tez nie umiem wydostac
      błagam pomozcie
      • malgosiaaa1 Re: cadre-jeu 23.09.05, 09:57
        no jesli to te wskazowki u osemina (czy jak mu tam bylowink) to najpierw trzeba
        ulozyc karty w tego dziwnego pasjansa no i pod nimi bedzie godzina i na ta
        godzine wskazowki daja sie wtedy ulozyc bez problemu, po czym nalezy wcisnac
        ten maly przycisk nad 12winkpowodzenia!
    • strompka Re: cadre-jeu 23.09.05, 13:52
      Minelo troche czasu zanim znalazlam klucz........... A obklikalam
      wszystko...... Kto by pomyslal
    • nritchie Re: cadre-jeu 14.05.06, 16:29
      Heeeelp!

Nie moge zalogowac sie do komputera, probowalam juz wszystkich kombinacji,
      wpisywalam "Canches" jako login, a "36RG" jako haslo i NIC!!
      • night-in-gale Re: cadre-jeu 14.05.06, 20:52
        Login to nazwisko właściciela pamiętnika...ja szukam testamentu do znudzenia ;/
        • nritchie Re: cadre-jeu 14.05.06, 21:32
          wlascicielem pamietnika jest facet o nazwisku "Grandcoeur", ale wciaz wyskakuje
          mi "bad login/password"!

jakie trzeba wpisac nazwisko? help!!
          • night-in-gale Re: cadre-jeu 14.05.06, 21:55
            Login: ' Grandcoeur ', hasło: ' 36RG ' - mi wskakuje, tylko trzeba dokładnie tak
            napisać...później nazwa customera, czyli ' Canches ' powodzenia
            • nritchie Re: cadre-jeu 14.05.06, 22:04
              dzieki, jednak wielkosc liter ma naczenie wink
              dobra lece dalej, mam juz testament
              • nritchie Re: cadre-jeu 16.05.06, 08:23
                wow! przeszlam cala gre, ale przyznaje, ze w wielu sytacjach musialam korzystac
                z solucji.... inaczej przejscie gry zajeloby mi miesiace!

b. fajny epilog, jest kilka opcji zakonczenia wink
                • kalkos Re: cadre-jeu 16.05.06, 12:15
                  gratulacjesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka