Dodaj do ulubionych

Outlook - plugin do Usenetu

26.06.06, 21:57
Witam!

Kiedys widzialem taki plugin do Outlooka, ktory pozwalal go minimalizowac do
tray`a i robil tak, ze jak sie odpowiada na post, to cytat od razu dzie do
gory, a kursor pod cytat. Poza tym jeszcze cos tam dawal.

Nie wie ktos jak sie nazywala ta wtyczka? Albo jakies podobne?
Obserwuj wątek
    • neder Re: Outlook - plugin do Usenetu 26.06.06, 23:09
      Prawdę mówiąc trochę śmieszny jest Twój post. Sam chyba nie wiesz, czego chcesz.
      Bo niby czemu ten plugin ma być tylko do usenetu? I że niby co? Taki jeden
      plugin do tych wszystkich zupełnie odrębnych funkcji? Nie wiem czy tak się da. O
      minimize to tray było na tym forum setki razy, więc może skorzystaj z
      wyszukiwarki podczas czekania na odpowiedż?

A co do tego:

> i robil tak, ze jak sie odpowiada na post, to cytat od razu dzie do
      > gory, a kursor pod cytat.

To zwykły Ctrl+End

> Poza tym jeszcze cos tam dawal.

Tu Ci chyba nikt nie podpowie.
      • kell99 Re: Outlook - plugin do Usenetu 26.06.06, 23:18
        Powodzenia w lataniu uupslooka. Ten program ma gdzies cala netykiete. Sciagnij
        cos porzadnego, chociazby Thunderbirda...
        • neder skorzystam z okazji... 26.06.06, 23:22
          kel99, dziecko neostardy (to ostatnio modne pojęcie na gazeta.pl...) ma pytanie
          - dlaczego odpowiedź ma być pod cytowanym tekstem?
          • Gość: Greg Re: skorzystam z okazji... IP: *.acn.waw.pl 26.06.06, 23:42
            Bo tak oficjalnie każe netykieta. A w rzeczywistej korespondencji firmowej
            (tzn. wewnętrznej) często jest tak, że się cytuje całość i odpowiada na górze
            (żeby w mailu była historia korespondencji).
            • neder Re: skorzystam z okazji... 26.06.06, 23:54
              > > Bo tak oficjalnie każe netykieta.

To że tak jest zgodnie z netykietą to wiem. Chodzi mi właśnie o to dlaczego tak
              jest?

> A w rzeczywistej korespondencji firmowej
              > (tzn. wewnętrznej) często jest tak, że się cytuje całość i odpowiada na górze
              > (żeby w mailu była historia korespondencji).

O tym również wiem. I tak właśnei wydaje mi się wygodniej. Tym bardziej dziwi
              mnie ten punkt w netykiecie.
              pzdr
              • kell99 Re: skorzystam z okazji... 27.06.06, 00:47
                Dlatego, ze tak bylo od poczatku. Dopiero uupsloki musialy zrobic to na modle
                m$. Pamietasz gdy jakis geniusz wymyslil by zamiast Re: byl odpowiednik w
                narodowym jezyku? Pamietasz watki w stylu Re: Odp: Odp: Re: ... smietnik jak
                cholera.

A czemu? Bo powinienes odpowiadac tylko na konkretne kawalki tekstu. Jak sobie
                wyobrazasz odpowiedz powyzej pytania. Osoba 3cia nie ma pojecia o czym jest mowa
                (bo orginalne pytanie jest gdzies nizej).

Potem dostajesz potworki w stylu:

Odpowiedz.
                Post bez sensu, ale wyciaty.
                Post na ktory ktos odpowiada.

Za nic czasem nie dojdziesz o czym jest dyskusja. Ale widac Bill w swoich 640k
                tak pomyslal i tak musialo byc;)

ps. Uupslook 2003 to jeden z najbardziej w####### programow jakie w zyciu
                uzywalem;) Wyobraz sobie, ze musisz wyslac waznego maila, ale serwer Exchange
                jest obciazony. Nawet go nie napiszesz, bo durny program potrafi sie zablokowac
                czekajac na odpowiedz serwera... BRRRR. Dla tych ktorzy moga polecam Evolution i
                wtyczne do Exchange (Evo wyszlo tez w wersji dla Win). NAJLEPSZY kombajn
                pocztowy jaki znam. A do newsow to rzadzi i tak pan.rebelbase.com
      • Gość: are Re: Outlook - plugin do Usenetu IP: *.clubnet.pl 27.06.06, 00:09
        > Bo niby czemu ten plugin ma być tylko do usenetu? I że niby co? Taki jeden
        > plugin do tych wszystkich zupełnie odrębnych funkcji? Nie wiem czy tak się da.
        > O
        > minimize to tray było na tym forum setki razy, więc może skorzystaj z
        > wyszukiwarki podczas czekania na odpowiedż?

Ten plugin byl na pewno pisany z mysla o Usenecie i autorem byl jakis Polak.
        Poza tym to jedeny, o ktorym wiem ze potrafi robic co napisalem z postowaniem/
        cytowaniem. Ctrl+end nie skasuje automatycznie pustego wiersza na gorze, nie
        zrobi akapitu odstepu na dole i nie wcisnie sie sam za kazdym razem.

Aha, poza tym ten plugin chyba wycinal sygnaturki z odpowiedzi.
        • neder Re: Outlook - plugin do Usenetu 27.06.06, 00:16
          google - 3 sekundy:
          dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=68&id=716
          • Gość: are Re: Outlook - plugin do Usenetu IP: *.clubnet.pl 27.06.06, 07:59
            Musisz miec PhD in Google Searching ;-) Ja naprawde szukalem w Googlu, ale
            znajdowalo mi tylko takie stronki, gdzie byly zbiory 20-tu pluginow do
            backupowania profilu i mieszania z haslami. Dzieki za ten link.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka