Dodaj do ulubionych

otwieranie kieszeni CD/DVD po nagraniu

IP: 132.198.175.* 04.02.03, 22:09
sama mam taki problem. Po nagraniu czegos na CD po zakonczeniu procesu
automatycznie otwiera mi sie kieszen. Boje sie ze kiedys sie zlamie bo komp
stoi w szafce biurka z drzwiczkami i jak beda zamkniete to bedzie wypadek.
Szukalam w opcjach programu nagrywarki czy sie nie da zablokowac otwierania
tak by sie otwieralo tylko na zadanie ale nie ma takiej opcji. Jakies
sugestie gdzie mozna to zmienic?
Ela
Obserwuj wątek
    • Gość: ktos Re: otwieranie kieszeni CD/DVD po nagraniu IP: *.acn.pl 04.02.03, 22:17

Moze napisz jakiego programu do nagrywania uzywasz.
      • Gość: ela Re: otwieranie kieszeni CD/DVD po nagraniu IP: 132.198.175.* 04.02.03, 22:42
        musze dokladnie sprawdzic w domu ale jest to standard dolaczany do HP. Ten
        problem jest nie tylko na moim komputerze. W pracy mam B's Recorder Gold i jest
        to samo. (na Dellu) sadze ze to nie software ale ustawienia samego kompa trzeba
        zmienic ale nie bardzo wiem jak
        • Gość: - Re: otwieranie kieszeni CD/DVD po nagraniu IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.03, 22:50
          Jak wiesz lepiej to po co sie pytasz!
          Te opcje ustawia sie w programie, no ale ty wiesz lepiej ...

Chociaz nie, masz racje !

To da sie ustawic w kompie.
          Zawsze po zakonczeniu nagrywania wyrwij wtyczke z kontaktu.
          • Gość: ela do -, IP: 132.198.175.* 04.02.03, 22:56
            czego sie wymadrzasz jak nie masz nic do powiedzenia.
            nawet jak zmienie w softwarze to mi otwiera. wiec nie komentuj jak idiota
            ...
            no ale jak ktos nawet nie wie jak sie nazywa.....
            no coz wspolczuje
            • Gość: wiedom Re: nie bój żaby IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 04.02.03, 23:32
              Nie musisz się bać o uszkodzenie tacki. Poprostu zatrzyma się na drzwiczkach i tyle. A jaki masz system? Jeśli xp to wejdż w mój komp. wybierz nagrywarkę i właściwości i tam w zakładce nagrywanie jest okienko które trzeba odznaczyć. Również w Nero jest tak funkcja, żeby się tacka nie wysuwała.
              • Gość: ela Re: nie bój żaby IP: 132.198.175.* 05.02.03, 14:22
                dzieki, sprobuje
                • Gość: wiedom Daj znać jak spróbujesz IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 05.02.03, 18:56
                  Spróbuj i daj zać jak ci poszło.
                  • Gość: ela Re: Daj znać jak spróbujesz IP: 132.198.186.* 05.02.03, 19:55
                    oki, teraz siedze na nudnym seminarium, Wroce do domu i jutro sie odezwe
                    • Gość: ela kita, nie ma okienka z opcja do klikniecia or od.. IP: 132.198.175.* 06.02.03, 17:08
                      • Gość: patefon Re: kita, nie ma okienka z opcja do klikniecia or IP: *.elcompzu.com.pl / 192.168.0.* 07.02.03, 09:39
                        a niech sie wysuwa
                        zawsze mozesz uzyc jako podstawki pod kawe
                      • Gość: wiedom ELA jaki masz system? IP: *.star.net.pl 07.02.03, 10:15
                        • Gość: Ela Re: ELA jaki masz system? IP: 132.198.175.* 07.02.03, 14:34
                          Windows XP.
                          W programie mam tylko wirtualny guzik "eject" ale nie mam mozliwosci
                          zablokowania tego. we wlasciwosciach nagrywarek wogole nie mam takiej
                          informacji. Jak szukam w pomocy to jedyna informacja jaka jest to jak otworzyc
                          kieszen (nacisnij eject). a to gowno sie otwiera bez naciskania
                          • Gość: wiedom Re: ELA jaki masz system? IP: *.star.net.pl 07.02.03, 18:53
                            Ja również mam XP, wersję Professional. I robię tak: Mój Komputer -> nagrywarka -> właściwości -> (u góry jest 5 zakładek) wybieram zakładkę nagrywanie -> na samym dole jest opcja AUTOMATYCZNIE WYSUŃ DYSK CD PO UKOŃCZONYM ZAPISYWANIU, którą można zaznaczyć lub odznaczyć.
                            W Nero robi się tak: plik -> preferencje -> ustawienia zaawansowane -> NIE WYSUWAJ NOŚNIKA PO ZAKOŃCZENIU NAGRYWANIA, którą można zaznaczyć lub odznaczyć.
                            Jeśli to nie pomoże to popytaj na forum czasopisma ENTER, gdzie jest dużo kompetentnych osób, nie robiących sobie jaj. Oto adres www.enter.pl/forum/forum.asp?forum_id=4&forum_title=Klub+U?ytkownika
                            pozdrawiam
                            • Gość: ela do Wiedom - dzieki udalo sie - miales racje IP: *.wnskvtao.sover.net 08.02.03, 03:54
                              • Gość: wiedom polecam się na przyszłość IP: *.star.net.pl 08.02.03, 08:50
                                Na forum entera znajdziesz mnie pod psełdonimem dominik w.
                                • Gość: - do W i E IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.03, 19:40
                                  Wiedom gratuluje cierpliwosci ;)
                                  Ela, gratuluje 4 dni i problem rozwiazany !
                                  Moze nie jestes blondynka, ale polecam przeczytac:

rtfm.bsdzine.org/
                                  calkiem powaznie, zaoszczedzi ci to na przyszlosc wiele milych komentarzy....
                                  • Gość: wiedom Re: do W i E IP: *.star.net.pl 09.02.03, 21:40
                                    Oprocz aadawania pytań liczy sie również odpowiedź. Mimo że czasem pytanie nie do końca zrozumiale zadane nie należy na nie chamsko odpowiadać. Wiesz o co chodzi odpowiadasz, nie wiesz o co chodzi milczysz.
                                    pozdrawiam -
                                    • Gość: - Re: do W i E IP: 213.68.127.* 10.02.03, 17:33
                                      Gość portalu: wiedom napisał(a):

> Oprocz aadawania pytań liczy sie również odpowiedź. Mimo że czasem pytanie
                                      > nie do końca zrozumiale zadane nie należy na nie chamsko odpowiadać. Wiesz o
                                      > co cho dzi odpowiadasz, nie wiesz o co chodzi milczysz.
                                      > pozdrawiam -

Wiesz w sumie moze i masz racje. Nie ma glupich pytan, sa tylko glupie
                                      odpowiedzi. Tyle przyslowia, a rzeczywistosc jest taka ze jesli nie bedziesz
                                      ksztaltowal umiejetnosci szukania wiadomosci i wychowywal (moze i brutalnie)
                                      ludzi to wiecznie pozostana ciapami.

Wiesz kiedys bralem udzial aktywnie w penej grupie dyskusyjnej.
                                      Dobry zwyczajem bylo sie przedstawic
                                      Nick, system operacyjny, wersja itd.
                                      A potem pytanie, sugestia, uwaga.
                                      Grupa pomagala sobie i byla zrodlem wysokiej jakosci informacji. Zwyczajem bylo
                                      ze jesli osoba nie chce sie podporzadkowac pewnym zwyczajom zwykle nie uzyskuje
                                      pomocy.
                                      Popatrz o ile latwiej byloby dla was dwojga, gdyby Blondynka Ewa powiedziala
                                      mam taki i taki system taki i taki program do nagrywajki, ....
                                      Juz po pierwszym mailu (byc moze ode mnie) mialaby sprawe rozwiazana, a tak
                                      sama sie madrzyla ze to w parametrach sprzetu trzeba szukac, o odszczekiwala na
                                      zaczepki (skad innad, wcale nie takie ostre).

Gwoli informacji, grupa ta (o ktorej wpomnialem) przestala byc "moderowana"
                                      przez ochotnikow, a efektem jest taki syf informacyjny ze szkoda na nia
                                      zagladac.

Zerknij sa na to forum (zreszta zerkasz) pytanie o pdf'a jest chyba celowo
                                      zadawane, zeby zniechecic ludzi cos wiedzacych do zagladania tutaj.

Pozdr.
                                      -
                                      • Gość: wiedom Re: do W i E IP: *.star.net.pl 10.02.03, 20:06
                                        Wporządku, przeczytałem i przyjąłem. Może zakończymy ten wątek bo problem Eli został rowiązany a myb tu gadugadu.
                                        pozdrawiam
                                        wiedom
    • Gość: M Re: otwieranie kieszeni CD/DVD po nagraniu IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 15:08
      Ludzie to mają problemy. Może raz na parę lat wypadało by zrobić upgrade mózgu?
      Na marginesie Elu - można by zlikwidować drzwiczki od szafki:)
      Pzdr
      • Gość: Ela do M IP: 132.198.175.* 07.02.03, 16:36
        najgorzej to jak ktos chce zaistniec na forum a nie ma co powiedziec. Co, juz w
        kielcach nie ma zadnych atrakcji?
        polecam forum Kielce
        • Gość: - do M cd. IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.03, 22:59
          Gość portalu: Ela napisał(a):

> najgorzej to jak ktos chce zaistniec na forum a nie ma co powiedziec. Co,
          juz w
          >
          > kielcach nie ma zadnych atrakcji?
          > polecam forum Kielce

Inna dobra metoda na zaistnie na forum jest zadanie dobrego pytania:
          cytuje:
          "sama mam taki problem. Po nagraniu czegos na CD po zakonczeniu procesu
          automatycznie otwiera mi sie kieszen. Boje sie ze kiedys sie zlamie bo komp
          stoi w szafce biurka z drzwiczkami i jak beda zamkniete to bedzie wypadek.
          Szukalam w opcjach programu nagrywarki czy sie nie da zablokowac otwierania
          tak by sie otwieralo tylko na zadanie ale nie ma takiej opcji. Jakies
          sugestie gdzie mozna to zmienic?
          Ela"

W pytaniu zawarte sa wszystkie istotne informacje potrzebne do udzielenia
          oczekiwanej odpowiedzi:
          - rodzaj i wersja systemu operacyjnego
          - nazwa i wersja programu do nagrywania
          - typ nagrywarki (nie tak istotny, choc moze przy jakims egzotycznym
          urzadzeniu przydalby sie)

Na podstawie tych informacji (ktore zdaje mi sie do tej pory szanowna pytajaca
          inteligentna inaczej nie podala) uzyskala co najmniej 3 dobre rady:
          1. wyrywac wtyczke zasilania tuz po nagraniu - tacka sie nie wysunie
          2. olac sprawe tacka sie wysunie, ale sie nie zlamie
          3. usunac drzwi szafki

i wciaz ma pretensje do swiata, blondynka nie inaczej.
          • Gość: ela Re: do M cd. IP: 132.198.175.* 07.02.03, 23:22
            zuzyj swoja energie na drapanie sie po dupie
            przecinku
          • Gość: ela Re: do M cd. IP: 132.198.175.* 07.02.03, 23:25
            i to juz moja ostatnia odpiwiedz do ciebie wiec sie nie sil na kometarze
            • Gość: - Re: do M cd. IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.03, 13:47
              Gość portalu: ela napisał(a):

> i to juz moja ostatnia odpiwiedz do ciebie wiec sie nie sil na kometarze
              nie ma szans na poprawe :(
              Jesli ktos nie odroznia przecinka od myslnika, to na pewno nie jest w stanie
              odcyfrowac nazwe programu. Az dziwne ze komputer potrafi wlaczyc, no chyba ze
              to help desk, albo sprzataczka za nia robia.

Nie sil sie kwiatuszku na odpowiedz, bo to najwyrazniej wymaga kolosalnego
              intelektualnego wysilku.
              Serdecznmie pozdrawiam.
              -
              • Gość: M Re: do M cd. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 11:54
                Elu - to, że ktoś zwraca uwagę na niekorzystanie z jednego z głównych organów
                nie oznacza że jest złośliwy. Potraktuj to jako dobrą radę na przyszłość. I
                pamiętaj - narząd nieużywany zanika (podstawa ewolucji).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka