Dodaj do ulubionych

Pomóżcie z Daemon Tools!

IP: *.matarnia.pl 26.10.06, 12:05
Do tej pory Euro+ uruchamiałem z płyty cd, ale denerwuje mnie ciągłe jej
chodzenie, więc zrobiłem wirtualny napęd. Na Deamon Tools zainstalowałem
obraz tej płyty, ale mimo to gdy uruchamiam program z wirtualnego napędu cały
czas program prosi mnie o włożenie płyty do napędu. Co trzeba zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: art Re: Pomóżcie z Daemon Tools! IP: *.matarnia.pl 26.10.06, 14:00
      Myślałem, że może program potrzebuje fizycznie obecności płyty, aby mieć
      gwarancję oryginalności kopii programu, więc włożyłem ją do nagrywarki, ale to
      nic nie daje. Program cały czas korzysta wtedy z uruchamianej wtedy co chwila
      płyty cd, a nie wirtualnego nośnika.
      • Gość: werty Re: Pomóżcie z Daemon Tools! IP: *.31.radom.pilicka.pl 26.10.06, 14:18
        Niektóre programy korzystają z napędu z którego zostały zainstalowane, być może tak jest w tym przypadku.
    • Gość: art Re: Pomóżcie z Daemon Tools! IP: *.matarnia.pl 26.10.06, 14:34
      Rozumiem, że jest to rodzaj zabezpieczenia przed uruchamianiem programu bez
      oryginalnego nośnika. Ja mam oryginał i słyszałem, że mogę legalnie zrobić 1
      kopię oryginału. Taką kopią byłby dla mnie wirtualny obraz. Czy można coś
      poradzić na to zabezpieczenie i sprawić, że obraz ten będzie odczytywany jako
      płyta oryginalna? Słyszałem, że jest to możliwe.
    • Gość: Filip Re: Pomóżcie z Daemon Tools! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:42
      Gość portalu: art napisał(a):

> więc zrobiłem wirtualny napęd.

Czyli PRZEGRAŁEŚ zawartość płyty na dysk twardy z pomocą Deamon Tools.
      Czy tak ?

• Gość: art Re: Pomóżcie z Daemon Tools! IP: *.matarnia.pl 26.10.06, 14:50
      Za pomocą Daemon Tools zrobiłem wirtualny napęd, a obraz płyty zrobiłem przy
      pomocy Nero Burning ROM (plik z rozszerzeniem .nrg jest rozpoznawany podobno
      przez Daemon).
      • Gość: Filip Re: Pomóżcie z Daemon Tools! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:04
        Gość portalu: art napisał(a):

> Za pomocą Daemon Tools zrobiłem wirtualny napęd, a obraz płyty zrobiłem przy
        > pomocy Nero Burning ROM (plik z rozszerzeniem .nrg jest rozpoznawany podobno
        > przez Daemon).

Czyli prawidłowo. :)

Tylko może trzeba było zrobić ISO a nie NRG.
        ISO to uniwersalny format obrazów płyt odczytywany przez większość programów do
        nagrywania.
        Ale płyta może być też zabezpieczona i wtedy ten wirtualny napęd nie zadziała.
        Może też być problem z tym, że ścieżka odczytu danych z orginalnej płyty jest
        inna niż z wirtualnego napędu i też nie zadziała.
    • Gość: art Re: Pomóżcie z Daemon Tools! IP: *.matarnia.pl 26.10.06, 15:21
      Program Euro+ jest na pewno mocno zabezpieczony, bo przed kilku laty dałem za
      niego kilkaset zł, ale czy nie można tych zabezpieczeń obejść tak, aby
      wirtualny napęd e: był odbierany przez program jak napęd nagrywarki d: w której
      powinna być płyta?
      • Gość: werty Re: Pomóżcie z Daemon Tools! IP: *.31.radom.pilicka.pl 26.10.06, 17:32
        Spróbuj zainstalować z obrazu, na nowo albo na innej partycji. Jeśli płyta z programem jest zabezpieczona, to Nero nie da rady, polecam Alcohol 52% - wykonuje kopie zabezpieczonych płyt i umożliwia montowanie wirtualnych napędów, do tego od niedawna jest dostępny za darmo.
        • Gość: Filip Re: Pomóżcie z Daemon Tools! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 17:46
          Gość portalu: werty napisał(a):

> polecam Alcohol 52%
          > od niedawna jest dostępny za darmo

Gdzie go dają darmo ? =:o

Producent na pewno nie daje go darmo. :)

• kalinowski11 Re: Pomóżcie z Daemon Tools! 26.10.06, 17:52
            Gość portalu: Filip napisał(a):

> Gdzie go dają darmo ? =:o
            >
            > Producent na pewno nie daje go darmo. :)

dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=37&id=1832

Widziałem go też w jakiejś gazecie komputerowej. Pozdrawiam.
            • Gość: Filip Re: Pomóżcie z Daemon Tools! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 18:10
              kalinowski11 napisał:

> dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=37&id=1832
              >
              > Widziałem go też w jakiejś gazecie komputerowej.

Ja też go widziałem...na stronie producenta:

trial.alcohol-soft.com/en/
              a tu nie ma słowa, że 52% jest darmo. :)

Ale dla kogoś kto uważa strony www.dobreprogramy.pl za lepsze i jedyne źródło
              informacji o programach to może dla nich jest i specjalna wersja darmowa
              programu płatnego.
              • kalinowski11 Re: Pomóżcie z Daemon Tools! 26.10.06, 18:19
                Gość portalu: Filip napisał(a):

> Ale dla kogoś kto uważa strony www.dobreprogramy.pl za lepsze i jedyne źródło
                > informacji o programach to może dla nich jest i specjalna wersja darmowa
                > programu płatnego.

Nic nie uważam i osobiście nawet nie używam. Zamieściłem jeden z adresów
                wyświetlonych przez Google...

www.google.pl/search?q=Alcohol+52%25&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl-PL:official
                • Gość: art Re: Pomóżcie z Daemon Tools! IP: *.matarnia.pl 28.10.06, 17:36
                  >polecam Alcohol 52% - od niedawna jest dostępny za darmo.

Nie wiem jak jest z wersją oryginalną, ale gdy ściągnąłem i zainstalowałem
                  wersję polską Alcohol 52%, wyskoczył mi komunikat o wersji trial demo i zachęta
                  do kupna.
                  • Gość: werty Re: Pomóżcie z Daemon Tools! IP: *.31.radom.pilicka.pl 28.10.06, 18:20
                    img102.imageshack.us/img102/498/capture28102006181645hq9.jpg
              • Gość: werty Re: Pomóżcie z Daemon Tools! IP: *.31.radom.pilicka.pl 26.10.06, 18:55
                Przestań się mądrzyć i przeczytaj "Price"
                www.free-downloads.net/programs/Alcohol_52__Free_Edition

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka