Dodaj do ulubionych

Youtube,GoogleVideo,jakość

IP: *.tpnet.pl 16.01.07, 20:49
Jaka jest kompresja prezentowanych filmów w www.youtube.com/
video.google.pl/ na prykład ile KB na sekundę?W jakim
formacie(mpg,avi,flv)najlepiej wysyłać?Czy dźwięk może być stereo?Czy opłaca
się kompresować samemu do .flv?
Obserwuj wątek
    • Gość: Light Re: Youtube,GoogleVideo,jakość IP: *.tpnet.pl 16.01.07, 20:55
      Uzupełnienie,flash to prawdopodobnie 44KB/s ale to wymaga potwierdzenia.
      • Gość: manhu Re: Youtube,GoogleVideo,jakość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 15:12
        Nie prawda-gadasz bzdury! Moje filmiki przycięli do 300-500kbps, czyli jak masz farta to może trafisz na 500kbps.

To jak wysyłać to poczytaj w help. Google nie przyjmuje flv! a youtube tak! No i co? Gucio! Ja wysłałem flv 350kbps i mi przycięli do 300kbps, a chyba zdajesz sobie sprawę co konwersja robi na tak nędznej jakości-tragedia. Tak czy inaczej zrobią konwersję więc najlepiej wysłać to w avi, skompresowane divx-em na bitrate 1000-1500kbps (nie będzie się wysyłać rok, a i konwersja nie zmasakruje tego).
        • Gość: Light Re: Youtube,GoogleVideo,jakość IP: *.tpnet.pl 17.01.07, 22:52
          Gość portalu: manhu napisał(a):
          > Nie prawda-gadasz bzdury!

Dzięcioł?Żadne bzdury,długość filmu podzielona przez ilość sekund równa się
          44KB/sekundę.Może zrobili to na złość,ale wątpliwe.A i tak dźwięk czyściutki a
          obraz w miarę czytelny.
          Nie chce mi się sprawdzać wszystkich filmików,ale
          Dźwięk zasze mono 1 kanał 16 bit .mp3 22050/s(próbkowanie)
          Wideo kodek FLV1 rozdzielczość 320x256 pikseli lub na przykład 320x239 pikseli
          • Gość: Light Re: Youtube,GoogleVideo,jakość IP: *.tpnet.pl 17.01.07, 23:10
            Co do obliczania kilobajtów na sekundę podam lepiej przykład film o
            objętości,wadze 1MB Dzielimy wagę 1MB/22 sekundy i wychodzi 44KB/sekundę.Co do
            kodeka FLV1 to nie gwarantuję,bo to kodek ffdshow,chyba VLC player go używa.Jak
            ktoś może,to niech wysyła nieprzetworzony,tylko to strasznie długo by trwało.
          • Gość: manhu Re: Youtube,GoogleVideo,jakość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 15:10
            >Nie chce mi się sprawdzać wszystkich filmików,ale
            >Dźwięk zawsze
            A mi się chciało i ściągnąłem ze 20 filmików i posprawdzałem. Jeśli chodzi o dźwięk to jest to zwykle 64kbps (lub 56), video 180-440kbps. Tak czy inaczej robią konwersję, co pogarsza drastycznie jakość (najlepiej zgraj sobie muzykę do: a) mp3 48kbps b) mp3 128kbps i potem konwersja na 48kbps c) 48kbps i znowu 48kbps i zobaczysz, że wyjdzie a) podobne i nędzne jak b), zaś c) to tragedia)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka