Gość: ojoj! IP: *.pai.net.pl 04.09.06, 13:01 otóż okazuje sie, że niestety musze zareklamować program graficzny zakupiony jakis czas temu. na nowym systemie nie chodzi. chcę zaniesc do sklepu i zareklamować. czy przyjmą mi taka reklamację? Link Zgłoś Obserwuj wątek
krzysztofsf Re: czy można zareklamować program ? 04.09.06, 13:06 Gość portalu: ojoj! napisał(a): > otóż okazuje sie, że niestety musze zareklamować program graficzny zakupiony > jakis czas temu. na nowym systemie nie chodzi. chcę zaniesc do sklepu i > zareklamować. czy przyjmą mi taka reklamację? Jesli w chwili kupna nowy system operacyjny nie byl wymieniany w wymaganiach i mozliwosciach programu, to nie masz zadnych szans. Program jest przeznaczony dal systemu z ktorym poprzednio pracowal i tyle. Nie piszesz o czasie jaki uplynal od zakupu, nazwie i wersji programu, jakie systemy operacyjne byly uzywane. Co odpowiedzial producent programu? Link Zgłoś
Gość: ojoj! Re: czy można zareklamować program ? IP: *.pai.net.pl 04.09.06, 13:16 o corela 11 chodzi, w wymaganiach było: Windows XP. taki miałam, chodziło dobrze. zmienilam na windows XP media center edition i dupa, siadło. producent mówi: Corel powstal przed znaczącymi poprawkami takimi jak SP2, ktore powodują jego niestabilność i nie ma na to jakichś patch'ów. polecaja kupic sobie wyzszą wersje... program kupiłam pół roku temu.. a niedawno zmieniłam kompa, no i system.. no i co mam zrobic? Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: czy można zareklamować program ? IP: *.ists.pl 04.09.06, 13:24 A warunki licencji czytałeś? Jest tam coś o tym, że program będzie działał? No widzisz. Kupiłes bubla i zgodnie z prawem nie masz żadnych praw. Link Zgłoś
Gość: ojej Re: czy można zareklamować program ? IP: *.pai.net.pl 04.09.06, 13:31 widzisz, ale nie jest tezn apisane, ze działać nie bedzie. napisane jest: wymagania:(...),windows XP - nie oznaczone jako xp home czy xp profesional.. a ja mam teraz xp media center edition... wiec jakby XP nadal... Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: czy można zareklamować program ? IP: *.ists.pl 04.09.06, 13:33 P.S. Może Cię pocieszy fakt, że wersja 12 jest bogato wyposazona w błędy i niedoróbki i poradzono, żeby zakupić 13 (X3), bo 12 poprawiać się nie opłaca. Wersję 13 wyposażono w Aplication Recovery Manager, jak myślisz - po co?. Jednak nawet A.R.M. potrafi nie wywrócić. A jaka radocha jak zapiszesz dokument i potem w żaden sposób go otworzyć nie możesz... Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: czy można zareklamować program ? IP: *.ists.pl 04.09.06, 13:39 Czemu pytasz na forum? Najpierw idź do sklepu i zażądaj wymiany, bo nie działa. A jak nie będą chcieli wymienić - a raczej na bank nie bedą - zapytaj prawnika w Federacji Konsumentów. Ale raczej czarno to widzę. "Twórcy" stoją ponad prawem. Długo trwała batalia o wymianę sprzętu, do którego dodano wadliwe sterowniki "chronione prawem autorskim", co oznacza zgodnie z prawem, że nie muszą działać... Link Zgłoś
krzysztofsf Re: czy można zareklamować program ? 04.09.06, 13:34 Gość portalu: Obywatel napisał(a): > A warunki licencji czytałeś? Jest tam coś o tym, że program będzie działał? No > widzisz. Kupiłes bubla i zgodnie z prawem nie masz żadnych praw. Jesli media center nei bylo wymienione wsrod programow do ktorych przystosowany jest program watpie w uznanie reklamacji, chociaz czasem drazenie skaly moze dac efekt - trzeba rzadac wymiany na wersje dzialajaca z posiadana wersja XP Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: czy można zareklamować program ? IP: *.ists.pl 04.09.06, 14:16 Corel Graphics Suite X3 - Buy now! Only € 530 netto in Europe (2102.51 złotych) or $359 in USA (1108.95 złotych). System Requirements * Windows® 2000, Windows® XP Tablet PC, Windows® XP * 256 MB of RAM, 200 MB of hard disk space * Pentium® III, 600MHz processor * 1,024 × 768 or better monitor resolution * CD-ROM Link Zgłoś
Gość: ojoj! Re: czy można zareklamować program ? IP: *.pai.net.pl 04.09.06, 17:43 hmm.. nie jest napisane, ze windows xp media center edition moze byc.. zupełnie jak na opakowaniu po corel graphic suite 11... Link Zgłoś
krzysztofsf Re: czy można zareklamować program ? 04.09.06, 14:15 Sprobuj poprawek www.corel.com/servlet/Satellite?pagename=CorelCom%2FLayout&cid=1153321224268&c=Content_C1&lc=en&submitType=create&pname=1153321280066 Link Zgłoś
Gość: ojoj Re: czy można zareklamować program ? IP: *.pai.net.pl 04.09.06, 17:45 dzieki, byłam już wcześniej na tej stronie. niestety. poprawki są, ale NIE dla wersji polskiej.. ;-( Link Zgłoś