Dodaj do ulubionych

program "szpiegowski" - ratunku...!!!

IP: *.aster.pl 02.09.06, 17:15
Witajcie
Po czym mam poznac ze mam cos takiego zamontowanego w kompie. Prosze bardzo o
pomoc. Obawiam sie ze ktos mi wyslal na gg linka w ktory bez sensu kliknelam
i chyba cos takiego mi sie zamontowalo. Co mam zrobic?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gluby Re: program "szpiegowski" - ratunku...!!! 02.09.06, 17:21
      skanowac program antywitusowym i anti spyware
      • Gość: zupka.romana Re: program "szpiegowski" - ratunku...!!! IP: *.aster.pl 02.09.06, 17:23
        ale co mam skanowac??? Caly komputer?
        czy ten program ( nie wiem ktory to ewentualnie jest).
        Jesoo, pisze jak kretynka, ale ja sie na tym zupelnie nie znam i do mnie nie
        mozna mowic skrotami.
        • gluby Re: program "szpiegowski" - ratunku...!!! 02.09.06, 17:27
          po cholere klikalasc w link?;d no caly system najlpeiej skanowac zainstaluj to

www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=107&t=82
          • Gość: zupka.romana Re: program "szpiegowski" - ratunku...!!! IP: *.aster.pl 02.09.06, 17:32
            kliknelam z glupoty:(((. I wstydze sie bardzo, nie dobijaj mnie.
            Mam to zainstalowac, tak?
            I to mi znajdzie szpiega?
            • beata_ Znajdzie... 02.09.06, 17:41
              ... niejednego zapewne...
              • Gość: zupka.romana Re: Znajdzie... IP: *.aster.pl 02.09.06, 17:57
                I co dalej?
                zainstalowalam, przeskanowalo mi, coz znalazlo - jakies pliki z tytulem GAIN
                cos tam cos tam... to jest to?
                • gluby Re: Znajdzie... 02.09.06, 18:03
                  dziecko mozesz chociaz chwile pomyslec? skoro znalazl to trzeba usunac prawda?
                  • Gość: P Re: Znajdzie... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.09.06, 18:11
                    Forum humorum.Musisz bardzo uwazac bo ten szpiegowski program zwykle laduje sie
                    w dolnych partiach komputera i sama rozumiesz jak zajrzy miedzy niozki to i
                    rozmiar majtek pusci w swiat.
                    • Gość: P Re: Znajdzie... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.09.06, 18:19
                      A teraz powaznie.Niczego nie usuwaj dopoki nie wiesz co usuwasz i do czego to
                      sluzy.Niektore programy kwalifikowane przez "komputerowe FBI" jako szpiegowskie
                      (a czy ty aby wiesz co to znaczy w technice komp) wspolpracuja z innymi i ich
                      usuniecie unieruchomi ci program.Poczytaj sobie co jest grozne dla komputera a
                      co nie (kazda file cookie jest programem "szpiegowskim" ale bez nich nic w
                      internecie nie zrobisz)Strach ma wielkie oczy ale troche zdrowego rozsadku nie
                      zaszkodzi.
                      • kalinowski11 Re: Znajdzie... 02.09.06, 18:24
                        Gość portalu: P napisał(a):

> A teraz powaznie.Niczego nie usuwaj dopoki nie wiesz co usuwasz i do czego to
                        > sluzy.

Nie strasz człowieku :) Jeszcze się chyba nie zdarzyło aby Ad-aware usunął coś
                        co jest istotne dla poprawnej pracy komputera. Takie same doświadczenia mam ze
                        Spybot-em. Pozdrawiam.
                    • Gość: zupka.romana Re: Znajdzie... IP: *.aster.pl 02.09.06, 18:20
                      wiem ze to wszystko co tu wypisuje jest smiesznie obciachowe z powodu mojej
                      ignorancji komputerowej, ale przypuszczam ze jak ktos jest antyfachowcem w
                      jakiejs dziedzinie to zawsze bedzie walil takie forum humorum jak ja w temacie
                      komputerow...
                  • Gość: zupka.romana do Glubego IP: *.aster.pl 02.09.06, 18:13
                    Przeskanowalam tym programem ad-aware, zainstalowawszy jezyk polski.
                    Okazalo sie ze ilosc usunietych obiektow jest 0, obiektow w kwarantannie jest
                    tez 0. NIe wiem co to byly te gain-y, bo wtedy skanowanie bylo po angielsku,
                    wiec nie wiem o co chodzi. teraz mam zainstalowana polska mowe i wynika z
                    programu ze wszystko ok.
                    Bardzo dziekuje, aczkolwiek jakos caly czas czuje sie zawirusowana i
                    szpiegowana:)
                    Ale tu chyba inny lekarz sie klania, taki z Tworek...
                    Pozdrawiam serdecznie
                    zr
                    • gluby Re: do Glubego 02.09.06, 18:21
                      przeskanuj jescze raz to zoabczy czy nie wykryje;p pewnie zapomnialasc zanaczyc
                      wszystko do usuniecia;d i nie przejmuj sie moimi komentarzami czasami mam
                      ochote kogosc opieprzyc;d
                      • beata_ Re: do Glubego 02.09.06, 18:26
                        Eeeeeee, dzisiaj to Ty jesteś łagodny, jak baranek :-)))
                        Któregoś dnia miałam Cię ochotę spytać, czy przypadkiem okresu nie masz... ale
                        była jazda! :-)
                        • gluby Re: do Glubego 02.09.06, 19:34
                          hehe kiedy beatko?
                          • beata_ Re: do Glubego 02.09.06, 20:11
                            Tak ze trzy dni temu... może dwa :-))
                            • gluby Re: do Glubego 02.09.06, 20:29
                              myslalem ze dawno;p hehe:) co powiesz jeszcze ciekawego?
                              • beata_ Re: do Glubego 02.09.06, 20:45
                                Nic :(
                                • gluby Re: do Glubego 02.09.06, 21:45
                                  nie szkodzi;p dalej idziemu radzic lub opieprzac;d
    • Gość: max Re: program "szpiegowski" - ratunku...!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 21:50
      Spróbuj skanerami online ze strony www.instalki.pl /w panelu po lewej/, dobty
      do wyszukiwania spyware jest Bit Defender online.
      Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka