Dodaj do ulubionych

czy można zareklamować program ?

IP: *.pai.net.pl 04.09.06, 13:01
otóż okazuje sie, że niestety musze zareklamować program graficzny zakupiony
jakis czas temu. na nowym systemie nie chodzi. chcę zaniesc do sklepu i
zareklamować. czy przyjmą mi taka reklamację?
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: czy można zareklamować program ? 04.09.06, 13:06
      Gość portalu: ojoj! napisał(a):

> otóż okazuje sie, że niestety musze zareklamować program graficzny zakupiony
      > jakis czas temu. na nowym systemie nie chodzi. chcę zaniesc do sklepu i
      > zareklamować. czy przyjmą mi taka reklamację?

Jesli w chwili kupna nowy system operacyjny nie byl wymieniany w wymaganiach i mozliwosciach programu, to nie masz zadnych szans. Program jest przeznaczony dal systemu z ktorym poprzednio pracowal i tyle.

Nie piszesz o czasie jaki uplynal od zakupu, nazwie i wersji programu, jakie systemy operacyjne byly uzywane.

Co odpowiedzial producent programu?
      • Gość: ojoj! Re: czy można zareklamować program ? IP: *.pai.net.pl 04.09.06, 13:16
        o corela 11 chodzi, w wymaganiach było: Windows XP. taki miałam, chodziło
        dobrze. zmienilam na windows XP media center edition i dupa, siadło. producent
        mówi: Corel powstal przed znaczącymi poprawkami takimi jak SP2, ktore powodują
        jego niestabilność i nie ma na to jakichś patch'ów. polecaja kupic sobie wyzszą
        wersje...
        program kupiłam pół roku temu.. a niedawno zmieniłam kompa, no i system.. no i
        co mam zrobic?
        • Gość: Obywatel Re: czy można zareklamować program ? IP: *.ists.pl 04.09.06, 13:24
          A warunki licencji czytałeś? Jest tam coś o tym, że program będzie działał? No
          widzisz. Kupiłes bubla i zgodnie z prawem nie masz żadnych praw.
          • Gość: ojej Re: czy można zareklamować program ? IP: *.pai.net.pl 04.09.06, 13:31
            widzisz, ale nie jest tezn apisane, ze działać nie bedzie. napisane jest:
            wymagania:(...),windows XP - nie oznaczone jako xp home czy xp profesional.. a
            ja mam teraz xp media center edition...
            wiec jakby XP nadal...
          • Gość: Obywatel Re: czy można zareklamować program ? IP: *.ists.pl 04.09.06, 13:33
            P.S. Może Cię pocieszy fakt, że wersja 12 jest bogato wyposazona w błędy i
            niedoróbki i poradzono, żeby zakupić 13 (X3), bo 12 poprawiać się nie opłaca.
            Wersję 13 wyposażono w Aplication Recovery Manager, jak myślisz - po co?. Jednak
            nawet A.R.M. potrafi nie wywrócić. A jaka radocha jak zapiszesz dokument i potem
            w żaden sposób go otworzyć nie możesz...
            • Gość: Obywatel Re: czy można zareklamować program ? IP: *.ists.pl 04.09.06, 13:39
              Czemu pytasz na forum? Najpierw idź do sklepu i zażądaj wymiany, bo nie działa.
              A jak nie będą chcieli wymienić - a raczej na bank nie bedą - zapytaj prawnika w
              Federacji Konsumentów. Ale raczej czarno to widzę. "Twórcy" stoją ponad prawem.
              Długo trwała batalia o wymianę sprzętu, do którego dodano wadliwe sterowniki
              "chronione prawem autorskim", co oznacza zgodnie z prawem, że nie muszą działać...
          • krzysztofsf Re: czy można zareklamować program ? 04.09.06, 13:34
            Gość portalu: Obywatel napisał(a):

> A warunki licencji czytałeś? Jest tam coś o tym, że program będzie działał? No
            > widzisz. Kupiłes bubla i zgodnie z prawem nie masz żadnych praw.

Jesli media center nei bylo wymienione wsrod programow do ktorych przystosowany jest program watpie w uznanie reklamacji, chociaz czasem drazenie skaly moze dac efekt - trzeba rzadac wymiany na wersje dzialajaca z posiadana wersja XP
            • Gość: Obywatel Re: czy można zareklamować program ? IP: *.ists.pl 04.09.06, 14:16
              Corel Graphics Suite X3 - Buy now! Only € 530 netto in Europe (2102.51 złotych)
              or $359 in USA (1108.95 złotych).

System Requirements
              * Windows® 2000, Windows® XP Tablet PC, Windows® XP
              * 256 MB of RAM, 200 MB of hard disk space
              * Pentium® III, 600MHz processor
              * 1,024 × 768 or better monitor resolution
              * CD-ROM
              • Gość: ojoj! Re: czy można zareklamować program ? IP: *.pai.net.pl 04.09.06, 17:43
                hmm.. nie jest napisane, ze windows xp media center edition moze byc.. zupełnie
                jak na opakowaniu po corel graphic suite 11...
    • krzysztofsf Re: czy można zareklamować program ? 04.09.06, 14:15
      Sprobuj poprawek

www.corel.com/servlet/Satellite?pagename=CorelCom%2FLayout&cid=1153321224268&c=Content_C1&lc=en&submitType=create&pname=1153321280066
      • Gość: ojoj Re: czy można zareklamować program ? IP: *.pai.net.pl 04.09.06, 17:45
        dzieki, byłam już wcześniej na tej stronie. niestety. poprawki są, ale NIE dla
        wersji polskiej.. ;-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka